0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните №64
« Отговор #760 -: Август 13, 2010, 17:00:46 pm »
Честито на Камбозолка, а на скоро очакващите, стискам палци всичко да мине спокойно и без проблеми.
Момичета, аз да ви попитам, всеки месец ли ходите на ЖК или по-рядко и колко често ви пускат кръвни изследвания?

:balk_46: Да аз ходя всеки месец на ЖК,записах се още в 6г.с. понеже ме водят рискова поради двата ми миседа!Даже ходя на две седмици,защото ходя при две докторки-едната към здравната каса,а другата на частно!А относно изследванията кръв и урина ми пуснаха в началото и чак сега пак и защото попитах дали е редно да се пускат всеки месец  :ask: явно,че човек трябва сам да знае и все да ги ръчка тия лекари!

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #761 -: Август 13, 2010, 17:14:14 pm »
Тини, честито! Лека и безпроблемна бременност! Много се радвам за теб.  :D

Върнах се от ФМ най-накрая. Голяма е жега навън, ужас направо. Та за прегледа- нухалната гънка е 1.4 мм, и всичко останало е наред.Сега вече съм по- спокойна.

А пък на ЖК се записах още в 9-10 г.с., защото и аз се водя рискова бременност.

Кремчкарамел, ще чакаме тези дни и ти да се похвалиш!  :D
07.10.2009
« Отговор #762 -: Август 13, 2010, 17:57:30 pm »
И аз се завърнах от прегледа при дерматолога. Оказа се, че не може да се каже със сигурност какво води до този обрив, може да е ПУП, може да е от храната, но определено съм по-добре и кремчето, което ми дадоха помага.
Мажем до раждане и това е  :D

Толкова жега. Аз като се върнах и ми причерня, заболя ме глава и легнах за 1ч иначе не се траеше.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #763 -: Август 13, 2010, 18:31:27 pm »

Цитат на: Blue angel link=topic=43079.msg741159#msg741159 date=1281708046[/quote
:balk_46: Да аз ходя всеки месец на ЖК,записах се още в 6г.с. понеже ме водят рискова поради двата ми миседа!Даже ходя на две седмици,защото ходя при две докторки-едната към здравната каса,а другата на частно!А относно изследванията кръв и урина ми пуснаха в началото и чак сега пак и защото попитах дали е редно да се пускат всеки месец  :ask: явно,че човек трябва сам да знае и все да ги ръчка тия лекари!
И аз точно затова попитах....никой нищо не ти казва и трябва сам да се ориентираш и да разпитваш.......вече изпуснах ранния БХС :?.Записах се в 9-та седмица и при регистрацията ми казаха да дойда след месец пак за изследвания...та аз отивам гладна и жадна и нищо.Никакви изследвания, даже и картона ми бяха загубили и го писаха на ново.За сметка на това и двата пъти ме преглеждат, което е супер странно защото последния път им занесох копие от ФМ правена 3-4 дни преди да ги посетя.

Ей, TINI, ти си шампион :D.Честито, миличка и добре дошла в темичката!!! Лека и безпроблемна бременнист!
« Отговор #764 -: Август 13, 2010, 18:47:32 pm »
Тини, добре дошла! Лека и спокойна бременност ти желая! И едно сладко братче на Антониа!
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #765 -: Август 13, 2010, 20:34:25 pm »
Тини, много се радвам за теб! Добре дошла Отново  :lol:
Пауърче, супер е, и много се радвам, че прегледа е минал Ок и всичко с бебо е добре! Сега глътка въздух и се наслаждавай :wink:
*
« Отговор #766 -: Август 13, 2010, 20:42:29 pm »
Тини, радвам се, че се засичаме отново :) Помня те от темата за инсеминации през 2009г. Пу-пу, много добра успеваемост! Пожелавам ти лека бременност! Ти си "старо куче", скоро си минала по пътеката и ще подсказваш и на нас :wink:

Виолетка, в коя седмица си? Ранния скрининг се прави до края на 14-та. Предполагам, че защото си млада докторите са решили, че нямаш нужда от ранния. Аз се записах на платена ЖК в 12г.с. и акушерката като чу, че съм на 40г. подскочи и веднага ме записа за ранния скрининг, а като си бях питала д-ра преди това, той ме успокояваше, че има време и до 20 г.с. може да се направи. Ясно е, че и по ЗК и на частно все трябва да сме нащрек да ни би докторите да ни пропуснат някое важно изследване.

