0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #160 -: Юли 02, 2013, 11:25:00 am »
Като сте принудени да живеете заедно, няма как да се отървеш. Стой повече в твоята стая или излизай на разходка, гледай да не си наоколо, а тя сигурно ще се кротне малко, като остане без публика. Някои неща ще е най-добре да си ги пускаш покрай ушите. Но няма да е добре да възразяваш, защото ще й даде още повече възможност за изява. Ако се бърка, докато говориш с мъжа си, остави разговора за по-късно, когато сте само двамата.
Още колко се очаква да съжителствате? Не мисля, че ще се променят към по-добро нещата, като родиш. Дори напротив.

*
« Отговор #161 -: Юли 02, 2013, 11:27:14 am »
Да с раждането на детето нещата стават по-зле.Започват да се дават съвети за гледане на детето, да се влиза в стаята докато плаче и т.н.Ако можете да излезете на квартира ще е най-добре.Иначе ще си изкъсате нервите.

« Отговор #162 -: Юли 02, 2013, 14:39:37 pm »
Не мога да се стърпя: пушиш и твърдиш, че пазиш детето си?  8O
И аз бих ти мърморила, по цял ден!!

« Отговор #163 -: Юли 02, 2013, 19:56:50 pm »
Не мога да се стърпя: пушиш и твърдиш, че пазиш детето си?  8O
:good_post:
« Отговор #164 -: Август 02, 2013, 16:27:02 pm »
Колко си права Jam, истинско щастие е, че не живя с нея и нямам досег, така я изрязох от последните й изцепки, че даже и мъжа ми не ще да ходи при собствената си майка, даже въобще не го настройвам срещу нея, защото това е грях, но той видя майка си в наистина лоша светлина, вече не ме кара да ходим заедно към Червен бряг, ходи си сам и то много рядко, защото последният път и на него му бяха отровили нервите.
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #165 -: Август 02, 2013, 23:20:42 pm »
тя свекървата лоша....ма парите и не  :witch:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #166 -: Август 02, 2013, 23:38:41 pm »
тя свекървата лоша....ма парите и не  :witch:

Да ви кажа честно, не разбирам момичетата които хем живеят в дома на свекървата и хем се оплакват. Звучи много неблагодарно. Тя ви дава покрив над главата на този момент. Истината е такава,че щом сте там, нямате друг избор. Нормално е жената да има претенции и да наддава вой, все пак е нейната къща. Ако не ви харесва - си ходете, ако не можете, тогава си стойте мирни и говорете със съпруга си (като глава на семейството) да ви измъкне от тази ситуация.

Моето мнение е, че ако не може, то тогава проблема не е в свеки ;)
« Последна редакция: Август 02, 2013, 23:52:48 pm от Krisi08 »

« Отговор #167 -: Август 03, 2013, 08:44:28 am »
Много приказки много нещо бла, бла, бла! Елате Вие на моята да видите колко е готино после пак ще си говорим. Парите Бубулина не миришат има един такъв лаф.

Останете със здраве.
*
« Отговор #168 -: Август 03, 2013, 10:27:18 am »
На 18 излязох от в къщи, от преди това работя, още в университета започнах и да работя, а не съм учила в някой дето си клатиш краката по цял ден, напротив един от най-трудните в БГ е.Пари от свекърва или родители взимам в краен случай, само и единствено ако те настояват много.Моята независимост ми е по-скъпа от някакви пари, а и те са хора.Грижили са се за мен, респективно съпругът ми, имат право да поживеят, да се почувстват хора.Да родите ли са ни, мислят ни, мили сме им, но аз не разбирам това глезене да стане някой на 30г и да очаква и да мисли, че някой му е длъжен да го гледа.Прекалено много такива примери имам наоколо, при това с деца и се чудя, като станат на 50 и родителите им се гътнат, кой кого ще гледа?

