0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #200 -: Юли 25, 2010, 14:07:02 pm »
Добре дошла на Бюти :D
Мънки стискам ти палци всичко да е наред, какво ти се случи, защо лежа в болница?
Жаси и аз искам да помоля за списъка.
Лек ден на всички, аз продължавам да съм отпусната и от време на време с ускорен пулс,но това да е проблема досега колко изтърпях ще изтърпя и това  :D само бебка да е добре и здравичка!
За обзавеждането ще ни подарят едно дървено легълце от лелите, използвано малко, и мисля да поръчам скрин за дрешките на бебка,там където ни правиха спалнята, няма да е детски ще е комплект със спалнята, но тя ще си е при нас и ще и сложа разни шаринийки, но това най-накрая до там да стигнем. :D
« Последна редакция: Юли 25, 2010, 14:13:14 pm от Tais »
« Отговор #201 -: Юли 25, 2010, 14:11:31 pm »
beauty и altea, добре дощли!
Лека и безпроблемна бременност  :D :D
 Таис защо пиеш Гинипрал,тези стягания на корема не са ли подготовителните контракции? Болезнени ли са ?
И аз имам стягания ,но са няколко секунди ,2-3 пъти на ден,пия Магнерот 3*2,споменах на последният преглед ,нормално е за тези седмици :ask:
« Последна редакция: Юли 25, 2010, 14:23:24 pm от Leila »

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #202 -: Юли 25, 2010, 14:16:18 pm »
Комбозола, мерси за сайта !  :D
За пръв път го чувам...та сега ще зяпам цял ден.
*
« Отговор #203 -: Юли 25, 2010, 14:31:17 pm »
Лейла предполагам, че са точно такива контракции не са болезнени и аз пия Магнерот 3х2, но последно като споменах на моята лекарка тя ме следи от самото начало, при нея правих ин-витрото и предпочете да се застраховаме, защото според нея миомите като моята превели доста бели в тези месеци и се притеснява от нея да нямам контракции.
« Отговор #204 -: Юли 25, 2010, 15:08:16 pm »
Ники, риванолът май помага да се разсеят бабуните и синините... И на мен ми се случваше да бода на второ място като усетя, че съм нацелила лошо първия път.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #205 -: Юли 25, 2010, 15:30:40 pm »
Като сме подхвани темата за списъците, искам и аз списъче :) (нищо, че би трябвало да си имам, ама не знам къде е  :oops: )
а, и  да ви питам - много ми харесват възглавниците за кърмене, помня, че с Момо се измъчих с разни навити одеала, тежки възглавници, беше голям ужас. Накрая, някъде към третия месец започнах да го кърмя легнала, защото той бая натежа (беше към 6 кила мисля), та така до ден днешен. Но ми се ще да си взема такава възглавница - ако някой си е купил, може ли да сподели от къде, колко струва. Видях такива в Премаман, но за мен това е много скъп магазин и не ме устройва  :?
Аз цял ден съм с киселини - преполагам, са вследствие на гадния вирус, който изкарах. Много ми помогнаха хомеопатичните капки Вомитусхил, пият се по схема, има една ударна доза и след това 3х10 капки. В краен случай ще се почерпя с един Квамател.
Ники, за бубнките не помагат ли тези гелове от рода на Лиотон 1000 и т.н., които са срещу разширени вени?
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #206 -: Юли 25, 2010, 15:45:22 pm »
Аз си купих такава възглавница от Айко. Сега спя на нея и ми е доста удобно  :lol:
Имаше 2 вида, една за около 40-50 лв. и една за около 70 лв. Вече не помня точно цените...
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #207 -: Юли 25, 2010, 15:52:24 pm »
:D Излишно е да казвам колко много ви се радвам!

Има две теми за полезните неща за бебето и майката, на мен ми свършиха чудесна работа!
Ето ги на вашето внимание, като ги попрехвърлите ще получите много ценни съвети от вече минали по най-сладкия път!

Списък с нужните неща за бебето и майката 1част ЦЪК

Списък с нужните неща за бебето и майката - 2 част ЦЪК

Относно леглата ние сме с преносима кошара Нео Нато с две нива,
изработено е от естествени материи има колелца,
компактна чанта за пренасяне и комарник!
То няма матрак затова купихме Магнифлекс, а за път ползваме сгъваем,
второ бебе го обитава без забележки!
Когато тръгваме на път се събира за 5 мин, добавям сгъваемия матрак и воала!

