0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #600 -: Август 09, 2010, 12:28:19 pm »
камбозола, леко раждане ти желая! Дано се разминете с предизвикването, че май тогава продължава по-дълго. Лъки хич не е права, че като сложат системи, бързо ще излезе човекът.  :lol:  Можеш да пробваш да качваш стълби, въпреки че на мен не ми помогна.

« Отговор #601 -: Август 09, 2010, 12:44:14 pm »
Ники, благодаря ти за отговора. Хапвам по малко и дори апетитът ми е по-малък от преди. Също така незнам от какво доста се обринах предимно ръцете, деколтето и гърба и нищо не помага.
*
« Отговор #602 -: Август 09, 2010, 12:57:26 pm »
Камбозола, аз нещо май не съм разбрала - гледам имаш още 7 дни до термин, не мога да разбера защо те натискат да раждаш, при положение,че дори не си преносила?! явно доктора бърза да иде на почивка... знаеш, може и две седмици да преоносиш, щом всичко с плацента, бебе и т.н. е наред, не виждам за къде трябва да се бърза.
ако все пак ще ти е от помощ = вечерта, преди да родя, преядох в един ресторант и след това се возих в рейса към Младост, ама най-отзад, където най-друса  :lol: не че имах мерак да раждам, просто така се получи - 15 дни преди термин...
Успех и не се притеснявай!!
Тони, аз повръщах до 16г.с. по цял ден нищо не ми помогна  :x но наскоро си лепнах летен вирус, и пих едни хомеопатични капки, които са точно за гадене и повръщАНЕ - Вомитусхил се казват, и стават за бременни.
*
« Отговор #603 -: Август 09, 2010, 14:11:38 pm »
Здравейте мамчета :)

Камбозолка, стискам ти палци всичко да е наред и да мине бързо :)

Ники, не може ли да звъннеш на доктора да о питаш за тия сърбежи? Те можа да са възникнали поради много причини, така че как ще уцелиш сама с какво да се мажеш. Може да е и алергия някаква. Според мен иди на кожен лекар.

Аз утре съм на лекар да видим дали ще правим този доплер на плацената и кога. Взеха ми и урина, кръв и МБ - да видим какво ще излезе.

Успешен и прохладен ден :)

*

Sharky43

• **
  • 71
  • Не се предавам.
« Отговор #604 -: Август 09, 2010, 14:26:45 pm »
Ники, дали да не питаш докторите си дали не може да се мажеш с Nachthertzen  или A-Derma Creme-Emolient? Аз ги ползвам за малкия ми, който е с атопичен дерматит...а ти както си описваш сърбежите, на нещо подобно ми прилича - това е недостатъчна функция на една от жлезите, която контролира производството на защитния горен слой на кожата, при недостатъчно производство на този слой се получават и сърбежите и пъпчиците, и разчесването до кръв...Като добър лекар, който да установи/лекува АД (Атопичен дерматит) бих препоръчала д-р Балабанова от Кожния диспансер на МА.

Двата крема, който изброих по-горе ги изписват на новородени с АД, така че не са опасни за теб, въпросът е да ти помогнат...

........

cambozzola, раждане с раждане не си приличат (аз имам 3, все естествени...), може и изобщо да не те заболят родилните контракции (при мен така беше с 2то), а само да те стяга и много бавно да расте разкритието. От това, че док малко ще ускори разкритието - с гин. преглед, пукане на водите или окситоцин, бебето няма да пострада, а има голяма значение при кого ще раждаш (това пак е от опит казано, имала съм с първото гадости от сорта да ми пропуснат клизмата...).

« Последна редакция: Август 09, 2010, 14:54:30 pm от Sharky43 »
*
« Отговор #605 -: Август 09, 2010, 14:30:17 pm »
cambozzola osi_9 стиснати палци и от мен.
Аз съм с обрив на корема и около него. Сигридов каза, че е от фраксипарина.
« Отговор #606 -: Август 09, 2010, 14:32:26 pm »
cambozzola, щом имаш разкритие, значи нещата са в ход- просто им трябва малко време.Дано до сряда- четвъртък да се развият! Може би не е зле да помислиш и за алтернативен лекар, щом твоят в събота ще заминава.Иначе помагало катерене по стълби, чистене, возене в автобус- не знам дали е така- аз до разкритие не стигнах, но при мен факторът беше предозиране с магнезий, така че на теб все някое ще ти помогне.Стискам палци за скорошно и леко раждане!

