0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #860 -: Август 17, 2010, 00:05:50 am »
Апропо - не знам защо изведнъж се заговори за "спор" за или против секцио.
Някой казва някакво мнение и след него 100 неща ! И как се стигна до коя каква майка е...коя била по-бременна или по-истинска ?!?! Кой изобщо говори за подобни сравнения. Супер преиначаване. Все едно в приказката гузен негонен бяга...или по-скоро "развален телефон".
Не знам защо, когато някой напише нещо, друг го приема все едно за него е писано. Като конкретна нападка и в отговор се защитава - нападайки ...

Jrul
каквото и да измислите - успех и да стане добре  :)
« Последна редакция: Август 17, 2010, 00:07:23 am от Raissa777 »
*
« Отговор #861 -: Август 17, 2010, 00:06:20 am »
nikolina-pikolina Аз забременях естествено и лекарите не ми казаха да спирам кафето, а ме шашнаха приятелките и аз още ошеметена от изненадващата бременност - само дето не ядях под час  :lol: Не ми се ядеше, ама тъпча там да не би да умре от глад бебето, абе голям цирк бях до скоро. Миналата седмица така се бях притеснила, че не съм качила и един килограм и това не е нормално...ей такива работи, ама малко по малко влизам в час де.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #862 -: Август 17, 2010, 00:50:36 am »
Апропо - не знам защо изведнъж се заговори за "спор" за или против секцио.
Някой казва някакво мнение и след него 100 неща ! И как се стигна до коя каква майка е...коя била по-бременна или по-истинска ?!?! Кой изобщо говори за подобни сравнения. Супер преиначаване. Все едно в приказката гузен негонен бяга...или по-скоро "развален телефон".
Не знам защо, когато някой напише нещо, друг го приема все едно за него е писано. Като конкретна нападка и в отговор се защитава - нападайки ...

Jrul
каквото и да измислите - успех и да стане добре  :)

Понеже аз употребих думата "спор" по въпроса със секциото към обяд - употребих я условно тогава, но в крайна сметка така стана после. Да, не е имало някоя люта и груба кавга естествено, но очаквано се включиха момичета всяка защитаваща едната, или другата позиция. Чела съм в този форум и тема с такова заглавие, която пак се изроди в някакви лични усещания и мнения и нищо по същество, само опити да се внуши правилността на личната позиция спрямо отсрещната...
Изказването на някакво мнение, предполага все пак, че това мнение ще бъде прочетено, осмислено и на него ще се реагира по един, или друг начин - не разбирам защо те очудва това, че на твоето изказване се реагира? Ами все пак тук е пълно с майки, които по личен избор, или по показания са родили оперативно, естествено е да реагират на изказване, че не са раждали, а са преживели "само коремна операция"... За теб коремна операция - за тях раждане, всеки с мнението си както казваш, ти сега защо се засягаш, че се е коментирала темата? Моите определения за по-бременна и по-родила, бяха акуратно поставени в кавички, именно защото не се отнасят към конкретно изказване на никого тук, а обобщават внушения и мнения по обсъждания въпрос. Извини ме, ако си ги приела като нещо друго - опитах се да не бъда многословна. Не мисля, че някой някого напада тук, хайде да не параноясваме сега  :lol: Просто нека не бъдем крайни в отстояването на някакви лични разбирания, особено когато дадени решения не се отнасят лично до нас, а до други хора. Права си, че темата за намесата в съдбата е крайно разтеглива и даже ще ти го илюстрирам ;) Секциото "по желание" е намеса в съдбата, а асистираната репродукция не е такава намеса, понеже нямаме друг избор? Имаме - да си останем без деца и това е избор, някои го правят при това съзнателно и доброволно. Ако за мен и теб такъв избор е крайно неприемлив, за други хора е - всичко е индивидуално...та за това да се захващат изобщо такива теми, които се леят във философско-медицински направления не е най-разумното нещо, понеже води само до конфликт и цупене накрая. Исках точно такъв развой да пресека тук, ама взе, че стана обратното. Надявам се, че си ме разбрала правилно :)

Благодаря за пожеланието за зъбите и аз се надявам да стане добре пустата коронка, почти се навих да е само една :)

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #863 -: Август 17, 2010, 07:21:32 am »
Jbrul, не съм чела всички мнения, но аз просто изказах мнение, че както има упойки за секцио, така има и за обикновено раждане и ако е заради болката,не е задължително да я има. Не съм видяла никой тук да е казал, че  майка се става само с обикновено раждане и с болки. Не знам от къде го измисли някой това, че в тази посока тръгна темата.

