0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #480 -: Август 05, 2010, 12:46:46 pm »
Момичета, бихте ли ми казали до кога трябва да направя микробиология и цитонамазка? Записана съм на ЖК, ходих и два пъти при д-р Сигридов, но не сме говорили за това.
Следващото ми посещение при д-р Сигридов е чак в края на септември и се притеснявам дали няма да е късно тогава.
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #481 -: Август 05, 2010, 14:17:24 pm »
ама какво да правя :oops:било нормално до 12 кг да се качи за цялата бременност,ноооо глад не се търпи
Именно  :lol: глад не мога да търпя, направо изпадам в истерия, а и бебо не обача много много да съм гладна почва да се бунтува.  :lol: Виж и да ми е тежко от преяждане не е много гот, но е по-добре от глада.  :D
Ники и аз тая нощ все едно на шиш ме въртяха, много тегаво я изкарах и вир вода цялата, хем не беше толкова топло.  :? какво ми беше така и не разбрах
Ася, мисля че и ние ще процедираме като вас, когато му дойде времето разбира се. Нашата баня е голяма, коритото и стойката Ок, но нямам идея къде да сложа повивалника... за това на кревата май ще става обличането на дупето :wink:.
*
« Отговор #482 -: Август 05, 2010, 14:46:15 pm »
Кремче, чакат те само сладки моменти! Чакаме добри новини.

Мони, в началото и аз разпитвах за контракциите, какво представляват и ме беше страх да не ги пропусна. Казваха ми, че няма начин да не ги разпозная.
Корема ти се втвърдява и става като камък, но не боли. Бях с денонощни контракции от 20-та до 36-7-та седмица.
Ако имаш и болки  като при мензис - бягай на секундата при лекар.
Иначе за килограмите - бях +27кг. През цялата бременност страдах от липса на апетит. Не съм преяждала. Наблягах на плодове и зеленчуци. Въпреки всичко си качих килцата. Мисля, че е хормонално. Не мога да ви обясня сега какъв километраж навъртам след малкия. Вечер краката ми пулсират и въпреки всичко пак си качвам прогресивно.
От първата бременност свалих 21кг. без диети. Сега ще видим как е.

*
« Отговор #483 -: Август 05, 2010, 15:31:26 pm »
Ники, а плаща ли за доплера на плацентата и къде ти го правиха?

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #484 -: Август 05, 2010, 15:42:52 pm »
Раиса при нас в кухнята е удобно, защото плота позволява да се сложи повивалник.
Но това само докато бебето не започне да бъде активно,
като и с много внимание от страна на възрастните!
Най-добре е в банята стига да е широка,
а обличането в стаята където е ситуирано бебето!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #485 -: Август 05, 2010, 15:43:42 pm »
Раши не съм го плащала, той си върви към прегледа. Просто се засича какъв е кръвопотока към бебетата и моя. Мен всеки път ми пускат доплер, а и на ФМ д-р Врагалева винаго го проверява. Та то според мен е едно от най-важните параметри.

Мони аз съм +10 вече, но си ми се яде, а и съм с две бебета все пак....Иначе до срам, по скоро го казах на майтап, но при мен гледат бебетата и изследванията най-вече.

zayak3 ами прави се точно сега в твоите седмици, макар че на мен д-р Стаменов предния път ми обясни, че нямало голямо значение. Но Сигридов ако не е казал нещо, споко. Той си знае.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #486 -: Август 05, 2010, 16:02:24 pm »
 :D И на мен не ми мерят кг-те на ЖКто и благодарско за което  :lol: Само да се срамя там...имам си кантар вкъщи и си знам положението. До сега съм + 14-16 кг. Не мога да кажа че ям много, но пък се храня често. Ако не ям 4-5 часа започва да ми става много лошо, да ми прималява и да ми се повръща... Най-много ми се ядът плодове и препечени сандвичи разни, с месото сме на Вие.
Днес на прегледа ми казаха че всичко е наред, отговаряме на 30-31 г.с.  :D което означава, че бебка си догонва седмиците. Понеже принципно съм с късна ову и една седмица ми бяга назад, но ми казаха че няма да ми сменят термина при такава разлика. Та мамина шушулка си догонва термина  :) беше се навила на геврек.

