Ники, дали да не питаш докторите си дали не може да се мажеш с Nachthertzen или A-Derma Creme-Emolient? Аз ги ползвам за малкия ми, който е с атопичен дерматит...а ти както си описваш сърбежите, на нещо подобно ми прилича - това е недостатъчна функция на една от жлезите, която контролира производството на защитния горен слой на кожата, при недостатъчно производство на този слой се получават и сърбежите и пъпчиците, и разчесването до кръв...Като добър лекар, който да установи/лекува АД (Атопичен дерматит) бих препоръчала д-р Балабанова от Кожния диспансер на МА.
Двата крема, който изброих по-горе ги изписват на новородени с АД, така че не са опасни за теб, въпросът е да ти помогнат...
........
cambozzola, раждане с раждане не си приличат (аз имам 3, все естествени...), може и изобщо да не те заболят родилните контракции (при мен така беше с 2то), а само да те стяга и много бавно да расте разкритието. От това, че док малко ще ускори разкритието - с гин. преглед, пукане на водите или окситоцин, бебето няма да пострада, а има голяма значение при кого ще раждаш (това пак е от опит казано, имала съм с първото гадости от сорта да ми пропуснат клизмата...).