Боби

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #864 -: Август 17, 2010, 07:37:11 am »
Примерно и аз се гласях да търпя, докато мога, защото знам, че при епидурална задължително се ползва окситоцин (иначе естесвените ти контракции спират), а пък окситоцина, ускорявайки процеса, кара бебето да страда повече (но пък за по-кратко време). Ама не издържах много дълго... ;)
Защо да се позлва задължително Окситоцин? На мен ми дадоха чак накрая като раждах и то не за друго, ами за да контрактира матката по-добре, за да помогне да няма кръвоизлив. Иначе от както ми дадоха епидуралната до края не са ми давали друго. Моята епидурална беше с катетър в гърба,който е свързна с помпа, която пуска малка доза да върви постоянно и плюс това имах едно бутонче, което да натискам, ако започне да става по-силна болката. То е програмирано да не можеш да вземеш повече от определена доза, но в същото време сам да си контролираш, ако нямаш нужда да не взимаш повече лекарство. Мисълта ми беше, че непрекъснато си имах епидурална, но разкритието ми стана без други лекарства и редовни контракции си имах ( според апарата - аз почти не ги усещах).

Боби

« Отговор #865 -: Август 17, 2010, 09:18:01 am »
nikolina-pikolina Аз забременях естествено и лекарите не ми казаха да спирам кафето, а ме шашнаха приятелките и аз още ошеметена от изненадващата бременност - само дето не ядях под час  :lol: Не ми се ядеше, ама тъпча там да не би да умре от глад бебето, абе голям цирк бях до скоро. Миналата седмица така се бях притеснила, че не съм качила и един килограм и това не е нормално...ей такива работи, ама малко по малко влизам в час де.
Jbrul и аз до 12 седмица не бях качила нито едно килограмче, обаче вече имам 1,50-2,00 отгоре. На мен също ми е за първи път и май се задълбочавам излишно. Но здраве да е! Важното е да сме добре.
*
« Отговор #866 -: Август 17, 2010, 10:05:40 am »
Добро утро на всички. Днес май ще е по-хладно...с 2-3 градуса  :lol:, ама пак няма да става за излизане като гледам, щом сега е 27 градуса тук.
krem2003, явно тепърва ще се качват килограми и наистина се задълбочаваме излишно, както се убеждавам всеки ден вече. Ама то като не ти се е случвало нещо, е неизбежен този момент май. Като си говоря с приятелки, които имат вече две деца ми казват: "Абе и аз бях така с първото, все тичах по лекари и четях каквото намеря по темата, шашках се...с второто - точно обратното". Всички минават през такава фаза, не сме само ние. Независимо, че знам, че бременност с бременност не си прилича, както и организъм с организъм, без да се усетя взимам под внимание разни коментари, като тези за килограмите напоследък. През последните 2 седмици раждалите жени около мен, директно взеха да питат защо изобщо не напълнявам, всяка споделя как била качила еди колко си още в 8-а, 10-а ГС, било странно да не качвам изобщо и пр. И аз като се панирах... :lol:, за първи път в живота си си купих кантар даже и се почна едно теглене по 10 пъти на ден, ама няма и няма. Вчера Док ме увери, че не е за притеснение това, каза даже че не е хубаво прекаленото напълняване при бременност и е грешка да се тъпча с храна и вече кротнах по този въпрос. Да видим кое е следващото от което ще се паникьосам. Днес за първи път от близо 2 месеца си направих прекрасно еспресо, с пяна, захарче, малко млекце...лелееее не съм знаела, че така мога да се израдвам на кафе някога.  :lol:

*
« Отговор #867 -: Август 17, 2010, 10:54:13 am »
Добро утро и от мен момичета. А то станало ден  :D Относно килограмите.. Аз до края на четвъртия качих 6кг. Сега съм залепнала на 56 и не мърдам вече повече от месец. Даже имаше един период в началото през който и смъквах. Така че при всеки си е индивидуално.
« Отговор #868 -: Август 17, 2010, 11:02:15 am »
Добро утро и от мен момичета. А то станало ден  :D Относно килограмите.. Аз до края на четвъртия качих 6кг. Сега съм залепнала на 56 и не мърдам вече повече от месец. Даже имаше един период в началото през който и смъквах. Така че при всеки си е индивидуално.