« Отговор #169 -: Август 03, 2013, 12:14:57 pm »
Да, и аз забелязвам с учудване, че вместо децата да помагат на родителите след определена възраст, продължава да е обратното.
Chattenoire, не е редно да вземаш пари от човек, когото не харесваш и с когото не искаш да имаш нищо общо. Съгласна съм с момичетата.
*
« Отговор #170 -: Август 03, 2013, 22:17:11 pm »
Много приказки много нещо бла, бла, бла!
Предполагам това се отнася към мен. Няма какво да ти кажа, като чета всички други теми с теб на глава не може да се излезе. Просто и аз започвам да игнорирам постовете ти, както много други момичета направиха. Успех!
« Последна редакция: Август 03, 2013, 22:18:42 pm от Krisi08 »

« Отговор #171 -: Август 03, 2013, 23:10:14 pm »
Просто и аз започвам да игнорирам постовете ти, както много други момичета направиха. Успех!

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #172 -: Август 05, 2013, 02:28:10 am »
Парите Бубулина не миришат има един такъв лаф.
Аааааа, паритеееее, да си дойдем на думата значи :lol:
Понякога не мога да се начудя колко нагли хора има. Изцяло на мнението на Маги съм, 30 годишни хора да чакат на родителите си да ги приютяват и да ги хранят, а тръгнали да правят дете и отговорност да носят. Човек първо за себе си трябва да почне да носи отговорност, себе си да гледа и издържа, пък чак тогава да създава потомство, не да чака друг да му свърши работата. Това е моето мнение.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #173 -: Август 05, 2013, 06:00:41 am »
Много приказки много нещо бла, бла, бла! Елате Вие на моята да видите колко е готино после пак ще си говорим. Парите Бубулина не миришат има един такъв лаф.

Останете със здраве.

chattenoire84, когато си решила да информираш аудиторията за всичко, което се случва в живота ти, трябва да си наясно с риска някой  да не споделя мирогледа и разбиранията ти. Не се сърди и фръцкай, а се замисли защо толкова хора ти повтарят едно и също. Постът ти, който съм цитирала, е проява на неуважение към събеседниците, направили си труда да те изчетат и да ти отговорят.
« Отговор #174 -: Август 05, 2013, 13:54:20 pm »
Да, може и да сте прави за себе си, но аз не съм длъжна да приема съветите Ви относно това как да процедирам със свекърва си. Ще ми се да Ви я подаря тази моя свекърва и да се чудите какво да я правите. Ще се игнорираме взаимно, щом нито Вие можете да ме разберете, нито аз Вас, мислех, че тук ще намеря разбиране и подкрепа, а не упреци и подигравки  - значи аре чао!
*
« Отговор #175 -: Август 05, 2013, 14:26:57 pm »
Няма упреци и подигравки, а изказване на различни мнения, които на теб не ти харесват.Аз не мога да разбера, защо очакваш всички да мислят като теб?!Нима познаваш нашите свекърви и съдби така добре, че да съдиш?

Буболина, моля те не се заяждай!

*
« Отговор #176 -: Август 05, 2013, 14:29:14 pm »
chattenoire84, разбиране можеш да получиш от хората, които споделят твоето виждане. От останалите не можеш да го изискваш, а просто да приемеш, че и те като теб имат право на собствено мнение, а също и свободата да го изразяват. Това е публичен форум - да пишеш с очакването, че всички ще се съгласят с теб, е несериозно. Ако не искаш да си го причиняваш, просто не споделяш.

Ето ти нещата и от моята камбанария, така и така съм се разписала по темата. Свекърва ти има свободата да си бъде каквато си пожелае в собствения си дом. Особена, проклета... тя си е в къщата.

И аз съм проклета. Идеално мога да лекувам капризни снахи и зетьове. Особено такива, които очакват цял живот да висят на врата на мама и тате, че и работа да не похващат. Помощ - да, но отглеждане на възрастни деца до старини - шъ ма прощават. Който си има семейство, да си стяга мускулите в задната част на тялото и да си го гледа. Аз ще помагам, когато ми е кеф и никой копче не може да ми каже. Най-малкото пък човек, който все още нищо не е съумял да съгради в живота си, нищо, че доста е поотминал пълнолетието.

