0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #940 -: Август 18, 2010, 20:50:32 pm »
Таня :) бях сигурна, че има нещо  и при теб :)А те били две даже, супер :)
За съжаление не мога да ти кажа нищо за кандидата.

« Отговор #941 -: Август 18, 2010, 21:15:15 pm »
Ехааа добре дошла Танче  :D
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #942 -: Август 18, 2010, 21:19:42 pm »
Добре дошла,Таня,много се радвам да те видя в тази тема!Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност :bighug:!

« Отговор #943 -: Август 18, 2010, 21:31:40 pm »
момичета, туко-що прочетох, че липсата на болки в гърдите може да бъде от първите признаци за проблеми.. Моля кажете има ли такива, които не са имали никакво напрежение и болки в началото. Аз съм май в 6г.с. и засега не съм усетила нищо там.. При мен въобще признаците на бременност засега не са много (освен присвиване в корема, предимно от едната страна и сънливост) въпреки че знам, че при всеки е различно..
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #944 -: Август 18, 2010, 21:35:20 pm »
Добре дошли на Таня и Сами  :D !  Лека бременност момичета и здрави бебета около термин ! :welcome3:

Сами не започвай с шашканиците от самото начало, че е заразно и после не можеш да се спреш  :D При всяка жена момента с гърдите е различен, има и така и така.
Но това че нямаш признаци, или са слаби, не означава, че има някакъв проблем...

И аз не мога да кажа за Сигридов...
« Последна редакция: Август 18, 2010, 21:38:11 pm от Raissa777 »
*
« Отговор #945 -: Август 18, 2010, 21:40:50 pm »
Момичета много ви благодаря за топлото посрещане  :bighug:
« Отговор #946 -: Август 18, 2010, 22:11:21 pm »
Здравейте,

добре дошли на Сами и Таня, лека и безпроблемна бременност до края!
Таня, на мен Сигридов ми изписа гинопеварил, те са 3 глобули за 3 дена и крем низорал за външно мазане, от тях се оправих веднага.
Сами, не се шашкай, мен гърдите досега не са ме болели, единствено от 2-3 седмици зърната ми станаха по-чувствителни, иначе нямам никакви болки, нито пък други типични бременни симптоми като гадене, повръщане, усешане на миризми и т.н.
Лека вечер на всички!
*
« Отговор #947 -: Август 18, 2010, 22:15:43 pm »
Добре дошли, Сами и Таня! Лека бременност и щастливи срещи с мъничетата!

Сами, не се притеснявай! И при мен в началото имаше само сънливост и предменструални болки в корема. Гърдите започнаха да болят и нарастват в 3 месец. Ако имаш болки долу в корема задължително се консултирай с лекар, това не е хубаво. Вероятно ще ти изпишат Нош-па или Папаверин. Даже можеш да си пиеш по 2 Нош-па като те заболи или 2х2.

Раиса, и аз се изненадах от думите на доц.Томова, може би е имала предвид лабораторна грешка. Точно заради 100-те процента сигурност се навих на амниоцентеза, макар че някъде четох формулировка над 99%... Вече ми омръзна да се притеснявам по темата.
« Отговор #948 -: Август 18, 2010, 22:25:54 pm »
благодаря ви много, момичета. Меме и Чери, наистина ме успокоихте. Раиса е права -от много четене и мислене ще се вкарам във филми. Прегледа е след 10 дни, дано всичко да е нормално, но се чудя ще се успокоя ли изобщо, кой знае още какво предстои, а аз отсега не спирам да мисля и чакам всеки преглед с неистово броене на дните.. Болките в корема не са силни и си мисля, че след като са почти само от едната страна, не са като менсруалните, т.е.контракции
*
« Отговор #949 -: Август 18, 2010, 22:38:08 pm »
Meme, благодаря за информацията  :flower:
*
« Отговор #950 -: Август 18, 2010, 22:44:20 pm »
Танче ,Сами добре дошли и леко бременеене! :welcome_1:
Сами,при всеки е различно за болките в гърдите,при някои ги има при други не!Не си прави заключения сама,споко :wink:
« Последна редакция: Август 18, 2010, 22:50:29 pm от moniks_s »

