0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Да 'кажа' и тук :):
Случайно попаднах на този медикамент и  ви го пускам.
Зная, че много момичета пият какво ли не за да се подобри Цервикалната слуз и по-лесно да заченат.
Единствено Гуаифенезина може да ви помогне и се използва за тази цел

http://www.iherb.com/Olympian-Labs-Inc-Aspiring-Mother-Premium-Multivitamin-with-Guaifenesin-amp-5-mg-Folic-Acid-60-Capsules/23805?at=0
Съдържа всички полезни витамини за бъдещите майки
ФК е повече, но нека не ви плаши това - излишното се изхвърля с урината.
Не съдържа вит.А - който може да е опасен
Консултирайте се за всеки случай с вашия лекар
« Последна редакция: Юли 18, 2010, 23:09:25 pm от evro »

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
Re: За цервикалната слуз - препарат с Гуаифенезин
« Отговор #1 -: Юли 23, 2010, 12:37:50 pm »
Привет Денис. Преди един месец правих дилатация за изправяне на канала,лекаря ми обясни ,че е бил крив и стеснен -коригирал го е.Не мие давал нищо да пия след това-доколкото разбирам това лекарство е за подобряване на слузта от канала така ли е  :?Можеш ли да дадеш повече инфо :ask:Ще питам и моя лекар за него!Благодаря
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Юли 23, 2010, 15:21:11 pm »
 Има случаи, в които по време на Овулация ЦСлуз не е каквато трябва да бъде, по-оскъдна е, не е разтеглива и белтъкоподобна, а това намалява шанса за зачеване.
 Guaifenesin-а   е известен с това, че втечнява цервикална слуз, подобрява качеството  на ЦС и   променя рН - баланса на влагалището,  като превръща  обикновено киселата  враждебна среда в благоприятна за сперматозоидите.

Препоръчва се при стимулация с Клостилбегит, защото той намалява ЦС.

Дозата е 200мг Гуаифенезин 3 пъти на ден
Ако ЦС не се втечнява достатъчно дозата може да се увеличи на 400мг. 4 пъти на ден
Приема се 5 дни преди Овулация.
Задължително с голяма чаша вода, като се обръща внимание на поеманите течности
В този период трябва да се пие повече вода.
« Последна редакция: Юли 23, 2010, 15:47:10 pm от denis »

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Юли 23, 2010, 16:12:52 pm »
Ето и малко повече за ЦС: :)

Церикалната слуз е специфична течност, която се отделя от жлезите на шийката на матката.

Тя е необходима за да поддържа влагалището влажно и да създава условия на живот на сперматозоидите след полов акт.
Средата във влагалището е кисела –а цервикалната слуз има среда, която защитава сперматозоидите от смърт.

Също така цервикалната слуз е необходима  и за движението на сперматозоидите.

Функциите й напомнят на функцията на семенната течност при мъжете.
Самата цервикална слуз по време на МЦ се изменя под въздействието на хормоните /естроген/: дълго преди овулацията ЦС не се изработва или се изработва много малко ЦС - тя е гъста, бяла и лепкава /и не е благоприятна за сперматозоидите/

По-късно отделянето й се увеличава, а в дните на  овулация,   когато има най-голяма възможност за зачатие, ЦС многократно увеличава обема си, става по-рядка, белтъкоподобна, разтеглива и прозрачна.

Ако слузта е недостатъчна, или тя не е с правилната консистенция - няма да има оплождане, тъй като сперматозоидите ще загинат, защото  не могат  да достигнат маточните тръби, където протича оплождането.

ЦС тип G - тя е като запушалка, характерна е за неплодовитите дни

ЦС тип S е плодовита - сперматозоидите могат да преминават спокойно и да останат живи в продължение на дни

« Последна редакция: Юли 23, 2010, 16:22:36 pm от denis »

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #4 -: Юли 23, 2010, 16:20:21 pm »
И още:
Как се променя ЦС през МЦ

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #5 -: Юли 23, 2010, 16:44:47 pm »
Благодаря за подробната инфо  :Dмного ,много,ще питам док,мисля че ще е добре да го взема,има ли го в БГ
*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #6 -: Юли 23, 2010, 17:14:52 pm »
Ще се консултирам първо с моя док другата седмица ще се виждам с него и ще ти пиша,какво съм решила Благодарности
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #7 -: Юли 23, 2010, 17:57:22 pm »
Да, има напр.РЕФЕЗИН

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #8 -: Юли 28, 2010, 20:12:35 pm »
  Guaifenesin-а   е известен с това, че втечнява цервикална слуз, подобрява качеството  на ЦС и   променя рН - баланса на влагалището,  като превръща  обикновено киселата  враждебна среда в благоприятна за сперматозоидите.

Подобен е ефектът върху цервикалната слуз и на L-arginine. Пия го вече трети месец и съм доволна от ефекта по отношение на количеството. (pH обаче не съм мерила.)

