0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните №64
« Отговор #120 -: Юли 21, 2010, 16:20:14 pm »
Раиса мен ме следяха имунолозите в клиника Малинов. Те ми правеха изследвания и назначина лечение, също така съм ходила при д-р Съботинова. Тя каза, че имам съмнения за наличние на хащимото, но за сега нещата са ок, само ТАТ и МАТ са леко завишени.
За това на мен ми бяха изписали Селен и Цинкс, но веднага след трансфера доки каза да се спрат.

Но наистина всеки трявба да слуша лекаря си, защото от 5 лекари можеш да получиш 10 съвета.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #121 -: Юли 21, 2010, 17:46:23 pm »
Раисче, и аз съм при Дяволов - следващия вторник. Има шанс да не успея да отида за съжаление. Той споменавал ли ти е нещо за илизане в отпуск отново? Дали е на работа тази седмица?

Как във вторник... Той нали приема само в сряда? Ти на друго място ли ходиш?

Тази седмица го няма. Аз си спомням, че часът ми беше за последната седмица на месеца и понеже съм патка реших, че това е тази седмица  :lol: Звъня да питам от колко часа съм ( гореспоменатото обяснява защо съм забравила ) и от там ми казаха, че него изобщо го няма и съм за 28ми. Та, още е в отпуск и ще се върне другата седмица.
За други отпуски : на последният преглед той ми назначи нов за след месец и половина ( заради дългата си отпуска ). Аз го питах, дали планува други отпуски, особено за Септември  :lol: да не тръгна аз да раждам, а той да е на някой плаж  :)...той каза, че не планувал други, понеже точно в тези месеци имал доста "като мен" та си издърпал по-рано почивката. Доколкото разбрах, за док лятото приключва с края на тази седмица.

Инке абсолютно съм съгласна с теб, но мисля че тук си се питаме от любопитство, а не защото някой би взел чуждото лечение заради сходни оплаквания. Поне така мисля де, аз лично не бих пила каквото и да било, само защото тук някой го пие...

Моите ТАТ и МАТ са доста над нормата и не се повлияха от лечението. А Т4 ми влезе само в норма. Чудно или не - факт . Пиех хапчета и ми беше 24 при реф.ст. 9 -17 . Спрях с лекарствата и след 3 месеца ми беше 13. За ТСХто - там съм с много ниско - 0.007. Но и то не се мърда от хапчетата. Мармалад.

Това с 5те лекаря и 10те съвета...аз затова в един момент вдигнах ръце и казах че спирам каквито и да било лекарства за ЩЖ. Все при специалисти ходя и все различни неща слушам. И през цялото време усещах, че не ми олучват правилното лечение.
Всяка жлеза с вътрешна секреция е свързана с някоя от чакрите. Лекувам се с медитация  :D смях смях, ама верно с положителни мисли си действам. ( не правете това у дома си!  :lol: )
« Последна редакция: Юли 21, 2010, 18:00:13 pm от Raissa777 »
« Отговор #122 -: Юли 21, 2010, 20:19:29 pm »
ТАТ и МАТ са силно податливи на стреса, и това което можеш да направиш е да се опиташ да се успокоиш малко, сигурна съм че ще спаднат.
Дано си права - работя по въпроса, въпреки че доста често разни досадни външни фактори ми тровят животеца, но поне се опитвам да съм по-спокойна и позитивна. :D

Иначе и аз съм на мнение, че тук се питаме и разказваме за диагнозите от любопитство - Дори и през ум не ми минава да не попитам лекаря си преди да направя каквото и да било пък камо ли чуждо лекарство да си предпиша.
« Отговор #123 -: Юли 22, 2010, 01:50:39 am »

Инке абсолютно съм съгласна с теб, но мисля че тук си се питаме от любопитство, а не защото някой би взел чуждото лечение заради сходни оплаквания. Поне така мисля де, аз лично не бих пила каквото и да било, само защото тук някой го пие...

Именно. И затова не е нужно да се пускат изследвания, назначени на друг и после да се шашкаме от резултата.
Иначе споделянето си е важно- нали и аз за това още се размотавам из вашите теми! :D
Просто се опитвам да ви накарам да не се паникьосвате излишно!
Поздрави!
« Последна редакция: Юли 22, 2010, 02:00:06 am от Inke Tinke »

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
« Отговор #124 -: Юли 22, 2010, 09:43:42 am »
Момичета,да ви питам:
За колко време и с какво лечение излекувахте бактерии Ешрихия коли в урината?

Антибиотиците които пиехте не ви докараха гъбички?

