0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #780 -: Август 14, 2010, 11:34:57 am »
Момичета много ми е кофти, ходих днес да си правя изследвания всичко е горе-долу в норми, но в урината масово бактерии, направо ми се стъжни  :(.Случвало ли се е такова нещо на някой, предполагам се пият антибиотици, звънях на моята лекарка, но днес не ми вдига утре мисля ще е в клиниката и още сутринта ще отида да видия какво ще правим, че каквато съм шашната, тъкмо последните месеци съм по-добре и пак нещо изниква  8O.
Кремкарамелче чести рожден ден, много много здраве и щастие ти желая и да гушнеш в най-скоро време малкото съкровище  :hbirth:
Тини добре дошла отново в тази хубава темичка  :D.
« Отговор #781 -: Август 14, 2010, 12:19:41 pm »
violett, аз също съм на Фраксипарин и защото в корема нямах място да бия вече започнах в краката и в ръцете. Можеш да го слагаш и там.

Натали, в ръцете вече се изчерпаха местата :lol:Кажи, ми моля те, къде точно в краката го слагаш, отпред, отзад или от вътрешната страна на бедрото...по-нагоре или по - към коляното :oops:Аз питах Димитрова за краката, но тя каза , че само ако имам мазнини може.....не, че ми липсват :lol:
Момичета, как бяхте в четвъртия месец....на мен много ми личи коремчето вече...все едно съм в шестия .....и вече съм 4-5 килца отгоре, въпреки, че не ям каквото ми се прияде и се ограничавам:lol:
*
« Отговор #782 -: Август 14, 2010, 12:26:21 pm »
Виолет и на мен вече ми личи,имам си бременно коремче,което ме радва естествено но и апетита от 2-3 дни ми се увеличи ,ама ...мисля е нормално:oops:
Карамелче,честит рожден ден и в най-скоро време да се гушкате с бебо! :occasion13:
Аз съм на 16.08 на жк и вече нямам търпение да видя как се развива бебо :D

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #783 -: Август 14, 2010, 12:40:16 pm »
 :) Мен в 4ти месец нямаше кой да ме обърка...имах си доволно голям корем, в 5ти месец вече ме питаха скоро ли ще раждам  :lol: и от тогава нещо се поспряха нещата. Бързият растеж се поспря, пък да видим занапред как ще е. Расте ми корема де, но по малко и не е така фрапантно. А, и тази линия започна да ми се вижда, не си спомням как се казва...която ти пресича корема през средта напречно.

Добре дошла на Тини  :D Дано всичко е наред и леко и безпроблемно да избута до Март !

Карамелче Честит Рожден Ден !!!  :D Айде да тръгва големия и така чакан подарък !
Ех, тез момчета са много инатливи и от рано не искат да се отделят от мама  :lol:
« Отговор #784 -: Август 14, 2010, 12:44:40 pm »
Карамелче, Честит Рожден Ден и приятно получаване на подаръка днеска-утре! :D
Раиска, казва се linea negra, демек черна линия. :wink:
Приятен уикенд на всички- без тревоги и лоши емоции!

П.П. Шаноар ми се губи. Дали няма новини от нея?
« Последна редакция: Август 14, 2010, 12:56:14 pm от Inke Tinke »

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
« Отговор #785 -: Август 14, 2010, 13:44:22 pm »
Kremkaramel  :happy_birthday_1:!

Моите мъничета пак се активираха. Снощи не можах да спя - беше голяма игра, та и днес сутринта още шаваха. Има дни когато са по-спокойни, но по 2-3 дни като ме метнат на активни ритничета последвани от сън за тях и жестоки киселини за мен даже се поизнервям малко, въпреки и с усмивка  :D
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #786 -: Август 14, 2010, 14:01:31 pm »
Карамелче, честит рожден ден! Усещам, че подаръкът съвсем скоро ще се появи :P

Момичета, проф. Кременски провежда кампания за двойките със стерилитет, която се изразява в безплатни консултации. Понеже в последния момент той не успя да дойде на ДРЗ, реши да компенсира по този начин!

