0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #160 -: Юли 23, 2010, 10:58:39 am »
Здравейте и от мен! И аз да се отчета- вчера бях на преглед и бебчето се развива добре и си отговаря на седмиците :)

Искам да ви питам нещо- на тези от вас, които са били на вливания кога ви ги спряха? На мен вчера трябваше да ми се прави вливане, но изследванията показаха, ме няма нужда и не правихме. Само че забравих да попитам дали въобще спирам вливанията или следващия месец пак трябва да пускам изследвания да видим как е положението.Иначе си слагам Клексан, пия си аспирина и др.лекарства.

Вики, Честити ти сини гащики :)))
Меган, честито! Да ти е жив и здрав малкия юнак!
« Последна редакция: Юли 23, 2010, 11:02:02 am от power »
07.10.2009
« Отговор #161 -: Юли 23, 2010, 11:36:53 am »
Здравейте момичета!
megan8  честит син,жив и здрав да е !!! :bighug:
Виксон честити ти сини гащички  :bori_004:  добре дошла в отбора на свекървите :D
Раши и аз съм така,последно време изобщо не мога да спя ,не мога да си намеря удобно място на леглото,въпреки многото възглавници :?Ама нищо ,не искам да се оплаквам ,ще изтърпя всичко..
Тези гъделичкания в краката ,четох някъде ,че има такъв термин  "синдром на нервните крака",доста бременни се оплакват от такива усещания..и аз също,не боли ,но и некомфортно ,все се налага да ги трия един от друг,да ги мърдам ..
Пауърче аз правих вливания ,в момента ,в който видях че НК-клеките са в норма спрях вливките и повече не съм пускала изследвания,ама попитай все пак лекаря yahoo_33
« Последна редакция: Юли 23, 2010, 12:10:39 pm от Leila »

*
« Отговор #162 -: Юли 23, 2010, 12:00:12 pm »
Раши и аз съм така,последно време изобщо не мога да спя ,не мога да си намеря удобно място на леглото,въпреки многото възглавници :?Ама нищо ,не искам да се оплаквам ,ще изтърпя всичко..
Тези гъделичкания в краката ,четох някъде ,че има такъв термин  "синдром на нервните крака",доста бременни се оплакват от такива усещания..и аз също,не боли ,но и некомфортно ,все се налага да ги трия един от друг,да ги мърдам ..

Именно да, и аз това четох. Зная, че не е редно да се оплаквам, като знам колко трудно се получи и че това е истински дар от бога. Но, така ме е хванала нервата от тия крака ... Ще ги търпи де, къде ще ходим :)

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #163 -: Юли 23, 2010, 12:05:57 pm »
Точно така е - лесно може да разпознаете дали е бебето или контракция, като легнете по гръб, отпуснете се (доколкото можете) и опипате хубаво корема. Ако е твърд целия, значи е контракция. Ако обаче има меки участъци, значи е бебето.

Какво значи ако е "твърд целия" ? На мен като ми се стегне, винаги се стяга на определени места, не баш целия. Като легна и имам усещането че се е стегнал точно около бебка. Винаги ми е под пъпа и върви ( примерно ) - от средата на пъпа на дясно, или клони леко нагоре, или точно около пъпа, или се стяга от пъпа наляво и т.н. Но никога не е баш селия корем.
Какво е това  :?

Когато отидох на преглед и установиха контракции, цял ден бях в движение и изобщо не успях да усетя добре какво се случваше. Само знаех, че нещо не ми е много комфортно...
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #164 -: Юли 23, 2010, 12:09:57 pm »
Благодаря момичета за сините гащи  :lol: свеки ще съм, кво да се прави

Това за сърбежа по краката и аз го имам и то поне от две седмици, като чета от вас май към 6-я се появявали, ама при мен явно са подранили много ....?! що така?  :wink: аз направо се мятам като риба на сухо, щото не мога да си намеря масто на краката и това е просто много изнервящо. Мъжо много ми се смя една вечер, когато неиздържах и почнах да ритам с крака от яд.  8)

Пауърче, аз също вливам всеки месец, на една и съща дата си пускам контроли и после вливам, до сега не е имало случай да ми кажат да не вливам, но според мен контролите са си задължителни, па макар и да е всичко в норма. При мен освен НК-клетките има и много високи антитела АНА /май така се казваха/. Най-добре е да попиташ доктора си.
« Последна редакция: Юли 23, 2010, 12:11:54 pm от Vickson »
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #165 -: Юли 23, 2010, 13:55:40 pm »
Именно да, и аз това четох. Зная, че не е редно да се оплаквам, като знам колко трудно се получи и че това е истински дар от бога. Но, така ме е хванала нервата от тия крака ... Ще ги търпи де, къде ще ходим :)