*
« Отговор #951 -: Август 18, 2010, 22:45:21 pm »
Привет момичета!! Чак сега сколасвам да вляза, а то имало хубави новини!!
Шани, да ти е живо и здраво момчето и бързо нагаждане ви пожелавам!!
Добре дошла на Сами!!! Разбира се, че ще помагаме, стига да можем!!
Tanj74, много се радвам да те видя тук!! Аз бях при Сигридов с първата си бременност, тогава бая се влачих с кандида. Гинопеварилът не ми помогна, за това той ми предписа Гиназол. Ползвах го и сега, но лошото е, че го няма в София, но в другите градове се намира!! Не ога да си го обясня защо е така...
И на мен много ми хареса тази възглавница, но не е ли много голяма 155 на 25 см? При нас пространството е доста ограничено, но от друга страна като се сетя как навивах одеала и тем подобни, за да кърмя Момо  :x е, това беше до третия месец, след това открих позите за кърмене - има ги в подписа ми и се родих направо  :lol:
Но ако има желаещи роднини, бих им я поръчала за подарък :)
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #952 -: Август 18, 2010, 22:46:04 pm »
 :lol: Сами спокойно, както на Меме и е омръзнало да се притеснява - така и на теб в един момент ще ти омръзне ...
Аз в началото се стремях да ходя на лекар всяка седмица, лека полека ги направих през 2 седмици и само броях ! Коя дата, колко дни остават до прегледа и т.н. и т.н.
Някъде към 16 седмица ми омръзна да се притеснявам  :D и започнах да ходя на лекар веднъж в месеца, както той ме викаше, принципно. Още повече се успокоих когато започнах да усещам бебето всеки ден.

Мисля че прекаленото вглеждане води до преувеличаване и измисляне на разни болежки.
Все пак сме бременни, нормално е да усещаме разни неща. Спомням си, че по едно време при завъртане в леглото изпитвах рязка режеща болка...изчаквах да видя дали ще изчезне и така. Започна да се появява почти всяка вечер, реших че нещо се наместват нещата и така. Внимавах бавно да се завъртам, да не е рязко...и в един момент отшумя тази болка. Скоро пък ме болеше много под ребрата, нещо ми разпъваше яко матката бебка, но в крайна сметка - търпимо.
Това са ми били по-силните болки, имала съм и разни по-леки. Идеята ми беше, че все ще има нещо...лека болка, придърпване и т.н.

Разбира се има момичета с много лош опит и предпочитат да се презастраховат за всичко, което е повече от разбираемо.

Мони аз усетих бебка към 12 г.с. Беше за части от секундата, като усещане...направо не знам. Все едно нещо много мъничко е направило салто в корема ми. Ей така, като погъделичване, много кратко и бързо. Това го усетих 2-3 пъти и после - затишие. Следващите ми усещания не бяха от най-приятните...усещах драскания.
« Последна редакция: Август 18, 2010, 22:52:30 pm от Raissa777 »
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #953 -: Август 18, 2010, 23:07:46 pm »
Добре дошли на Сами и на Таня :D

Таня, очаквах включване от теб в тази тема. :wink:

Аз сега да ви каж каква съм бъзла и паника. Ама като са ми минали какви ли не неща през главата и вече съм станала параноичка. :? :x
Седя си аз към обяд в нас и нещо се хванах, че не си усещам толкова чуствителни на допир гърдите. И като лудите само вървя и се опипвам и рев....викам си стана тя каквато стана. Поседях аз така един час и решиг, че е по-добре да знам ако нещо става още сега. Обадих се на Манчев и запалих колата към МД. Видя ме веднага човека и първо ми пусна да чуя сърцето и ми вика:
"Чуваш ли го, чуваш го много ясно, ама шубето е голям страх" :D
Усмихнах се аз и бях готова да ревна, огледа го, премери го, каза, че точно си отговаря на седмицата и ми каза:
"А сега виж. То иска да те поздрави и да ти каже, че е добре."
Обърна монитора към мен и видях как маха с ръчички...разплаках се неудържимо. Този момент няма да забравя никога!

