Ето и нашата история, която ще се припокрива доста с тази от подфорума за АРТ.
Години: Аз съм на 29г., а съпруга ми на 35г.
Опити: правим опити почти 3 години като през първата година от опитите не предприех почти нищо, с изключение на няколко рутинни посещения при гинеколог.
Обща информация: нормален и редовен цикъл 27-29 дни. Овулация си имам, въпреки, че миналата година есента в два цикъла на фоликулометрия се видя задържан фоликул. През 2003г. лекувах остро възпаление на десния яйчник, но след куп антибиотици вече съм добре.
Изследвания при мен: репродуктивни хормони - в норма, но не съм изследвала всички хормони на щитовидната жлеза (с изключетие на ТСХ, който е в норма). Планирам да ги изследвам в близкия месец-два. Хламидия - отрицателен, трихомони - отрицателен, цитонамазки и микробиологии-ОК.
Февруари 2005г. цветна снимка: непропускаща дясна тръба, а лявата дълга и нагъната.
През декември 2005г. лапароскопия с заключение: две пропускащи тръби и отстранени леки сраствания на лявата тръба.
При съпруга ми: през 2004г. лекувахме трихомони - положението тогава не беше много розово - астенозооспермия.
Консултира се с Кацаров, който му изписа само антиоксиданти и витамини. Милото отказа цигарите през м. януари т.г. и през последните месеци показателите варираха от нормоспермия до лека астенозооспермия, но проблема е с влошената морфология. Според док обаче това не може да се счита за генерален проблем.
До сега съм направила 3 неуспешни инсеминации, като при двата първи опита овулацията беше от дясно, а използвания обем беше съответно 9,5 млн и 33млн. При третото инсе овулацията беше от ляво и док спука фоликула непосредствено преди инсето; използван материал 10,8млн.
Предстоят ни имунологични изследвания. В този петък ще посетя дац. Конова.
П.П.: Фреши стискам палци за утре
.