0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #960 -: Август 18, 2010, 23:57:21 pm »
Дианка, не само че израждат бебета, ами въпросната "компетенция" точно излизаше от родилна зала доколкото разбрах. Айде да не дрънкам предварително, че всичко става в този живот, ама ако при такава трябва да раждам, по-скоро ще си родя на спалнята у нас...поне няма да ми къса нервите някоя подобна патица. Отделно пък, не ми се коментира кой е дал лиценз на тази болница, в която има един гинеколог през нощта, който изражда бебета и търчи на кабинет за спешните като мен  8O И подчертавам, става дума за многопрофилна болница за активно лечение с всичките там предполагаеми екстри, в която никак не е и евтинко да си пациент...егати държавата сме.
Това кървене все си мисля, че се получи понеже тръгнах да си спирам Дуфастона и Утрогестана /не своеволно/, ама май твърде рязко. Надявам се всъщност от това да е било де.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #961 -: Август 19, 2010, 00:16:03 am »
 :) Сикс сенс аз все още не мога да повярвам че съм бременна.
Не вярвам че има за кога да ми се случи... Странна работа. Все едно на друг се случва.

За лекарската компетенция...мисля че всяко момиче тук може да разкаже Поне една шокираща случка! Страшна работа.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #962 -: Август 19, 2010, 08:12:58 am »
Jbrul, не се сърди, но ние се панираме и за  нас нещата може да изглеждат спешни,но кървене в ранна бременност не изисква намеса на секундата по простата причина, че те няма какво да направят освен да те прегледат. т.е. за нея ти не си спешна на живот и смърт. Аз чаках час и половина, когато отидох с течение да ме видят дали ми са се спукали водите и дали ще раждам. 
Колкото до ФМ, нали не смяташ, че лекар, на който това му е работата, не знае за тези изследвания?Вероятно става дума за различие в терминологията, която тя използва. И за мен прегледа за нухална гънка не е точно фетална морфология (макар че си е морфология). Там виждат само големи проблеми и въобще не е толкова подробно, колкото това в 20та седмица, където се правят подробни измервания. Може би не сте се разбрали какво има тя предвид.

Б.
« Последна редакция: Август 19, 2010, 08:17:17 am от Bobbie »


  
*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #963 -: Август 19, 2010, 08:34:02 am »
Добро утро момичета!Раиса,душко ти си ми прочела поста преди да го изтрия!Благодаря за отговора-мен ме досрамя ,да не би да съм  толкова изперкала ,но усещането беше много силно и еднократно.Аз съм убедена ,че е бебо,но просто бях шокирана от изказването ,че още нямало крайници и от  1 месец имало пулс и тъй не била възможно да го усетя!Благодаря за отговора :bighug:
Сикси,и аз  на моменти ако не е корема ,който си ми е малко едър вече направо бих забравила,докато не ми се сгади или тръгнат киселините ,а гърдите са ми като....дини :oops::D
Jbrul-надявам се да си по-добре вече,наистина вече практикуват лечение у дома,само ако си в много напреднала бременност лежиш в АГ-то.Дано не се налага на никоя мама  :crossfingers:
Лек ден момичета

*

    altea

  • ***
  • 214
  • щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване.
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #964 -: Август 19, 2010, 08:53:22 am »
Привет и от мен на Сами и Таня, дано само хубави моменти да споделят до края. Честито бебече на Шани. Аз утре съм на ФМ при доц.Томова, стискайте палци да имам хубави новини и с бебчето всичко да е наред. Аз още не го усещам или по-точно чувствам понякога някакво пърхане ама си мисля,че са червата ми. Коремът ми също не е пораснал по-скоро е като подут от преяждане.Продължава да ми става лошо и то предимно вечер,чак не ми се слага нищо в устата и понякога и киселини ме мъчат,много са неприятни. Ох, още не смея да се зарадвам че ще имаме бебе,то даже и не мога още да го осъзная, чакането от преглед на преглед е изнервящо и като и не го усещам почвам да се чудя дали всичко е наред. За покупки не си и помислям още. Дано всички се радваме на здрави дечица на финала.
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #965 -: Август 19, 2010, 09:10:04 am »
Добро утро,
Първо добре дошли на Сами и Таня. Лека и безпроблемна бременност! Jbrul, дано повече не ти се налага да се занимаваш с такива лекари.
Продължава да ми става лошо и то предимно вечер,чак не ми се слага нищо в устата и понякога и киселини ме мъчат,много са неприятни.