Излязох от болницата и вече гърдите ми си бяха също толкова чуствителни на допир както и преди. :wink:
*
« Отговор #954 -: Август 18, 2010, 23:13:43 pm »
Много сте мили.Още веднъж ви благодаря за посрещането  :P. Сетих и друго да ви питам-все още съм на утрогестан вагинално и предполагам, че от него са ми гъбите, то просто няма от какво друго.Та какво да правя с него, да го пия или да си го ползвам както досега?
Ели с теб сме с 1 ден разлика  :wink:
*
« Отговор #955 -: Август 18, 2010, 23:23:56 pm »
Добре дошли на новите попълнения! Безгрижни девет месеца ви желая  :D
Аз да се оплача как си изкарах ангелите към 9 тази вечер.  :( Както си седях на дивана и усещам нещо мокро по бельото си, реших че е изтекло от последната перличка Утрогестан, пипнах - кръв. Хубава, яркочервена кръв, сви ми се стомаха и ме доядя същевременно, как все по никое време пък ми се случват такива неща. Звъня на Док, ама все пак той в Пловдив, аз в Ст.Загора...по телефона какво да направи?! Говорихме дали да рискувам да пътувам до Пловдив, или първо да потърся някой да ме види тук и да се чуем после и да решим. Спряхме се на втория вариант и се засилвам към частната "многопрофилна" болница, не ми се описва каква идиотска мудна система имат за спешните случаи...та след половин час дочаках дежурната лекарка да се домъкне да ме види. Още от вратата ме захвана с въпроси, като диагностицирана ли е бременността, явно хич не ме и слушаше, като й обяснявам, че съм в 12 ГС и някой ден вече... :? Отговарям прилежно и изпявам всичко, което знам за състоянието си. Казвам, че в понеделник последно сме гледли бебо на първта ФМ и всичко си е било наред. Лекарката обаче ме срязва, че не можело да сме правили ФМ, понеже за такава било рано, тя се правела чак в 20 ГС /това със снизходителен тон, като за идиот/. Аз автоматично добавям, че това е първата/ранната ФМ и тя започва да се препира с мен, че не не можело да е ФМ, било БХС... И аз в нервите си вместо да спра да й се обяснявам, уточнявам, че и БХС сме пуснали, а ФМ е друго. Тя казва, че не съм разбрала явно какво са ми правили. В този момент осъзнавам две неща - колко идиотско е да спорим за това точно в момента и що за компетентност има тази жена, щом не знае кога се прави ФМ?!  8O Да отбележа, че въпросната лекарка е с дългогодишен стаж и едно от големите имена между гинеколозите в СЗ, сещайте се за какво иде реч... Най-после стигаме до преглед с УЗ - виждам, че човека мърда, чувам му сърцето, отдъхвам си поне малко. Гледа, гледа - няма отлепване, няма видим проблем. ОК. Очаквах и вагинален преглед при тези обстоятелства, но такъв не последва...не смея да твърдя сега, че е трябвало, наистина не знам. Лекарката ми обясни колко често се случвало това, което става при мен, да не се панирам толкова, изслушах една лекция как да съм спокойна и с позитивно мислене, да се прибирам да си лежа и да пия повече вода. Изписа ми Магнерот, заедно с Но шпа и каза да си продължа Дуфастона и Утрогестана и това е. Нямало да ме приема в болницата, понеже нямало места...ако пак изкървя - пак да дойда. За щастие, междувременно кървенето беше спряло тотал. Като излязох оттам, естествено се обадих на д-р Даскалов и разказах какво е станало, продиктувах рецептата, той нанесе някои "корекции" в схемата на лекарствата и също беше на мнение, че няма защо да влизам в болница към момента. А дано е прав!  :?
Много се надявам да нямам повече проблеми и с това да се размина, което беше тази вечер...Определено, ако пак ми се случи подобна случка - просто се качваме на колата и се изстрелвам в Пловдив. То тука чакането да ме види някой, беше колкото да стигна до там. Така, че идеята ми за максимално бърза лекарска намеса в СЗ - просто не е реалистична. Очевидно. Пък и като ги гледам какви са "разбирачи" - мерси.  :(
Пожелавам ви хубава и много по-спокойна нощ от моята  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #956 -: Август 18, 2010, 23:33:21 pm »
Ели с теб сме с 1 ден разлика  :wink:[/td][/tr][/table]