Шаноар май ще ни изненада, никаква я няма :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #787 -: Август 14, 2010, 14:25:47 pm »
Ехо и от мен. Докато чакам да ми доведат Борис за следобяда, мога да разкажа как мина раждането - надявам се така да успокоя момичетата, които се притесняват ;)

Както знаете, чаках с нетърпение да дойде момента и отказах на д-р Илиев да стимулираме раждането на 11.08., а се разбрахме да изчакаме до петък, 13-ти и, ако нещата не тръгнат, да го предизвикваме тогава. На 11-ти трябваше да изтърпя поредния преглед за разкритие (наистина неприятна работа, по време на която докторът с пръсти разширява шийката на матката и отлепя околоплодния мехур, за да предизвика контракции - доста болезнено занимание). След това бях инструктирана да направя минимум 2 часа преход със същата цел. Послушно изпълних заръката, вечерта даже ходихме на кръчма с мъжлето - на следващия ден трябваше да ида за мерене на тонове в 11 сутринта.

Да, но в 7 без 10 се събудих от лека болка в корема, подобна на менструална. Помислих, че отново си въобразявам, отидох до тоалетната и се върнах в леглото. Опитах се да засека на колко време се появява тая болка, но нещо не се получаваше като по книга - беше доста хаотично и нерегулярно, даже не бях сигурна дали са контракции. Към 7:10 мъжът ми се събуди и аз му казах, че май имам контракции - в този момент обаче ми стана ясно, че не е май, ами направо си имам контракции, така че в следващите 2-3 часа вероятно ще тръгнем към болницата. Той отиде да се къпе, а аз спокойно се отнесох в кухнята да правя кафе, докато чакам контракциите да станат на 5 минути. Това обаче не се случи - докато налея вода в кафеварката, те станаха на 3 минути и вече бяха доста болезнени. Наложи се да го изюркам и да тръгваме бързо към Токуда, защото нещата се развиваха по-бързо от очакваното.

Към 8 потеглихме и 8:30 вече бях в болницата. Там една акушерка ме сложи на апарата да мери тонове, докато д-р Илиев слезе (беше в секцио). И започна да ми обяснява, че всъщност нямам контракции и най-вероятно тревогата е фалшива и докторът ще ме прати да се разхождам. През това време контракциите започнаха да стават вече доста болезнени. Акушерката продължаваше да твърди, че не вижда апаратът да отчита такива, а аз вече започвах да охкам. След малко тя призна, че май виждала нещо - през 2 минути. И ме изпрати в чакалнята да чакам Илиев да слезе. Там нещата започнаха да излизат от контрол и аз да се превивам неистово, докато пациентките прииждаха за прегледи. Чувствах се ужасно неудобно, защото привличах уплашените погледи на жените, а не можех нищо да направя, болеше ме много. По едно време акушерката се усети, че не е подходящо да ме държи в чакалнята и ме прибра вътре, където ми връчи да попълвам документи за приемане - явно вече съм изглеждала като жена с не-фалшива тревога. След малко се появи Илиев, който ме прегледа за разкритие, и каза, че все още е на 3.5 см, но определено ще се ражда. В този момент успях и да повърна - за пръв път през бременността си! Качих се в родилно за приемане - контракциите вече бяха адски болезнени и бях 100% убедена, че искам упойка, ВЕДНАГА!

Последва бързо взимане на кръв, клизма и др. под. и дойде моят човек - анестезиологът! Към 11 ми сложи епидуралния катетър, след малко започна с вливането на упойката и скоро почувствах облекчение - контракциите започнаха да стават по-малко болезнени, докато накрая заприличаха на подготвителни. През това време мереха кръвното ми и тоновете на бебето и ми включиха окситоцин. Аз придремвах доволно :)

Като се увериха, че всичко е наред, д-р Илиев ме накара да стана и да започна да се разхождам, за да стимулирам увеличаването на разкритието. След около час и половина упойката започна да ме пуска, пак така постепенно - болката се увеличаваше от контракция на контракция. Като започна да си ме боли яко, акушерката викна д-р Илиев, който ме прегледа и каза, че вече съм на почти пълно разкритие. Все пак се смили над мен и викна анестезиолога, който ми сложи още една малка доза упойка, за да ми даде (цитирам) "още половин час комфорт". Процедурата отново беше същата - на мен ми мерят кръвно, на бебето - тоновете и постепенно вливат упойката. Аз - дремя. През това време бях викнала и екипа за стволовите клетки.

