0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #180 -: Юли 24, 2010, 14:36:26 pm »
Раиска но първо мисля да направим ремонта,ще се местим в други стаи в апартамента и тогава мисля да започвам  покупките, че такива сладки неща съм харесала за бебка!
Таисче(извинявайте за глупавия въпрос)освен боядисването на стаята за бебо ,какво друго правите при ремонта?
Ние си имаме стаичка ,която ще я боядисаме,естественно ,ще се почисти много хубаво преди да сложим мебелите ,кошарката,друго какво? :oops:
Пълен шаш и аз с дрешките ,какви ,колко..помпи,ванички,стерилизатори и т.н ..върти ми се главата  :oops:
не е глупав въпроса - освен боядисването, другото си е следремонтно подреждане - хубаво е да помислите за осветлението - там, където ще обличате бебето да ви е свеличко, но и да има някаква малка лампа - нощна или нещо такова. Отделно  ако не сте на парно, да намерите място на радиатор или климатик и т.н.
Аз се изкуших и поръчах няколко дрешки от Ларедут - през една позната, понеже не знам френски и нямам кредитна карта  :oops: ако някоя мама от София пазарува от там, ще се радвам да сподели. Иначе има много хубави неща, само трябва да хванеш намалението и да има размери. Като цяло ще носим дрешки от баткото, нали и той беше зимно бебе. е, има някои неща, които ще трябва да се купят - чаршафи, лигавници, малко бодита, шишета (за всеки случай). Отделно и кошница за кола ще ни трябва, но мисля да си изпрося от някоя приятелка  :oops:
« Отговор #181 -: Юли 24, 2010, 14:44:34 pm »
Ние проблема със спането сме го решили от няколко месеца. Милото и мъжле е в детската стая, има си легло, климатик, а и засега стаята се превърнаи в негов офис.
А аз се ширя  на голямото лефло сама. Поне така и двамата можем да се наспим добре, кой как си иска - хъркане, климатик, отворен прозорец.

Аз си купих много хубав крем за крака на Мустела и да ви кажа от 3-4 дни краката не ми се подуват вече.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #182 -: Юли 24, 2010, 15:09:18 pm »
Бъдещи мами някоя от вас ще ражда ли в клиника Щерев мога да й подаря талон за отстъпка :P
*
« Отговор #183 -: Юли 24, 2010, 17:32:26 pm »
Лейла нищо особенно мислим козметичен ремонт да направим, боядисване на тавана и смяна на тапетите, основно почистване естествено и това е.
Лошото е, че аз съм с проблемна бременност, както повечето от нас тук и не смея да вдигам тежко, да правя резки движения и т.н. и май само ще казвам какво искам и ще надзиравам, а другитеще бачкат, това много не ми се нрави защото друго е сам да си направиш това което искаш.Пък и ще си разменяме стаи, нова наредба, искам всичко сама да пипна, но няма как по-добре да се пазя, пък бебка като се роди ще довърша това, което не ми харесва.
Дианка и аз си мислех за нощна лампа дали ще ми трябва като ставам по сто пъти на нощ ще е по-удобно май.Горе-долу съм измислила нещата, остава само таткото да направи ремонта и бебка съответно да си чака до каря, да не ме изненада! :D
Раиска аз не мисля да се презапасявам с дрехи защото в началото бързо ставали малки - по препоръка на приятелки, но за помпи за кърма и шишенца ще купя, даже ще си взема в болницата, пък после каквото дойде.Мен и друго ме притеснява, че толкова месеци с проблеми и лежане по болници, постоянни страхове още не съм си купила книга дачета как се гледат бебета, не съм и отишла на една лекция,на 29.7 има в МОЛ Варна и мисля да я посетя  - за кърменето мисля, че ще е полезна.
« Отговор #184 -: Юли 24, 2010, 18:25:07 pm »
Tais имате време за ремонт, колко му е една лека боя...не се напъвай сега, нека мине още малко време.

