0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните №64
« Отговор #520 -: Август 06, 2010, 16:03:47 pm »
Monik_s, на мен ми помагаше сух хляб или обикновени бисквити... веднага щом се събудя и си хапвам нещо тестенко.Вярно качват се килца, но пък, ако не го направя повръщам.Като си хапна и всичко е наред...само продължавами се гади, но не толкова жестоко и не ми се повръща.Още малко ти е останало, като гледам и ще приключи, дай Боже.При мен гаденето спря на края на 11 г.с.
*
« Отговор #521 -: Август 06, 2010, 16:05:39 pm »
ами ще опитам Виолет,но вече не са толкова на често като отначало,благодаря

« Отговор #522 -: Август 06, 2010, 16:18:03 pm »
Здравейте и от мен!Аз също имах доста киселини доскоро,но за сега отминаха,а за в петия месец почти не ми личи едва леко забелижимо ми е коремчето и съм качила само 1кг.А относно ЖК аз се записах още в 5г.с поради предните миседи,пуснаха ми основните изследвания и ми мерят кръвно,талия и кг. а БХС още в 11г.с.Всичко е наред и си викам дано за сметка на придните пъти сега всичко да е без проблеми! osi_9

« Отговор #523 -: Август 06, 2010, 16:28:14 pm »
Nataly, добре дошла в най-хубавата темичка! Желая ти лека и спокойна бременност!
За киселините ми помагаха обикновени бисквити и сухари.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #524 -: Август 06, 2010, 16:53:58 pm »
Nataly, много се радвам да те видя в тази тема!  :D Лека бременност ти желая и здраво бебе на финала !  :crossfingers:

За киселините аз взимам Талцид и много ми помага, ама аз друго не съм и пробвала де...  :wink:
07.10.2009
*
« Отговор #525 -: Август 06, 2010, 17:02:29 pm »
Мацки, за киселините помагат: Квамател, Талцид (особено течния) или половин лъжичка сода с вода. Просто не трябва да се прекалява. Аз като са слаби киселините не взимам нищо. Обикновено има киселини по накрая на бременността, на където сме тръгнали. Но аз лично си ги имам още от началото. :)

Ники, и мен ме сърбят краката, освен че ме болят и са нервни  :oops: Като се позагледам имам си плюски от комари, всеки ден нови при това. Откакто съм забременяла не са спряли да ме хапят гадините - все по краката.

« Отговор #526 -: Август 06, 2010, 17:53:30 pm »
violett не знам как се казват. Като пускам изследвания в Кандиларов им казвам да ми пуснат и за антитела за Rh- Те си знаят.

Раши аз нямам ухапвания, ама така се чувствам, все едно са ме яли. При мен след ядене понякога на корема ми излизат едни големи пъпки, като от комар, сърбят доста и след 1ч изчезват. Ама това е всеки ден и се чудя дали не е алергия?

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #527 -: Август 06, 2010, 17:57:31 pm »
Раши, ама много нерви в твоите крачета-гледай да почиваш повече.За киселините като експерт вече да се изкажа-при по-слаби, содичката върши работа, при по-сериозни тежката артилерия-Квамател. Имайте предвид, че с напредването на бременността се засилват, че стомаха се свива и няма място. Напоследък съм открила начин да им противодействам чрез храненето-по-раничко и по-малко ям и нямам ядове после. Другия момент е че се получават най-често от определени неща и като ги избягваш също си облекчаваш положението. Трябва да забележиш само от какво се получават. Камбоцолке направо ти завиждам, че не знаеш какво е.
« Отговор #528 -: Август 06, 2010, 18:33:23 pm »
И аз съм много щастлива, че не знам какво са киселини. Може и това да се появи след време, ама засега съм ок. А и уж гледам какво ям, но то като си иска организма нещо вкусно....може ли да устои човек  :D