Раши ти се радвай, че е само по време на бременност, че поне ще отшуми след това. Аз това го имам от години и през известно време се появява и после изчезва.Като ми стане и трябва да ги движа и ако не подейства, трябва да стана да се разходя, защото колкото и да ми се спи, не мога да заспя. Все казвах на мъжа ми, че ми е "нервно в краката", а той ме гледаше все едно не съм нормална. Чак когато за първи път чух за този синдром установих, че не си внушавам.
Б.
« Последна редакция: Юли 23, 2010, 13:59:56 pm от Bobbie »

*
« Отговор #166 -: Юли 23, 2010, 14:02:45 pm »
Бобка, да ти кажа и на мен ми се е случвало и преди това - гъделичкането. Просто по-бързо отшумяваше. Според мен се получава при такива като мен предразположени към разширени вени и склонни да задържат вода. Все още нямам разширени вени, но краката ми определено са чувствителни и си имам изразени капилярчета. И двамата ми родители страдат от крака, та си мисля, че няма да ме подмине. Ще вдигаме краката високо и на хлад и така. :)

« Отговор #167 -: Юли 23, 2010, 14:25:53 pm »
Мен пък много ме сърби врата. Като че ли някой ме е драл...иначе краката са ок, освен местата, където бия Фраксито. То си било много гот в крака, а аз само се мъчех да е в корема  :D

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #168 -: Юли 23, 2010, 15:01:18 pm »
Какво значи ако е "твърд целия" ?
Ами значи като го опипаш навсякъде да е твърдо. Ако е бебето, е твърдо само при бебето, а 10 см встрани коремът ти е мек. Ако е контракция, коремът ти е твърд навсякъде, където пипнеш, независимо от това, че е деформиран и изглежда все едно бебето се опитва да "излезе" през него. В по-късните седмици се усеща по-ясно и е трудно да сбъркаш дали е контракция или бебе.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #169 -: Юли 23, 2010, 15:04:32 pm »
Вики,честита ви пишка  :oops:
и аз знам за гъделичкането по краката, че го има, ако си предразположен към разширени вени. аз още от едно време, от гимнастиката имам разни лилави капиляри и си знам, че и вените ми не са много цвят  :x обинковено като съм права по-дълго време и усещам "мравчиците". И на мен като Боби ми помага смяната на позата.
Да ви се оплача, аз съм стомашно разстройство (комплект - повръщане и диария). Нямам Т, но лошото е, че не мога да задържам никакви течности и храни. През нощта повърнах поне 5 пъти  :? много лоша работа, дано отмине по-бързо, че вече се виждам вързана с една система с глюкоза.
*
« Отговор #170 -: Юли 23, 2010, 16:19:20 pm »
megan8,
честито ти момченце! Много е сладък, да ви е жив и здрав!  :D

Vickson,
добре дошла в отбора на "мъжките" мами!  :D

Това за контракциите при мен не мога да го определя. Като ме издуе едното бебче, след него веднага да не остане назад се размърдва и другото, ами то ... не остават свободни 10 см, че да установя какво е мърдане или контракция :balk_113:
А между другото като се движат по този начин също усещам напрежение и особенна болка.
« Отговор #171 -: Юли 23, 2010, 16:48:26 pm »
Лъки,

при теб бебетата са още под и около пъпа, т.е. матката не се е вдигнала много надоре, така че когато риткат и се втърдява около тях, а над пъпа е меко, значи не са контракции. И мен ме наболява, но не силно, това е защото се ошъват мускули. И като натиснат мехура, е сладък ад  :D

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

altea

• 214
  • щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване.
« Отговор #172 -: Юли 24, 2010, 11:35:18 am »
Здравейте настоящи и бъдещи майчета, присъединявам се към вас да споделяме радостите и притесненията до срещата с така чаконото щастие. За тези,които не ме познават,забременях от 4-ти опит с донорска яйцеклетка. Чакаме едно бебче. Вчера бях на преглед. Според докторката съм в 13г.с. Каза,че бебчо е голям, беше много активен и постоянно се движеше.За пръв път осъзнах,че настина съм бременна. Досега единствено постоянното вечерно прилошаване ми напомняше за това,но сякъш не можех да повярвам,че такова нещо се случва на мен. Притесни ме това,че измериха нухалната гънка 3,1мм,според лекарката няма основание за притеснение , дадох кръв за БХС ,стискайте ми палци да отчете нисък риск все пак донорката е на 24г. Иначе бебето си отговаря на седмиците и казаха,че другите показатели са наред. Каза ми,че в друг момент може да измери гънката и 2,9мм, но записаха 3,1.Сега до петък ще съм на тръни. В понеделник ще се запиша на ЖК и ще пусна стандартните изследвания. Надявам се всички да споделям само добри новини. Хубав ден от мен.
« Отговор #173 -: Юли 24, 2010, 12:14:49 pm »
altea добре дошла, чесито и лека бременност. Всичко ще е наред, щом доки няма притеснения за Даун, бъди спокойна. Наслаждавай се на всеки един миг сега.