При нас всичко е сравнително ново, ама детската стая сега е офис на мъжо...добре че в нашата има много място. Все ще ги наредим нещата. лека по лека.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #185 -: Юли 24, 2010, 18:44:43 pm »
По въпроса за ремонта-освежаване - ами нашия май ще е съвсем в последния момент! Това май ще ми е последния проблем  :wink: Миналия път си купихме тапетите, но поради други причини не ги сменихме! Та сега си имам поне детски тапети, та даже и пак ще са ми нужни в синьо  :wink:  :lol: Та сигурно ще си ги ползваме!
Но определено ще е на гърба на мъжо, мама и кака  :lol: Хич не мисля да учавствам по никакъв начин  :lol: Само като се върнем с бебо, искам да ми е чисто, а пък кой ще опъне каиша не знам  :lol:
Да сме живи и здрави, пък другото ще го оправим като се приберем!

Преди все си мислех как ще давам наставления за това и онова, но този път.... да правят каквото щат  :lol: Само да дойде деня да се гушнем! В крайна сметка - в къщи ще сме - не на чуждо място  :wink:
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #186 -: Юли 24, 2010, 18:45:58 pm »
Ние имаме една стая, аз и казвам "зелената стая", а мъжо - детската...Тази стая винаги е била празна, или почти - има дъска за гладене и простор ( от тези стойките ). Та това е, като цвят е меко, светло...бебешко зелено. Човека иска да я пребоядисваме, но това означава и нови пердета да се купят ( а сегашните са доста скъпи ) та цялата тази работа я виждам като излишен харч. На този етап...няма нужда.
Основен размисъл сега ми е какво легло да взема. Съветват ме да купя от тези за път - мрежестите... Даже и леля му на мъжо съветва такова...тя е педиатър и се е нагледала на ужаси свързани с кошарки и обиколници. Аз обаче, хем ми изглежда по-безопасно, хем не ми прилича на истинско легло. Със сигурност ще трябва и някакъв шкаф за повиване, с чекмеджета за дрехите на бебка...
А то да не купувам много дрехи, но нали бебетата често връщат...чета по списъците, както и да ги гледам - 6-7 бодита, 6-7 гащеризончета, космонафтче, чувалче за спане...и още 100 неща!
Шишета няма да взимам, понеже в стерелизатора има 4 бр.
Имам регистрация в e-bay, но сега се вторачвам в mothercare и даже вече наредих wish list  :lol:
Не знам, явно аз не съм в час, понеже жените се кефят на тези пазари, а мен ме плашат...и като гледам колко е скъпо всичко...чудо.
*
« Отговор #187 -: Юли 24, 2010, 19:45:40 pm »
Здравейте и от мен, реших след като така и така преглеждам тази хубава тема да се присъединя към вас  :D
След дълги препятствия, куп изследвания, много неизяснени неща, един мисед, много надежда и вяра в добрия изход аз най-сетне съм бременна след трети опит ин-витро.
Миналата седмица изненадата беше още по-пълна - бебетата са двечки  :D
Дано всичко върви добре и за в бъдеще.
Пожелавам на всички вас много здраве и радост!
До скоро  :balk_122:

« Отговор #188 -: Юли 24, 2010, 20:28:43 pm »
beauty, Алтеа, лека бременност и здрави бебета! Наслаждавайте се на всеки ден до термина!
Момичета, не си спомням коя от вас препоръча крема за крака с див кестен и червени лозови листа, но и благодаря! Крема е страхотен, още след първото намазване ми спаднаха краката. Голяма кутия е, мирише хубаво и е само 4,60.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
« Отговор #189 -: Юли 24, 2010, 20:40:03 pm »
Добре дошла и на beauty!
Лека и безпрблемна бременност до края!
А така, момичета, записвайте се тук, че скоро ще се освобождават местенца като гледам  :wink:
*
« Отговор #190 -: Юли 24, 2010, 21:11:56 pm »
Добре дощли на beauty и altea! Лека бременност!

