0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #880 -: Август 17, 2010, 12:58:13 pm »
Мани, мани това с миризмите наистина дава зор, като ловджийско куче съм и няма изгледи да отшумява. От храни не толкова, но парфюми примерно...чак ме болят синусите като ме лъхне. Същия проблем и с прането, от месец не съм простирала и държа дрехите по 2-3 дни да се "проветряват" след пране, за да миришат възможно най-малко. Миналата седмица се къпех само с вода, понеже душ-гела го усещах като някакво химическо оръжие  :lol: Изхвърлих ароматизаторите от тоалетните и сега ги поливам обилно с Доместос, който чисто си вони на белина, но пък от тази миризма чак ми става хубаво  8O...ей такива извращения разни. Онзи ден пък в един магазин за бои дишах дълбоко и с кеф, като някаква наркоманка, много ми се понрави вонята на боя. Мъжа ми не искаше да влизам даже, че да не дишам отрови, а той да ми изкарвал мостри на цветовете...той едвам успя от магазина да ме изкара накрая. Явно всичко това си е съвсем в реда на нещата обаче. Майка ми ме разби тия дни, като ми разказа как като била бременна с мен, никога от нищо не й станало лошо, освен от цвета на някакъв пеньоар /розовеещ/ и от чадъра й, който бил в същия десен... Каза, че като ги погледнела и яко я напъвало да повръща, смятай докъде могат да стигнат "бременните отклонения"  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Темата на бременните №64
« Отговор #881 -: Август 17, 2010, 13:07:50 pm »
хахахаххаа, май разнообразието е голямо ;). И моята майка не е имала проблеми - няма гадене, повръщане, глад, само била жадна. Е, сега аз съм като жабче, винаги пия много вода. Единственото нещо, от което й е ставало лошо е миризмата на печени свински ребра. Баба ми през ден е купувала. Това вече може и да съм го наследила от нея. Една вечер и ние си изпекохме. Да ви кажа 10 дни фурната ми миришеше на тях. Милото казваше, че не мирише. Хиляда пъти михме фурната, на мен ми мирише. С парфюмите нямам голям проблем, стига да не са много сладникави, но много ме дразни миризмата на цигари, направо откачам.
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #882 -: Август 17, 2010, 13:08:52 pm »
 :D Досега не съм усещала неразположения от миризми.....ама никакви, въпреки, че гаденето при мен си беше постоянно, някакси миризмите не ми пречеха.Все още ползвам парфюми и то някои от тях са доста силнички :lol: Повръщала съм един единствен път и то защото изядох два грейпфрута наведнъж, та ми се поду коремчето.Е, така е при всеки е различно, но стига да са наред нещата с бебоците, всичко ще изтърпим.
Момичета, а тези сърбежи по гърдита дали са поради това , че се разтяга кожата?Мажа ли мажа с кремове за стрии, но не спира да сърби :?
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #883 -: Август 17, 2010, 13:10:23 pm »
Аз със сигурност ще искам упойка ( ако успея да раждам нормално де ) но малко ме притснява моментът до слагането...Мисля си, че ще псувам като хамалин...
Исках да те питам за стволовите клетки - към коя фирма се обърнахте и колко излиза всичко ? И въобще каква е процедурата ?
Благодаря предварително !
До момента на слагането, честно казано, се чудех как жените викат по време на контракции. Аз имах сили само да стена... Както и да е, преживява се ;)

За стволовите клетки - лично аз избрах клиника Малинов след проучване на съществуващите опции. Моят съвет е да видиш какво предлагат различните фирми и да сравниш. От това коя фирма избереш, ти зависи и цената, но приблизително 3000 лв. е сумата, която трябва да си подготвиш.

Bobbie, задължително се слага окситоцин, защото от упойката ти спират естествените контракции. Това е, което знам аз - може и да бъркам. При мен анестезиологът дозираше нещата, иначе катетърът беше точно какъвто го описваш.

За подготовка на гърдите за кърмене: аз започнах да мажа с Лансинох 2 пъти дневно, като влязох в 9-ти месец. Честно казано, не съм била много стриктна, но е факт, че до момента нямам проблеми, нищо че се борим на моменти с това кърмене, като свиня с тиква. Вчера например Борис сука сигурно 100 пъти, явно още се нагласяме... Засега поражения няма. Но е важно и това, че не слушах сестрите, които ми обясняваха да се мия преди кърмене с вода и сапун!!!

Да се изкажа и по отношение на това секцио-нормално (което за мен въобще не трябва да е спор, де) - лично аз направих своя избор, защото съществува епидуралната анестезия и защото знаех, че възстановяването от нормално раждане е много по-бързо отколкото при секцио. За мен е важно да бъда подвижна и независима, да мога да си вдигна количката и детето... А и категоричното мнение на всички лекари беше, че няма причини да се ориентирам към секцио. Както някой беше отбелязал, начинът на забременяване не е причина да се избира този метод. Всеки обаче трябва да реши сам за себе си и напълно разбирам момичетата, които избират другия вариант. Важното е дечицата да са здрави! Мамите - какво ли не сме изтърпяли, и през това ще минем.

