0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните №64
« Отговор #820 -: Август 16, 2010, 10:28:37 am »
Момичета,какво ще кажете за зъболекаря!Дали мога да си направя сега едно зъбче,аз съм много страхлива и за това малко ме е шубе :oops:Но пък започна и да ме понаболява. :(
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #821 -: Август 16, 2010, 10:34:21 am »
Аз бях на зъболекар в 3-4 месец и лекаря ми каза, че няма никакъв проблем да ми оправи зъбите. По-лошо е да имаш развалени.
Но, това е мнението на моя зъболекар, предполагам че ще се чуят и други мнения.

За мен секциото не е раждане, а коремна операция чрез която бебето се изважда от корема...не се ражда. Също мисля, че по този начин става едно намесване в съдбата...но това са други теми. Всеки сам си избира, за мен секциото "по желание" не е правилно.
*
« Отговор #822 -: Август 16, 2010, 11:02:09 am »
Здравейте момичета :) Няма край тази жега непоносима и точно днес трябва да ходя до Пловдив за ФМ, а не ми се иска да си подавам и носа навън.
Гледам пак се е заформила вечната тема ЗА и ПРОТИВ секциото  :lol: Лично за мен, няма абсолютно никакво значение как едно дете се появява на бял свят, стига да е живо и здраво и майката да е добре. Аз съм си твърдо привърженик на скалпела де..., а що се отнася до "намесата в съдбата" и пр., то и асистираната репродукция е "намеса в съдбата" по тази логика. ;)
И аз исках да питам за зъболекарите, понеже по план имах да слагам едни коронки, което отложих след като видях двете чертички, а е изключено процедурата да се направи без упойка, че няма и да е само една. Зъболекарят каза да изчакам поне до 4-и месец, според него "плацентата пазела" бебето тогава, гинеколозите ми вдигат рамене с фразата "ами вие си решавате" - та яснота по въпроса нямам никаква... Чудя се сега какво да правя, понеже трябва да оправя един преден зъб, мъртъв, който просто посиня и стои доста грозно вече. Не смея да се усмихна широко  :( За да няма разлика в цвета, ще "коронясаме" и съседния и става дълга и широка тя. От друга страна въпросните зъби не са развалени, не ме болят, по-скоро е козметичен проблем. Не мога да преценя струва ли си риска от суета да ги правя сега, но пък още година поне да се разхождам със син преден зъб не си е работа, айде да беше някой кътник - майната му.
Хубав ден на всички ви и стойте на хладничко :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #823 -: Август 16, 2010, 11:08:30 am »
имах колежка която в началото на бременоста си ходи на зъболекар без проблеми. то и аз май ще се наложи да ходя да ми провери как са зъбите и да ми каже какво да правя с венците че ужасно много ми кървят.
 didundri , по добре ходи да видят какво е, отколкото да те боли и да се мъчиш.

хубава седмичка на всички!
« Отговор #824 -: Август 16, 2010, 11:21:58 am »
Аз имам един зъб за правене,но моята зъболекарка беше категорична че сега нищо не иска да ми прави,просто го почисти и го затвори временно с някакво специално "нещо" :),и каза като родиш идваш и го оправяме както му е реда.Също знам че и моя гинеколог е против зъболекарите по време на бременност :).Но пак си зависи според мен и за какъв проблем става на въпрос.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #825 -: Август 16, 2010, 11:26:55 am »
Аз ходих на зъболекар в средата на 3 месец, защото ми предстоеше пътуване в чужбина и не исках да рискувам там да ме заболи. Оправихме 2 кариеса, без да са ме болели преди това. Зъболекарката предпочете да не ми слага упойка, а да работи по внимателно и на почивки. Аз бях изпила преди това 2 Нош-па, защото бях чела, че болката може да предизвика контракции.
Раиса, съгласна съм с теб за секциото. На мен много ми се иска да родя естествено, но ме притеснява, че заради възрастта докторите могат да ми откажат.