И аз в момента съм в застой.До края на 3-я качих 4-5 килца, поради това, че ми се гадеше когато не хапна нещо тестенко :oops: та се тъпчех с мноооого хляб.Като премина гаденето и понамалих храната....през деня си хапвам каквото ми душа иска, но след 18-19:оо часа не ям.... и нещата се нормализираха.До края трябва да кача не повече от 10 кг. за да съм в норма :lol: Ще видим как ще стане :wink:
*
« Отговор #869 -: Август 17, 2010, 11:03:47 am »
Jbrul, аз бях с около 5кг над нормалните за мен в началото на бременността. В първите месеци според мен даже свалих (не съм се теглила), защото не ми се ядеше друго освен плодове и зеленчуци, хапвах сутрин мюсли и през деня хляб. Сега съм 2 кг над стартовите. Чувствам се добре, изследванията са в норма, правихме 2 ФМ и бебчо е наред. Моят доктор в началото ми каза, че мога да пия по чаша кафе, кола и червено вино на ден, за да не ми пада кръвното. Аз кола не обичам, но кафето и виното ми имаха отвратителен вкус. Споделих тогава с момичетата тук и ме успокоиха, че след 12г.с. ще си възвърна вкуса. Така стана, сега с удоволствие си пия по едно кафе на ден (гледам да е с мляко), а бирата как ми се услажда :oops:
Явно организмът сам се регулира и си иска или отказва някои храни, както става и с повръщането предполагам.
« Отговор #870 -: Август 17, 2010, 11:27:09 am »
Здравейте, аз доста се притеснявам да не кача повечко килца, че после как се свалят  :oops:. Засега съм качила 2 кг и се надявам да не прекаля. Вечер и да искам немога да хапвам друго освен салатка, просто ми става лошо. А за кафето док ми каза, че може едно слабичко сутрин ;). Много се надявам скоро да спре това гадене и т.н. Всяка вечер се мъча хем с това, хем с жегата :(.

Прохладен ден на всички :).
*
« Отговор #871 -: Август 17, 2010, 11:28:44 am »
MemeТова с храните, напитките и променения вкус го усетих доста бързо. Заклета бираджийка като мен - сега не ми е вкусна бирата, да не кажа че ми е гадна даже. Същото се получи и с рибата, уж много ми се ядеше...еййй като пекох една сьомга, че като ме лъхна - направо ме напъна да повърна  8O. Признавам си, че не ми се вярваше, че е възможно да са ми отвратителни любими храни и напитки само защото съм бременна, ама се оказа вярно. За щастие другите "бременни негативи" не ми се случиха, не ми се е гадило, не съм повръщала, само ми е по-сънливо от обикновено. Иначе открих идеалното питие, особено сега в жегите - коктейл от безалкохолна мента, няколко супени лъжици лимонов сок, натрошен лед и сода и по цял ден се наливам с това /драстично повиших разхода на тоалетна хартия де  :lol:/. Налитам яко на пикантни храни - колкото по-люто и кисело - толкова ми е по-вкусно напоследък. Другата странност се оказаха хамбургерите. Аз дето такива боклуци хапвах един-два пъти в годината, миналия месец го изкарах на хамбургери и пици предимно, неистово ми се ядяха точно сандвичи и реших да си слушам тялото както винаги. Като му тегля чертата, май качването на килограми не зависи само от това какво и колко ям...

*
« Отговор #872 -: Август 17, 2010, 11:37:34 am »
Jbrul, права си, че качването не зависи само от храната, а и от движението, дори от сезона. Аз почти всеки ден ходя поне 1 час пеша, а лятото винаги отслабвам без диети. Бях сигурна, че ще съм една мнооого дебела бременна, а изненадах и себе си.
Я издай каква е тази безалкохолна мента, че се каним да ходим на море и всички са се наточили да пият коктейли на терасата. Да мога и за да участвам без да ближа по малко или да си броя глътките :).
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #873 -: Август 17, 2010, 11:50:56 am »
Момичета не ги мислете тези килограми! Аз до този момент съм свалила 8кг  8O а имам коремче на бременна в 6 месец  :lol: което се появи точно преди 1 седмица. При всички си е строго индивидуално!