Аз съм по същия начин. Почти няма вечер, в която да не ми е лошо. И аз още не съм усетила бебчето, а корема ми е страшен, все едно съм яла до пръсване  :lol:. Утре най-после съм на док да се регистрираме и да се видим пак. Чак ми домъчня. С нетърпение чакам да видя малкото човече отново :D. Дано всички е както трябва.
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #966 -: Август 19, 2010, 09:37:52 am »
Момичета,стана ми интересно,защо на някой им се полагат да кажем по 3 безплатни УЗ предледи,а на други ( като при мен ) само 1.На какво се дължи това?
 Jbrul - напълно те разбирам мила какво си преживяла,самата аз минах през ада на шуртящата кръв.Дано до края да нямаш никакъв ,ама никакъв повод за притеснение.

 Хора Криска ми се губи нещо ??? Крисеееее покажи се миличка :)
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #967 -: Август 19, 2010, 09:39:30 am »
не знам Иси,на мен акушерката в кабинета ми каза,че сме имали право на 3 безплатни за цялата бременност,и мисля ,че така е за всички по закон

Re: Темата на бременните №64
« Отговор #968 -: Август 19, 2010, 09:44:33 am »
Ми при моята има огромна бележка на стената че според ЗК имам право на един безплатен УЗ преглед до 20 г.с. егаси работата.И до сега само веднъж ми е било безплатно,иначе си плащам всеки път по 30 лв.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #969 -: Август 19, 2010, 09:46:57 am »
Сами , първо добре дошла и много лека бременност ти пожелававм !
относно гърдите - бъди спокойна , при всеки е различно. мен лично не са ме боляли. имала съм напрежение , но от време на време. и аз постоянно ги проверявам. :D освен това нямах и почти никакви бременни симптоми. в 3ти месец началото имах нещо като гадене и като хапвах ми минаваше (аз хапвах по цял ден заради това) и имам непоносимост към някои миризми (парфюмните по-скоро)
Бебето го усетих за първи път в неделя на 15,08 в 20г.с.и4дни.
 не се шашкай много , гледай да си спокойна. аз се успокоявах с ехограф всяка седмица. сега съм ги разредила до 1 на 2 седемици.



*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #970 -: Август 19, 2010, 09:52:37 am »
Ето ме  :D
Тука съм и ви чета, но нямам много време да се включвам защото се върнах на работа.
От събота да ви се похваля спрях с повръщането и до ден днешен не съм повърнала нито веднъж  :lol: Продължавам да нямам апетит, но това вече не е нищо в сравнение на дните прекарани в повръщане!

Хубав ден от мен  :)
*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #971 -: Август 19, 2010, 09:58:34 am »
ама че работа ,тук при нас в Дупница ехографа е 20лв,май си взимат различно навсякъде 8O
Криси,браво ,супер без драйфане е много по приятно :D

Re: Темата на бременните №64
« Отговор #972 -: Август 19, 2010, 10:06:33 am »
Ооооооооо Крисунделлл ама а така дее,време е да наедрееш малко че аз съм вече кака гицка  :lol: :lol: :lol:,айде сега вече може да си говорим и по тела щом си спряла с повръщанетоо хааххаххахха :pipy_longstocking: :pipy_longstocking: :pipy_longstocking:
 Много цункииии :)
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #973 -: Август 19, 2010, 10:08:09 am »
При моята лекарка ехото е 25 лв. Явно всеки има различни нужди  :wink: Утре ще разбера колко ми се "полагат" според нея.
Криси, страхотно е, че вече не повръщаш  :D.
*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #974 -: Август 19, 2010, 10:14:34 am »
Ех,колко ми е познато всичко с параноята и постоянните прегледи,треперенето,гърдите....Вярвате не вярвате,до 19 г.с имах около 25 прегледа УЗИ(предната бременност).От страх се е случвало и по 2 пъти в седмица да ходя-също като Ели,седя и решавам че гърдите не ме болят-това беше кошмар за мен и газ до доктора.А тези гърди сега не ме заболяха и за миг дори,пък бебето си е там и расте :).исках да кажа,че няма начин човек,който е преживял доста неприятни неща,да не се страхува.От това смисъл няма,но е неизбежно.Аз лично се успокоих,когато беба започна да ритка,тогава ходех 1 месечно на док,но пък "тормозех" бебето да поритва :lol:.А да не ви казвам що изследвания съм си направила-абе,пълна параноя.Сега също ме е страх,но ми е по-различно усещането,защото някак знам,че всичко е ок(дай Боже).
А за гъбичките и утрогестана,получават се от това,че ги поставяме вагинално с пръсти.Колкото и да са ти чисти ръцете...и на мен ми се бяха лепнали,но ги махнахме с Гиназол.
Исе,до колкото знам,безплатните УЗИ-та са 2,поне моите бяха толокова.