За запек много помага и сокът от един грейпфрут сутрин на гладно.
Приятна седмица, момичета!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
« Отговор #607 -: Август 09, 2010, 14:49:10 pm »
Тони, аз повръщах до 16г.с. по цял ден нищо не ми помогна  :x но наскоро си лепнах летен вирус, и пих едни хомеопатични капки, които са точно за гадене и повръщАНЕ - Вомитусхил се казват, и стават за бременни.

Благодаря ти, Дианка. Моите са хомеопатични против гадене, но нещо вечер не ми действат.
*
« Отговор #608 -: Август 09, 2010, 14:52:58 pm »
cambozzola, беше споменала, че ще се радваш ако бебо се роди на 14-ти. Може пък да е добро детето и да чака тази дата, да те зарадва. Една приятелка така си беше харесала дата за синчето и то се роди точно тогава. Според нея синовете са добрички и слушат майките си дори в корема.

Тони-бонбони, и аз имах обрив по деколтето, раменете и ръцете до лактите в твоите седмици. Само се миех с някакъв гел против пъпки и май си изчезнаха сами. Сега рядко ми излиза по някоя пъпка от жегата. Бременността се отрази много добре на кожата, косата и ноктите ми. И на гърдите де :wink: ама ще е до време  :(

Николинка, щом те сърби цялото тяло, може би липсва или е в излишък нещо в организма ти. Питай док, дали не трябва да вземаш някакви минерали или да спреш прием на други.
« Последна редакция: Август 09, 2010, 14:57:45 pm от Meme »
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #609 -: Август 09, 2010, 14:57:31 pm »
Здравейте, сладурани :D
Аз само да мина да ви поздравя.
Днес бяхме при доки и като си говорехме той спомена, че е добре да започна да спирам Утрогестана в следващите 4-5дни...а мен ме е шубе да го направя, защото нали прокървих в 6 г.с. и от тогава го слегам само малко намалихме дозата. Вие кога спряхте(тези, които са слагали де)? Също така иска след 12-13г.с. да спра и Фраксипарина и аз направо настръхнах. 8O Не знам на кой да се доверя :?  Имам повишени тромбоцитно-лефкоцитни агрегати, но Конова ми изписа само Аспирин протект до края. А д-р Тодорова ми препоръча да слагам и Фракси през ден.
« Отговор #610 -: Август 09, 2010, 14:58:29 pm »
Меме, за гърдите вече се вижда с невъоръжено око разликата  :oops: Иначе спрях да се къпя с гъби, душ-гелове и т.н. Сега се надявам един медицински сапун да подейства добре и се мажа с един крем с невен, мисля че беше немски, и прави кожата много гладка и нежна. Цяло лято изкарах без да облека потник, че малко ми е некомфортно с този обрив. Иначе косата ми започна да става много жива, ноктите още по-здрави. Дано и кожата се оправи.
« Отговор #611 -: Август 09, 2010, 14:59:10 pm »
cambozzola, ти поне имаш някакво разкритие, а аз абсолютно никакво. Днес бях на ЖК и д-рката ме гледа. Изобщо няма признаци скоро да се роди бебето, така каза. В събота какво чистене му ударих, ако знаете. Мих прозорци, прахосмукачка...и пак никаква полза. Разходките изобщо не ми помагат. Голям инат ще е това дете - 13 години не иска да се появи, сега пък не иска да излиза. :D :D :D
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #612 -: Август 09, 2010, 15:11:16 pm »
За запек много помага и сокът от един грейпфрут сутрин на гладно.
Само да вметна, че ако пие някакви лекарства грейпфрута е сред забранените плодове. Всъщност до колкото знам единствения - но е забранен. Д-р Сигридов ми обясни, че едно от веществата в грепфрута блокира някакъв ензим в черния дроб, който участва в разграждането на лекарствата в организма. Така че ако приема лекарства, не бива да яде или пие грепфрут.
« Отговор #613 -: Август 09, 2010, 15:32:52 pm »
Здравейте от мен,

сега си идвам от Токуда. Оказа се, че съм с така наречената уртикария при бременни жени, която се засивла в 6 месец и отминава с раждането  8O 8O 8O

Дадоха ми един специално забъркан крем и съм до петък на пълна диета - пиле, картофи, ориз, домат и краставица, диня и нектарин.
За съжаление не се знае от какво се получава (май се нарича PUP) и шробваме с диета и този крем, ако не на кортикостероиди, защото положението никак не е розаво. Освен ако не искам да си смъкна кожата. Може да е ит хапчетата, може да е от храна, а в най-лошия случай е този ПУП.