Кремкарамелче, стискам палци утре да бъде един прекрасен ден за теб!
« Отговор #767 -: Август 13, 2010, 21:46:43 pm »

Благодаря! Само, че засега инатливото ни бебе няма никакви такива намерения.  :D

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #768 -: Август 13, 2010, 22:00:42 pm »
Абе то и на Камбозолка юнака не щеше, ама... :lol: Сигурна съм, че когато му дойде времето да излезе, всичко ще е наред! Стискам палци!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #769 -: Август 14, 2010, 07:43:11 am »
Тини, честито! Спомням си как четях твоите преживявания в дневника ти и ми даваха кураж. Поздравявам те за второто чудо и лека и безпроблемна да е до края.

Боби

« Отговор #770 -: Август 14, 2010, 08:23:06 am »
Камбозолкееее как съм се смяла вчера като на администрацията ми казаха че прегледите са забавени заради 2 раждания  :lol: - бях сигурна че едната си ти!

Докторът пред мен се обади да каже, че ще закъснее, и аз за тебе си помислих, как се бъзикахме да не се сърдиш, ако те забавя ;) Значи съм успяла в крайна сметка хихихи.

Моят човек се разбужда и ще се ориентирам към опити за кърмене, но не съм забравила обещанието си и при първа възможност ще вляза да разказвам с подробности.

На Кремкарамел - ЧРД и дано бебокът реши да излезе точно днес! Дългата разходка при мен даде резултат, така че се надяваме същото да последва и при нея!

Целувки и до скоро!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #771 -: Август 14, 2010, 08:41:59 am »
Тини, радвам се, че се засичаме отново :) Помня те от темата за инсеминации през 2009г. Пу-пу, много добра успеваемост! Пожелавам ти лека бременност! Ти си "старо куче", скоро си минала по пътеката и ще подсказваш и на нас :wink:

Виолетка, в коя седмица си? Ранния скрининг се прави до края на 14-та. Предполагам, че защото си млада докторите са решили, че нямаш нужда от ранния. Аз се записах на платена ЖК в 12г.с. и акушерката като чу, че съм на 40г. подскочи и веднага ме записа за ранния скрининг, а като си бях питала д-ра преди това, той ме успокояваше, че има време и до 20 г.с. може да се направи. Ясно е, че и по ЗК и на частно все трябва да сме нащрек да ни би докторите да ни пропуснат някое важно изследване.

Memence, в 14 г.с. съм но предполагам, че ще правя този БХС в 16-та седмица.Иначе досега съм правила ранната ФМ в 12 г.с и нещата са ок, дай Боже и занапред.Другата седмица ще отида и до Димитрова, да я разпитам кое-как подробно.Аз за кръвните се притеснявах, защото съм на фраксипарин профилактично и никой не казва кога ще го спирам, пък и изследвания не пускат, а вече не се издържа....подува се, зачервява се, сърби и няма празно място :?Но ще издържа...само бебчо да е добре. :wink:
« Отговор #772 -: Август 14, 2010, 09:23:08 am »
 :balk_19:
Карамелче, бъди жива и здрава!
Дано твоето щастие да ти се усмихне кротко до края на деня!

