0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #60 -: Юли 17, 2010, 16:37:38 pm »
Ники а какво е CRP ?
Какво се изследва с него ?
[/url]
« Отговор #61 -: Юли 17, 2010, 17:54:13 pm »
Виви CRP е маркер на инфекция. При бременни жени в болниците, освен левкоцитите, се гледа и този маркер.
С- реактивен протеин (CRP)представлява β2-глобулин. Синтезира се в черния дроб. Повишава се няколко часа след началото на възпалителен процес. Наименованието му е свързано с факта, че реагира с полизахарид-С от капсулата на пневмококи.
CRP се повишава и през втората половина на бременността. 

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #62 -: Юли 17, 2010, 20:56:53 pm »
Момичета, мен ме вкараха в размисъл за амниоцентеза. Някоя от вас правила ли е?

Меме, на мен още в началото поради възрастта моята лекарка ми каза, че е по-добре да направя амниоцентеза направо без БХС, защото като се заложат нашите години винаги излизат притеснителни резултати.Така, че аз реших още тогава и свикнах с мисълта, че е по-добрия вариант.Сега само чакам момента, а той е другата седмица на 20.07 навършвам 16 г.с. и на 22 или на 23 ще я правя.Тя се прави м/у 16 и 19 седмица.Така, че другата седмица ще дам мнение от първа ръка.
« Последна редакция: Юли 17, 2010, 21:06:39 pm от roskoo »
« Отговор #63 -: Юли 17, 2010, 23:32:42 pm »
Аз съм много против амниоцинтезата, вярно прави се от специалисти, но като знам какво е да си със спукан мехур и какви са рисковете, не знам дали бих се подложила. Ако БХС е много зле като резултат, може би да, но при леко отклонение, не знам.

Късмет

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #64 -: Юли 18, 2010, 08:24:16 am »
Привет момичета!
В петък минах прегледа си при д-р Персенска и всичко е наред до тук. Бях изумена и щастлива от вида на бебето ни. Тя ми каза да направя изследванията за фетална морфология и синдрома на Даун при д-р Сигридов при тях в Надежда. Аз съм от Бургас и това е свързано отново с пътуване.
Моля за съвет: смятате ли, че е разумно да ги пусна от Бургас или да заложа на добрата диагностика и разчитане от страна на д-р Сигридов? Особенно за феталната морфология?!
« Отговор #65 -: Юли 18, 2010, 09:35:06 am »
krem2003 ФМ е много важна.Мое лично мнение е,че трябва да си я направиш при добър специалист.
*
« Отговор #66 -: Юли 18, 2010, 09:56:06 am »

Моля за съвет: смятате ли, че е разумно да ги пусна от Бургас или да заложа на добрата диагностика и разчитане от страна на д-р Сигридов? Особенно за феталната морфология?!
Според мен в Бургас  не може да имаш доверие , особено за ФМ. По-добре е да ги направиш при Сигридов!
« Отговор #67 -: Юли 18, 2010, 10:41:07 am »
Меме, на мен още в началото поради възрастта моята лекарка ми каза, че е по-добре да направя амниоцентеза направо без БХС, защото като се заложат нашите години винаги излизат притеснителни резултати.
Това не е съвсем вярно, защото БХС не взима предвид само възрастта, а и резултите от ФМ. Да, статистика е, но аз съм на 35 години и въпреки това БХС ми излезе с доста нисък риск. Според мен отиването директно на амниоцентеза е излишен риск, но всеки сам си преценява.

При всички положения обаче, ако ми се беше наложило да правя амнио, щях да се поинтересувам при кой специалист да отида и да си направя уговорка с него / нея. Мисля, че се споменаваше името на доц. Виолета Димитрова (моля, проверете тая информация пак) като един от специалистите. Рискът не е малък и не си струва да бъде пренебрегван.

Поздрави!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #68 -: Юли 18, 2010, 10:55:24 am »
Здравейте момичета,аз от доста време не съм писала, но нещо не ми остава време.А и освен жегите, засега нищо ново под слънцето.Краката ми отичат, но разбирам че е от жегата, защото в по-хладно време не ми се случва.За това си трая.Честито на всички бебешори, да не изброявам, защото може да пропусна някой, да сте живи и здрави и вие и бебетата ви.А на останалите момичета като мен - ще стискаме зъби, майка лесно не се става.Успех! :D
« Отговор #69 -: Юли 18, 2010, 16:21:18 pm »
Radka_Marinova, ако ти кажа че вчера си мислех за теб, къде се изгуби. От жегите на всички ни се подуват краката, но ще изтърпим и това.
krem 2003, за БХС можеш да пуснеш кръвта по куриер до Майчин дом - София, а може и в генетичната лаборатория във Варна да го направиш. Но за ФМ нямай доверие на никой в Бургас! Д-р Сигридов е добър лекар, също доц.Томова и д-р Марков. Ако не можеш да пътуваш до София, отиди във Варна. Но в никакъв случай в Бургас!
« Последна редакция: Юли 18, 2010, 16:26:53 pm от Kremkaramel »
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #70 -: Юли 18, 2010, 21:39:42 pm »
Здравейте пак. Показателите на бебето при ФМ в 12г.с. бяха в норма, кръвните изследвания бяха с леки отклонения и заради тях се е получило 1:886 риск за Даун. Според проф. Кременски по-важни били наличието на назална костица, размера на нухалната гънка (1,5мм) и някои други показатели от ФМ, кръвните не оказвали голямо влияние при изчисляването. При първия БХС достоверността на резултата била 90%, а при втория 60%. Той самият се учуди защо са ме пратили на втори БХС при този резултат от първия. Може би лекарката се презастрахова. Първия БХС и ФМ ги направиха едовременно и веднага ми дадоха резултите. Казаха, че са добри и само при риск по-голям от 1:250 се препоръчвала амниоцентеза, но предвид възрастта(40г.)да съм си помислела. Тогава се спазарих да правим повече изследвания вместо амнио. Предложиха да направим втора ФМ и втори БХС в 16г.с., но в МД. Там само на база кръвни и възраст излезе 1:65. Според Кременски е по-важен първият резултат и ако мога да забравя за втория да не правя амнио. От друга страна в Европа като си над 35г. ти правели амнио задължително, специалистите в МД били най-добрите, ама все пак си имало риск, така, че аз да реша. С резултата от втория БХС ходих пак на ФМ, гледаха ме две лекарки, дори вагинално. Бебчо се развива в норма, всичко, което на този етап се вижда е наред. Никой не се изказва категорично. Ако ми бяха казали трябва да се направи амнио, щях да се съглася, но всички са много уклончиви и оставят решението на мен. Утре ще пробвам да се видя с някой от специалистите в МД за амниоцентеза да обсъдим, отделно на 2 август имам час при доц.Томова, но тогава ще съм в 20г.с.
« Последна редакция: Юли 18, 2010, 21:58:21 pm от Meme »
*
« Отговор #71 -: Юли 18, 2010, 22:30:11 pm »
Meme, така като чета, ми се струва, че нямаш нужда от амниоцентеза. А и в Европа не я правят задължително на жените над 35 г., само ако жената е съгласна. Демокрация - всичко е по желание.  :lol:

