Благодаря, момичета! Вие и ЗАЧАТИЕ имате 1/3 заслуга да го има това бебе
Като знам колко невежа и неориентирана бях преди да ви открия.
Мели, мерси за напомнянето. Честно казано точно от тези източници черпех най-прегледно и разбираемо написана информация. Благодарение на нея си бях съставила план и запазила час за УЗИ във "Фемина" с идеята после да отида за БХС в МД. Обаче от ЖК в "Т.Киркова" ме пратиха на УЗИ и БХС в МЦ"Св.Петка". Там д-р Янкова ме прегледа много старателно, обяснявайки ми всичко подробно. На място преди прегледа ми взеха кръв за БХС и въведоха данните в някаква лицензирана английска програма, веднага ми разпечатаха резултата от 2-те изследвания прегледно изписан на 2 страници цветно и с графики. Обсъдихме нещата и си тръгнах спокойна с резултата 1:886, като бях сигурна, че и вторият БХС ще бъде добър. Това ме подведе и си отмених часа във "Фемина" както и не отидох да пусна контролно кръв за ранен БХС в МД.
При срещата ни Проф. Кременски разгледа резултата от МЦ"Св.Петка" и каза "Тези знаят какво правят, вярвай на техния резултат, а нашия 1:65 ако можеш го забрави". Да, ама всички гинеколози казват, по-добре да се направи амнио.
И сега нещото, което не успях да видя в интернет, а явно е важно:
в МД освен ранния и късния БХС, правят и комбиниран, на база 2-те изследвания, който дава 95% гаранция за резултата, но само ако и 2-та скрининга са правени при тях. Проблемът е, че на мен първият БХС ми беше в "Св.Петка", а те не поискаха да ми направят 2-рия БХС и за комбиниран въобще не споменаха.
Та така, след като си спестих второто даване на кръв за ранен БХС, сега ще ходя на амнио. Според проф.Кременски два са факторите за успешна амниоцентеза - опитността да лекаря и спокойствието на пациента. Доц.Виолета Димитрова е хвалена като една от най-добрите за амнио, остава аз да се успокоя
Момичета, вашата подкрепа означава много за мен! Обичам ви!