Кремкарамел и Шаноар се изгубиха нещо... Дано всичко е наред и скоро да имат повод за честитене :wink:
*
« Отговор #826 -: Август 16, 2010, 11:34:56 am »
echy моите венци също се опитват да ми правят проблеми. Взех си Лакалут и се мия с нея и има разлика !

Кремкарамел и Шаноар  :crossfingers: :crossfingers:
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #827 -: Август 16, 2010, 11:56:33 am »
На моята сестра и се наложи да вади зъб(кътник) в 8-ми месец. Нямаше друг вариант беше се издула цялата и двама зъболекари казаха, че така е по-бобре. Но първо я изпратиха за преглед при гинеколога и разбирасе и ако той разрешал тогава.
Извадиха и го с упойка като нямаше никакви последствия след това. Тя се опасяваше да не предизвикат контракции но всичко се размина благополучно.
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #828 -: Август 16, 2010, 12:03:50 pm »
И на мен също ми се налага да извадя един зъб и се чудя какво да правя.Той е млечен този зъб и вече толкова се клети...., но не пада и на всичкото отгоре и новия зъб е пробил отдолу та трябва да го махна със сигурност, че да си излезне нормално другия. И много се чудя да ходя ли на зъболекар сега или да изчакам след това или пък да го чакам сам да си падне. :ask: :ask: :ask:
07.10.2009
« Отговор #829 -: Август 16, 2010, 13:02:01 pm »
Аз не виждам какъв е проблема да се ходи на зъболекар по време на бременност. Все пак е по-добре да отравим зъбите, от колкото да се мъчим и да ни боли.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #830 -: Август 16, 2010, 13:03:31 pm »
За мен секциото не е раждане, а коремна операция чрез която бебето се изважда от корема...не се ражда. Също мисля, че по този начин става едно намесване в съдбата...но това са други теми. Всеки сам си избира, за мен секциото "по желание" не е правилно.

По желание наистина не е оправдано, ако няма медицински причини.
Тази моя приятелка и тя така твърдеше, че к'во раждане било то със секцио - то не било раждане, вадят ти бебето и толкова, едва ли не нищо не усещаш, лесна работа и така се случи, че й се наложи да ражда и секцио. Сега съвсем друга песен запя...

Мен лично повече ме е страх от секцио, отколкото от нормално раждане, но съм с две и са едно върху друго, освен това съм с 3 диоптера късогледство и по-вероятно е секциото.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #831 -: Август 16, 2010, 13:15:22 pm »
Аз мисля, че генерални изводи не е нужно да се правят!
Моя опит показва, че ние може да предполагаме/решаваме, но бебето определя!
Аз бях секцио по желание, и двата пъти, но дори и да бях избрала
нормално раждане първия път родих със спешно секцио!
Мисля, че вие и лекаря ви заедно с оглед състоянието, вашето и на бебето
трябва да решите как да родите.
И нещо много важно акта на забременяване, не определя начина на раждане!
Бременност след стерилитет не е задължително секцио, това ми каза моя лекар
когато говорихме за раждането.
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #832 -: Август 16, 2010, 13:30:56 pm »
Лъки, при близнаци мисля, че се препоръчва секцио, защото се води рискова бременност. Иначе моят диоптър е малко повече, но това не беше пречка да родя нормално. Мери се очното налягане преди това, гледат се очните дъна. Мисля, че ако върнеш темата няколко страници назад, няколко момичета коментираха точно това.

Лека бременност на всички и не се плашете толкова от раждането! Родилите със секцио биха родили пак така, а другите - пак биха родили нормално.  :)

« Отговор #833 -: Август 16, 2010, 13:40:07 pm »
Също мисля, че по този начин става едно намесване в съдбата...

