0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #900 -: Август 17, 2010, 18:06:55 pm »
Лейла моята девойка и на двете ФМ изоставаше м/у 5-7 дни в различните размери. Само на дължина на краката си отговаряше на седмицата. Лекарката ме гледа много внимателно и каза, че не вижда нищо съмнително. Всички органи й работеха нормално, просто е по-дребна. Възможно ли е това изоставане при теб да се дължи на късна овулация (при мен е така)? а за какво е дишането на кислород? Къде те гледаха на доплер? Дано да не е нищо притеснително,и бебенцето да навакса!! Иначе аз правих ФМ във Фемина при д-р Цолова, разбрахме се след 36г.с. да ходя на запис на тонове веднъж в седмицата, ако пренося - всеки ден и така..
Раиска, чакаме снимки! Аз да ви призная, у нас ходя без бельо, толкова ми е топло, че веднага се изпотявам и ми се претърква кожата...  :?
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #901 -: Август 17, 2010, 18:31:59 pm »
Дианка и аз не знам точно за какво се диша кислород,мисля ,че е свързано с на плацентната недостатъчност,заради която и изостава бебето,кръвта се обоготява с кислород :ask:
На доплер  ме гледаха в Майчин дом Варна.
« Последна редакция: Август 17, 2010, 19:52:38 pm от Leila »

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #902 -: Август 17, 2010, 18:50:31 pm »
Привет, дами :D Гледам днес доста теми сте разисквали :D
Аз днес бях на ЖК за първи път. Трябваше да е преди 2 седмици, но докторът го нямаше и ми презаписаха часа. Всичко е наред с бебето, мери ми кръвно, обиколка на корема и височина. Взе ми секрет за МБ и ЦМ. Пуснаха ми и кръвчица :lol:, пишнах в една чашка и така, както си му е реда :lol: В петък чакам резултати, дано всичко е в норма.
Относно килограмите - аз съм качила 2 кг досега, което си е много добре за мен. Кофтито е, че аз стартирам с доста килца отгоре, но какво да се прави. Ще внимавам максимално и каквото - такова. После ще свалям. Това не е най-важното. Като знам, че съм била готова на всичко да забременея, килограмите са бял кахър. Е, все пак не е приятно да се търкаляме де :lol: Но да сме живи и здрави ние и бебетата, пък другото се регулира.
Що се касае до хапването, аз не ям много. Просто мисълта за каквато и да е храна през повечето време ме напъва към тоалетната чиния.... Доста е неприятно, понеже огладнявам, а нищо не мога да ям. Голямо чудене и големи мъки са, докато измисля какво да хапна, без да ми се пригади. Обаче, сладичко си хапвам. Шоколадът и аз го ядях като за "добро утро" преди. Сега съм по-умерена, но в никакъв случай не съм го спряла... В интерес на истината, 3 месеца преди да забременея бях на метформин и нисковъглехидратна диета и не ядях сладко и бях свалила 10 кг, но имах още дооооста да свалям :oops:
Странното е, че от миризмите не ми става лошо, изобщо. Обаче, месо не мога да кусам дори :? Отвратително ми е, не знам как ще се разберем с него :wink:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #903 -: Август 17, 2010, 19:15:50 pm »
Leila и при мен по едно време казаха, че изостават със седмица, ама всичко си им беше наред. Не са ми казали нищо обезпокоително.

При мен днес така риткат бебоците, че непрекъснато ме стяга корема (не целия и не с болка), опитах да поспя, ама тежи на една страна, хем слагам възглавница. Не знам дали е от времето, какво е това чудо. Не мога място да си намеря.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #904 -: Август 17, 2010, 20:19:52 pm »
Здравейте мацки! Много се радвам за Карамелчето :) Ура!

Килограмите определено не се качват по схема, ами си е до организъм. Аз дотук съм 10 кг отгоре, което според мен за 7ми месец не е нито много, нито малко. Дано не кача повече от още 5кг.

Утре ще давам стерилна урина пак. Стискайте ми палци да няма нищо обезпокоително в нея.

Лейла, една седмица изоставане не е много. Ние по единия показател изоставаме дори с повече. Защо е нужно доплер всяка седмица? Не е ли много често. На мен ми направиха един доплер и ми казаха, че не е нужно да го правя, но го направих понеже моята лекарка от ЖК искаше да се презастрахова. При твоя доплер имаше ли лошо кръвоснабдяване на плацентата? Какво излезе?





Re: Темата на бременните №64
« Отговор #905 -: Август 17, 2010, 20:35:52 pm »
Цитат
Лейла, една седмица изоставане не е много. Ние по единия показател изоставаме дори с повече. Защо е нужно доплер всяка седмица? Не е ли много често. На мен ми направиха един доплер и ми казаха, че не е нужно да го правя, но го направих понеже моята лекарка от ЖК искаше да се презастрахова. При твоя доплер имаше ли лошо кръвоснабдяване на плацентата? Какво излезе
Раши ,явно има проблем с кръвоснабдяването ,щом ще е всяка седмица :( Имаше проблем ,но какъв не мога да кажа,чух нещо от рода "интраутеринна.."
Вчера поради слаби и мудни движения отидох за един запис на тонове-не бяха добри ,дежурният лекар веднага ме изпрати към следящият ми лекар за доплер..