И, за да съм на всяка манджа - мерудия: за килограмите. Първите 3 месеца налитах яко на теста и качих 6 кг. От там започнах да внимавам, да наблягам на месо и зеленчуци, да ограничавам сладичкото. Накрая завърших с 18 кг отгоре  :lol: - явно никакъв ефект от усилията. От Токуда излязох - 8 (при все, че бебо се роди само 2900 г). Така че... какво да ви кажа, ще е свалят.

Приятен ден, момичета!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #884 -: Август 17, 2010, 13:12:26 pm »
Добър ден момичета-кокичета!!!
Илейни, и аз така налитах, а и още налитам на дюнери, макдоналдс и всякакви храни-боклуци - баници, чипс ужас. Добре че е лято, и има зеленуци и плодове в изобилие и на сносни цени, та да хапна. и покрай Момчил хапвам де,имаме круши на двора, ядем на корем
боби, аз бях със същата епидурална като теб - залепиха ми едно контейнер на гърба, дори анестезиологът ми каза, че ми е сложил само половината доза, като усетя, че ме пуска упойката щял да ми добави. Да,ама не се стигна до нова доза - 2  часа след като ме включиха и бях родила. А иначе окситоцин ми включиха, защото ми затихнаха контракциите - бебо направо си заспа от упойката  :lol: разбира се, това не го направиха веднага, изчакаха известно време, да видят как ще реагира и т.н.
ето ви едно коремче в 33г.с.  :P
« Последна редакция: Август 17, 2010, 13:15:52 pm от dianka »
*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #885 -: Август 17, 2010, 13:27:28 pm »
Ейййй страхотно коремче Дианка!!! Аз само някакви наченки имам и то по-точно, плоския ми по принцип корем, вече не е плосък, ама това ще е от мазните баници и хамбургери, все пак човечето е само 5 см още. Като се раздуя хубаво ще се съдера от снимки  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Темата на бременните №64
« Отговор #886 -: Август 17, 2010, 13:33:45 pm »
Дианка точно като моето в 6 мес.,само че ние сме трима  :D Аз също ще гледам да кача скоро някакви снимки.

Мен този път миризмите не са ме дразнили, единствено около Гергьовден агнешкото ми беше ад. Сега съм ок, не ме дразнят, но усещам и аз като хрътка от километри. Мъжо го надупвам като е ял чипс или шоколад.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #887 -: Август 17, 2010, 13:40:23 pm »
Дианка, страхотни снимки :) Допреди да видя двете чертички малко се ограничавах с тестените изделия и сладкото и нямах корем. Ама сега си папам и коремчето си е коремче. Уж е още рано да ми личи, но ...
*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #888 -: Август 17, 2010, 13:44:27 pm »
И аз това си помислих, че коремчето на Дианка е колкото моето сега :)

Мен ужасно много ме дразнят миризмите - всякакви. Много ми се яде, особено плодове и съм +8 вече, 4 от които само за този месец съм ги качила. Сутринта например след сандвичите изядох цял пъпеш за десерт  :oops:
*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #889 -: Август 17, 2010, 14:02:07 pm »
да взема и аз да си кажа за миризмите, надушвам всичко и от далече. ужасно е когато някой съсед почне да пържи нещо. почва да ми се гади от подгряваната храна и се отказва да ям и после си залъгвам глада с боклуци като чипс, солети. с душ=гела на мъжа ми имам проблем, нищо че преди ми харесваше много:)
аз незнам колко кг съм качила защото още не са ме мерили, но определено коремчето ми личи.
важно е бебоците да са добре, и ще изтърпим всички неразположения :)
*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #890 -: Август 17, 2010, 15:05:41 pm »
Дианка, много хубаво коремче!
Я кажи, а и другите момичета, които са напред с материала или са родили, ползвате ли специално бельо или някакви колани за поддържане на коремчето и какви.
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #891 -: Август 17, 2010, 15:15:41 pm »
Натали давам ти инфото от бланката за БХС: 02 9172268; kremensk@ns.medfac.acad.bg
Засъжаление този мейл е недействителен. Ще се звъни по телефоните пак.

О, това с миризмите е ужасно...започва да ми се гади от всякаква. Не мога да си понасям парфюма, дори сапуна в банята ме дразни. А да не говорим какво се случва когато започне да се готви вкъщи...направо настава една люта битка в стомаха ми.
При мен странното, е че не ми се яде сладко. Никакво. А аз заспивах с по един шоколад всяка вечер, за изяденото количество през деня на вафли и какви ли не други боклуци да не говориме. Сега съм изяла само един шоколад за цялото това време.
« Последна редакция: Август 17, 2010, 15:23:45 pm от Nataly* »
*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #892 -: Август 17, 2010, 15:41:45 pm »
При мен странното, е че не ми се яде сладко. Никакво. А аз заспивах с по един шоколад всяка вечер, за изяденото количество през деня на вафли и какви ли не други боклуци да не говориме. Сега съм изяла само един шоколад за цялото това време.[/color]

