Благодаря ви, приятелки!
Амниоцентезата мина неусетно. Имаше малка разходка по кабинетите с подписване на документи. Настаниха ме на 10ет. в МД. Взеха ми микробиология - не разбрах защо. Самата процедура е кратка - преглед на ехограф, почистване на корема, боцване на иглата (бързо и малко неприятно), изтегляне на течност (неусетно), преглед на ехограф с пускане на тоновете на бебето, изпращане в стаята, дори нямах лепенка на мястото, където беше иглата, нямаше и кръв. В 15.30ч. ме пуснаха неофициално, в понеделник трябва да отида за епикризата. Доц.Виолета Димитрова действа бързо и уверено, старшата сестра и двамата асистенти бяха много мили и създаваха настроение с шегички. Сестрата ме държеше за ръка докато забиваха иглата и теглеха течността. Иначе материалната база е ужасна, очаквах го, но не дотам. Личеше си, че поддържат хигиена, бяха сложили цветенца, но е мизерно. Почвам да се замислям дали да не раждам там, но има време. Сега чакам резултата от амниото след 5 раб.дни и се надявам да няма усложнения от процедурата.
Ако някой се интересува мога да дам повече подробности на ЛС.