*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #906 -: Август 17, 2010, 21:00:39 pm »
Ели, и аз така спрях сладкото. Залагам на момченце.  8)

Ей, сладурани, не ми разбивайте илюзиите, че ще имам госпожица. Така съм се настроила вече, че чак сега се замислих, че всъщност вероятността е 50 на 50 :lol: Още от самото начало имам някака страшна убеденост в това.
Но това е без значение, толкова години съм го чакала това бебе, че искам само да е живо и здраво, да се развива добре и да изкараме до термин. Пък  каквото ни изпрати Господ това.
п.п Въпреки че съм сигурна, че ще бъда ужасна свекървещица. :? :lol:

Лейла, стискам палци всичко да е наред.
*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #907 -: Август 17, 2010, 21:20:24 pm »
Привет  и от нас!Ние сме добре,днес бяхме при док и бебето е добре-расте!На мен за разлика от предния път с Тонито,сега не ми се гади от миризми и месото за сега го понасям.Но съм разбрала едно-всяка бременност е различна(а тази ми е 6-та).
Ели,дано ти се сбъдне желанието за мома!и аз искма пак момиченце,но както дойде-здрави да са !

*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #908 -: Август 17, 2010, 21:56:58 pm »
Здравейте и от мен! Темата с миризмите ми хареса :lol: При мен няма почти никакви признаци и промени -въобще карам доста лека бременност. Даже за почивката преди 10-тина дни си позволих да пропътувам 1500 км. което си е доста май...На последната консултация се видя че сме напред в развитието - със седмица, седмица и половина :oops: едрички вървим...Засега удържам килограмите, но пък коремчето вече е щръкнало и започвам да откопчавам копчетата на полите..въобще се чудя какво да нося, защото по принцип се нося по тялото....та ще сменям малко гардероба изглежда. Иначе съм само +3 кг  :D  засега съм 60 кг при 168 ръст. Момичета да ви питам ФМ кога се прави през бременността? При първата в 12-13 гс имах проблем с показателя на Даун - излезнах с риск и ст-ст 210 при нормални стойности над 250?? Мога ли да повторя изследването скоро - сега съм в 17 гс Гледам това да не го мисля много-много защото така човек се вкарва във филми, от които няма полза, но все пак малко се притеснявам. Ако някой е имал подобен проблем моля да сподели.
Карамелче  - честита ви радост и бързо възстановяване!
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #909 -: Август 17, 2010, 22:25:39 pm »
Тини, много се радвам, слънчице, че сте добре.
Права си само да сме живи и здрави всички, пък момичета или момчета все са си наши и са чакани с години.
*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #910 -: Август 17, 2010, 23:18:58 pm »
Елииииииии, ти ако знаеш аз колко бях сигурна, че ще е момиче, що басове направих /и съответно изгубих/, не ми и минаваше мисълта че има вероятност 50:50, абе с две думи - бях 100% сигурна. А пък да не разправям как бях попарена от Дяволов още в 13-та седмица, 10 минути гледах неадекватно и тъпо. И от него директно в магазина да купя розови чорапи и розова шапка. Един месец ми трябваше да се пренастройвам психическк после. Ама пък и шапката и чорапките си му ги слагах с кеф. :lol: :lol:
Мина време и си рекох добре че е момче. С втората бременост реших, че искам пак момче /то да не повярва човек де/, а то взе че станало мома.
Абе все нема да е моята. :lol: :lol:
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #911 -: Август 18, 2010, 02:50:36 am »
Bobbie, задължително се слага окситоцин, защото от упойката ти спират естествените контракции. Това е, което знам аз - може и да бъркам. При мен анестезиологът дозираше нещата, иначе катетърът беше точно какъвто го описваш.
Ами нали ти казвам, че на мен не ми слагаха и не ми спряха естествените контракции. Предполагам, че зависи от лекаря както прецени или може би следят контракциите и ако ги спре ти дават. При мен просто не е имало нужда.


Б.


  
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #912 -: Август 18, 2010, 10:53:14 am »
Йоанна за БХС, аз вчера пуснах кръв (16-та седмица). Явно не е късно.
Момичета във всяко изказване виждам общи неща, та и аз да си кажа за храната и миризмите. Общо взето при мен имаше едно повръщане, а гадене около 2 седмици. Миризмите от храна си бяха ОК, даже ми събуждаха апетита още повече. По принцип никога не съм губила апетит, била съм с 40 градуса температура и съм си хапвала, била съм с много силни болки (предменструални) и пак съм била с вълчи апетит и така. И сега съм си така. Обаче миризмите на омекотител, душ-гел, ароматизатори за тоалетни и стаи и т.н. НАПРАВООО УЖАС. Вече не пускам пералня с омекотител и не ползвам ароматизатори. Душ-гел само на DOVE, класическия с крем. Най-много съм натъжена от факта, че любимата ми БИРИЧКА нещо ми е доста гадна. А тази безалкохолната направо отврат, ама тя май си е по принцип такава.
Сладичкото е в норма (както преди), обаче се спуквам да ям плодове. Което е доста странно, защото никога не съм налитала. Някой писа за месото, че не го понася. Аз го ям само на кайма, защото ми е по-вкусно и поема по-добре подправките. Умирам за супички.
Килограмите са 62,50 при стартови 60,70. По време на стимулацията отслабнах 3кг. А шкембака започна да се оформя силно заоблен отвсякъде.

