0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните №64
« Отговор #460 -: Август 04, 2010, 20:43:23 pm »
Abloy, радвам се да те видя тук!!! Лека и безпроблемна бременност ти желая!
dianka, смея се на това, което пишеш, ама ние ще сме по-голям цирк. Аз хем нищо не знам, хем не искам баби да ми се мотаят в краката. Та какви ли ще ги вършим и ние...
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
« Отговор #461 -: Август 04, 2010, 21:04:42 pm »
Abloy, толкова тихичко си се промъкнала, че съм те пропуснала  :wink:.
Добре, че беше Кремкарамелчето да те поздрави.
Честито, миличка! Лека и изпълнена с невероятно красиви моменти бременност!
« Отговор #462 -: Август 04, 2010, 21:06:20 pm »
nikolina-pikolina, Lucky, благодаря за отговорите, явно шийката е добре засега, дано и на следващата ФМ е така.
Лека вечер на всички!
*
« Отговор #463 -: Август 04, 2010, 21:06:49 pm »
А, това с надрисканото дупе няма да го забравя :D, да не се повтаряме де. Ще има и други издънки.
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #464 -: Август 04, 2010, 23:06:23 pm »
С тези дупета и къпаници успяхте да ме развеселите  :lol: Представям си какъв смях ще сме всички  :D
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #465 -: Август 04, 2010, 23:08:49 pm »
 :lol: :lol: :lol: Е, Дианка ясно е, че при сем. Дебилкови няма как да е друго положението...да видим само ние , сем. Олигофренкови какви ще ги спретнем.  :lol:
При всички положения ще е трагикомично, само да не премине в драматично...при все че свекървата не искам да я виждам изобщо, а майка ми ще е в Канада.
Живи и здрави - ще разказвам, смях да има !

Имаме нова колежка , та тя е с 2 деца. Питах я днес как ги е къпала ( прясна ми е темата  :lol: ), да разкаже малко...Още при първото изречение се стъписах - "ми сама ги къпах, с белтъче...наш как хубаво се пени!"  :lol: Яяяясно!

Ние още от сега се разправяме с мъжо къде ще се провежда къпането. Аз казвам кухнята, той казва банята...аз имам доводи, а той не. Тъй чи - кухнята ще е  :D
( всъщност при нас са на едно - кухня, хол и трапезария ).
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #466 -: Август 05, 2010, 08:34:19 am »
Сладуранки чета ви и ви се радвам!
Усещам, че сте мотивирани и ще се справите сами това е най-сладката грижа.
За къпането, ако банята е голяма и се хваща корито и вие да се въртите около него добре,
но ако не, кухтята е следващото място, важно е пода да е лесен за попиване.
Ние сме ги къпали само в кухнята по тази причина.
Помощта и бабите е друга тема, ако се възстановите бързо най-добре сами.
Моментално ще усетите как трябва да действате това е инстинкт.
Но ако не ви дразняят със съвети и имате нужда от почивка не отказвайте.
Митака сме си го гледали съвсем сами година четири месеца.
После когато се появи Калина ни бе нужен още един човек
да стои при него в определени моменти, всичко е въпрос на организация!
Ще се справите!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #467 -: Август 05, 2010, 09:39:23 am »
Добро утро мами!Дано не ви се стори глупав въпроса ми ,но снощи цяла нощ не съм спала и чувствах някаква пулсация в корема,даже и милото я усещаше-ту-по слабо -ту силно :?Случвало ли се е някой от вас,предполагам ,че това не са контракции ,нали?  :?

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #468 -: Август 05, 2010, 10:10:53 am »
Добро утро поспаланки  :D
След малко се засилвам към ЖКто да си взема болничния  :D много съм хепи - ей животеее, стига толкова работа!
Не че този месец нямам 1100 задачки, но това е друг въпрос.

Мишана аз да подосаждам и да си питам  :D, понеже сега това ми се върти в главата...ние имаме голяма душ кабина в банята, та останалото място не е кой знае колко. Ваната и стойката ще се събере, ние някак ще се въртим около нея..но после обличането? На лекциите казаха, че не е добре да местиш бебето от едно място на друго заради разликата в температурите. Аз сериозно си се шашардисах в размисли и страсти...

Мони от това което описваш мисля че не е контракции. Може да си усещала пулса си, тъй като матката е много кръвоснабдена. Аз като легна по гръб - корема ми леко подскача в ритъма на сърцето. Но все пак, не знам, ако те притеснява - иди на лекар, но го има и момента на вторачването. Много  :bighug:
« Отговор #469 -: Август 05, 2010, 10:14:46 am »
Здравейте на всички :).
 Монка ,аз също имах точно такова усещане,не е контракция ,ама и аз не знам какво е но не е нищо страшно според мен ;).Имах два три пъти такива усещания,не е пулсация с сърцето а е по различна ,но не мисля че е притеснително  :lol:
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #470 -: Август 05, 2010, 10:41:23 am »
Добро утро поспаланки  :D

На лекциите казаха, че не е добре да местиш бебето от едно място на друго заради разликата в температурите. Аз сериозно си се шашардисах в размисли и страсти...