*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #975 -: Август 19, 2010, 10:16:20 am »
Здравейте момичета, първо да поздравя новите попълнения Сами и Таня, с пожелание за успешена бременност и здрави бебешоци около термин. preggo
Като гледам доста места се освобиха, така че чакаме още попълнения, пък се замислям че и аз вече съм в 8-мия месец и чакам с нетърпение да гушна моята сладка бебка, днес ще ходя на консултация при лекаря при който ще раждам да я види как е.
Натали не се притеснявай за гърдите същото го изпитах около началото на 4-тия месец и се шашнах, само дето не отидох веднага на лекар. Просто от тогава не ме болят въобще гърдите даже сега само зърната са чувствителни, но бебето си е добре.
Лек ден на всички и дано имаме по-малко билежки и неразположения! :D
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #976 -: Август 19, 2010, 10:55:36 am »
Здравейте,момичета. Чак не мога да повярвам , че пиша в тази тема. :D   Бременна съм в 7ма седмица по моите изчисления, след 2-ри опит ИКСИ . Трансфера ми беше на 20 юли,  на 16.08. бях на преглед и видяхме 2 плодни сакчета с две подскачащи точици. Аз така се развълнувах, че изобщо не попитах в коя седмица трябва да съм. Но на следващия преглед ще разберем.
Имам един въпрос, до коя седмица пихте "Медрол"-а?
Хубав ден от мен!


“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #977 -: Август 19, 2010, 11:04:57 am »
Добре дошла Луноходкеее  :D :D :D,честити  ви 2 сърчица ;).
 Тини явно навсякъде е различно с бройките ( което е гадно),ама.....
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #978 -: Август 19, 2010, 11:07:04 am »
Таня и Сами, добре дошли!
Лека и безпроблемна бременност до края ви пожелавам!
За прегледите да споделя, че до сега имам три от които един съм платила. Но то беше за установяване на бременност преди направлението от личния лекар. Абе и аз ще си попитам следващия път.

 :ask: Момичета, дайте съвет къде да си направя фетална ехо кардиография. Май е само в София (искаше ми се и във Варна да има, че ми е по-близо). Пък и кога точно се прави?

Луноходке ЗДРАВЕЙ!
« Последна редакция: Август 19, 2010, 11:09:17 am от krem2003 »
*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #979 -: Август 19, 2010, 11:23:30 am »
Здр. момичета! Относно гърдите - мен започнаха да ме болят и да растат след 3 месец. И аз имах същите притеснения в началото. Сега вече чак ми пречат.
Jbul съжалявам за случилото се. Знам какво е и през моята глава мина и точно поради тая причина съм решила да раждам във Варна. Да се надяваме че ще издържа 100км ако нещата тръгнат по-рано от планираното. Нямам грам доверие на лекарите в нашия град. Имаше и изказвания от рода "Щом си била при Стаменов сега защо не ходиш там да те преглеждат?!"  :o Откачалки всякакви. Да не говорим, че ще започвам училище за бременни в града. Курса е безплатен, ама не дай си Боже да разберат, че няма да раждам при тях  :lol:
Колкото до УЗ доколкото съм запозната се полагат 3 прегледа за цялата бременност.