Tais, такива са симптомите от гинипрала. Задължително избягвай жегата и особенно изкачването по стълби в жегата. Аз едва не припаднах преди седмица докато се изкача до 2 етаж. След известно време ще станат по-нарядко тези странични действия. Аз отначало пиех и верапамил, но пак си ми трепереха ръцете.

Започнах да се заглеждам по сайтовете за бебешки дрешки, колички, легла и т.н., но още мисля че ми е прекалено рано за пазаруване. Идеята ми е бебетата да са в отделна стая - детската, а ние да спим в спалнята, но не знам на практика дали ще е приложима :)
« Отговор #191 -: Юли 24, 2010, 22:58:36 pm »
Чета, че си мислите за списъците.
Аз си направих мой, комбиниран, с пазарни най-високи цени, който показваше сумата, която трябва да похарчим, ако никой нищо не ни подари или даде назаем.
Бая е плашещ, но който иска, ще му го пратя. Ама към понеделник, че утре ще ми е заето.

Човека иска да я пребоядисваме, но това означава и нови пердета да се купят ( а сегашните са доста скъпи ) та цялата тази работа я виждам като излишен харч. На този етап...няма нужда.
Основен размисъл сега ми е какво легло да взема. Съветват ме да купя от тези за път - мрежестите... Даже и леля му на мъжо съветва такова...тя е педиатър и се е нагледала на ужаси свързани с кошарки и обиколници. Аз обаче, хем ми изглежда по-безопасно, хем не ми прилича на истинско легло. Със сигурност ще трябва и някакъв шкаф за повиване, с чекмеджета за дрехите на бебка...
А то да не купувам много дрехи, но нали бебетата често връщат...чета по списъците, както и да ги гледам - 6-7 бодита, 6-7 гащеризончета, космонафтче, чувалче за спане...и още 100 неща!
Шишета няма да взимам, понеже в стерелизатора има 4 бр.
Имам регистрация в e-bay, но сега се вторачвам в mothercare и даже вече наредих wish list  :lol:
Не знам, явно аз не съм в час, понеже жените се кефят на тези пазари, а мен ме плашат...и като гледам колко е скъпо всичко...чудо.
Раиска, ние купихме пердета и хич не съжалявам. Минаха за подарък от наш приятел, вместо дрешки или нещо такова.
Скриновете са скъпи - 200 - 300 лв. Аз купих гардеродче за 185 лв. и легълце, което става до 7 години за 150 лв. Украса за гардеробчето ми подари приятелка. Снимки на стаята - Ники спи при нас:
http://jasmin4eto.snimka.bg/friends/za-zachatie.420134.18199812
За бодитата и гащеризончетата - Ники доста повръщаше, та добре, че хората подариха, а бях накупила доста. Имайте предвид, че ще подаряват - направете списък с желани подаръци за бебето и го разпратете, на всеки, който иска да подарява нещо.
Някои неща трябват за малко, могат да се избегнат, но например възглавниците за кърмене са удобни не само за родили със секцио, а и за естествено раждалите.
[/url][/url]
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #192 -: Юли 25, 2010, 09:50:50 am »
Аз вашата стая отдавна я знам  :) много е хубаво кътчето на Ники.

Аз имах предвид, че във въпросната зелена стая си има зелени пердета, които са скъпи, масивни...и ако пребоядисваме въпросните трябва да отидат зян, пари за нови, пари за боядисване...не. Зеленото си е супер.  :lol:
При нас няма да има много подаряващи...само най-близките. Та в този ред на мисли - всеки, който иска, си казва какво ще купи. Моите роднини ще вземат каквото им кажа, или кеш, сестра му на мъжа е казала, че ще подари количката - пък да видим какво ще спретнем за финал.
Само да реша какво легло искам...дървено или мрежесто  :?
« Отговор #193 -: Юли 25, 2010, 10:05:10 am »
Раиска, проблемът с обиколниците е решим, като не вземеш такива. На мен свеки ми даде леглото на племенницата, което ние само пребоядисахме с боя на водна основа (не знам колко е качествена в смисъл на устойчива, но поне не мирише). То е съвсем обикновено - на нива, с решетки. Категорично отказах да взимам обиколници заради потенциалната опасност и освен това, леглото е сложено в детската стая така, че от моето място в хола имам прекрасен изглед през решетките. Ако сложа обиколници, трябва да ставам всеки път, за да видя какво става.