Ели, до четвъртия месец и аз бях така - не ми се поглеждаше шоколад, при все че подобно на теб го ядях като за "добро утро" или "лека нощ".  :lol:  След четвъртия почнах да похапвам черен, натурален. И последния месец вече, като ми се отприщи едно ми ти ядене на сладко, определено си наваксах липсата му от първите три месеца.  :oops:
Ей тъй ще взема да заложа за едно хубаво малко момченце при теб, пък да видим.  :wink: :D

Лека бременност на всички момичета в темата. Приятно ми е да видя много от вас тук. :)
Прохладни и спокойни дни ви желая!
« Последна редакция: Август 17, 2010, 15:57:47 pm от twin »
*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #893 -: Август 17, 2010, 15:45:01 pm »
Ели, и аз така спрях сладкото. Залагам на момченце.  8)

*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #894 -: Август 17, 2010, 16:08:13 pm »
хихи, и аз залагам на момче за Натали  :D с тая непоносимост към сладкото. а за миризмите направо ме е срам - с Момчил имах съмнително влечение към бои, лакове и разредител в последните 2-3 месеца. тогава точно правехме къщата и колко врати намазах, само и само да ми мирише. Сега с девойката пак имам странни предпочитания, но този път ме привлича миризмата на каучук - до толкова, че мъжът ми ми купи едно парче натурална гума и от време на време си режа от него и го дъвча  :oops:
за коланите за корем - не съм ползвала никога, не бих отказала де, особено вечер се усеща умора. Но си мисля, че те са по-скоро за мамите, които чакат повече от едно бебче, на тях наистина им тежи от рано.
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #895 -: Август 17, 2010, 16:23:25 pm »
Това с отказването на шоколад и сладко май е на момченце ;). Моя приятелка беше по същия начин. А сега юнака умира за шоколад. Аз пък хапвам, но рядко. Милото така ми предложи - пуснал кутийката в една голяма кутия линдт и ми я подарява. Да, ама на мен ми е топло, не ми се яде шоколад и човека се видя в чудо да ме накара да я отворя веднага ;)
*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #896 -: Август 17, 2010, 16:27:31 pm »
Поръчах си възглавница за бременни и кърмачки "Сънчо", че нещо много се въртя и все по гръб се събуждам през нощта.
Колан мисля, че няма да мога да понасям, нищо което стяга не понасям по себе си.
Последно време ми е по-удобно да ходя с прашки, отколкото с белъо за бременни или бикини.
И аз не ядях нищо шоколадово до 5 мес, сега наваксвам.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #897 -: Август 17, 2010, 16:30:13 pm »
 :D Дианка корема ти е супер ! Трябва и аз да кача една снимка...моя е със същите размери, но интересното е, че ми е такъв откъм 5-6ти месец някъде  :lol:
Не знам при вас как е, но аз на моя корем му викам "Рошко", тъй като още в началото ми стана видимо космат...а принципно съм малко, до нормално окосмена. ( корема ми заприлича на тиган...заема все по странни форми! )

За коланите - миналия месец си купих един, даже пуснах линк към него. Много съм доволна, за мен не е чак такова облекчение понеже слава Богу не ме боли гърба, но знам, че ако боли - колана доста облекчава. Бельо не съм си купувала специално изключае сутиенът ! Голям проблем имах с тях, понеже съм с чашка "Е" ( бански си купих чашка "ф"  8O не знаех че има такава изобщо! ) и с малка обиколка. И не та не - няма такива сутиени! 75 Е ... Намерих съвсем скоро в бейби мола в люлин - преродих се! Сутиенът е як, със здрави презрамки, голяма чашка и малка обиколка...и него ще цъкна  :lol:
*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #898 -: Август 17, 2010, 16:43:37 pm »
Относно сладкото и аз не хапвам вече. Нямам никакво желание за сладко, но вижте ако е солено не отказвам. Ако сложите на масата сирене и бонбони ще изям сиренето  :lol: Преди отворех ли шоколад докато не свърши не се отказвах. Всеки ми казва, че ще е момченце щом не ям сладко, а и корема ми бил остър... въпреки, че Марков каза "100% момиче!" Ще видим дано да няма изненади.
Днес ходих до един магазин за бельо за бременни. Исках да си взема прашки с висока талия /хем и да ми придържат лепенките на белега от операцията/. 8O Лелееее ама те били мн смешни! Ще се чувствам като някой баба с тях. Естествено се отказах от покупката. Ами дрехите за бременни? Все едно бях джудже в м-н за великани хи хи
Дианка мн сладко коремче наистина. То и аз както съм тръгнала само на корем да раста съвсем скоро ще те стигна   :lol:
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #899 -: Август 17, 2010, 16:45:49 pm »
Здравейте момичета !
На някой случвало ли се бебето да изостава с една седмица? И как процедирахте?
Днес на консултация се видя ,че изоставаме ,правихме доплер-имаше някаква нередност по един показател :( Сега всеки ден ще дишам  кислород,2 пъти в седмицата съм на запис на тонове и веднъж на седмица-доплер.
Толкова ми е притеснено :(

А за сладкото ,до 4 месец не исках и да го  поглежам ,но сега ела ме виж-всеки ден сладолед или шоколад :)