0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните №64
« Отговор #140 -: Юли 22, 2010, 14:52:59 pm »
И при мен се получават такива стягания, но е или от едното или от другото бебе. До сега само 3-4 пъти ми се стегна и корема над пъпа, но по-скоро са бебетата.

Лъки мила да ти кажа, че когато се стигне до менструалните болки и болките в кръста работата е на раждане. Тези втвърдявания са така наречените подготвителни контракции, другите с болките са си предродилни.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #141 -: Юли 22, 2010, 14:53:39 pm »
Да се включа и аз. Раши аз съм същата относно климатика, ама наистина не издържам в тия жеги. Първия ден ме наболяваше гърлото, но сега вече не мога без него. В къщи си го пускам в съседна стая, а не в спалнята и така не се усеща толкова като завихря въздуха.  :D Поне това е моето решение. Намери вариант и не се тормози в жегата.
Лъки с теб вървим заедно, само че в конкретния случай 2:1 за теб  :) Моето 2 емрионче се оказа извънматочно и ми го махнаха в 8г.с.  :( с коремна операция, което ме навежда и на един въпрос момичета, тъй като операцията ми е около 20см моята доки предложи при секцио надлъжен разрез по стария шев. Какво Ви е мнението, тъй като масово чета че вече се прави напречен?
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #142 -: Юли 22, 2010, 15:25:22 pm »
Аз не съм нясно, но чисто логически - щом вече имаш един голям белег - защо да ти правят още един ?
Доколкото знам при спешни случаи правят вертикален разрез, т.е. той е по-бърз . Но пък хоризонталният е по-скрит и малък, та затова се практикува повече.

Момичета поръчах си слинг  :D утре ще пристигне в офиса и веднага почвам да се уча и омотавам !  :D
Сетих се да ви се похваля  :P. Всички мазила за стрии ме дразнят, че трябва първо да си ги излееш в ръката и после да мацаш...а ако е олио - мармалад, омазва се и цялото шише.
Та, сетих се аз, че имам едно празно шише от Glis kur-балсам за след баня, без отмиване . Взех го и вътре си спретнах рецептата на Жаси против стрии и съм много доволна  :D Пръскам се цялата и после размазвам, много удобно!
« Последна редакция: Юли 22, 2010, 15:29:36 pm от Raissa777 »
« Отговор #143 -: Юли 22, 2010, 16:00:13 pm »
ileini до колкото знам вече така се процедира. Онзи ден се видях с една приятелка, която има такава операция и на нея секциото и е в/у стария шев. Така че ако док така ти е казал, слушай него. Те си знаят.

Аз сутрин м.у 6-8ч съм на отворен прозорец, после за малко пускам и климатик, но е ад. И сега заради дъжда е такъв задух, че не се трае.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #144 -: Юли 22, 2010, 16:17:59 pm »
Раиска, радвам се, че помага.
Леко бременеене в жегите ви пожелавам :)
[/url][/url]
« Отговор #145 -: Юли 22, 2010, 16:51:04 pm »
Жаси, можеш ли да споделиш отново рецептата, че съм я изпуснала... :wink:
*
« Отговор #146 -: Юли 22, 2010, 17:47:17 pm »
Благодаря за отговорите момичета. Чух от позната, че не го практикували защото се получавали усложнения, по-трудно зараствала раната нещо от сорта беше... Та затова исках да попитам и за Вашето мнение.
Относно рецептата и на мен ми стана интересно  :) Аз мажа с Галеник от около месец. От раничко за по-сигурно, че само и стрии ми липсват. Дано си заслужава мазането.
« Отговор #147 -: Юли 22, 2010, 18:14:21 pm »
Ексципиал Неутрал + масло на Икаров против стрии- смесвам ги 1:1.
[/url][/url]
« Отговор #148 -: Юли 22, 2010, 18:19:40 pm »
Аз все още се мажа със зехтин Екстра Вържин и нямам нито една стрия. Дано не се появят оставащите дни.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #149 -: Юли 22, 2010, 19:28:53 pm »
Лъки мила да ти кажа, че когато се стигне до менструалните болки и болките в кръста работата е на раждане. Тези втвърдявания са така наречените подготвителни контракции, другите с болките са си предродилни.

Права си, защото аз тогава бях в болница с диагноза започващ аборт. За подготвителните не мога да кажа, тези които имат опит да споделят и на мен ще ми е интересно, защото аз свързвам контракциите с болки!

ileini,
моя колежка роди второ дете отново секцио и я срязоха по стария шев, така че със сигурност е възможно, но вече зависи и от конкретния случай. Вярно :) мъничетата ни са наборчета  :balk_602:
« Отговор #150 -: Юли 22, 2010, 21:07:27 pm »
Lucky подготвителните са като стягане на мускулатурата на корема, става твърд за няколко секунди, като топка. А според мен когато някое бебе мърда, става твърд само около бебето. Тези не са болезнени.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #151 -: Юли 22, 2010, 22:57:50 pm »
Благодаря ви, приятелки!
Амниоцентезата мина неусетно. Имаше малка разходка по кабинетите с подписване на документи. Настаниха ме на 10ет. в МД. Взеха ми микробиология - не разбрах защо. Самата процедура е кратка - преглед на ехограф, почистване на корема, боцване на иглата (бързо и малко неприятно), изтегляне на течност (неусетно), преглед на ехограф с пускане на тоновете на бебето, изпращане в стаята, дори нямах лепенка на мястото, където беше иглата, нямаше и кръв. В 15.30ч. ме пуснаха неофициално, в понеделник трябва да отида за епикризата. Доц.Виолета Димитрова действа бързо и уверено, старшата сестра и двамата асистенти бяха много мили и създаваха настроение с шегички. Сестрата ме държеше за ръка докато забиваха иглата и теглеха течността. Иначе материалната база е ужасна, очаквах го, но не дотам. Личеше си, че поддържат хигиена, бяха сложили цветенца, но е мизерно. Почвам да се замислям дали да не раждам там, но има време. Сега чакам резултата от амниото след 5 раб.дни и се надявам да няма усложнения от процедурата.
Ако някой се интересува мога да дам повече подробности на ЛС.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #152 -: Юли 22, 2010, 23:03:12 pm »
Браво Меме ! :bighug:
Сега остава само да видим хубавите резултати и напред  :D
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #153 -: Юли 22, 2010, 23:24:52 pm »
Аз не съм нясно, но чисто логически - щом вече имаш един голям белег - защо да ти правят още един ?
Доколкото знам при спешни случаи правят вертикален разрез, т.е. той е по-бърз . Но пък хоризонталният е по-скрит и малък, та затова се практикува повече.
Хоризонтален се прави, защото мускулите на корема вървят хоризонтално и вместо да срежат всички с вертикален шев ( и да увелишат шанса за херния), така режат по-малко и другите остават здрави. Поне аз така знам, че не е за красота макар че като бонус и по-добре изглежда.