Бъдете здрави и се усмихвайте на тези прекрасни дни!  :rainbow:

Аууу, забравих да отбележа колко вкусни са баничките, тестените закуски, пиците и дюнерите (последните не смея да ги вкуся от страх за качествените продукти които ползват, а така ми се хапват).
*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #913 -: Август 18, 2010, 11:17:04 am »
Крем, като те чета - все едно аз съм го писала, същата работа с миризмите  :lol: Само дето сладко никога не съм обичала и не съм яла през целия си живот, напоследък обаче ми се прияждат тортичка, еклерче... 8O. Бирата и за мен придоби неприятен вкус, пък тази безалкохолната си е чиста гадост, та за това я спрях. За БХС дадох кръв в понеделник /12 ГС/, казаха ми че се правел между 11-13 ГС+ 6 дни заедно с първата ФМ, но щом някои лекари го назначават и по-късно явно може. За килограмите - сега съм 55 /при ръст 171/, толкова си бях и когато установих, че съм бременна на 30.06. и се бях попритеснила, че не съм качила и грам за толкова време. Ама щом бебето си е в норма отвсякъде, явно не е фатално това с килограмите, може би съвсем скоро ще започна и аз да качвам. :)
Дано днес е по-хладничко момичета, аман от тия жеги и "домашния арест" на климатик.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #914 -: Август 18, 2010, 11:22:05 am »
Момичета, пристигна ми възглавничката "Сънчо" за бременни и кърмачки - просто не очаквах да ми е чак толкова удобна. Невероятна е!  :bighug: си я с огромно удоволствие. Надявам се най-накрая да започнем да спим по-удобно с бебчетата. :)
Единствения недостатък е, че е тежка - 4 кг. Няма да я вдигам само ще я търкалям напред назад в леглото. :)
« Последна редакция: Август 18, 2010, 11:42:26 am от Lucky »
*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #915 -: Август 18, 2010, 11:48:10 am »
http://vbox7.com/play:6f9e1612
Ето ви нещо разсмиващо, да раздрусате шкембенцата малко  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #916 -: Август 18, 2010, 11:51:46 am »
yoanna, моят резултат за Даун при ранния БХС (11-14г.с.) беше 1:886, при късния (15-20г.с.) резултатът беше 1:65. По-голяма е тежестта на ранния скрининг, вероятността да познаят там е 90%, а при късния 65%. Консултирах се с проф.Кременски и според него не трябвало да се притеснявам за Даун, имайки предвид първия резултат и ако мога да забравя втория. Всички гинеколози обаче клатеха замислено глави и казваха, че те не можели да гарантират нищо. Знам, че са слаби в математиката, но въпреки това направих амниоцентеза, за да се успокоя и аз и те, нали давала 100% гаранция. Резултатът за Даун беше отрицателен. Голямо беше учудването ми като бях на ФМ при доц.Томова след амниото, когато тя ми каза, че въпреки, че АЦ отхвърля Даун, тя щяла да гледа внимателно, щото АЦ давала 98% гаранция 8O. Т.е. 100% никой не може да ти обещае нищо.
yoanna, при твоята стойност от първото изследване е задължително да се направи второ или направо ще те пратят за амниоцентеза, естествено с твое съгласие. Според мен при второто изследване стойностите излизат още по-лоши и много момичета въобще не го правят, а отиват директно на АЦ. Ако имаш въпроси по темата, може и на ЛС да ги обсъдим.

Lucky, и аз съм хвърлила око на тази възглавница. Напоследък все по-трудно си намирам удобна поза за сън. Ще отложа покупката за септември, така, че ако имаш забележки казвай :wink:
*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #917 -: Август 18, 2010, 13:01:14 pm »
Зддравейте на всички. Чак днес намерих време да ви пиша, че на 11.08 станах мама на бебчо Теодор, който се роди 3750кг и 51 см. Сега се нагаждаме един към друг и се гледаме.
*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #918 -: Август 18, 2010, 13:15:30 pm »
Честито, Шаноарче!
Браво на теб, изпревари другите 2 мами на завоя :wink:
Желая ви много здраве, а нагаждането ще го постигнете то се знае :)
*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #919 -: Август 18, 2010, 13:19:14 pm »
Честито Шаноар! Живи и здрави бъдете!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!