0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #80 -: Юли 19, 2010, 18:34:17 pm »
Меме моят скромен опит от мои познати показва че в МД май решават повече по годините за синдрома на даун и за амниото! Вече имам няколко познати които ги стресираха там по същия начин, а те в крайна сметка си родиха живи и здрави дечица!
В края на краищата решението си е ваше, но ако се стигне до амнио поне потърсете най-добрия специалист!
Ние ще ти стискаме палци всичко да мине като по мед и масло! Кураж!
« Отговор #81 -: Юли 19, 2010, 18:36:04 pm »
Meme, стискаме ти палци! Процедурата да мине леко, успешно и да покаже, че няма причина за притеснения!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #82 -: Юли 19, 2010, 19:18:24 pm »
Memence, пожелавам ти успех на процедурата!!! Дано всичко да е точно, и резултатите да са отлични.Бог да пази теб и бебчето.А аз силно ще ти стискам палчета. :wink:
« Отговор #83 -: Юли 19, 2010, 19:36:00 pm »
Здравейте момичета!
Меме успех на процедурата :crossfingers:
Да споделя и аз моите притеснения  :? От 2-3 дни  движенията на бебо са по-слаби и по-нарядко :? Знам ,че не може постоянно да е активен ,че е на периоди..но доста ми е притеснено ,като се има предвид че съм с намалени околоплодни води.
Може би утре да отида на един ехограф.
« Последна редакция: Юли 19, 2010, 21:34:36 pm от Leila »

« Отговор #84 -: Юли 19, 2010, 21:15:37 pm »
Leila най-добре за твое успокоение отиди утре да те видят. Аз преди 2 дни като се стреснах, че не ритат, а те към 6ч сутринта са много активни и ги бутах, ставам да ям, пих мляко и накрая се развихриха.

Миме успех. доц Димитрова е много добра, в добри ръце си, С теб сме.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #85 -: Юли 20, 2010, 08:15:16 am »
Meme късмет мила.Ще стискам силно с палци.
Inke Tinke  точно заради тези резултати се консултирах със специалист и на ново ще ги пратим но този път в МД.
БХС го правих в нашия град.
Сега ще ти напиша всичко което пише но не е като тези резултати които ги издават в МД(то е само една компютърна графика)
Ето ги:
          Value          Corr.MoMs
AFP       13,2IU/ml         0,55
HCG       88105mlU/ml       2,13
uE3       2,53nmol/l        0,70
Gestacion age 14+1
Method         scan
The MoMs nahe been corrected according
to:
material weight
Trisomy 18 screening:
1:2325 low rrisk

MoM AFP(0,55) low risk

Risk at sampling date:
Biohemical risk Tr.21    >1:50
Age.risk:                1:160
Neural tube defectsrisk   1:63370

Това е.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #86 -: Юли 20, 2010, 09:55:51 am »
Ще напиша пак за скрининга няколко неща, но се чудя дали да не направим специална тема по този въпрос, защото така информацията се разпилява, а е наистина важна.

Скрининговото изследване има за цел да отсее от всички бременни тези с по-висок риск, на които да се предложи диагностична манипулация /хорионбиопсия или амниоцентеза/. С други думи, скринингът работи в две посоки - първо да не се пропусне високорискова бременност при жена без друго обременяване /възраст, предишни неуспешни бременности и т.н./ и второ, да се избегнат излишни хорионбиопсии или амниоцентези по други причини /примерно по възраст/.

Скринингът оценява риска за конкретната бременност, а не по принцип за цяла статистическа група /възраст, начин на забременяване, други заболявания и т.н./.

Скрининговото изследване е комбинирано и се състои от две части - първа и с по-голяма тежест във формулата е ултразвуковото изследване, при което се измерват различни показатели в зависимост от гестационната възраст. За целта е необходим ултразвуков апарат от висок клас, с добра разделителна способност, тъй като маркерите са много малки, измерват се в мм и част от тях са подвижни. Например при изследване на трикуспидална регургитация се движат три структури - клапата в сърцето, бебето и бременната диша. И е много важно кой специалист гледа, защото никой апарат не работи сам. Втората част на скрининга е биохимичната, т.е. кръвните маркери, които се изследват - те са различни в различните гестационни възрасти.
Единствената лицензирана лаборатория за целта е Националната генетична лаборатория. Правенето на скрининг в други лаборатории е нещо, което компрометира метода, стресира бременните, повишава броя на ненужните амниоцентези и въпреки това е масова практика.

