0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните №64
« Отговор #40 -: Юли 16, 2010, 21:22:29 pm »
Привет, момичета!
Днес бях на последен преглед при д-р Сигридов. Всичко е наред с момата, вече тежи 2980. Има си бузки само за щипкане. :D И тоновете са наред. От 37 г.с. спирам фраксипарина и започваме запис на тоновете два пъти седмично.
За гъбичките не се притеснявайте, повечето бременни ги имат и се лекуват с глобули.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
« Отговор #41 -: Юли 16, 2010, 22:06:18 pm »
Kremkaramel супер, вижда му се края.

Аз днес като си слагах Фраксито и така ме заболя и потече малко кръв и все още ме наболява. Явно съм попаднала на някой нерв. А като си представя, че скоро ще започна и в крака.

Аз днес пусках ПКК, урина, CRP, желязо и антитела. Левкоцитите са 12, а бяха 10.9 преди 14 дни. Четох, че от стрес могат да се покачат, но все пак не е обезпокояващо. CRP не видях да е излязо, а то е важно. Урината е ок. Поне да съм спокойна.

В пон. ще се гледаме с бебетата.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #42 -: Юли 16, 2010, 22:11:45 pm »
Привет и от мен!
Николинка, съжалявам за майка ти  :hug2:! Пази бебчовците, сега те са най-важни!

Момичета, мен ме вкараха в размисъл за амниоцентеза. Някоя от вас правила ли е?
При първия БХС рискът за Даун при мен беше 1:886, при статистическо за моята възраст 1:110. Тогава ми казаха, че показателите са ми отлични предвид възрастта ми, бебчо се развива добре, но понеже рискът бил по-голям от 1:1000 ми препоръчаха 2-ри БХС. При него за Даун излезе 1:65. Консултирах се и с проф. Кременски и с две гинеколожки на ФМ, всички казват едно и също: Рискът да родя дете с Даун бил малък, но предвид възрастта ми само амниоцентеза може да даде 100% гаранция. От друга страна рискът да загубя бебето при амниоцентеза е от 0,5 до 1% и съответно само аз съм можела да взема решение. Много ми е сложно да реша, още повече, че е добре изследването да се направи до 2 седмици. :?
« Отговор #43 -: Юли 16, 2010, 22:34:20 pm »
Аз днес като си слагах Фраксито и така ме заболя и потече малко кръв и все още ме наболява. Явно съм попаднала на някой нерв. А като си представя, че скоро ще започна и в крака.

Мен единствено в краката не ме боли. До 13-14 г.с. ги биех в корема, после ми стана жал, беше започнало да ми личи коремчето. Минах на ръцете, но можех само в лявата сама. Та бързо посиня и там и минах на краката. Изобщо не ме боли, дори станах спец и не си правя буци и синини, както преди.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #44 -: Юли 16, 2010, 23:17:29 pm »
Леле,Лъки,ама ние с теб вървим заедно от към седмици и откъм  пол на бебоците-ще си споделяме!
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #45 -: Юли 17, 2010, 07:28:20 am »
Kremkaramel, та то не е останало почти. Вашата мома вече е по-голяма от моята, когато се роди. Браво на вас! Ще следя темата за новини от и ти пожелавам леко раждане.

Б.

« Отговор #46 -: Юли 17, 2010, 08:02:51 am »
Момичета, мен ме вкараха в размисъл за амниоцентеза. Някоя от вас правила ли е?

Meme а защо изобщо си правила втори БХС. Лекарят ли ти каза? В коя седмица го направи?
*
« Отговор #47 -: Юли 17, 2010, 08:41:45 am »
Момичета, помагайте :balk_146:! Вчера ми взеха цитонамазка и след няколко часа получих зацапване, което продължава и в момента. Обадих се на доктора, каза че било нормално, но не можа да каже колко време ще продължи. Зацапването е по тоалетната хартия и е кафеникаво. Моля, какво да правя?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #48 -: Юли 17, 2010, 09:22:26 am »
Кремче, идвааааа - почнахме с "последните" неща. И аз мисля, че следващият ми преглед при Сигридов ще е последният при него (на 20-ти), после нали излизат отпуск. Голяма мома си отгледала. Моят младеж последно го мериха 2800 (на 15-ти в Токуда). Да са ни живи и здрави и всичко да минава по вода! ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #49 -: Юли 17, 2010, 09:31:45 am »
cambozzola,ама много е сладък твоя младеж-2800-браво!да ти е жив и здрав!И да е едно прекрасно Лъвче!
*
« Отговор #50 -: Юли 17, 2010, 09:59:57 am »
Angy_baby,
след последното Ехо доктора каза, че са две момченца моите :)
Това беше преди месец, сега ще видим надявам се със сигурност вече и пола на бебчетата ми. Няма голямо значение всъщност, важното е само да са живи и здрави!