пп И за да допълня картинатата си на лоша майка - дъщеря ми работи трето лято. Тази година ще си плати сама шофьорските курсове и телефона.
« Последна редакция: Август 05, 2013, 14:52:06 pm от Елфи »
*
« Отговор #177 -: Август 05, 2013, 16:15:12 pm »
chattenoire84, следя и други теми, в които писателстваш без да взимам отношение, но тук наистина не мога да се стърпя. Навсякъде постовете ти предизвикват реакции, подобни на тези, което би трябвало да ти подскаже, че причината едва ли е само в околните. Когато търсиш съвет или споделяш трябва да си наясно, че вероятността да получиш мнение, което ще ти хареса е минимална. А как и дали ще приемеш коментарите си е лично твой проблем.

А по отношение на свекървите...един ден живот и здраве и аз ще бъда такава и само мога да си представя какво би писала евентуалната ми снаха по форумите за мен, каквато съм проклетия. Обаче изобщо не ми пука. Помагам и ще помагам когато имам възможност и когато преценя и съответно не очаквам нищо в замяна, както и не искам някой да ме задължава да върша каквото и да било.

И понеже тук нашироко се обсъжда темата за дундуркането на пораснали деца бих вметнала и обратната ситуация. Многократно съм чувала от семейството на съпруга ми реплики от рода на: "За какво съм гледала деца и съм се жертвала за тях", сиреч децата да са на разположение на родата винаги и по всяко време. И ако в началото много се дразнех и скачах сега гледам да не им обръщам внимание и да сведа контактите до минимум. Помощ когато е необходимо да, но пълно разположение - моите уважения. Когато са правили децата си едва ли са ги питали дали са съгласни на тази сделка, че и в допълнение да им се вменява чувство на задължение във всеки удобен момент. Може и да реагирам малко емоционално на тази тема, но в моето семейство свободната воля се почита много и реагирам доста остро когато се опитат да ме сложат в някакви рамки.
« Отговор #178 -: Август 07, 2013, 17:52:02 pm »
Чакай да се запиша и аз в тази тема, че ми стана интересна. Аз оплаквания от свекървата нямам никакви - със сигурност защото живеем в различни държави. Виждаме се средно - веднъж годишно. Нито аз имам претенции към нея , нито тя към мен (поне не е споделила). Помага ни когато има възможност , но аз изобщо съм далеч от мисълта , че ни е длъжна с нещо. Когато се роди дъщеря ми попита искаме ли да остане за да ни помага , ние казахме - не и всичко е ок :) 
Наслушах се на всякакви глупости около мен за чуждите свекърви - как не давали пари, как не гледали децата- на дъщеря си гледала , на снаха си по-рядко..... аз съм твърде далеч  от  подобно мислене и някак си ми е странно.
 Не отричам , че както моите родители, така и родителите на съпруга ми са ни помагали доста пъти , за  което съм им много, много благодарна, а не го имам за даденост .
 И все пак ако живеех с тях положението със сигурност щеше да е по различно, защото и аз никак не съм лесна за изтърпяване :)
<br />
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #179 -: Август 08, 2013, 14:21:50 pm »
Хайде и аз да се включа... Моята просто няма как да я опиша за един ден... то са много случките, обидите, злобните погледи, подмятания и директни нападания. Искам да отбележа, че в началото, когато се запознахме, си мислех, че е адски добър човек.. е, да ама не. С моето Слънце сме заедно от малко повече от 10 г. С нея реален контакт имам от около 5-6 години. От около 4 години живеем заедно. От около 3 - 3 и половина години, разбирам, че е истинска злобарка и егоистка, как се стигна до там с времето ще разберете..
За да не се шокирате, ще ви подавам информацията малко по малко. Живеем в една къща, ние сме си на отделен етаж, тя със свекъра - на другия. Не се качват, ако не ги поканим, но това не пречи да си пъха носа в нашите работи.
Значи... случка от преди една година - около мен кръжи муха, адски дразнеща и щипеща. Дебна я отново да ме полази и да я убия. Успявам - мухата е убита и лежи на пода. Докато стигна до метлата и лопатката, за да я замета и хвърля (което са не повече от 2 мин.) тя успява да сложи до мухата откъснати цветя в една малка чашка. Представете си, тя е в траур заради мухата! :crazy: И ме гледа злобно и подигравателно, правейки следващите 15 мин. злобни намеци на ММ в мое присъствие. 8O
Какво мислите за това?

Quiet people have the loudest minds.