Можете да прочетете и това:

Комбиниран скрининг за хромозомни аномалии в първи триместър
Комбиниран скрининг за хромозомни аномалии във втори триместър
УЗ скрининг за ХЗА
Биохимичен серумен скрининг

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #87 -: Юли 20, 2010, 11:29:31 am »
    Меме, аз от самото установяване на бременноста / този път без процедура / си ходя в Щерев и там ще правя и амниото.Само дето моето се отложи за другата седмица може би 26-27.Вчера бях при моята докторка и понеже миналата седмица прокървих от един полип тя иска да мине повече време от спирането на кървенето.Изписа ми за една седмица до процедурата да пия магнерот 3х2 и нош-па както досега си го пиех.Разпитах я подробно за процедурата и макар, че имаше страшно много пациенти ми обясни с най-големи подробности всичко.Аз от самото начало съм за, защото за мен лично този риск е по-оправдан отколкото 2 или повече БХС, които да ги мислиш след това още 5 месеца и да се притесняваш.Дори само единия да е притеснителен винаги ти остава той в главата и се питаш до края дали си направил всичко.Това е лично мое мнение и не искам с никой да влизам в излишни спорове.Както всички казваме всеки сам си решава.
   Меме, оказа се, че ти ще си първа.Ще чакам с нетърпение да споделиш.

УСПЕХ И МНОГО, МНОГО КЪСМЕТ И НАЙ-ВАЖНОТО ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ!!!!!!!!

« Последна редакция: Юли 20, 2010, 11:36:46 am от roskoo »
« Отговор #88 -: Юли 20, 2010, 11:38:17 am »
Мели ,искам да благодаря за изчерпателния отговор.
На мен ЛЛ не ми обясни нищо само каза ,че резултата бил лош и бил против да го правя.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #89 -: Юли 20, 2010, 11:50:21 am »
Мели ,искам да благодаря за изчерпателния отговор.
На мен ЛЛ не ми обясни нищо само каза ,че резултата бил лош и бил против да го правя.

Ако ЛЛ е личният лекар, то той няма какво повече да ти каже, той не е специалист по перинатална медицина и затова не може да се иска от него да има съответните познания. Единствено трябва да знае, че не знае как се прави скрининг, нито как се интерпретира и да те насочи към специалист.

Колкото до резултата, той не е нито добър, нито лош, той е никакъв, защото е направен погрешно и съответно не може да се интерпретира. Затова ние практикуваме да правим измерванията при нас и да изпращаме кръв за биохимичната част на скрининга в Националната генетична лаборатория в Майчин дом, както и да консултираме бременните преди и след скрининга с генетик.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #90 -: Юли 20, 2010, 14:53:33 pm »
Момичета, пуснах си днес изследвания, понеже утре съм при Дяволов да ми ги разчете.