На поспаланки ли ще се обиждаме сега?!?  :x хихихи

Аз си мисля, че за лятото не е проблем разнасянето. Иначе в моята баня няма много място - и ние сме с душ кабина, коритото на стойката ще се събере, но не ми хрумва къде мога да пласирам повивалника (може би ще опитам върху коритото да го сложа) и ще си нося дрехите в банята, за да го обличам там. Не знам как ще станат нещата на практика, ще споделям, като започна да се занимавам с тези дейности.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #471 -: Август 05, 2010, 10:42:55 am »
Благодаря Ви Рая ,Мънки,то наистина се вторачвам ,но снощи беше много силно и затуй се притесних.Днес няма да ходя на работа и ще си почивам :bighug:

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #472 -: Август 05, 2010, 10:43:23 am »
Леле Карамелче  :lol: на линийката ти пише остават 6 дни  :lol: Вълнувам се заедно с теб!

Момичета аз съм сигурна че ще се справиме по-добре от всички други! Майките си имат инстинкт.
« Отговор #473 -: Август 05, 2010, 11:06:37 am »
Айде и аз поспаланката да се включа. Днес съм на преглед, дано д-ра каже, че е време вече. Той настоява да остана в София при близки, аз много, много не искам...та ще видим. Термина ми е на 14-ти - рождения ми ден, та може момата да е решила да ми направи най-голения подарък. :D
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
« Отговор #474 -: Август 05, 2010, 11:15:50 am »
Добро утро и от мен (то ден вече станало). Карамелче още малко остана, а това ще е много хубав посарък. Скоро ми казаха за случай в който бабата, майката и дъщерята (бебата) са родени в едини същи ден и даже носят едни й същи имена  :D

Аз тази нощ като се събудих към 5ч и няма заспиване, една жега, едни сърбежи по краката....направо се видях в чудо. Заспала съм към 8ч.

Сега закусихме пържени филийки, да качим някое друго кило и с кленов сироп...няма по-голяма вкусотия.............

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #475 -: Август 05, 2010, 11:23:54 am »
Моят убавец, ако ше се бави (бави - по моите стандарти, щото терминът ми е 16-ти), много искам да се роди на 14-ти, защото и двамата с мъжа ми сме родени на 14-то число и ще е супер готино и дребният да се впише в картинката ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

assya_g

• 168
  • мама на нинджи
« Отговор #476 -: Август 05, 2010, 11:26:33 am »
Хи-хи, и ние закусвахме пържени филийки, ама с мед. Гледам сега да ям, че после като родя няма да мога.
Камбозола, защо ще го обличаш в банята. Близнаците бяха зимни бебета, но винаги сме ги къпали в банята, това да разнасяш корита и кофи с вода и да се мокри навсякъде си не е работа. Къпехме ги един по един. След като го извадим от ваната, го увивам бебето с хавлийката и си го слагам или на повивалника или на леглото, подсушавах го, намазвах с олио или лосион, обличах и айде в кревата и следващия да заповяда моля.
*
« Отговор #477 -: Август 05, 2010, 12:18:05 pm »
Хи хи, Асенка, ти си страшна бре ей :) Как си се справила с двамката, не знам. А сега и трето чакате :)

Камбозолка, пу дано се покаже на 14ти бебото :)

Ники, и аз имам същите усещания в краката. Тази нощ беше много гадно, все едно са ми изгнили крачищата, че и ръцете даже бяха така. А беба риташе безобразно силно снощи, как не ми проби дупка в корема не знам :)

Мони, не се притеснявай, и не мен ми се е случвало. Почивай си повече.

Кремче, успех мила. Чакаме тези дни новините ;)

Бях сутринта на ЖК. Кръвно и корем - ок, кила +3 отгоре  :oops:. За килограмите ми каза - до 2 кг,. на месец. Беба я мерихме - сърчицето бие добре, на ехографа - пак сме с 2 седмици назад. Дано това е от късната ми овулация. Много се надявам да няма друго. Хубавото е, че няма разминаване на размерите на глава и бедро т.е. съразмерна е. Не тежи 630 грама, както ми казаха миналата седмица, ами вече е цяло кило. Не знам кой от двамата доктори не мери правилно  8O
Понеже имам и миома точно под плацентата и незнам какви си кистички на плацентата, след две седмици съм на доплер на плацента т.е. ще мерят дали е добре кръвоснабдена.
Иначе сега ми пускат пак стерилна урина. А беба лежи напряко, вместо хоризонтално. Докторката каза, че си стои така понеже съм по едричка и с голям корем и таз и все още има място за хоризонтално лежане, хехе  :lol: :lol:
« Последна редакция: Август 05, 2010, 12:20:08 pm от Раши »

« Отговор #478 -: Август 05, 2010, 12:29:30 pm »
Раши браво за бебка. Нормално е в 24-25 г.с. да са около 600гр, така че мисля, че 1кг ви е супер добре сега.
Мен всеки път ми мерят доплер на плацента, защото имам тромбофилия, както и моя кръвопоток и засега всичко е идеално.

И при мен много риткаха тази сутрин, може да е било нещо от времето, та за това викам да ги нахраня добре  :D и да спинкат. А вече ги усещам и като ходя....шават мишките сладки.
На мен никой до сега не ми  е мерил килограми....а и ме е срам  8O

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #479 -: Август 05, 2010, 12:37:42 pm »
е как ще те е срам Ники,аз да си призная вода да пия и ми се лепи,ама какво да се прави ,почти съм 3-4кг отгоре за 3месец. ама какво да правя :oops:било нормално до 12 кг да се качи за цялата бременност,ноооо глад не се търпи
Раши,точно това ще направя днес и утре,малко релакс,че все ходя напред -назад не се спирам