Nataly* аз пия все още Утрогестан, доки предпочита да се пие повече време, предвид разни проблеми, кървене и т.н. Фраксито при мен е до раждане.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #614 -: Август 09, 2010, 15:58:16 pm »

Nataly* аз пия все още Утрогестан, доки предпочита да се пие повече време, предвид разни проблеми, кървене и т.н. Фраксито при мен е до раждане.

И аз си мислех, че ще откарам до доста по-късен месец с Утрогестана(аз го слагам вагинално) и затова съм толкова изненадана от решението на доки. :?Същото важи и за Фраксито...

Дано този мехлем  и диетата да ти помогнат и да не се налага да минаваш на кортикостероиди.
*
« Отговор #615 -: Август 09, 2010, 16:24:53 pm »
nikolina-pikolina,
такъв сърбеж е предизвикан от нещо определено - лекарства или храна, но може и да е от бременността както са ти казали. От една седмица и аз се чеша като маймунка навсякъде, но най-вече гърдите и коремчето. Обриви нямам и до сега не ме е сърбяло толкова, а никаква козметика не съм сменяла.
Дано се разминеш с кортикостероидите!

Kremkaramel, cambozzola пиехте ли освен магнезиев препарат нещо друго за спиране на контракции?

Nataly, аз почти до 13г.с. бях на 2х3 утрогестан вагинално. Някъде четох, че във Франция го спират края на 15г.с. дори.
« Последна редакция: Август 09, 2010, 16:27:37 pm от Lucky »
« Отговор #616 -: Август 09, 2010, 16:35:56 pm »
Nataly, на мен док ми изписа вагинално утрогестана за 5 дни 2*2 и после още седмица 2*1
« Отговор #617 -: Август 09, 2010, 16:37:12 pm »
Здравейте, сладурани :D
Аз само да мина да ви поздравя.
Днес бяхме при доки и като си говорехме той спомена, че е добре да започна да спирам Утрогестана в следващите 4-5дни...а мен ме е шубе да го направя, защото нали прокървих в 6 г.с. и от тогава го слегам само малко намалихме дозата. Вие кога спряхте(тези, които са слагали де)? Също така иска след 12-13г.с. да спра и Фраксипарина и аз направо настръхнах. 8O Не знам на кой да се доверя :?  Имам повишени тромбоцитно-лефкоцитни агрегати, но Конова ми изписа само Аспирин протект до края. А д-р Тодорова ми препоръча да слагам и Фракси през ден.

Здравей!Относно Утрогестана го пиех до края на 3 месец,а Аспирин протект още преди да забременея ми го изписаха и след това до 5 месец понеже аз съм с два миседа!

« Отговор #618 -: Август 09, 2010, 16:53:05 pm »
Лъки мила, това си е болест на бременната жена, получава се около 6 месец и минава под формата на едра уртикария. Пише си го в много книжки, статии. Аз доста изчетох. Явно ще си мина с всички екстри. И не се знае от какво може да се предизвика - храна, лекарства, напитки.
При мен в 4 мес имаше сърбеж, но от разтягане, а това са червени големи петна, които като се разчешат и стават на големи пъпки, като от комар.
Мехлема на 1 четене е супер, не съм се чешала от както го сложих.

Да ви кажа на мен д-р Врагалеа ми каза, че в много случаи Утрогестана се препоръчва до 35 г.с.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #619 -: Август 09, 2010, 17:10:44 pm »
На мен Утрогестана ми го спряха към 12 г.с. Фраксипарина ми е до края на бременноста, както и Преднизолона. И освен това вливам Киовиг всеки месец