L-arginine е една от съществените съставки на продукта Fertile CM.
« Отговор #9 -: Август 13, 2010, 14:13:05 pm »
Цигуларче, кажи моля те, по каква схема пиеш L-arginine?
На мен ми го бяха давали преди време за подобряване качеството на Я, цикъла и въобще на общото състояние, заедно с още 5-6 други неща, които приемах за 3-6 месечни периоди и съм забравила кое точно кога и по каква схема беше. Само помня, че таблетки от 1000mg ги делях на половинки, защото нямаше от 500... :)

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
*
« Отговор #10 -: Август 13, 2010, 14:24:01 pm »
plumeria, пия по 500 мг сутрин и вечер.
Препоръчват се до 1,500-2,000 на ден.
« Отговор #11 -: Август 13, 2010, 17:05:35 pm »
Благодаря!
Явно и аз съм била на 2 х 500.

« Отговор #12 -: Август 26, 2010, 11:31:11 am »
Искам да ви попитам от коя фирма  l-arginine купувате? можете ли да споделите за ефекта от продукта. виждам в различни чужди сайтове, че го слагат в препарати за забременяване, но нищо конкретно...Не можах да разбера дали спомага за имплантирането като подготвя матката или просто подобрява цервикалната? След колко време пиене ще има ефект? като цяло не е много често изброяван продукт в списъците с продуктите, подобряващи фертилността, но пък го слагат като допълнителна съставка :o Направи ми впечатление, че основно се изброява за подобряване на мъжката фертилност много повече, не толкова на женската..
 Предварително благодаря
« Последна редакция: Август 26, 2010, 11:33:48 am от Mona blue »
« Отговор #13 -: Август 26, 2010, 12:54:31 pm »
Мона, аз пия на GNC, но вероятно има и на други фирми и едва ли има голямо значение на коя е точно.
Изписвали са ми го за подобряване на яйчниковата функция, но не като основно средство, а като допълнение към други (в коктейл :wink:).
Доколкото знам, няма конкретно действие върху някой аспект от забременяването, а влияе върху обмяната на веществата и от там, индиректно, върху половата система. Твърди се, че повишавал потентността при мъжете :wink:, следователно трябва да влияе положително и на репродуктивните функции. За жени също се препоръчва, но при тях дозите са значително по-малки, защото влияе върху нивото на тестостерона и трябва да се приема внимателно!
Пият го спортистите и основните коментари, които съм чела, бяха във форумите на фитнес-маниаците, но те наблягат на мускулите, не на други части на тялото :D

*
« Отговор #14 -: Август 26, 2010, 13:03:43 pm »
Л-Аргинина действа съдоразширяващо и от там по добре се кръвоснабдяват яйчниците и матката..... така аз разбрах от док.
*
« Отговор #15 -: Август 26, 2010, 13:24:59 pm »
Л-Аргинина действа съдоразширяващо и от там по добре се кръвоснабдяват яйчниците и матката..... така аз разбрах от док.

Точно така. Служи за синтеза на азотен оксид, молекула отговорна за добро кръвоснабдяване и отпускане на кръвоносните съдове. Когато това става в матката, яйчниците и гениталиите, секрецията на слуз от шийката е по-обилна.
« Отговор #16 -: Август 26, 2010, 14:19:21 pm »

Точно така. Служи за синтеза на азотен оксид, молекула отговорна за добро кръвоснабдяване и отпускане на кръвоносните съдове. Когато това става в матката, яйчниците и гениталиите, секрецията на слуз от шийката е по-обилна.

Съвсем прави сте! Аз не бях обърнала внимание на този аспект, че подобрява кръвоснабдяването (а точно той за мен може да е много важен).
Приех, че се изписва заради влиянието му върху образуването на протеините, хормона на растежа и т.н.

М/у другото, Аргинин има най-много във фин млечен шоколад с бадеми. :D

*
« Отговор #17 -: Август 26, 2010, 16:04:07 pm »
М/у другото, Аргинин има най-много във фин млечен шоколад с бадеми. :D

Значи яжте луксозен шоколад за идеална вагинална лубрикация.  :wink:
« Отговор #18 -: Август 26, 2010, 16:13:10 pm »

Значи яжте луксозен шоколад за идеална вагинална лубрикация.  :wink:

Ха ха. Този извод ми допада! :D

« Отговор #19 -: Август 26, 2010, 16:55:59 pm »
Вижте какво намерих за L -arginine http://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/014067369192456C
 "In vitro L-arginine enhanced natural-killer (NK) and lymphokine-activated-killer (LAK) cell activity; this cytotoxicity was mediated by CD56+ cells. In vivo arginine supplements (30 g/day for 3 days) increased the number of circulating CD56+ cells by a median of 32% in eight volunteers (p<0·01); this increase was associated with a mean rise of 91% in NK cell activity (p=0·003) and of 58% in LAK cell activity (p=0·001) in thirteen volunteers. These findings have potentially important implications for the modulation of natural cytotoxicity in a wide range of disease states"
Не знам дали това е добре или не е.