Днес е страшна жега. Аз съм канена на рож ден в Южния паррк към 16ч, ама смятам да проспуна, че не ми се мисли как ще оцелея.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #174 -: Юли 24, 2010, 12:29:57 pm »
Здравей Алтея, добре дошла ва тази хубава тема, желая ти лека бременност и сладко здраво бебче!
Ох да се пооплача малко - от няколко дена съм и на Гинипрал и незман от него или от топлото постоянно ми се спи, треперят ми ръцете от време на време и имам доста ускорен пулс.Почти цяла седмица не съм се излизала за по-дълго навън, само набързо, че в тая жега както ми се мота главата да не стане някоя беля.
Лек ден на всички бъдещи майчета и да ви е по-леко в тази гадна жега! :D
« Отговор #175 -: Юли 24, 2010, 12:34:32 pm »
Добре дошла, Алтеа! Лека и щастлива бременност ти пожелавам! И само хубави моменти да споделяш  :lol: 

И при нас е жега и съм си в къщи  :wink: Много, много навън не щъкам! Банята - кухнята - спалнята - знете ли колко километра се навъртат  :wink:  :lol:
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #176 -: Юли 24, 2010, 12:42:46 pm »
Ха добър ден и от мен  :D
Алтеа, честито ! Пожелавам ти лека и спокойна бременност изпълнена с много радостни моменти  :) Все хубави новини да ни носиш!

Вики честити сини гащи  :wink:

Да се похваля - вчера ми пристигна слинга. Много е хубав и вече започнах със "сухите" тренировки  :lol:
А сега да се оплача...спането става много тегаво при мен. Понеже сме с климатик в спалнята, мъжо не искаше да го пускаме вечер. Аз снощи много се изнервих от постоянното будене и въртене - място не си намирам! На финала му казах, че го включвам, а той да ходи да спи в хола..та така и стана. Пак много се въртях и будех, но поне не от жега. И стъпалата ме болят като стоя повече права, предполагам е от многото кг в плюс  :(
Иначе всичко е прекрасно  :D започнах да се "оглеждам" - скоро трябва да започна с покупките, че нищо си нямам.
*
« Отговор #177 -: Юли 24, 2010, 12:58:42 pm »
Раиска и аз като теб засега само се оглеждам, но ме сърбят ръчичките доста, но първо мисля да направим ремонта,ще се местим в други стаи в апартамента и тогава мисля да започвам  покупките, че такива сладки неща съм харесала за бебка!
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #178 -: Юли 24, 2010, 13:10:45 pm »
Аз малко съм се шашнала...изобщо не знам какви точно дрехи трябва да купя...как да се облича бебето...ужас. Мисля че ме хваща единия от симптомите на следродилната депресия - че няма да мога да се справя и нищо не знам за гледането на бебе  :(
А и знам, че няма да има кой да ми помага...което може и да е за добро де. Знам ли..
Както и да е, с пазаруването на дрехи със сигурност ще зачакам, понеже още няма есенни стоки ( или поне не са дошли масово ).
( пак навлизам в ревлив период...луда работа )
« Отговор #179 -: Юли 24, 2010, 13:13:39 pm »
Раиска но първо мисля да направим ремонта,ще се местим в други стаи в апартамента и тогава мисля да започвам  покупките, че такива сладки неща съм харесала за бебка!
Таисче(извинявайте за глупавия въпрос)освен боядисването на стаята за бебо ,какво друго правите при ремонта?
Ние си имаме стаичка ,която ще я боядисаме,естественно ,ще се почисти много хубаво преди да сложим мебелите ,кошарката,друго какво? :oops:
Пълен шаш и аз с дрешките ,какви ,колко..помпи,ванички,стерилизатори и т.н ..върти ми се главата  :oops:
« Последна редакция: Юли 24, 2010, 13:15:18 pm от Leila »