« Отговор #72 -: Юли 19, 2010, 08:21:01 am »
Здравейте!
Меме,аз същото положение като теб.Направих си БХС  и ми излезе 1:50.
Акъла си изкарах.
После тичах да се консултирам с друг лекар и знаеш ли какво се установи.
Пусна ли са ми в 13г.с.  2 то БХС което се  прави в 15+ нагоре.
Сега ще правя наново всичко.
Дано този път всичко е наред.А да аз съм на 37г.
Между другото лекаря не е готов да ми прави амнио веднага.
Успех мила дано всичко е наред.

« Отговор #73 -: Юли 19, 2010, 08:38:17 am »
Meme, и аз да споделя лично и непрофесионално мнение в подкрепа на това, което Кременски ти е казал - не мисля, че има нужда от амниоцентеза. В допълнение - миналата вечер си приказвах с много близка моя приятелка, която живее във Виена вече над 20 години. Тя ми обясняваше точно за амниото, че наскоро приели закон в Австрия, че жената може да съди лекаря си, ако роди дете с Даун, което изкуствено завишило броя на правените амниоцентези. Просто вече всички лекари натискали пациентките си от страх да не бъдат осъдени после. Така че, не се самозалъгвай - няма такова нещо, че в Европа над 35 правят задължително амнио. Това си е рискова процедура.

Успех и късмет!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #74 -: Юли 19, 2010, 12:17:45 pm »
Мем, стискам ти палци. Сигурна съм, че всичко ще е наред! да видим какво ще кажат и в МД.

*
« Отговор #75 -: Юли 19, 2010, 14:55:09 pm »
Излезе ми резултатът от БХС с риск за Даун 1:4000, на 31 години съм. Как ви се струва?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #76 -: Юли 19, 2010, 15:00:40 pm »
Смараиди, щом си над 1:1000 значи си добре. Всичко е наред. :)

« Отговор #77 -: Юли 19, 2010, 15:08:07 pm »
Лека и приятна седмица, момичета!
Меме, моят съвет е да направиш детайлна ФМ при някой от утвърдените специалисти- резултатът от първия БХС ти е добър, а той е по- информативният. Не се хвърляй на амниоцентезата- има си риск и при трудното ни забременяване  и възрастта този риск не е оправдан. И без това БХС е математически модел, а не абсолютно изследване.
Елина, ако резултатът ти е 1:50 от първия БХС, задължително ти трябва мнението на някой от специалистите по ФМ и някой, който да ти погледне резултатите от кръвния тест- може да имаш такъв риск поради съвсем други причини.
Ако искате, напишете тук или на лични какви са стойностите на ЧХГ и плацентарния протеин и мога да изкажа мнение, НО не съм лекар и най-добре да се коментира със специалист.
Смарайди, резултатът ти е чудесен!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #78 -: Юли 19, 2010, 16:33:53 pm »
Мемe, ще стискам палци доц.Томова да разсе всичките ти тревоги!
В добри ръце си, довери и се!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #79 -: Юли 19, 2010, 18:21:28 pm »
Момичета, благодаря за съветите и съпричастността!
Днес бях в МД, една приятелка изнамери връзка към доц.В.Димитрова, обади й се и тя ме прие веднага, прегледа ме, обсъдихме изследванията. Според нея лошият резултат от 2-рия БХС и недобрите кръвни показатели от първия давали основание да се мисли за Даун и по-добре било да направя амнио. Уж говореше аз да реша, но в крайна сметка директно написа направления за планиране за амнио и необходимите кръвни изследвания преди това. Дори говореше да ме приемели днес, утре да направели кръвните, в сряда процедура и в четвъртък да ме изпишели. Поплаках си малко, обсъдихме го с таткото и решихме да го правим. Планирането на процедурата обаче става при генетиците, а те имаха час най-рано за 22-ри (четвъртък) и казаха да отида направо тогава. Мечка страх - мен не страх, ще ходя. В четвъртък имам имен ден и се надявам късметът да е с нас и Господ и светиите да ни закрилят.
Роско, явно ще трябва да минем и през това изпитание. Къде ще правиш изследването?
« Последна редакция: Юли 19, 2010, 18:27:47 pm от Meme »