Точно щях да напиша същото в дневника ти.
Ще вървим заедно, въпреки че ти сигурно ще ме изпревариш с близнаците.

Jbrul , и твоята вечер е била напрегната като моят ден. Важното е че чухме сърчицата и всичко е наред.
« Последна редакция: Август 18, 2010, 23:39:52 pm от Nataly* »
*
« Отговор #957 -: Август 18, 2010, 23:43:08 pm »
Боже, Jbrul!! Това е ужасно! и като си представиш, че тези хора израждат родилки  :x подобно нещо ми се случи в ямболската болница, където постъпих със зацапване преди 3 години - 3 дни не се намери презерватив, с който да ме прегледат вагинално и да установят мисед, ами ме тъпчеха със системи за задържане!! В това време направиха аборт по желание в 5 месец на една циганка!! нямам думи... дано всичко е наред при теб занапред! Хубаво е, че имаш лекар, на когото можеш да разиташ!!
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #958 -: Август 18, 2010, 23:45:44 pm »
Таня, Сами, добре дошли! Много се радвам да ви видя тук :D Лека бременност и щастлив финал!
Таня, аз утрогестана вече го пия, че ми е ужасно неприятно още да го слагам вагинално. Моят док иска да го взимам до 15 седмица. Ако не усещаш страничните ефекти, пий го. Не мисля, че от него можеш да хванеш гъбички, обаче. Това е хормон. Но знам ли, не мога да твърдя категорично.
Относно симптомите - при всеки е различно. Моите гърди от самото начало са супер чувствителни, да не говорим колко са наедрели...Аз по принцип съм с голям бюст, но сега....да не ви казвам, направо са огромни :lol: Ужассссс, тежат гадините :lol: Но вероятно и утрогестанът има принос към чувствителността.
Аз, противно на всичките ми очаквания, съм доооста спокойна 8O Като се знам каква съм, мислех, че ще ходя на преглед всяка седмица и нон-стоп ще се притеснявам. Обаче, за мое учудване, успявам да изкарам до преглед по цял месец 8O Не че не се притеснявам, но опитвам по-рядко да допускам кофти мисли. Честно казано, все още имам чувството, че сънувам и това не се случва на мен :oops: Не мога да проумея, че съм бременна, нищо че вече ми личи и че 3 пъти съм виждала бебето си на ултразвук. Откачена работа съм аз. Всеки ден като стана си казвам - аз съм бременна и всеки път имам чувството, че на някой друг го казвам. Сигурно чак като родя ще осъзная напълно какво става :lol: или като почна да се търкалям :lol: Направо започвам да се чудя дали съм нормална :oops:

П.С. Леле, Jbrul, съжалявам за това, което си преживяла. Дано всичко е наред занапред и не се налага повече да опираш до тези "специалисти".
« Последна редакция: Август 18, 2010, 23:54:18 pm от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #959 -: Август 18, 2010, 23:46:02 pm »
Nataly* , така се е получило май...  :lol: Аз докато се нервех и треперех от всичко - никакъв проблем нямах. Точно вече реших да спра с параноите и да си мисля само какво ще се прецака и ей на ти среднощни "веселби". Ама майната им на нервите и страховете, ще ги забравя, само човечето да е добре и да си седи вътре до края на февруари  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!