ФОТО МОЛЯ горно ниво

ФОТО МОЛЯ общ план

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #208 -: Юли 25, 2010, 17:02:47 pm »
Ами Тайсче,направих остър пионефрит,единия ден даже прокървих толкова много че отписах бебо ,нооо за щастие е добре,имах мн висока ТТ от порядъка на 39-40 гр.,но да чукна на дърво екипа който ме пое си знаеше работата и най вече моя док. Александров.Сега съм доста по добре,пия антибиотик и още някой медикаметчета ,но сме добре.Единствено ме притеснява че сега пък имам контракций,за сега не ми изписаха нищо освен ношпа ,ама утре ще звъня че се си ме пристягат   :? :D,благодаря ти че попита  :balk_21:
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #209 -: Юли 25, 2010, 17:13:55 pm »
Те маймуните са така - правят маймунджилъци  :wink:  :lol:
Майтап бе!

Важното е, че сте добре и вече сте си в къщи! Нека това ви е последното премеждие!
*
« Отговор #210 -: Юли 25, 2010, 17:32:06 pm »
Мънкич бързо да оздравееш и повече да не ти се случват такива "ексти".
За контракциите говори предпалагам ще ти включат някакъв магнезиев препарат, но няма как ще пиеш и всичко ще се нормализира  :D.
Дръж здраво малкото маймунче!
*
« Отговор #211 -: Юли 25, 2010, 18:01:31 pm »
Мишанта, благодарско!!! И аз съм фен на преносимите кошари, лошото е, че за момчета стават до някое време - моя синковец миналата седмица  успя да прекатури неговата, добре че не се нарани  :lol:  :lol:. Та сега взехме дървено легло, поне е по-масивно.
Мънки, дано всичко лошо е минало вече, от сега само хубави мигове и леко бременеене!!!
Раиска, ТОВА ли  имаш впредвид?
« Последна редакция: Юли 25, 2010, 18:08:41 pm от dianka »
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #212 -: Юли 25, 2010, 18:07:34 pm »
Чакайте и аз да попиша малко, че вече ми се поразмина това "чудо"  8O раждането! За да не прозвуча като луда ще ви кажа, че съм с двете ръце (ако имах и повече и с тях) и с двата крака за секцио или нормално ама с упойка задължително! Не че след секцио не боли ама си е друго......
Мънки, няма да се даваш ей!!! На някои хора им е писано със зъби и нокти да се докопват до мечтите си (така съм и аз  :wink: ) ама важен е резултата! Ще видиш съвсем скоро за какво говоря!
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #213 -: Юли 25, 2010, 19:44:10 pm »
Раиска, ТОВА ли  имаш впредвид?

Нем...Това е доста различно от моята възглавница. Не мога да я намеря в сайта, но видях подобна :
http://ecolina-bg.com/images/Moon_1.jpg
моята е жълта, пълна е с топченца и е по-скъпата като модел. По-твърда е обаче, та не знам. Може би ще е по-удобна за седене/подпиране на бебче като е по-твърда. Даже мисля, че точно заради пълнежа е по-скъпа...другата е пълна с дунапрен или нещо подобно, мека е точно като обикновена възглавница. Нещо такова :
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://www.pakostnik.com/bg/pics/s_4702504988.jpg&imgrefurl=http://www.pakostnik.com/bg/products.php%3Fcat%3D30&usg=__x0-Uc-9b9YJE5rVymmrxzueSozY=&h=104&w=130&sz=4&hl=bg&start=35&um=1&itbs=1&tbnid=lQst0MMJW3khqM:&tbnh=73&tbnw=91&prev=/images%3Fq%3D%25D0%25B2%25D1%258A%25D0%25B7%25D0%25B3%25D0%25BB%25D0%25B0%25D0%25B2%25D0%25BD%25D0%25B8%25D1%2586%25D0%25B0%2B%25D0%25B7%25D0%25B0%2B%25D0%25BA%25D1%258A%25D1%2580%25D0%25BC%25D0%25B5%25D0%25BD%25D0%25B5%26start%3D20%26um%3D1%26hl%3Dbg%26sa%3DN%26ndsp%3D20%26tbs%3Disch:1

( цената (17.99) е супер! )