За къпането - ние сме есенно бебе. На лекциите казаха, че бебето трябва да стои на около 21 градуса, а къпането да е на 26 градуса. Т.е. има риск да го охладя ако го изкъпя в затоплена баня, а после го занеса за обличане в спалнята на 21 гр...  :?
Точно за това ми е умуването...
Сега виждам, че си се включила, Мишана, благодаря  :)
« Последна редакция: Август 05, 2010, 16:11:59 pm от Raissa777 »
*
« Отговор #487 -: Август 05, 2010, 17:16:55 pm »
Ей, Раиска, и аз вървя като теб. Вече съм с 10 килца отгоре и почвам да внимавам, че .. и моята мамина ритла е малко назад, и съшо е женска, абе ше те гоня да знаеш ;)

Ние у дома се научихме да живеем по на студенко и откакто сме така не сме се разболявали, настивали и т.н. Но, ще топлим доста усилено като се родят бебоците няма как.  :D

« Отговор #488 -: Август 05, 2010, 17:49:02 pm »
На мен до момента НИЩО не са ми мерили?!
Това нормално ли е?
*
« Отговор #489 -: Август 05, 2010, 18:09:48 pm »
ами мен ме мериха като ми правиха картона Крем,кг,обиколка на талията,височината на матката /дано не бъркам в изказа си,но това е май/и това е...
на 16.08 съм пак на жк и нямам търпение вече  :wink:
Май всеки док процедира различно като слушам :D
« Последна редакция: Август 05, 2010, 18:11:35 pm от moniks_s »

« Отговор #490 -: Август 05, 2010, 18:12:08 pm »
Кремче зависи от лекаря ти, който ти води ЖК. Мен ме водят в Токуда, ама до сега не са ми мерили кг, само 1-2 кръвно, матка и т.н. Мен си ме гледат на видеозон и най-важно е бебетата да са добре.

Иначе на ЖК в поликлиниките мерят талия, кг, кръвно, височина на матка...

А и на мен непрекъснато ми се ядат филии със салам, домат, кашкавал...гледам сега малко да намаля хляба, иначе тестени не ям много....
« Последна редакция: Август 05, 2010, 18:29:07 pm от nikolina-pikolina »

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #491 -: Август 05, 2010, 18:55:14 pm »
За къпането - ние сме есенно бебе. На лекциите казаха, че бебето трябва да стои на около 21 градуса, а къпането да е на 26 градуса. Т.е. има риск да го охладя ако го изкъпя в затоплена баня, а после го занеса за обличане в спалнята на 21 гр...  :?
Точно за това ми е умуването...
Нашите деца са зимни бебета и когато станеше време за къпане затоплях стаята до 26 градуса събличахме ги да си поритат малко, после в банята (тя е до детската но топлех и коридорчето) и увити с хавлиите пак в стаята където ги обличахме и изключвах радиатора за да се нормализира температурата. В началото обаче все ми се струваше, че ще ги простудя и всяко кихване свързвах с настинка:))))))а те си кихат децата:)И само ходех след майка ми да намалям радиатора и да отварям врати защото баба им все правеше баня и в стаята:) 21 градуса не съм държала, но 23 беше:) В болницата като ни изписваха едната акушерка ми каза..."гледай на теб как ти е, ако ти е топло и на тях им е така, ако ти е студено и на тях им е". Незная колко вярно е това но мен на 21 градуса определено ми беше хладно декември месец:)
« Отговор #492 -: Август 05, 2010, 19:04:56 pm »
Ето ме и мен след прегледа. Тоновете са много добри, разкритие никакво. Другата седмица на 12-ти съм пак на преглед. Инат бебе, брей...
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

mishanta

• *
  • 7232
« Отговор #493 -: Август 05, 2010, 21:42:02 pm »
Инат бебе, брей...

Ми мАке е, инат ще е! :lol: :wink:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.

