0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #400 -: Август 02, 2010, 22:26:45 pm »
Привет!!! Два дни проблеми със сървъра, дано няма повече  :)
Криска, много те мислих, радвам се, че новините са добри!!! И че не си оставила нещата на едно мнение, а си потърсила още!! Стискам плаци утре д-р Врагалева да те зарадва!!!
Чери, добре дошла и стискам палци за лека и безпроблемна бременност!!!
Карамелче, Камбозолка, чакаме добри новини от вас  :wink: С предишната ми бременност взех че родих един ден преди последния ми преглед при д-р Сигридов, така че не успях да изпитам тази тръпка...
Jbrul, добре дошла!!! Радвам се, че хлебопекарната те доведе при нас  :wink: лека бременност ти желая! По въпроса за тромбофилията - аз правих изследване с първата бременност, нямах отколнения, но все пак пих около 2 месеца Аспирин протект по препоръка на гинеколога. След 3-ия месец го спрях.
За малко да забравя - добре дошла на Зайко!!! Леки  :cloud9:
« Последна редакция: Август 02, 2010, 22:28:24 pm от dianka »
« Отговор #401 -: Август 03, 2010, 02:29:24 am »
Приятна и спокойна седмица, момичета! На финалистките- скорошна, безоблачна и усмихната среща!
Криска, д-р Марков е отличен специалист, но е млад и обича да се презастрахова като споделя и най-малките си опасения с пациентките- на мен ми намери увеличено налягане в едната маточна артерия и дори ми предписа лекарство, а Дяволов, който ми следеше бремеността, ми каза,че  и така да е докато бебето расте нормално и не вдигам кръвно проблем няма - оказа се прав.
Д-р Мазнейкова, като се абстрахираш от всичко изписано за нея и от медийните й изяви, е отличен ехографист, а има и огромен опит и вероятно не греши.
Стискам палци утре окончателно да те успокоят и оттук насетне само да се радваш на бременността си!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #402 -: Август 03, 2010, 08:58:27 am »
Криска, успех мила на прегледа днес и дано новините са само добри!  :bighug: с теб сме!
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #403 -: Август 03, 2010, 09:09:20 am »
Благодаря ви момичета за това че сте с мен!
Като се върна от прегледа ще пиша!
« Отговор #404 -: Август 03, 2010, 09:19:30 am »
Успех Крис  :bighug:
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #405 -: Август 03, 2010, 10:06:26 am »
Абсолютно споделям мнението на Инке Тинке.
На мен Марков ми каза, че имам сърцевидна матка, което може да доведе до преждевременно раждане, повече контракции и да не се завърти бебето => секцио...
Каза ми - консултирай се с лекаря който те наблюдава.
Първо се стреснах, после се зачудих - как аджеба никой не видя тази матка след толкова прегледи, изследвания, ЦС...На финала реших, че е по-важно да запазя спокойствие, точно поради причината която спомена Тинке - лекарите не си подбират много думите и предпочитат да се застраховат.
Дяволов ми каза, че не вижда проблем с матката ми...Че Марков има по-добра апаратура, може да е видял нещо, но не е проблем за мен и за бебето.

Успех днес Крис и се надявам моята история да се повтори ! :bighug:
*

!!!

• 1495
« Отговор #406 -: Август 03, 2010, 10:43:11 am »
На мен Марков ми каза, че имам сърцевидна матка, което може да доведе до преждевременно раждане, повече контракции и да не се завърти бебето => секцио...

:D и на мен ми каза че имам сърцевидна матка и ме наплаши че трудно бих износила бременноста!
*
« Отговор #407 -: Август 03, 2010, 11:02:21 am »
Ами, Криска, чакаме новини днес значи :)

« Отговор #408 -: Август 03, 2010, 11:39:35 am »
И на мен Марков ми каза това през 008 год и после никой не го потвърди. Но сега преди този опит, д-р Стаменов ми направи ЦС и се оказа, че наистина имам седловидна матка. Направих консултация с доц. Тюфекчиева и жената каза, че с повече лежане, почивка мога да износя и тризнаци.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #409 -: Август 03, 2010, 16:53:24 pm »
Ей, защо никой не пише в темата днес? Къде се запиляхте?