Но за тези които знаят, да си питам - CRP ми е 23.4 при реф. стойности 0 - 5 .
Много ли е притеснително ... ?  :?
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #91 -: Юли 20, 2010, 15:07:24 pm »
Раиска завишено ти е  :? Явно има някакъв възпалителен процес в организма ти.
Някакви оплаквания, болки имаш ли?
« Отговор #92 -: Юли 20, 2010, 15:37:45 pm »
Eлина, Мели ти е казала всичко.
Изследването трябва да е от Националната генетична лаборатория, за да е достоверно. Освен това ранният БХС е в 12-14г.с., а късният 15-17. Ти си някъде по средата. Не ми става ясно кой от двата е правен. И,наистина, най-важният компонент е надлежен ултразвуков преглед. Възможна ли ти е една ФМ при някой от утвърдените специалисти?
Раиса, не се шашкай! При бременни е възможно завишаване на CRP, възможно е и да е нещо като зъби или щитовидната жлеза- ти нали имаш проблеми с нея? Аз също си правих веднъж и излезе завишен, но като го разчете док стигна до извода,че е от комбинация от лоши зъби(множество за правене) и Хашимотото ми.
Меме, успех и добър резултат!
Май няма да е лошо да се направи тема за БХС.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
« Отговор #93 -: Юли 20, 2010, 15:58:08 pm »
По принцип завишаването на белтъка е свързано с възпалителен процес, но през втората половина на бремеността също се повишавал. Консултирай се с лекар най добре, но виж какво пише тук: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:3_CnoQsE3yUJ:arsmedica.bg/bg/lab/c_id/2430/subprm/serum-proteins/alpha/0.html+CRP&cd=1&hl=bg&ct=clnk&gl=bg&client=opera
« Отговор #94 -: Юли 20, 2010, 16:08:50 pm »
Раиса, да доста ти е завишено. При бременни може да се повиши леко, но не толкова над нормата. Аз съм си патила една бременност и сега следя CRP на 14 дни. Добре че утре си на лекар, за да се види бебето, водите как са. И дано док вземе мерки и изпише лечение.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #95 -: Юли 20, 2010, 16:59:05 pm »
 :) Благодаря за бързите отговори!
Аз се върнах от море в неделя, бързах да си пусна всички изследвания, които се сетих - ПКК, урина, изрично казах за албумина, желязо и този CRP (за който чух от теб Ники  :) ) за да може утре на прегледа да ги покажа на док . Половината от нещата са ми или завишени или понижени, но с малко. Аз не знам до колко разликите са Ок, понеже отчитам, че при бременност е нормално да има разни отклонения. Единствено ме изплаши специфичният протеин, понеже там ми дава голямо отклонение.
Утре ще стане ясно, аз затова съм спокойна, защото съм на лекар...

Иначе да, имам проблеми с ЩЖ и от там - много високи нива на антителата.
Освен това имам гъбички  :? които не искат да се махнат...и за тях ще питам док.
Абе голямо питане утре  :D
А, оплаквания нямам...само ми се подуваха много краката и ръцете на морето, но откакто се прибрах съм значително по-добре. Също така имам контрации, всеки ден, безболезнени.

Пак благодаря!
« Последна редакция: Юли 20, 2010, 18:35:20 pm от Raissa777 »
*
« Отговор #96 -: Юли 20, 2010, 17:06:41 pm »
Раиска, ще чакаме да кажеш какво ти е казал Дяволов за белтъка, протеина и гъбичките. Аз съм при него другия вторник. 
Момичета, а колко ви е хемоглобина? Моят е 111 и ЖК ми каза да почвам желязо, но мисля да изчакам и да си питам моя доктор.

*
« Отговор #97 -: Юли 20, 2010, 17:24:50 pm »
Раиска стискам палци всичко да е наред и да не са проблем тези завишени стойности!
Късмет и на момичетата на които предстои амницоцентеза!
Аз днес бях на ЖК, бебка е добре пак си е с една седмица напред, нека да ресте миличката.Ще започвам да пия и Генипрал, от време на време имам стягания в корема и док. ми каза почвай няма какво да чакаме, тя ми го беше предписала отдавна, но се чувствах по-добре и не го пиех, а сега през няколко дни имам тежест в корема  :(.
Раши моя хемоглобин е 125, но док. ми каза да продължавам с едно хапче дневно Сорбифер.Аз обаче мисля да си направя почивка поне две седмици и после пак ще го пия.
*

plams

• **
  • 67
  • Получи се!
« Отговор #98 -: Юли 20, 2010, 18:06:17 pm »
Здравейте! Днес и аз правих БХС, записах си показателите, които бяха отбелязани в листа, а те са следните:
BDP - 3,9 sm
IF - 2,1 sm
HC - 14,3 sm
NT - 3 mm
брой фетуси - 1
метод - ИКСИ
16 г.с.+ 5 дена
имаше и други показатели, от които бяха отрицателни.
Може ли някой да ми каже тези резултати от ултразвука добре ли са или не? Или трябва да изчакам и резултата от кръвта?
Благодаря предварително

« Отговор #99 -: Юли 20, 2010, 18:20:47 pm »
Момичета, долната граница на хемоглобина е 120. Моят е 106 и пия 2 по 1 Феро-Фолгама. Ако ви е предписан си го пийте, защото желязото снабдява с кислород кръвта, а оттам и плода.
Аз по същия начин си мислех, че магнерода мога да не го пия, но не е майтап работа, сега даже вземам и 4 по 1/2 Гинипрал.
Слушайте лекарите и не правете като мен  :wink: