Добре дошли на новите попълнения! Безгрижни девет месеца ви желая
Аз да се оплача как си изкарах ангелите към 9 тази вечер.
Както си седях на дивана и усещам нещо мокро по бельото си, реших че е изтекло от последната перличка Утрогестан, пипнах - кръв. Хубава, яркочервена кръв, сви ми се стомаха и ме доядя същевременно, как все по никое време пък ми се случват такива неща. Звъня на Док, ама все пак той в Пловдив, аз в Ст.Загора...по телефона какво да направи?! Говорихме дали да рискувам да пътувам до Пловдив, или първо да потърся някой да ме види тук и да се чуем после и да решим. Спряхме се на втория вариант и се засилвам към частната "многопрофилна" болница, не ми се описва каква идиотска мудна система имат за спешните случаи...та след половин час дочаках дежурната лекарка да се домъкне да ме види. Още от вратата ме захвана с въпроси, като диагностицирана ли е бременността, явно хич не ме и слушаше, като й обяснявам, че съм в 12 ГС и някой ден вече...
Отговарям прилежно и изпявам всичко, което знам за състоянието си. Казвам, че в понеделник последно сме гледли бебо на първта ФМ и всичко си е било наред. Лекарката обаче ме срязва, че не можело да сме правили ФМ, понеже за такава било рано, тя се правела чак в 20 ГС /това със снизходителен тон, като за идиот/. Аз автоматично добавям, че това е първата/ранната ФМ и тя започва да се препира с мен, че не не можело да е ФМ, било БХС... И аз в нервите си вместо да спра да й се обяснявам, уточнявам, че и БХС сме пуснали, а ФМ е друго. Тя казва, че не съм разбрала явно какво са ми правили. В този момент осъзнавам две неща - колко идиотско е да спорим за това точно в момента и що за компетентност има тази жена, щом не знае кога се прави ФМ?!
Да отбележа, че въпросната лекарка е с дългогодишен стаж и едно от големите имена между гинеколозите в СЗ, сещайте се за какво иде реч... Най-после стигаме до преглед с УЗ - виждам, че човека мърда, чувам му сърцето, отдъхвам си поне малко. Гледа, гледа - няма отлепване, няма видим проблем. ОК. Очаквах и вагинален преглед при тези обстоятелства, но такъв не последва...не смея да твърдя сега, че е трябвало, наистина не знам. Лекарката ми обясни колко често се случвало това, което става при мен, да не се панирам толкова, изслушах една лекция как да съм спокойна и с позитивно мислене, да се прибирам да си лежа и да пия повече вода. Изписа ми Магнерот, заедно с Но шпа и каза да си продължа Дуфастона и Утрогестана и това е. Нямало да ме приема в болницата, понеже нямало места...ако пак изкървя - пак да дойда. За щастие, междувременно кървенето беше спряло тотал. Като излязох оттам, естествено се обадих на д-р Даскалов и разказах какво е станало, продиктувах рецептата, той нанесе някои "корекции" в схемата на лекарствата и също беше на мнение, че няма защо да влизам в болница към момента. А дано е прав!
Много се надявам да нямам повече проблеми и с това да се размина, което беше тази вечер...Определено, ако пак ми се случи подобна случка - просто се качваме на колата и се изстрелвам в Пловдив. То тука чакането да ме види някой, беше колкото да стигна до там. Така, че идеята ми за максимално бърза лекарска намеса в СЗ - просто не е реалистична. Очевидно. Пък и като ги гледам какви са "разбирачи" - мерси.
Пожелавам ви хубава и много по-спокойна нощ от моята