Що се отнася до дрешките и wish list-a. Аз напазарувах някои неща от mothercare, но повечето взех от разпродажбите на pumpkin patch. Ползвах посредник. Мога да ти кажа, че при всички положения качеството на pumpkin patch е в пъти по-добро от това на mothercare. Трикото е по-стегнато, нищо не пусна (за разлика от 1-2 бодита на mothercare). А и цените на стоките в разпродажба са наистина добри!

Поздрави и приятен ден (ох, колко е хубаво в тоя хлад!).
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #194 -: Юли 25, 2010, 11:09:13 am »
beauty и altea, добре дощли! Лека бременност ви желая!
Относно разсъжденията за ремонтите и покупките и аз съм изпаднала в дълбока чуденка?!!? :ask: Особено за количката...
За съжаление жилището ни е от две стаи и бебчо няма да си има стая, но пък нашата спалня е чисто новичка и няма да правим дори козметични ремонти (освен бебешкото кътче). Ще го оборудваме с креватче и някаква шаренка украса.
Обаче покупките ме плашат. По-точно изчерпателността на списъците.
jasmin_veni много ще се радвам да ми пуснеш на лични твоя списък.
От днес започнах да чета и книжки за бебето. Ако имате опит дайте препоръки за литература.
« Отговор #195 -: Юли 25, 2010, 11:23:12 am »
Добро утро!
jasmin_veni дано да не съм много нахална :oops:,
може ли и на мен списъчето да пратиш :oops:

« Отговор #196 -: Юли 25, 2010, 11:33:24 am »
Здравейте :).
 От отдавна не съм писала ,но имах някой неприятни премеждия ,бях малко в болница.Искам да помоля и аз Жаси за списъчето  :oops: :D
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #197 -: Юли 25, 2010, 12:20:37 pm »
Ние сме готови с покупките. Списъци ни даваха във всеки детски магазин, но има и ненужни неща.
Вече сме в очакване, изпрах и изгладих всички дрешки, чаршафчета, обиколник(взех го за красота, не че ще е полезен с нещо).
Вчера капарирахме и количката: http://www.bebe-best.com/strollers_detski-kolichki-cangaroo-products_id-13043.html
Бебето ще е при нас в спалнята, колкото и да си мечтаех за детска стая. Дано някой ден сме в по-широко жилище и да направя детска стая, така както си я представям.
Хубав ден на всички и дано да поспим, вече е похладно.
« Последна редакция: Юли 25, 2010, 12:22:41 pm от Kremkaramel »
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
« Отговор #198 -: Юли 25, 2010, 13:42:49 pm »
Кремче, как е? Някакви признаци за наближаване на срещата? При мен няма нищо още - миналата седмица Сигридов каза, че шийката е започнала да се скъсява, но още е рано за разкритие. Имам честички подготвителни контракции, но нищо друго. И, разбира се, ми е тежко и трудно - с ходенето и спането най-вече, но това е нормално ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #199 -: Юли 25, 2010, 13:48:27 pm »
Кремче, Камбозола на вас ви е добре, още малко остана, вижда му се края. Съвсем скоро ще гушкате сладките бебоци.

Днес се ядва времето, макар че аз съм вир вода, то е един задух. У нас няма как да стане течение и много гадно. Но поне се наспахме.

Вчера нямах много късмет с Фраксито, налучках нерв, потече кръв, набодах 2 място (знам, че не е добре,ама на 1 не взеле) и сега си имам 2 бабунки. Много гадно.
« Последна редакция: Юли 25, 2010, 13:59:22 pm от nikolina-pikolina »

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...