« Отговор #494 -: Август 05, 2010, 22:42:16 pm »
Комбинация между македонец и шопкиня е. :D
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #495 -: Август 05, 2010, 23:42:05 pm »
Ехей, голям смях с това къпане. На мен също ми беше студено на 21 градуса, а на 24 пък завирах  :? все регулирах радиатора, все не успявах...човека не искаше да спи с шапка нощем и по сто пъти ставах да му пипам главата и носа дали не са студени. Иначе ние го къпехме в стаята, в която спи и в която спяхме всички де  :oops: защото в останалите помещения на къщата беше 13 градуса и не ставаше за къпане. Та се къпахме в стаята до момента, в който се усети че може да рита и да плиска вода навсякъде - май към 4-5 месец. Тогава му покривахме коритото с един найлон  :lol: :lol: :lol: Накрая дойде пролетта и започнахме да го къпем в банята.
Според мен е малко рисковано преместването от едно помещение в друго, ако са по-далечко - това за есенно-зимните бебета.
Смешно е това с надрисканото дупе, ама какво да се прави - рискове на професията  :lol:
Крем, на мен ми взе цитонамазка и микробиология гинеколожката на ЖК след 13г.с. - обясни ми, че след тази седмица тези изследвания се поемали от ЗК, преди това не. За това и повечето бременни ги записвала след 13г.с. Според мен се готви на следващото посещение да те проверят  :lol: освен това тогава ми пусна и направленията за спин, васерман и т.н.
Раиска, браво на бебка!!! Хубаво е, че си върви по график, да не се притесняваш. Моята последния път вървеше с 1 седмица назад, дребничка като цяло, само на дължина на краката беше в норма. Не зная дали е с дълги крака, но такъв стречинг пада, че на моменти ми се струва, че ще започна да раждам - така ме натиска в срамната кост, с Момчил не ми се е случвало. Явно като по-клечаво бебе има повече място и си прави каквото си иска вътре  :lol:
Аз напоследък ям много сурови орехи, моркови и умирам за миризма на каучук - така ми се иска да има каучукови дъвки  :)
« Последна редакция: Август 05, 2010, 23:43:47 pm от dianka »
*
« Отговор #496 -: Август 05, 2010, 23:54:51 pm »
Ха ха, Лисе тая фраза
.."гледай на теб как ти е, ако ти е топло и на тях им е така, ако ти е студено и на тях им е".
съм я запомнила и аз от същата акушерка и честно казано и до днес се водя по нея.
Иначе аз го къпех в стаята, като затоплях допълнително  с радиатор, иначе основното е парно, но ми се струваше студенко за баня. След като го изкъпех, го носех в хола облечен, като целия етаж е отопляем и през това време проветрявам стаята за 10-на мин.
Живи и здрави и сега така мисля, да процедирам. В банята ми е по неудобно на мен.
*

mishanta

• *
  • 7232
« Отговор #497 -: Август 06, 2010, 00:04:56 am »
Комбинация между македонец и шопкиня е. :D

А леле, познавам такава комбинация, то си е диагноза! :lol:

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #498 -: Август 06, 2010, 00:16:38 am »
:)Мери, колко много се радвам на лентичката ти:) То почти не останало ама аз съм пропуснала тази прекрасна новина:) Лек финал ти пожелавам и тези акушерки изобщо да не ти се мяркат този път:) Да са други:):)

Нашата баня е толкова малка, че с една духалка се стопля за 7 мин. и става толкова хубаво та чак не ми се излиза оттам:))))))))) А и в стаята им направихме опит в началото да ги къпем но се оказа тясно почти колкото в банята та затова предпочетохме да мокрим само банята:))))))
*
« Отговор #499 -: Август 06, 2010, 10:10:35 am »
Лелей, Мишанке, аз съм такава комбинация - шопомакедонска.  :lol:

С къпането май голяма веселба ще пада - само да се родят живи и здрави, па ще ги нагласим бебоците ;)

Аз пак не спах от тези нервни крака. 2-3 часа минават всяка вечер докато се успокоят краците ми. Гледам със затворени очи и двете серии на Щури съседи и после сума ти филми докато се успокои положението.

Хубав ден, момичета!