0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #580 -: Август 08, 2010, 16:17:50 pm »
Гери 28 на мен ми изследваха ПКК,урина,Васерман ,Антитела още в началото като ми правиха картона,но май всеки лекар процедира различно,и всички ми бяха безплатни.
Момичета дайте съвет ,от 1 месец съм като в пубертета,всяка сутрин нова пъпка,много е неприятно ,защото допреди бях с чисто лице,а сега съм мама пубер :lol:.Чистя си лицето с розова вода , в горещините почти не ползвам крем. :?Дайте съвет ако някоя мама е имала същия проблем :D

« Отговор #581 -: Август 08, 2010, 16:55:51 pm »
albenanedelcheva защо да е точно обратно, можеш ли да обясниш? Аз винаги съм си мислила, че усещам първо бебето с предна плацента, тъй като е по-близо до коремната стена!!!!

На мен ми казаха, че когато плацентата е на предната стена се притъпяват движенията и по-слабо се усещат. Имам и две приятелки, които бяха с предна плацента и двете казаха, че чак към 6-тия месец са усетили бебето, но явно при всеки е индивидуално.
*
« Отговор #582 -: Август 08, 2010, 17:43:08 pm »
момичета, дайте съвет какво мога да взимам против запек. дочух че не е хубаво да го имам и да се напъвам защото отлепването може да се увеличи. пробвам с овесени ядки, плодове, прясно мляко но нищо не помага. ако някоя е имала този проблрм ще се радвам ако сподели опит.
*
« Отговор #583 -: Август 08, 2010, 17:46:03 pm »
Сушени плодове и топло прясно мляко на гладно можеш да пробваш. Дано ти помогнат!

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #584 -: Август 08, 2010, 18:09:17 pm »
За запек някоя от мамите беше казала за някакви чудодейни свещички...за жалост не си спомням името, но ще потърся при чичо гугъл...дам - "Ева ку" .

Мони   :D аз преминах през пубертетския период! Беше много кофти, защото точно едната вечер сестра ми ми каза, че никога не съм била с по-чиста кожа и на следващият ден се събудих като супер пубер  :lol: Особено в долната част на лицето, около устата и брадичката беше нещо страшно. С какво ли не се мазах и май файда нямаше, сами си изчезнаха. Най-доволна съм от серията на Виши "Норма Дерм" - дневен и нощен. Но сега не се мажа с нищо и лицето ми е Ок. Та по-скоро си е период някакъв. Както и с обривите - по едно време се обривах около гърдите, раменете и гърба, пак с какво ли не се мазах и нищо! Сами си изчезнаха.

Ники аз също знам, че със задна плацента бебето се усеща по-рано, но не знам защо  :?
« Отговор #585 -: Август 08, 2010, 18:47:22 pm »
Да свещичките са Ева К, аз бях писала за тях, препоръчват ги всички лекари за бременни жени. На мен лично сливи, прясно мляко, кафе, айран не ми действат много добре.

Аз също се бях опъпчила и знам, че е от хормоните.

Момичета, може да сте абсолютно прави. Сега като се замисля, аз съм с две бебета и не знам явно кое съм усетила по-рано. Важно е, че риткат калпазаните.

Аз днес получих такива сърбежи по врата и краката, че чак от чешане си направих кръвоизлив и ми препоръчаха една течна пудра от бебешката серия на Авен. Ужас е.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #586 -: Август 08, 2010, 23:18:10 pm »
Да се включа набързо и аз.
За запек:
1. Д-р Стаменов ми изписа Ева Кю и на мен. Действа.
2. Бабина рецепта - 4-5 сушени сини сливи в 200 мл вода. Вари се 3-4 мин, след като поизтине водата, се пие. Аз и сливите предъвквах  :). Действа. Даже по-добре.

Усмивки  :) :) :)
*
« Отговор #587 -: Август 08, 2010, 23:58:34 pm »
Здравейте!!! Днес времето ми хареса, точно като по поръчка :)
 - за моренцето да кажа  :oops: и аз като Раиса бях някъде около 26г.с. за една седмица, първо на Приморско, където както казва Крем, краката на комшията са ти в носа - е там не влязох във водата, добре че имаше душове, като ми станеше много топло и се поливах. Обаче след това отидохме на Иракли - чист, девствен плаж, гора и паланина наоколо, кеф, и не издържах и се топнах - нямам никакви последици от това, даже май и гъбичките ми намаляха...не съм стояла на слънце, не мие ставало лошо. Само пътуването бая ме схвана, защото пътя София-Бургас и нататък го взехме наведнъж, само с едно спиране и после ходех като стара баба  :lol:
- за свещичките - Ева -К, много помагат, аз се запознах с тях в родилното, на втория ден ни "почерпиха"  всички родилки, защото е много важното да свършиш и тази работа след като си родила (говоря сериозно).
- плацентата - доколкото разбрах, ако е предна, т.е. е закачена за предната коремна стена, там е по-удебелно и се притъпяват усещанията. Ако е задна  е закрепена откъм гърба и се усеща по-рано. Но това няма значение след определена гестационна седмица, когато ритниците стават повсеместни  :lol:
*
« Отговор #588 -: Август 09, 2010, 00:29:05 am »
Здравейте !
Добре дошли на новите дами , леко бременеене !