След 30-тина минути акушерката ме попита не чувствам ли напъни - аз обаче не усещах нищо още. Тя ме накара да стана и да се разходя, за да раздвижа нещата и да тръгнем към раждане. Отидох до тоалетната, уж защото не бях пишкала отдавна, но там изненадващо се изаках (явно не бях успяла да задържа клизмата достатъчно, заради силните контракции). И разбрах, че явно имам напъни. Ставайки от тоалетната чиния, усетих и много силна тежест в слабините. Излязох в коридора и казах на акушерката, а вече започвах да усещам и напъните. Докторът ме прегледа и се оказа, че мехурът вече е във влагалището - дори не успя да вземе инструмента, за да го спука, водите ми лиснаха. Докторът ме накара да напъвам още в леглото - изчаквахме контракция и напъвах хубаво, като за ходене по голяма нужда, както ме инструктираше той. И двамата с акушерката бяха супер позитивни и подкрепящи, хвалеха ме и ме окуражаваха. Като минаха 2 контракции, ме накараха да стана и да отида в тоалетната - седнала на тоалетната чиния трябваше да изчакам още 2-3 контракции и по време на тях пак да напъвам по същия начин (специално питах дали няма опасност да изсипя бебето в тоалетната хихихи). Като приключихме с това забавление, се понесохме към родилна зала. Качих се на стола, повдигнаха облегалката така, че да не съм съвсем легнала, и продължихме, откъдето бяхме спрели - напън-напъване-почивка. След 3 напъна и 10 минути, откакто бях влязла в родилна зала, акушерката каза "Хайде сега още веднъж за последно!" и докато се усетя, Борис излезе измежду краката ми и го чух да плаче. Бях доста изненадана, защото имах чувството, че още поне 30-40 минути ще напъвам на тоя стол, а всъщност всичко приключи. Хората за стволовите клетки си свършиха работата, моят човек анестезиологът сложи още някаква магийка в катетъра, родих плацентата, а докторът започна да шие.

После ме закараха в стаята, където започна "прес-конференцията" - голямото говорене и пускане на смс-и. И към 7 вечерта ми докараха бебчо да се запознаем официално.

Много съм доволна от всичко, като изключим приемането  :? Това чакане в чакалнята направо беше ужасно. Но всичко останало мина чудесно. Също така се радвам ужасно много, че се реших да сложа упойка - наистина не знам как щях да оживея без обезболяване. Може да звуча като лигла, но мисля, че това беше правилното решение за мен. Тук е мястото да спомена, че анестезиологът също се казва д-р Илиев и си свърши работата чудесно - за тези, които са чували за главоболието след епидурална: аз нямам такова. Упойките бяха изключително добре дозирани и усещах нещата, напъните бяха ясни и неболезнени, но ми даваха възможност да се включвам активно в процеса и да не разчитам само на инструкциите на акушерката и д-р Д. Илиев.

Желая успех на всички бременни и леко раждане, какъвто и "метод" да сте избрали!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #788 -: Август 14, 2010, 14:57:05 pm »
Кремкарамелче! Честит рожден ден, и скорошна среща с бебо ти желая! Да се гушате съвсем скоро и все пак весел празник!
Камбозолка, :bighug: толкова се радвам за вас! Най-после и ти гушна своята мечта! Още веднъж, всичко най-най и благодаря за споделения опит и преживявания, определено ще са ни от полза!
Мацки, Аз събирам багажа, че утре сутрин отпътуваме към нашана виличка  :lol:, където се надявам да си почина много хубаво с следващите 5-6 дни!
От мен хубава седмица и по-малко жеги!
« Отговор #789 -: Август 14, 2010, 15:01:04 pm »
Кремкарамелче! Честит рожден ден. Да си жива и здрава и скоро да получиш най-хубавия подарък.

Наталити да не си при Манчев от МД? Ужас. Аз бих избягала с 200км в час от този така наречен "лекар".

