Аз със сигурност ще искам упойка ( ако успея да раждам нормално де ) но малко ме притснява моментът до слагането...Мисля си, че ще псувам като хамалин...
Исках да те питам за стволовите клетки - към коя фирма се обърнахте и колко излиза всичко ? И въобще каква е процедурата ?
Благодаря предварително !
До момента на слагането, честно казано, се чудех как жените викат по време на контракции. Аз имах сили само да стена... Както и да е, преживява се
За стволовите клетки - лично аз избрах клиника Малинов след проучване на съществуващите опции. Моят съвет е да видиш какво предлагат различните фирми и да сравниш. От това коя фирма избереш, ти зависи и цената, но приблизително 3000 лв. е сумата, която трябва да си подготвиш.
Bobbie, задължително се слага окситоцин, защото от упойката ти спират естествените контракции. Това е, което знам аз - може и да бъркам. При мен анестезиологът дозираше нещата, иначе катетърът беше точно какъвто го описваш.
За подготовка на гърдите за кърмене: аз започнах да мажа с Лансинох 2 пъти дневно, като влязох в 9-ти месец. Честно казано, не съм била много стриктна, но е факт, че до момента нямам проблеми, нищо че се борим на моменти с това кърмене, като свиня с тиква. Вчера например Борис сука сигурно 100 пъти, явно още се нагласяме... Засега поражения няма. Но е важно и това, че не слушах сестрите, които ми обясняваха да се мия преди кърмене с вода и сапун!!!
Да се изкажа и по отношение на това секцио-нормално (което за мен въобще не трябва да е спор, де) - лично аз направих своя избор, защото съществува епидуралната анестезия и защото знаех, че възстановяването от нормално раждане е много по-бързо отколкото при секцио. За мен е важно да бъда подвижна и независима, да мога да си вдигна количката и детето... А и категоричното мнение на всички лекари беше, че няма причини да се ориентирам към секцио. Както някой беше отбелязал, начинът на забременяване не е причина да се избира този метод. Всеки обаче трябва да реши сам за себе си и напълно разбирам момичетата, които избират другия вариант. Важното е дечицата да са здрави! Мамите - какво ли не сме изтърпяли, и през това ще минем.
И, за да съм на всяка манджа - мерудия: за килограмите. Първите 3 месеца налитах яко на теста и качих 6 кг. От там започнах да внимавам, да наблягам на месо и зеленчуци, да ограничавам сладичкото. Накрая завърших с 18 кг отгоре
- явно никакъв ефект от усилията. От Токуда излязох - 8 (при все, че бебо се роди само 2900 г). Така че... какво да ви кажа, ще е свалят.
Приятен ден, момичета!