относно плажът - според мен не е препоръчително да се стои на плажа в тази адска жега. ако се ходи , то да е до 11ч и после след 17...то пак си е мн топло , но слънцето е по-слабо и леко подухва.
аз ходя от време на време след 17.30 само да се топна във водата...вярвайте ми от години не е била толкова топла. кофти е ,че август започва мн да се замърсява водата от цъфтежа на водораслите и става една малко лигава...ама си е благодат де да поцопаш.

За предната плацента- аз съм с предна плацента и още не съм усетила бебето. доколкото прочетох и разбрах с предна плацента бебетата се усещат по-късно, тъй като те не ритат там където е плацентата т.е ако е задна , риткат към корема , а иначе сигурно някъде навътре. и пак всичко е индивидуално. за първа бременност и предна плацента може да се усети ритниче сигурно и към 20г.с-22 г.с.
« Отговор #589 -: Август 09, 2010, 08:47:45 am »
Момичета дайте съвет ,от 1 месец съм като в пубертета,всяка сутрин нова пъпка,много е неприятно ,защото допреди бях с чисто лице,а сега съм мама пубер :lol:.Чистя си лицето с розова вода , в горещините почти не ползвам крем. :?Дайте съвет ако някоя мама е имала същия проблем :D
Аз бях така в началото, някъде до към 12-13 седмица цялата се бях опъпчила на всевъзможни места, включително по шията! Нищо не помагаше. Изчакай търпеливо да премине, естествено чистенето с розова вода няма да навреди, в един момент този страничен ефект просто ще изчезне. При мен поне нищо от козметиките не помогна.

еchy, за запека - от "натуралните" средства: киви на гладно (аз от запек не страдам, но мъжът ми се влюби в тая рецепта хиххи), от лекарствата - ева ку, дуфалак, а също в аптеките продават (за по-смелите и по-закъсалите) домашни сетове за клизма.

Отчет след вчерашния преглед - шийката ми още е доста стегната, разкритието - 2,5 см, разходките не дават необходимия ефект. Мразя прегледите за разкритие и бърничкането да се ускорят нещата, нямаше такова пъшкане. Чудех се дали мъжът ми няма да нахълта в кабинета  :lol: :lol: :lol: Илиев ме прати след това да правя разходка минимум 2 часа. Е, направих - пак нищо. В сряда ме иска в Токуда с багажа, мисли да предизвикваме раждане, но все пак трябва да съм спретнала някакво читаво разкритие. Аз се колебая, не съм убедена, че искам да насилваме нещата. Склонна съм да изчакам до последния момент (той в събота изчезва в отпуск), но не знам какво ще стане. Не знам и дали искам да раждам при друг лекар - нямам идея кой остава на работа след събота. Цяла нощ съм се кокорчила над тези проблеми. Ще му мисля в сряда.

Целувки и приятен ден!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #590 -: Август 09, 2010, 09:14:29 am »
cambozzola, мъничко остана :D
Дано е кратко и леко раждането ти!

Относно  :constipated:
След пункцията в клиниката ми изписаха (вече споменатите) Дуфалак и Ева кю, че доста ми се бе подул шкембака. Помагат, но този Дуфалак е толкова гаден (за мен поне), че не може и да бъде. Иначе в момента нямам никакви подобни проблеми, даже съм като по часовник: всеки ден сутрин преди работа. Много се надявам да продължава така.
В четвъртък съм на преглед и ще питам накъде е ориентирана моята плацента, че вече се ослушвам за бебочето  :balk_90:
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #591 -: Август 09, 2010, 09:51:38 am »
Крем2003 много рано се услушваш  :)
Относно другата тема - защо не усещам бебето...модераторите се дразнят когато някой пуска безмислена тема. Тези неща си ги обсъждаме тук, всеки ще каже че 14-15 г.с. е доста рано...не е необходимо да го говорим и на друго място  :D
И мрънкането става тук...ето сега съм аз!  :lol: - доста се изтумбих, макар че майка ми ми каза, че от 5ти месец не ми е мръднал кой знае колко корема...той май растеше повече в началото. Но все пак - бая си е голям и ми е трудно. Много започнаха да ме болят стъпалата и започнах да си нося стелките, което е кофти, защото трябва да ходя с обувки. Но! стелките са важни, защото заради повечето кг може да се смъкне свода...
Ето, олекна ми  8)
Оп, да се похваля  :D имам нови първи попълнения:
- поръчах легло, тези дни трябва да го докарат ( оказа се, че имали само мострата и мъжа ми каза, че не искал легло, което всички са го пипали и било мръсно  :lol: Мъже! )
- купих вана със стойка за къпане
- термометър за вода и стая
- чувалче за спане  :D
- 1 играчка тип дрънкалка
Страхотни са !