Аз от месец бия Фраксипарина отстрани в краката, така или иначе се слага подкожно, и аз имам буци, но си купих един гел, който ми ги маха за няколко дни.

cambozzola браво мила. Ти си била при най-добрия анестезиолог, Илиев.Както и при най-секси доктора в Токуда  :D :D :D

Аз като се сетя предния път 22ч силни болки, система за разкритие, никаква упойка, имах чувство, че ще умра...........разбирам те напълно. Вярно при мен 2 малки бебета, ама все пак 22ч раждане (за нищо) си е ад.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #790 -: Август 14, 2010, 15:18:18 pm »
cambozzola, благодаря ти за подробния разказ!  Желая ти бързо възстановяване!
Благодаря на всички останали момичета за пожеланията!
« Последна редакция: Август 14, 2010, 15:20:00 pm от Kremkaramel »
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
« Отговор #791 -: Август 14, 2010, 15:25:26 pm »
Ники, 22 часа си е ад и с бебе накрая, да - резултатът може да е хубав, но лично аз съм за това човек да си спести болката, ако може. Може би много жени няма да се съгласят с мен, но... Освен това, д-р Д. Илиев ми обясни, че упойката ускорява и стигането до пълно разкритие, защото отпуска мускулатурата. Не е ясно колко часа щях да откарам иначе, докато стигна пълно разкритие (нали нормално напредва със сантиметър на час - от 3.5 до 9-10... не ми се мисли, в най-добрия случай 6 часа).
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #792 -: Август 14, 2010, 16:12:33 pm »
cambozzola то е ясно, че е по-добре с упойка, ама на мен не искаха да ми сложат, предвид факта, че раждах толкова рано. Знам ли. Само исках да спомена, че болките са ужасни и че за мен варианта упойка е много по-удачен, отколкот да се мъчиш като грешен дявол. Най-важно е, че сте добре.

Аз днес си правих ПКК+урина, чернодробни енземи и билирубин (това да видим как е жлъчката и черния дроб, предвид обрива) и всичко е в норма и левкоцити, белтък CRP.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #793 -: Август 14, 2010, 16:13:48 pm »
Ихааа, Камобозолка, колко подробен разказ....наплаши ме с тези неистови болки. :lol:Мен както си ме е страх от всякакви упойки, още повече от епидуралнта.... започвам да се размислям дали и аз да не си я поискам като му дойде времето :)
Важното е, че си доволна от лекарите и, че са си свършили работата...предполагам, че всякакви болки и неразположения се забравят , когато ти покажат малкото слънчице :wink: Да е живо и здраво и много да ви радва!
Виолет и на мен вече ми личи,имам си бременно коремче,което ме радва естествено но и апетита от 2-3 дни ми се увеличи ,ама ...мисля е нормално:oops:
Карамелче,честит рожден ден и в най-скоро време да се гушкате с бебо! :occasion13:
Аз съм на 16.08 на жк и вече нямам търпение да видя как се развива бебо :D

Мони, и на мен започна да ми личи от 12 г.с....е и малко преди това, защото аз качих първите 3 килца до края на 2-я месец :oops:Причината е, че преди да забременя бях на диета и като разбрах че съм бременна, пък и от пустото гадене все ми се ядеше та му отпуснах края :oops:Но сега съм поспряла с хапването, от което да ти кажа няма кой знае какъв ефект и така като гледам и аз като Раиска ..натам отивам :D
*
« Отговор #794 -: Август 14, 2010, 16:46:20 pm »
violett, и аз си мислех, че имам висок праг на болка и може и без упойка да родя, но реалността беше друга. Дори се ядосах, че толкова се забави анестезиологът.  :lol: :lol: :lol:

тини
, честито второ чудо!

« Отговор #795 -: Август 14, 2010, 16:53:34 pm »

Цитат на: Blue angel link=topic=43079.msg741159#msg741159 date=1281708046[/quote
:balk_46: Да аз ходя всеки месец на ЖК,записах се още в 6г.с. понеже ме водят рискова поради двата ми миседа!Даже ходя на две седмици,защото ходя при две докторки-едната към здравната каса,а другата на частно!А относно изследванията кръв и урина ми пуснаха в началото и чак сега пак и защото попитах дали е редно да се пускат всеки месец  :ask: явно,че човек трябва сам да знае и все да ги ръчка тия лекари!
И аз точно затова попитах....никой нищо не ти казва и трябва сам да се ориентираш и да разпитваш.......вече изпуснах ранния БХС :?.Записах се в 9-та седмица и при регистрацията ми казаха да дойда след месец пак за изследвания...та аз отивам гладна и жадна и нищо.Никакви изследвания, даже и картона ми бяха загубили и го писаха на ново.За сметка на това и двата пъти ме преглеждат, което е супер странно защото последния път им занесох копие от ФМ правена 3-4 дни преди да ги посетя.

