Апропо - не знам защо изведнъж се заговори за "спор" за или против секцио.
Някой казва някакво мнение и след него 100 неща ! И как се стигна до коя каква майка е...коя била по-бременна или по-истинска ?!?! Кой изобщо говори за подобни сравнения. Супер преиначаване. Все едно в приказката гузен негонен бяга...или по-скоро "развален телефон".
Не знам защо, когато някой напише нещо, друг го приема все едно за него е писано. Като конкретна нападка и в отговор се защитава - нападайки ...
Jrul каквото и да измислите - успех и да стане добре
Понеже аз употребих думата "спор" по въпроса със секциото към обяд - употребих я условно тогава, но в крайна сметка така стана после. Да, не е имало някоя люта и груба кавга естествено, но очаквано се включиха момичета всяка защитаваща едната, или другата позиция. Чела съм в този форум и тема с такова заглавие, която пак се изроди в някакви лични усещания и мнения и нищо по същество, само опити да се внуши правилността на личната позиция спрямо отсрещната...
Изказването на някакво мнение, предполага все пак, че това мнение ще бъде прочетено, осмислено и на него ще се реагира по един, или друг начин - не разбирам защо те очудва това, че на твоето изказване се реагира? Ами все пак тук е пълно с майки, които по личен избор, или по показания са родили оперативно, естествено е да реагират на изказване, че не са раждали, а са преживели "само коремна операция"... За теб коремна операция - за тях раждане, всеки с мнението си както казваш, ти сега защо се засягаш, че се е коментирала темата? Моите определения за по-бременна и по-родила, бяха акуратно поставени в кавички, именно защото не се отнасят към конкретно изказване на никого тук, а обобщават внушения и мнения по обсъждания въпрос. Извини ме, ако си ги приела като нещо друго - опитах се да не бъда многословна. Не мисля, че някой някого напада тук, хайде да не параноясваме сега
Просто нека не бъдем крайни в отстояването на някакви лични разбирания, особено когато дадени решения не се отнасят лично до нас, а до други хора. Права си, че темата за намесата в съдбата е крайно разтеглива и даже ще ти го илюстрирам
Секциото "по желание" е намеса в съдбата, а асистираната репродукция не е такава намеса, понеже нямаме друг избор? Имаме - да си останем без деца и това е избор, някои го правят при това съзнателно и доброволно. Ако за мен и теб такъв избор е крайно неприемлив, за други хора е - всичко е индивидуално...та за това да се захващат изобщо такива теми, които се леят във философско-медицински направления не е най-разумното нещо, понеже води само до конфликт и цупене накрая. Исках точно такъв развой да пресека тук, ама взе, че стана обратното. Надявам се, че си ме разбрала правилно
Благодаря за пожеланието за зъбите и аз се надявам да стане добре пустата коронка, почти се навих да е само една