що се отнася до раждането - и секцио и естествено си е все раждане. Всеки сам за себе си си преценява. Аз например с близнаци не бих рискувала с естествено раждане.
*
« Отговор #874 -: Август 17, 2010, 11:54:53 am »
Меме и аз бях убедена, че ще стана една дебееела бременна /веднъж и аз да вържа мръвка в тоя живот бе/, ама има достатъчно време и това да стане.
Тази мента, която аз ползвам е MONIN, но има и други марки, виждала съм в Метро, а може би има и в големите вериги хранителни магазини. Безалкохолните менти се водят мента-сироп, или мента-екстракт, в повечето заведения имат такива, защото ги ползват за безалкохолните коктейли, или като съставка към алкохолните. Така, че просто попитай като седнете някъде дали имат безалкохолна, или си вземи една бутилка и си забърквай сама коктейли на почивката. Щом ти върви биричката - има и безалкохолни бири, аз си бях взела на Каменица, обаче...много ми е гадна, твърде ароматна е за мен, но пък на теб може да ти хареса.

*
« Отговор #875 -: Август 17, 2010, 11:59:09 am »
Jbrul и аз съм същата. Само че при мен са дюнери  :lol: Преди не съм си и помисляла за такава храна, а до преди месец май друго не ми се хапваше. Е спрях се вече де, то и затова сиг. престанах да качвам. А за риба изобщо не искам да си помисля, докато преди да забременея беше в менюто ни поне 2 пъти в седмицата. Сега съм само на домати, краставици и печен пипер. Лекичко ми е и се чувствам добре. Гадене и повръщане не съм имала, но пък за съня.... не зная дали от бременността или от утрогестана заспивах права :D Ама изведнъж си ме отрязваше. Задължително трябваше да има легло наоколо. Спях по 3-4 часа през деня. Страшна работа!
« Отговор #876 -: Август 17, 2010, 12:06:30 pm »
Добро утро,

браво мацки, вие сте като манекенки. Аз съм почи +15 вече...а тепърва идват месеците, в които се качва. Само че почти не излизам, имам страхотен апетит, яде ми се всичко, най-вече сандвичи. И си хапвам.
Относно бургерите, аз също бях така, няколко дни бургери, няколко мъфини, няколко китайско....ама сега някак се регулираха нещата.

относно раждането, аз споменах как е било първия път, сега доки иска секцио. Мен много ме е страх, но ако трябва и през ушите ще ги родя  :D само всичко да е наред.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #877 -: Август 17, 2010, 12:20:29 pm »
хаха явно тестено-мазната индустрия се издържи в голям процент от пощурели бременни... Аз сега излязох до магазина уж за сода и банани само, ама като видях една мааазна баничка и като образувах половин литър слюнка - сега си я хапвам с кеф, само боза ми липсва в пейзажа. За сънливостта - може наистина и от Утрогестана да е, а аз и Дуфастон пия, сега като ги спра ще видим дали ще има промяна. Ама по-добре да няма, че то ми е толкова скучно, та предпочитам да ми се спи, поне време да минава.  :D

« Отговор #878 -: Август 17, 2010, 12:30:20 pm »
хаха явно тестено-мазната индустрия се издържи в голям процент от пощурели бременни...

Много си права :) аз всеки ден си хапвам сандвичи, за обяд може и хамбургер, баничка, сладоледче. По-рядко са обедните салати. Вчера на обяд минах покрай едно рибно заведение, чак ми се догади от миризмата, а така обичам всичко морско... На вас става ли ви лошо от миризмите ? В последно време едва готвя :( Довечера милото ще готви с моите съвети от другия край на стаята.
« Отговор #879 -: Август 17, 2010, 12:42:25 pm »
Аз поне този път устоях на мазните баници, но виж препечени филийки с нещо  :drunk: по цял ден само мажа и хапвам. А и на бебетата много им харесва.
Сега напоследък съм се засилила да ям диня....много ми харесва и пъпеш, нектарини. Иначе хич не си падам по плодове...

На мен сега заради обрива док ми е забранила всякакви морски, млечни те са на минимум.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...