И пил ли е някой от вас протеин на прах по време на бременността-ако да какъв вид и на коя марка?

мерси много!
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #125 -: Юли 22, 2010, 10:08:28 am »
Инке пак съм съгласна...ама пусти страх ме души!  :lol:
Боря го, кога успешно, кога не чак толкова...не е лесно.

Както и да е, знам защо си тук, за което съм ти много благодарна...не веднъж съм чакала опитното ти включване.

Анджи аз не мога да отговоря.
« Отговор #126 -: Юли 22, 2010, 10:34:05 am »
Анджи, аз пих Зинат заради е-коли в урината. Гъбички не хванах (то, по време на бременност може и без антибиотик да те полазят), но пък си унищожих цялата флора и фауна с тоя антибиотик. За да оправим нещата пиех Лактофлор и после слагах вагинално глобули Лактажин. Резултатът беше ок и нямах никакви проблеми впоследствие - последната ми микробиология на вагинален секрет е идеална.
Поздрави!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #127 -: Юли 22, 2010, 10:45:35 am »
[Как във вторник... Той нали приема само в сряда? Ти на друго място ли ходиш?

Раиска, мерси за инфото. Стискам ти палци.
Абе, душа, аз ходя в МД, а не в частния му кабинет. Там той преглежда само във вторник от 17 до 19. А в частния кабинет кога приема - в сряда - от колко часа? Колко стурва прегледа там?

*
« Отговор #128 -: Юли 22, 2010, 10:51:38 am »
мерси много за инфото cambozzola!страхотна си!
« Отговор #129 -: Юли 22, 2010, 10:59:47 am »

И пил ли е някой от вас протеин на прах по време на бременността-ако да какъв вид и на коя марка?

мерси много!

В последните седмици заради ниския серумен белтък, д-р Сигридов ми каза да пия такива. Взимах на Оптимум нутришън 100%суроватъчен протеин. Съпругът ми го е купил от магазин за спортисти на Ев.Георгиев, като е казал изрично че за бременна става дума. Аз доста се притеснявах да не му пробутат нещо с "добавки".

« Отговор #130 -: Юли 22, 2010, 11:03:51 am »
Здравейте,

аз тази нощ пак имах едни болки и колики, дали от жегата, дали от храната, не знам. Явно ще трябва да внимавам какво ям преди лягане.

Много жега беша тази нощ, направо едвам съм спала. Пазете се мацки.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #131 -: Юли 22, 2010, 11:12:40 am »
Ники, и на мен мие много трудно в жегата. През деня си ме мъчи - това ясно. Но, нощем е много трудно. Специално тази нощ спах, но от 3-4 нощи не бях мигвала. Имаме климатик, но не смея да спя на него, ще се разболея. Та държа прозореца отворен цяла нощ и се завивам само с едно чаршафче. Но, пак ми е много топло. За пръв път в живота ми, се изпотявам в косата. А и бебо много мърда - раздава много силни ритници през нощта и хич не се спи.

Абе момичета, някой може ли да ми обясни как да позная дали това, което чувствам са контракции или ритници. Лекарите досега така и не ми казаха имам ли контракции или не. Аз си пия Но шпа и Магнезии, но въпреки това имам едни такива силни бързи издувания отвътре. Не са равномерни, т.е. на равни интервали, ами ги има отвреме на време. Не мисля, че коремът ми се стяга. Много благодаря!
« Последна редакция: Юли 22, 2010, 11:32:26 am от Раши »

« Отговор #132 -: Юли 22, 2010, 12:15:06 pm »
Момичета, току що видях в страницата на Ла Лече Лига, че ще има лекция "Подготовка за кърмене" тази неделя от 11ч. в къщата на ТУК-ТАМЕ на ул. Плачковски манастир 12. Няма нужда от записване и не се заплаща нищо.
Дано съм била полезна с тази информация.

Успех и хубав и усмихнат ден, с по-малко тревоги
Деси
Живей за мига!

*
« Отговор #133 -: Юли 22, 2010, 12:22:01 pm »
Раши ,
това издуване на корема се получава от движенията на бебчето ти и моя корем заприличва ту на Рила, ту на Пирин :), но това е за кратко и се усеща по-скоро като напрежение и не е контракция.
При контракции целият корем е твърд и се свива, подскача и боли доста. Ако ги имаш няма как да ги сбъркаш. Друг вариант на по-леки контракции са болки тип менструални в корема и кръста. Но определено контракциите са свързани с болка.