Комбозола не ги мисли нещата все едно ще те юркат. То до сряда има време...прилъжи го нещо... Четох някъде за разговора на 2 бебета - има ли живот след раждането  :lol:. Както ние се чудим има ли живот след смъртта. А в "естествено" дали няма нещо по въпроса...
« Отговор #592 -: Август 09, 2010, 10:23:13 am »
Раиска, бе, аз лъжа, лъжа, ма той пак не ще. Единствените неща, които препоръчват, са секс (който ставаше, докато не почна да ми пада тапата - ми, много е гадно, не мога вече и това да правя) и разходки (това го правя). Не дават обаче кой знае какъв резултат.
Естествено, ще видим в сряда какво е положението, никой няма да може насила да ме накара да родя ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #593 -: Август 09, 2010, 10:41:06 am »
Относно другата тема - защо не усещам бебето...модераторите се дразнят когато някой пуска безмислена тема. Тези неща си ги обсъждаме тук, .....
И мрънкането става тук....
[/quote]

Права си.  :balk_602:

ПП Нещо не съм много на ти с правилата на форума май ... :oops:
*
« Отговор #594 -: Август 09, 2010, 11:00:07 am »
благодаря за инфото. майка ми пътува към мен и и казах дамине през аптеката за тези свещички.

cambozzola, не го мисли толкова за след събота какво ще стане. до сряда има много време, мисли си че нещата ще се равият нормално до сряда. нали знаеш мисли положително и успех!
« Отговор #595 -: Август 09, 2010, 11:12:38 am »
cambozzola, не го мисли толкова за след събота какво ще стане. до сряда има много време, мисли си че нещата ще се равият нормално до сряда. нали знаеш мисли положително и успех!
Лесно е да се каже... Човек, патил от лекари съм, не мога да си отпусна душицата току-тъй. ;) Но си права, че до сряда има много време - тръгвам пак на разходка, дано човекът се навие да излиза и ми реши проблема.

*
« Отговор #596 -: Август 09, 2010, 11:24:37 am »
Добре дошли и лека бременност на новите момичета!

cambozzola, наистина прекалено много се притесняваш. Споко! Щом дойде момента бебчо сам ще си излезе. При теб вече е тръгнал процеса, както си стоиш може изведнъж да започнат контракциите и да родиш до няколко часа. Ако държиш да е при Илиев раждането може да ти сложи система и набързо да го предизвика както ти е казал. Знам, че нямаш търпение, но се опитай да се отшуснеш малко и да не се стресираш излишно. Всичко ще е наред! :balk_103:

Относно предната плацента - аз съм с две предни и бебетата си ги усетих много рано 14-15г.с. Индивидуално е и зависи от теглото на майката, чувствителността на матката, активността на бебетата и т.н.
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #597 -: Август 09, 2010, 11:55:49 am »
Камбозолка, не го мисли толкова, то ще те изненада когато най-малко очакваш - ще видиш! Направи сега една разходка, а пък туку виж и преди сряда сте се гушнали с бебо.  :hug2: с теб сме!
« Отговор #598 -: Август 09, 2010, 11:59:17 am »
Здравейте момичета,
Аз исках да споделя и помоля за съвет. Док ми изписа сепиа за гаденето, но последните няколко дни вечер ми става доста тежко и лошо, гади ми се и връщам вечерята. По принцип по цял ден нямам проблем, това е само вечер. Възможно ли е да е от горещините ?
От време на време и при мен има по 2-3 дни, в които съм със запек, но после изведнъж ми идва "музата" и наваксам.
« Отговор #599 -: Август 09, 2010, 12:18:07 pm »
Тони знам, че за гаденето препоръчват да се яде по малко, но често и то обикновени бисквити, солети.

Мацки кажете какво да правя с тези сърбежи. Вчера цялата така се чешах, че чак кожата ми щеше да падне. Мазах с крем на Авен, ама не действа. Сега съм взела Псило балсам, който ме облекчи малко, но няма как да мажа цялото тяло. Просто ще се побъркам, вчера преди лягане пих валериан, за да мога да заспя 8O.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...