Някоя от мамите (Кремче, Камбозолка) няма ли да ни поднесе хубава новина? :)

« Отговор #410 -: Август 03, 2010, 16:54:00 pm »
Здравейте! И аз се присъединявам към темичката!В 18г.с. съм след два мисед аборта и ние сме в очакване на нашето щастие!

« Отговор #411 -: Август 03, 2010, 17:02:09 pm »
Ей, защо никой не пише в темата днес? Къде се запиляхте?

Някоя от мамите (Кремче, Камбозолка) няма ли да ни поднесе хубава новина? :)

Тук сме, ама ни е напекла жегата и ни мързи да пишем. :D
Blue angel, добре дошла! Желая ти лека и безпроблемна бременност и здраво бебе на финала!
Криска, цял ден те мисля. Чакам да прочета хубави новини! :crossfingers:
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #412 -: Август 03, 2010, 17:09:17 pm »
Добре дошла, Blue angel! Гледам, че си 1 седмица след мен :). Леки месеци и хубави емоции през декември!

Кремкарамелче, Камбозолка, гледам, че сте още на линия, я кажете къде и при кого ще раждате, да почнем да събираме информация.

Раши, незнам от жегата ли е или всички сме затаили дъх за новините от Криси. Дано са добри!
« Последна редакция: Август 03, 2010, 17:11:56 pm от Meme »
« Отговор #413 -: Август 03, 2010, 17:23:41 pm »
Не знам какъв е този задух навън, отврат. Цялата лепна, пусках климатик, ужас е.
Чакаме хубави новини от Криска.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

!!!

• 1495
« Отговор #414 -: Август 03, 2010, 17:55:39 pm »
Ето ме и мен мили мои!

Останах доста доволна от обстойния преглед на д-р Врагалева! Беше много внимателна и огледа всяко бебенце максимално детайлно!
Нухалната гънка на едното бебе не е 3.6мм както каза Марков, а я измери на 2.4мм. Назални кости има, но са мънички (при нас са 1.2, а референтите стойности за тази седмица са 2.4). Попитах я неможе ли бебето просто да е с по-малко носле и отговорът беше "да".
Вкара данните за изчисление и се оказа че на бебето риска е 1:700, а на другото 1:5000.
За нея на този етап няма смисъл да се претисняваме излишно, но подчерта че всичко ще стане ясно когато отида на следваща ФМ в 16 седмица. Тогава евентуално ще преценят дали да ме пращат на амниоцинтеза или да си дебелея и да се наслаждавам на бременноста.

Това е за сега. Новините не са от най-хубавите, но със сигурност не са лоши!

Прегръщам ви всички до една!
Криси
*
« Отговор #415 -: Август 03, 2010, 18:01:39 pm »
Криска  :hug2:
Много се радвам на хубавите новини от теб, следя с интерес всичко и те прегръщам силно. Дано да нямаш повече поводи за притеснения и да се насладиш на оставащото време  :goodluck:

« Отговор #416 -: Август 03, 2010, 18:05:45 pm »
Криска миличка,
всичко ще е наред. Аз съм сигурна. Знам какво ще ти е през тези няколко седмици. Ние сме с теб.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #417 -: Август 03, 2010, 18:18:33 pm »
Криска, шансът всичко да е наред е голям. Моят риск за Даун беше 1:886 в 12г.с. и 1:65 в 16г.с. Амниоцентезата отхвърли риска. Твоят резултат е близък, вярвам, че след месец и ти ще си щастлива и спокойна като мен  :hug2:.
« Отговор #418 -: Август 03, 2010, 18:30:11 pm »
Криска, новините не са никак лоши. Заедно с теб ще се молим всичко да е наред и в 16 г.с. Вярвам, че ще е наред!
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
« Отговор #419 -: Август 03, 2010, 18:38:54 pm »
Криска,
радвам се, че се включваш с хубави новини, надявам се след месец да още по-добри и да изкараш лека и безпроблемна бременност до края.