Б.

« Отговор #154 -: Юли 23, 2010, 03:11:54 am »
Ако имате стар шев от операция или предишно секцио, разрезът се прави по него- ако е вертикален- вертикално.Когато раждах имаше една жена за второ секцио с огромен вертикален белег от предишно(направено  преди 4 г. в болница извън София)и отново така я оперираха. Мисля, че се практикува защото мястото на стария срез е и без това по-слабо място и е по-сигурно там да се реже. Няма нищо общо със съображения за красота, макар че някои лекари и с това се съобразяват. При хоризонталния разрез не се срязват вече мускули- заобикалят се. За вертикалния не знам, но няма логика и с него да не постъпват така.
Меме, чудесно е, че всичко е минало добре! Сега чакаме и прекрасен резултат!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
« Отговор #155 -: Юли 23, 2010, 09:12:15 am »
Lucky подготвителните са като стягане на мускулатурата на корема, става твърд за няколко секунди, като топка. А според мен когато някое бебе мърда, става твърд само около бебето. Тези не са болезнени.
Точно така е - лесно може да разпознаете дали е бебето или контракция, като легнете по гръб, отпуснете се (доколкото можете) и опипате хубаво корема. Ако е твърд целия, значи е контракция. Ако обаче има меки участъци, значи е бебето.

ПП: много странно, вчера писах едно дълго съобщение и днес гледам, че никакво го няма  8O
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #156 -: Юли 23, 2010, 09:51:33 am »
    Браво Меме, за успешната процедура и дано и резултата да е най-добрия, за да разсее всичките ти съмнения и да продължиш спокойно и безпроблемно до края. На мен също ми взеха микробиология в началото на седмицата и днес ще отида да видя какви са резултатите и да ми кажат дали в понеделник или във вторник ще правим амниото.
    Ако имаш време и желание може да споделиш повече подробности на ЛС, защото сигурно писанията ми звучат много самоуверено и решително, но истината е, че колкото повече наближава момента толкова повече нараства притеснението.
*
« Отговор #157 -: Юли 23, 2010, 10:24:53 am »
Мемчо, радва се, че си добре ;)

Камбозолка, много благодаря за поясненията! И на Лъки и Нинка също! :) Като че ли ми стана вече по-ясно. Ще лягам по гръб и ще наблюдавам.

Момичета, пак не спах цяла нощ. Ужасно е изнервящо и сега съм като парцал. Всичко ме боли от въртенето. Имах едни такива гъделичкания в краката и леки болки, които са ми от подуването, та не ме оставиха да спя цяла нощ. Студен душ, мазане, разтриване, всичко направих, но не помогна и ми идеше да набия милото задето така спокойно си спи  :oops: Четох, че това било нормално вече за 6ти/7ми месец - бременна история. Довечера ще пробвам с топло мляко с мед преди лягане.  :coffee:

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #158 -: Юли 23, 2010, 10:37:15 am »
Здравейте, аз да докладвам. Вчера бях на преглед :) Бебо е добре, расте си, отговаря на седмиците 10см от глава до дупе 135 гр :D , точно вчера спинкаше по време на прегледа, това ни е за първи път, до сега винаги е бил много активен и рита ли рита и маха с ръце докато го гледаме. Опитахме да го събудим за да му погледнем личицето на 3Д-то, но той си забил главичката в плацентата и се скрил  :D за наше голямо очудване, си имаме пишка и я видяхме много ясно, въпреки че на предния преглед уж беше мома  :lol: мъжо за малко да си удари дупето в тавана от щастие като видя пишлето :D и от снощи ходи и обяснява, че си имаме пишка и ще е татко на син! Голям смях.
А да ви питам, нощес се събудих от силна болка в десния бъбрек, или поне си мисля че е от него. Станах, разходих се, пишках и си легнах, след около 20-ина минути отшумя, сега съм добре, но за първи път ми се случва такова нещо. Споделете ако и на вес ви се е случвало
« Отговор #159 -: Юли 23, 2010, 10:57:43 am »
Привет и от мен!Разписвам се в новата темичка с хубава вест-на 12-ти родих сина си-Емил,3100,50 см,раждането беше със секцио,защото се оказа ,че ми е тесен таза..
С мъника сме добре,вече и конците ми махнаха..Ще кача снимки по-късно като се нахраним  :)
Ето линк към албумчето на Емо   http://bgzona.net/1/emo/
« Последна редакция: Юли 23, 2010, 12:41:43 pm от megan8 »