Аз стоя по цял ден и спя на климатик, иначе просто не мога да дишам от жега, но го настойвам на 25-26 градуса. Казаха, че в неделя, понеделник ще има понижаване на температурите и чак в понеделник ще отида на изследвания кръв и урина, въпреки че ми е на 2 мин от нас.
« Последна редакция: Юли 22, 2010, 12:24:39 pm от Lucky »
*
« Отговор #134 -: Юли 22, 2010, 13:08:01 pm »
Анджи другият вариант, на мен така са ми предписвали антибиотик за същите гадини, преди една  от процедурите ми ин-витро, последният ден на антибиотика като го изпия слагам вечерта една глобула Ломексин и на сутринта гълтам едно хапче Кандизол, продава се по едничко в опаковка, това предпазва от гъбички и двете лекарства са за това.
Ако искаш питай все пак лекаря си!
Аз съм доста предразполежена към гъбички и затова така процедирахме.
*
« Отговор #135 -: Юли 22, 2010, 13:21:31 pm »
Мерси Лъки, златна ли. Значи сигурно са ритници. :)
Не ме е боляло досега. може би да съм усещала като леки менструални болки. Поне ако са контракции са слаби. Във вторник ще споделя на доки, пък да видим.
С жегата и на мен вече ми е много трудно. По цял ден съм на климатик в офиса, а у дома го пускаме за малко да отвърне и го спираме - просто не смея да стоя на него и вечер. Навън ми е доста тежко да дишам когато е над 30 градуса. И вече ходя като по-дебело пате Яки :) Лашкам се наляво и надясно и тътрузя краката :)
« Последна редакция: Юли 22, 2010, 13:24:37 pm от Раши »

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #136 -: Юли 22, 2010, 13:44:04 pm »
Специално тази нощ спах, но от 3-4 нощи не бях мигвала. Имаме климатик, но не смея да спя на него, ще се разболея.
Оф, много се ядосвам като слушам тези неща за климатиците и хората се мъчат вместо да си ги ползват. Не знам от къде идват, но не са вярни тези схващания. Спи си на климатика и престани да се мъчиш. Просто гледай да не духа директно в теб щом не си свикнала.  Аз живея на климатик от 15 години и сега и бебето ми от както се родило не знае какво е да си без климатик още от родилната зала. Понеже при нас е много топло, всички са непрекъснато на климатици. При вас прозоречните много духат, но просто сложи нещо да не ти духа директно и се наспи като хората.Дори и да ти духа, от това не се разболява, но може да те заболи нещо като те надуха.
« Последна редакция: Юли 22, 2010, 13:46:02 pm от Bobbie »

*
« Отговор #137 -: Юли 22, 2010, 14:01:51 pm »
Ами Боби, пробвала съм с климатика, но веднага ме заболява гърлото, дори и да не духа в мен - това ми е проблемът.  Може би защото имам хроничен фарингит и просто това ми е слабо място.

P.S. Днес беше амниото на Меме. Тя е добре и ще си спи у дома. Стискайте палци да излезе добър резултата!
« Последна редакция: Юли 22, 2010, 14:04:35 pm от Раши »

*
« Отговор #138 -: Юли 22, 2010, 14:10:14 pm »
Привет момичета!!
Благодаря на Камбозолка за новата тема!!
Не успях да запомня всичко  :oops:
Ние вчера се върнахне от морето - пообиколихме от Ахтопол до Варна  :oops: 8 дни. Аз не се сдържах и последния ден накиснах момата в морето, иначе щях да пукна от жега на тоя пек - дано няма последици  :? Изпуснах си датата за ЖК и ще ида утре- дано не ме натири  :lol: с викове и бой.
Гъбички си имам, няма оправия... да добавя, друго от последствията при гъбички+вагинално раждане е млечница по устата (и не само) на бебето, която пречи на сукането. Трябва да ги изтребваме гадните гъби, няма начин.
Стискам палци на Мем за добри резултати.
Ще пиша след ЖК утре :)
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #139 -: Юли 22, 2010, 14:31:49 pm »
Раши в частния е всяка сряда след 14 часа, но до колко не знам. 70 лв. е, ако е стандартен преглед.
Не съм съвсем съгласна с Лъки, тъй като аз съм с контракции и нямам абсолютно никакви болки. Просто ми се стяга корема за няколко секунди. Даже понякога се чудя контракция ли имам или бебето се измества по на повърхноста...понеже всеки път като ми се допишка и се случва това втвърдяване, та или е контракция или се мести бебка...не знам и аз. Но съм спокойна.

Добре дошла Диди !
И аз я къпах момата в морето, че даже всеки ден по няколко пъти...и по нощен живот я водих, от малка да е в джаза  :lol: Голямо море изкарахе.