Ей, TINI, ти си шампион :D.Честито, миличка и добре дошла в темичката!!! Лека и безпроблемна бременнист!
Ами да трябва да ги разпитваш сама,че те много не дават обеснения,пък и като четем тука из форумите научаваш още информация!Аз БХС го направих в 11г.с. но докторката сама ми каза,все пак знае,че съм рискова бременност! :balk_172:

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #796 -: Август 14, 2010, 17:54:33 pm »
Тини, а на теб Фраксито Конова ли ти го изписа? Защото на мен тя ми изписа само Аспирина, Фраксито ми препоръча да го слагам Катя Тодорова. И какво имаш предвид под кръвоизливи-подкожни или от нос, уши и т.н.?

Меме, а имаш ли телефон на който да се обадя за да проверя за Кременски?

Violett, в краката биеш в горната част на бедрото отпред. Горе в най-широката му част, където като хванеш да се образува добра кожна гънка.

nikolina-pikolina , не можеш да хвърлиш едно"Ужас" без да обясниш какво имаш предвид и защо? Да при Манчев от МД  и до сега не ми е направил каквото и да е лошо впечатление. Освен него ще ме следят Димитров и на ЖК, аз така си избрах. Но много бих искала да получа обяснение на твоето "ужас"!
« Последна редакция: Август 14, 2010, 17:57:00 pm от Nataly* »
*
« Отговор #797 -: Август 14, 2010, 18:05:06 pm »
Да,Натали,Конова ми предписа терапията-вливания имуновенин(които пропуснах ,защото такаа решихме с д-р Александров),през ден фраксипарин 0,3 и аспирин.А кръвоизливите бяха от бременността-оказа се отлепен плоден сак и заради фраксито и аспирина,кръвоизливите бяха големи.лежах за задържане,спрях временно всички антикуагуланти и слава Богу нещата се оправиха.

« Отговор #798 -: Август 14, 2010, 18:24:53 pm »
Натали благодарение на него загубих близнаците си в 6 месец предния път. Той ме наблюдаваше, беше ми препоръчан, но всеки път като ходих, прегледа не беше по-дълъг от 2-3 мин, не ми взе нито веднъж МБ, секрет, не пусна никакво изследване. С отлепен сак и кървене ми викаше, че само съм ходела да ме гледа, да си лежа у нас...въобще отношението беше повече от непрофесионално.

Жалко, че бях чувала толкова добри отзиви за него.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #799 -: Август 14, 2010, 18:54:42 pm »
Карамелче-кремче, честит рожден ден!! Дори да не е решил да се появи днес бебока, взимай пример от Камбозола, хапни хубаво (да го натиснеш отгоре) и утре ще имате бебе  :D
Камбозола, благодаря за подробния разказ!!! Като четох и си припомних раждането на Момчил - толкова сходни моменти - и ние предишната вечер бяхме на заведение, там се натъпках зверски. След това доста повръщах в родилното  :lol: Да, болките преди епидуралната са ужасни!! Аз си мислех, че ако не ми сложат просто в един момент ще съм толкова изтощена че няма да мога да напъвам - и аз я препоръчвам с две ръце!!! Не ме е боляла глава от нея, но докато ме шиеха с вдигнати нагоре крака, явно ми се беше върнала кръвта от краката към тялото+упойката, защото като приключиха 40 мин не можех да си преместя краката...
за напъните на тоалетната чиния  :lol: и аз бих си помислила дали няма да изсипя бебето. При мен акушерката викаше "не се напъваш правилно, акай бе момиче"  :lol:  :lol:  :lol:
На мен д-р Сигридов ми препоръча епидурална, за да не взема да родя много бързо и да се получат неприятности. Раждането - от изтичането на водите както  си спях до първия бебешки плач беше 7 часа.
Ники, поздравления за добрите резултати!!!
Да питам тези от вас, които ходят при лекари в МД София, дали смятате да раждате там?