Smaraidi, успокой се. Повече си вредиш с  :balk_146:. Ти специално нищо не можеш да направиш, освен да се обаждаш на лекаря си и той да преценява. Защо пък ти беше тази цитонамазка да я правиш в 12 г.с !?! Знам, че е в пакета от изследвания, но аз не я правих. Само МБ на вагинален секрет пуснах.

cambozzola, Kremkaramel вече сме в очакване на хубавите новини от вас!  :balk_103:
« Последна редакция: Юли 17, 2010, 10:13:27 am от Lucky »
*
« Отговор #51 -: Юли 17, 2010, 10:27:19 am »
Lucky, толкова разпитвах за тази цитонамазка да я правя или не! Останах с впечатление, че нямало как, всички бременни я правели. По - късно ли се прави? Друг път и микробиология няма да си правя. Сега само да спре.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #52 -: Юли 17, 2010, 11:06:59 am »
Smaraidi чела съм, че така се получава при някои момичета бременни на ккоито им се прави цитонамазака.Важно е течението да не премине в червено, почини си и полежи ден два за да спре това течение, но не давай повече да те бъркат отдолу - изключвам вагинален ехограф и взимане на секрет.При взимане на секрет не се бърка на дълбоко.
Аз не съм си правила цитонамазка бременна, правих малко преди ин-витрото.
« Отговор #53 -: Юли 17, 2010, 11:16:45 am »
На мен ми правиха и цитонамазка и МБ и всякакви други секрети вече 2 пъти. Всичко беше наред. Моя приятелка прокърви леко, но после спря.
Smaraidi може просто да е наранено влагалището, няма да се притесняваш. Споко.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #54 -: Юли 17, 2010, 11:34:32 am »
Smaraidi не се тревожи, повече почивка и всичко ще е ОК :goodluck:

Момичета да ви попитам не е ли рано да ми отичат краката :ask:, чак на 03.09 съм на лекар и се притеснявам!
« Отговор #55 -: Юли 17, 2010, 11:57:16 am »
geri28 няма рано или късно за отичане на крака и ръце. Ако пише много вода и я задържаш нищо чудно да се надуеш. Хубаво е да пуснеш урина и да видиш как е албумина. Той е много важен и трябва да се следи.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #56 -: Юли 17, 2010, 12:12:08 pm »
Благодаря ти Ники :bighug:, ще пусна албумин, но чак на 03.08 ще ходя дано да не е късно :balk_134:
*
« Отговор #57 -: Юли 17, 2010, 13:51:17 pm »
Лъки,
два мъжкара-браво!

Гери28,много далечна ми се вижда тази дата-ид по-рано-с албумина шега не бива.
« Отговор #58 -: Юли 17, 2010, 14:07:16 pm »
Гери отиди в понеделник. Урината е няколко лева и не си струва да чакаш до тогава. Резултата ще си го видиш до няколко часа.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #59 -: Юли 17, 2010, 16:34:05 pm »
Момичета, помагайте :balk_146:! Вчера ми взеха цитонамазка и след няколко часа получих зацапване, което продължава и в момента. Обадих се на доктора, каза че било нормално, но не можа да каже колко време ще продължи. Зацапването е по тоалетната хартия и е кафеникаво. Моля, какво да правя?
Не се притеснявай, от шийката е, от където са взели цитонамазката. Имам позната цитоложка, която казва, че често и изпращат цитонамазки, които не са взети достатъчно дълбоко т.е. не са направени както трябва.  По мое мнение, ако не кръвнеш леко, значи не са я направили като хората. Те трябва да вземат дълбоко от шийката клетки и е нормално да има леко зацапване.

Боби