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #529 -: Август 06, 2010, 19:03:07 pm »
Може, може дупе знае и две и двеста-като след това ти излезе през носа това дето си го ял, може и да се позамислиш. В краен случай вземаш колкото до ти мине мерака и това е.
*
« Отговор #530 -: Август 06, 2010, 20:07:47 pm »
здравейте :) приемате ли една нова бременелка в темичката ?
и сега малко инфо за мен. бременна съм в 10г.с. след инсеминация. в момента си лежа в къщи с отлепване на плодния сак, но вярвам че всичко ще се нареди и бебо ще се закрепи.
гледам за неразположенията си говорите. аз киселини не усещам, но много често ми се гади.
на всики леко бременеене и много усмивки:)
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #531 -: Август 06, 2010, 21:44:42 pm »
Момичета, на листовката на Талцид-а пише, че не се препоръчва при бременност?! За Квамател пише същото. Сигурни ли сте, че няма проблем?
Уф, така са ме погнали в момента, че направо ми се плаче.
« Последна редакция: Август 06, 2010, 21:49:05 pm от Nataly* »
*
« Отговор #532 -: Август 06, 2010, 22:18:46 pm »
За теб Натали и за всички останали, ето една статия за киселините при бременност , където има и рецепти, а също защо не опитате с малко сода бикарбонат, разтворена във вода. :)

http://www.bg-mamma.com/articles/full/42

И да не забравя щастливо, леко, безпроблемно и скорошно раждане на cambozzola и Kremkaramel.
*
« Отговор #533 -: Август 06, 2010, 22:28:14 pm »
Nataly* , пише но ги изписват.Има моменти в които е непоносимо така че пий спокойно.Аз не можех да дишам без тях пиех през деня Талцит по 2-3 а сутрин и вечер по половинка Квамател,като се почубствах по добре Кваматела го спирах за почивка и после пак. Дано ти спрат по скоро киселините,че като знам какво е  :(
*
« Отговор #534 -: Август 06, 2010, 22:50:25 pm »
Момичета, не прекалявайте със содата! Не е безвредна. Обира всички стомашни сокове.

Лека бременност и раждане!

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #535 -: Август 06, 2010, 23:43:34 pm »
Подкрепям Блу, содата(бикарбонат) не е за препоръчване!

Нати :hug2: на мен ми помагаше няколко глътки газирана вода с лимон.
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #536 -: Август 06, 2010, 23:51:22 pm »
На мене пък кафе със шоколадова бисквитка...иначееее.... osi_15 osi_15 osi_15 osi_15

Рашич,пускайте машинка против комари бре...
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #537 -: Август 07, 2010, 09:14:29 am »
На мен за много неща би ми помогнало кафе с шоколадова бисквитка - ммммм :)

Оф, освен, че съм се ококорила в тъмни зори през уикенда (навремето щастливо си спях до 12, но тези времена май безвъзвратно отминаха), вчера май започна да ми пада тапата. Може би разходките по моловете започват да дават резултат - дано, дано! После имах една болезнена контракция или, по-скоро, заболя ме малко корем и имах една контракция... Но точно започнах да се ослушвам с надежда и всичко премина. Сега съм пак на безболезнени контракции.

Приятен ден, мамчета!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #538 -: Август 07, 2010, 09:19:28 am »
Echy добре дошла!Радвам се,че си сбъднала мечтата си,аз също имах отлепване в 9 седмица,но си почивай и всичко ще е наред.На мен гаденето ми премина някъде до 13 седмица,а още не съм се сблъсквала с киселините,дано да нямаме там проблеми.
*
« Отговор #539 -: Август 07, 2010, 10:04:56 am »
echy  :welcome_1: и лека бременност!

Пия много лекарства и се опитвам да избягвам допълнителните. За сега хапвам често и по малко, много плодове и течности, а като ме хванат здраво и ми се гади от киселини тогава хапвам шоколадова суха паста или вафла и като че ли сладкото малко ги намалява. Содата не е безвредна определено.
Днес например вече втори ден се събуждам с киселини.  :(

cambozzola, още няколко дни мила ще ти тежи коремчето :)
После ще си гушкаш мъничкото бебче  :balk_103:
« Последна редакция: Август 07, 2010, 10:16:34 am от Lucky »