Мишана благодарско! Такова легло мислим да вземем...А за списъците, аз лично съм чела, но друго си е пак да си раздуем  :lol:
*

assya_g

• 168
  • мама на нинджи
« Отговор #214 -: Юли 25, 2010, 20:52:53 pm »
Здравейте и от мен. Видях, че дискутирате покупки, кревати и т.н, та да се включа с малко опит. Близнаците още от самото начало са си в самостоятелна стая, първите 5-6 месеца докато имаха нощно хранене спях при тях на един разтегателен диван, а после си се преместих в спалнята, та препоръчвам, ако имате възможност още от самото начало да си сложите бебето с неговата стая - така му спестявате стреса след това от преместването в нова стая. За вкъщи избрах да взема кревати от истинско дърво - 70х140, коит да ползват до по-късна възраст. Ето в това албумче има доста снимки с креватите - http://gunovska.snimka.bg/baby/novi.414396.14405228. Обиколници в началото не ви трябват, защото бебето не се върти, но после като почне да се върти из леглото и да се опитва да се изправя ще почне да се удря в решетките и тогава е добре да има какво да омекоти удара. Изберете по-широки обиколници, които да достигат до матрака дори и при най-ниското ниво на креватчето.
За дрехите, вие си знаете че бебетата растат доста бързо, та не се уливайте в покупки. Не давайте и много пари за шишета, вземете най-много 2, защото някои бебета са капризни и не пият от всякакви биберони. Ние изпробвахме доста и накрая се харесаха единствено тези на Нук, които препоръчвам с 2 ръце.
« Отговор #215 -: Юли 25, 2010, 21:43:04 pm »
assya_g, не знам дали креватите са хубави, но децата са ти супер! :D С очички като маслинки! Да са ти живи и здрави!
Мonkey, дано повече да нямаш проблеми и всичко да е наред!
Мише, мерси!
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #216 -: Юли 26, 2010, 08:50:16 am »
Здравейте и добре дошли на новите ни попълнения  :wink:
По темата с креватчетата, наскоро говорих с една позната, която има и от двата типа: дървено и преносима кошара. Каза, че е много по-доволна от кошарата и върши същата работа, само дето е по-евтина, по-лека и по-практична. В дървеното легло нейната дъщеричка много пъти се удряла когато започнала да се изправя и да се върти. Казва, все си имахме по една цицина или синка някъде. Милото то. Кошарити били също толкова удобни, особено тези с две нива. Всеки си решава сам разбира се, но все пак исках да го споделя с вас.
*
« Отговор #217 -: Юли 26, 2010, 09:31:00 am »
Добро утро, момичета :) Доста сте пописали.

Мънки, добре, че вече всичко е наред. Стискам палци да сте добре с малък бебо! Почивай си повечко.

Аниз, благодаря за информацията :) Как сте вие?

Викс, доста прочетох за креватчетата и кошарките напоследък и да ти кажа само дето се обърках. Мненията са 50 на 50. Много хора казват, че кошарките били удобни, ама това че от креватчетата децата били целите с синини ми звучи странно. Едно време как всички сме спяли в дървени легла и не сме били в синини.

На мен ще ми дадат кошарка, но си мислех да взема и креватче. От тези, които после стават на легло за голямо дете. Та идеята ми е щом е толкоз удобна тази кошара да я ползваме докато бебето е малко и спи при нас, но после да спи в леглото в неговата си стая. Предполагам, че то няма да иска и ще се съпротивлява, но си мисля, че като спра да го кърмя, или преди това, ще е хубаво ако успея да го науча да спи отделно. Може ли някой, който има опит да сподели мнение. :)

Кремче, Камбзолка, успех на вас двенките! Ще ви стискам палци!

П.С. Ей, тази нощ успях някак си да поспя. Много хубаво да се наспи, хехе :)
« Последна редакция: Юли 26, 2010, 09:37:43 am от Раши »

*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #218 -: Юли 26, 2010, 09:54:44 am »
Раши, вече сме горе долу добре и двамата! Все още се учим кой какво иска, кога и как го иска ама няма как - така ще е. Трудничко си е обаче като ти пуснат една усмивка (колкото и неосъзната да е в момента) забравяш всичко и продължаваш с някакви нови сили, които не знам от къде се появяват :D . И колкото и банално да звучи и аз ще кажа спинкай сега, че скоро няма да се спинка  8) :lol: 8)
*
« Отговор #219 -: Юли 26, 2010, 10:43:05 am »
Добре дошли на алтеа и бюти! Много се радвам да ви видя тук.  :)

анизи, не плаши новобранците! Моят пък син взе да спи по цяла нощ откакто стана на 2 месеца. Е, случвало се е понякога да се събужда, но като цяло не е всяка нощ.

За креватчетата - имаме дървено, а сгъваемо ползваме, когато пътуваме. Предпочитам си дървеното - по-стабилно е. Другото върши работа, но не ми е удобно за всеки ден. Хубавото му е, че може лесно да се мести от една стая в друга, докато бебо спи. Но иначе имаше един период, в който опъваше ръце настрани и стържеше по плата на сгъваемото креватче и аз се чудех какво става.  :lol: 

Лека бременност на всички!
« Последна редакция: Юли 26, 2010, 10:45:45 am от blue_sky »