Може ли да се оплача тук от цялата рода на съпруга, за да не отварям нова тема за Зълвите
Момичета, честно ви казвам, че съвсем скоро ще избуша окончателно. Не обичам да се оплаквам, но ситуацията е следната: както много от вас знаят съпруга ми е с двигателно увреждане в следствие полиомиелит, толкова тежка степен, че се налага да се придвижва с инвалидна количка. Това най-вероятно е давало основателно да се наложи мнението, че той съпруга няма да има, както и деца. След като се оженихме сестра му така се обиди за някакви стари работи, че дори зетя ни забрани да стъпваме в неговата къща. Това не внесе някакъв особен смут у нас. През март 2012г. осиновихме Марти и от тогава вече от тях не се чува и дума. Включително до този момент зълвата не е виждала детето, въпреки, че почти всяка седмица сме на гости у техни съседи, не се обади да честити на брат си, а едната от племинниците 3 дни след като Марти беше вкъщи случайно ме срещна с количката на улицата и ми заяви, че всички деца от домовете са с умствена изостаналост.
През април тази година свекърва ми колабира вследствие на висока захар, тя е на 85 години и вече в доста напреднал стадий на старческа деменция. До ден днешен ние се грижим за нея. Аз и друг път съм ви казвала, че с нея се разбираме прилично, не сме се карали, никога не ме е обидила и наистина не заслужава да я оставим сама да се справя. Наехме жена, която да се грижи за нея през седмицата. Пътуваме всяка седмица до селото й. Носим памперси, пера по минимум 2-3 перални с дрехи, бельо, спално бельо, вече и одеала /защото се случва да се изпуска/. Вече се специализирах да шия подлагани за стари баби. Като си отидем тя говори несвързани неща, не познава сина си и внука /мен обаче трайно ме е запомнила и няма отърване
/. Наемаме хора да косят двора, чистих маза, носим храна, лекарства... Вместо да си заведа детето на разходка, аз тичам да се занимавам с нея.
През цялото това време зълвата е посетила майка си точно три пъти и е занесла по едно пилешко бутче. Племенниците /Които и двете са по-големи от мен с пораснали деца/ до този момент не са се явили да видят баба си. Съпруга ми се обажда на сестра си да се споразумеят как да си поделим грижите, но тя каза, че не може да поеме никакъв ангажимент за майка си. Точка.
Притеснени сме и финансово. Нали разбирате, че с една инвалидна пенсия и учителска заплата живота не е песен. Имаме всеизвестните кредити, с които сме покривали процедури и изследвания... Не се оплаквам от безпаричие обаче - мъжа ми все добавя по нещичко от часпром, аз работя по проекти, свързваме някак... Оплаквам се от умора, изтощение, мечтая някой да ми напазарува, мечтая да спя- ама цяла нощ без да сънувам, че свекървата се е запалила и изгоряла с цялата къща; мечтая да намеря време за детето. И да си почистя къщата.
Няма да редактирам за грешки, защото ще изтрия всичко