« Отговор #773 -: Август 14, 2010, 09:31:05 am »
Тиинииии добре дошлаа при най сладките дебеланки (дано няма засегнати ;) ).Много лека и безпроблемна бременност ти желая мила  :P.
 Карамелче Честит Рожден Ден ,дано получиш най хубавия подарък днеска  :wink:.
 Аз се записах на ЖК към края на 9 та седмица.А в 12сед. ми беше ранния скрининг заедно с БХС.
 Аз имам един въпрос  :D,моята док. от ЖК казва че съм с плацента хем задна хем предна ,демек странично била застанала и се падала хем малко отпред хем малко отзад,иначе е високо прикрепена и не било опасно,ама с тая плацента по рано ли ще усетя бебчо или по късноо ? :D.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #774 -: Август 14, 2010, 10:24:20 am »
Карамелче, честит Рожден ден! Да е спокоен и щастлив денят ти, а подаръка то е ясно, че ще си ги получиш - днес - утре - вдругиден, няма къде да избяга, ще ти падне в ръчичките :wink:
Мънки, за усещането на бебето май зависи не само от това къде е плацентата, имат значение и твоите килограми и чувствителност. От 16г.с. почни да се ослушваш като лежиш по гръб, до 20г.с. все ще го усетиш. Много е сладко чувството :)
Виолетка, Димитрова ще ти каже най-точно за фраксипарина. Права си, ще търпиш, важно е бебчо да е добре. Аз ходя веднъж месечно на ЖК, досега съм била 2 пъти. И двата пъти носех стерилна урина и ми вземаха кръв, питаха ме колко кг съм, втория път ми измериха кръвното, а док ме гледа на ехограф всеки път. Провери какво се поема по ЗК и си търси правата.
« Отговор #775 -: Август 14, 2010, 10:30:25 am »
Благодаря ви, момичета! Засега нямам никакви признаци да раждам, пък да видим. :wink:

*
« Отговор #776 -: Август 14, 2010, 10:41:11 am »
Честит рожден ден на Крем карамелчето :DМного здраве и дай Боже един несравним подарък  за рождения ден!
 Благодаря ви за пожеланията,обаче тя мойта не може да лека и безпроблемна.Миналата седмица имаше зацапвания,които спряха,но днес сутринта пак същото,че и кръст ме боли.Аз си знам какво да правя-лежане,утрогестан и но-шпа.Дано се размине!

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #777 -: Август 14, 2010, 10:54:46 am »
Карамелче, Честит рожден ден! Зраве, щастие и ако може подаръка да си го получиш още днес. :D
Тини, и аз бях така. Но както казваш ти лежане, Утрогестан и но-шпа и нещата отшумяват. И аз имах зацапване в 6г.с. и нещата отминаха. Дано това да ни останат проблемите и от тук нататък нещата да са леки и спокойни. :D
violett, аз също съм на Фраксипарин и защото в корема нямах място да бия вече започнах в краката и в ръцете. Можеш да го слагаш и там.

Момичета, аз искам да ви питам някоя от вас знае ли при Кременски записва ли се час предварително или ако отида и чакам на 14ет. има свободен прием. Искам да ми види изследванията и да прецени Фраксипарина до кога трябва да го слагам. Защото аз нямам Тромбофилия, а са ми увеличени тромбоцитни-левкоцитните агрегати.И  Конова ми изписа само Аспирин, но Тодорова, за да се застрахова ми препоръча да слагам и Фракси през ден. И аз сега не знам какво да правя. Манчев ми каза да го слагам до 12г.с. и после да го спра,но аз мисля да направя една консултация с Кременски преди това.
*
« Отговор #778 -: Август 14, 2010, 11:15:01 am »
Натали,моят проблем е същият-повишени тромбоцитно-левкоцитни агрегати-аз също съм на фракси.Не съм си повтаряла изследването от предната бременност,защото нямам възможност да пътувам пак до Плевен.Предния път си слагах Фраксипарина до 30 г.с,защото ме беше страх да не се случи нещо,а ме съветваха да го спирам още след 20 г.с.Аспирина го спрях още в 9 г.с ,защото имах големи кръвоизливи до 13 г.с.

*
« Отговор #779 -: Август 14, 2010, 11:15:58 am »
Натали, проф.Кременски е страхотен човек и професионалист, би те приел дори без час. За всеки случай се обади по телефона да питаш дали е на работа, записват ли се часове и кога е удобно да отидеш. На мен ми трябваше спешна консултация с него преди амниоцентезата и отидох направо. Оказа се, че е в отпуск, но точно този ден се беше отбил в Майчин дом. С още едно момиче от провинцията го прихванахме в коридора, прие ни една по една и ни отдели по повече от 1/2 час на всяка. И двете излязохме усмихнати и успокоени от кабинета му. Дори не ни искаше пари за консултацията, платихме по собствена инициатива на касата.

Ооооо, кого виждам, една щастлива мама :)
Камбозола, честито и тук! Как си, свиквате ли вече с Боби, пое ли първите глътки кърма?
« Последна редакция: Август 14, 2010, 11:18:50 am от Meme »