Хайде и аз да се включа, да не остана по-назад
Години – и двамата сме на 34 ненавършени
Преди 6 години спряхме да се пазим, преди 5 започнахме с изследванията. Още съвсем в началото се установи сериозен проблем при него – астенозооспермия, като в началото резултатите бяха катастрофални.
При мен:
хормонални изследвания – каквито се сетите – всичко е ОК
2002 - Хидротубация – напълно проходими тръби
2006 - Цветна снимка – напълно проходими тръби
антиспермални тела - няма
овулация – няма проблем
цикъл редовен – 28 – 32 дни
Минахме всякакви етапи на лечение на мъжа ми, в крайна сметка го добутахме до:
Концентрация: 52*1000 000 /ml
Общ брой на сперматозоидите в еякулата : 140,400,000 /ml
Нормокин. – 18 - 22 %
морфология – 8%
С тези резултати имаме:
5 неуспешни инсета, едно от които нестимулирано
1 неуспешно ИКСИ
1 неуспешна смесена донорска инсеминация,
Въпросната инсеминация беше нестимулирана, защото аз пък точно тогава образувах 2 фоликула, които се пукнаха и двата - единия преди, другия след инсето.
Та от известно време си мисля аз, точно, както казва и Фреш:
1.Никога не съм забременявала, вкл. и от предишни връзки– барем да имаше една грешка.
2.Докато бяхме с очевиден мъжки фактор, хайде, ясен е проблема., ама след неуспехите с ИКСИ-то и донорското инсе – къде да търся причината......
Сега ми остават само имунологичните, ама нещо явно съм се обезверила напоследък. Даже вързах и Фреш, като и обещах да ходим заедно до Плевен Извиняяяяяяявааааааааааааааай
! Разкайвам се горко!!!
Мисля си, че просто няма смисъл. И какво като си ги направя, ще излезе пак, че всичко е в норма и какво оттам нататък.... Освен това, доколкото съм информирана, за имунологични проблеми говорим ако има един или два спонтанни аборта. А при мен няма такова нещо, то оплождане не знам дали някога е имало, какво говорим за имплантация и т.н.....ама няма та няма!
Та много съм се зачудила кой път да хващам.....