По тази логика.... АРТ - и са определено и  безусловно намесване в съдбата :)

*
« Отговор #834 -: Август 16, 2010, 13:49:17 pm »
Болката е последното нещо, което може да ме откаже да родя нормално. Много исках естествено раждане, но трима лекари, независими един от друг, бяха категорични, че съм за секцио. Не исках да пропусна пълвия плач на бебето, както и да го видя. Не че успях да го видя, де  :lol:. Така ми бяха насълзени очите, че нищо не виждах.
Сега си зная, че пак ще съм със секцио и отново ще избера спинална упойка.

Моя позната, след 8 годишен стерилитет забременя след пореден опит инвитро. Загуби бебето си в 35-та седмица, само защото лекарите я напъваха да роди нормално. При условие, че се е молела за секцио. Е, и това ако е глезотия ...

*
« Отговор #835 -: Август 16, 2010, 13:54:46 pm »
Здравейте момичета. Моят съпруг е зъболекар и работи с много бременни. Няма никакъв проблем да се слага упойка. Да не говорим, че не всеки проблем изисква упойка. Просто повечето зъболекари се презастраховат и отказват да работят с  бременни.
Скоро една бременна приятелка я изгони нейната зъболекарка. Мъжо и оправи кариеса за 5 минути. По лошо е ако в устата има инфекции, отколкото малко болка или малко упойка. Хубав ден и умната!  :)

*
« Отговор #836 -: Август 16, 2010, 13:59:31 pm »
Не съм съгласна, че АРТ може да се намеси в съдбата. Поне при мен не успя. Имам 6 неуспешни инсеминации и 1 ИКСИ, накрая забременях по естествен път :) Има и други подобни случаи тук. Ако не ти е "писано" да стане, и при перфектни показатели и ембриони и с най-добрите специалисти, не се получава.
За раждането бих изчакала бебчо да реши кога е готов да излезе и да си мине по пътя, създаден от природата. Само ако ме убедят, че моето и на бебето здраве налагат секцио, ще се съглася.
« Отговор #837 -: Август 16, 2010, 14:00:26 pm »
Ами аз откакто съм бременна, съм била 2 пъти в пълна упойка, лека анастеза, но все пак упойка. Не е навредила не бебета....не знам от къде този страх да не се ходи на зъболекар. Виж, да ти правят снимка на зъба е друго нещо, но да си оправиш зъба, за да избегнеш евентуална инфекция...е най-доброто решение.
При мен поне няма проблеми със зъбите....

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #838 -: Август 16, 2010, 14:06:37 pm »
Кой начин да се появи детето ни на бял свят е "по-добър" и "за предпочитане", е толкова въпрос на лично убеждение, информация за рисковете при едното и другото, световъзприятие и пр. от сорта, колкото и това дали да бъдеш вегетарианец, или не примерно. Да не пропускам и секциото по медицински показания. Двата основни "лагера" никога няма да постигнат консенсус по темата, а и не е нужно. :) За щастие, всички имаме правото на избор да постъпим по въпроса, както според нас е най-добре за нас самите и за децата ни. Не ми се вижда редно да се мятат квалификации по темата, кое раждане било едва ли не "неистинско" и кое "по-истинско"..., пак подчертавам - важен е крайният резултат, а не начинът по който се достига до него. Все едно сега да се делим на "по-истински" и "по-неистински" бременни, според това дали се е получило бебето спонтанно, или с помощта на лекарите...пък после на "истински" и "неистински" майки, в зависимост дали сме родили оперативно, или естествено.  :lol: Това е абсурд момичета.
Ще споделя, че на мен са ми много полезни подробни разкази по същество, как е протекло едно естествено раждане /като на Камбозола/, или съответно секцио, а не почти философски препирни по въпроса. Предполагам че същото се отнася и за другите нераждали момичета, които имат своите тревоги какво им предстои и как точно се случва.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #839 -: Август 16, 2010, 14:23:34 pm »
Напълно подкрепям Jbrul!!!  :good_post:
Живей за мига!