chattenoire84, разбиране можеш да получиш от хората, които споделят твоето виждане. От останалите не можеш да го изискваш, а просто да приемеш, че и те като теб имат право на собствено мнение, а също и свободата да го изразяват. Това е публичен форум - да пишеш с очакването, че всички ще се съгласят с теб, е несериозно. Ако не искаш да си го причиняваш, просто не споделяш.
Ето ти нещата и от моята камбанария, така и така съм се разписала по темата. Свекърва ти има свободата да си бъде каквато си пожелае в собствения си дом. Особена, проклета... тя си е в къщата.
И аз съм проклета. Идеално мога да лекувам капризни снахи и зетьове. Особено такива, които очакват цял живот да висят на врата на мама и тате, че и работа да не похващат. Помощ - да, но отглеждане на възрастни деца до старини - шъ ма прощават. Който си има семейство, да си стяга мускулите в задната част на тялото и да си го гледа. Аз ще помагам, когато ми е кеф и никой копче не може да ми каже. Най-малкото пък човек, който все още нищо не е съумял да съгради в живота си, нищо, че доста е поотминал пълнолетието.
пп И за да допълня картинатата си на лоша майка - дъщеря ми работи трето лято. Тази година ще си плати сама шофьорските курсове и телефона.