0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните №64
« Отговор #740 -: Август 13, 2010, 09:51:51 am »
Варна и близките околности ;)
 Мн обичам на Черноморец или Фичоза :)

Кремче и нащо бебе е яко шугаво ,ама ще да е на майка си ,че таткото е бил мнооогооо послушно бебе ,заспивал е хъркайки и непробудно  :D :D :D
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #741 -: Август 13, 2010, 10:29:11 am »
Е така се надявах да си по-наблизичко.
Аз съм в Бургас и обичам много южното ни моренце. Смятам първите дни на септември да отидем до Резово и там да се цопна малко.
И как забравям само: Честито ти синьо дупенце-е-е :bori_002:
Нашето е още рано да го видим, а вече наистина нямам никакво търпение. Уф!
*
« Отговор #742 -: Август 13, 2010, 10:54:36 am »
Хайде, Кремче карамелче, чакаме и теб :) Хихиххи :)

Аз съм от вчера две седмици отпуск и ми е много гот :) Пускам си климатичето и се спасявам от жегата ;) Ама по цял ден съм гладна, бре мацки! Хапвам си, ама много внимавам, щото то така не може. Ще пазя да не кача повече от 15 килца, а вече съм с 10 отгоре :)

Доплерът на плацентата показа, че няма проблем. :) Но, сега пък гъбички в МБ и коки в урината. Ще слагам Гинодактарин за гъбите. Ама с тая урина ми омръзна. Като пускам стерилна урина, ту излиза нещо ту не. Имало коки,а ма не били над еди какво си ниво, дето било гранично. Докторката не знаела какво да ме прави - дали да ми дава нешо да пия или не. Другата седмица пак ще пускам урина да видим. Започвам да си мисля, че или аз нещо не правя както трябва, или в лабораторията не спазват хигиена, та не е достатъчно стерилно. Хич не ми се пият антинбиотици ей така.

Който ще топи дупето в морето, много хубаво да изкарате ;)

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #743 -: Август 13, 2010, 11:47:29 am »
Карамелче, твой ред е. Успех и щастлива среща с бебчето.
*
« Отговор #744 -: Август 13, 2010, 12:14:30 pm »
камбозола, честито! много мило че ни навестяваш толкова бързо.
кремкарамел, дано стълбите днес ти помогнат и съвсем скоро и ти да гушкаш сладко бебче.
аз преди малко се върнах от док. отлепването е намаляло, но все още нее напълно изчезнало, но кървенето спря и след няколко дни спираме утрогестана. днес мериха някаква гънка, 1.1мм и каза че е добре.не са ме пращали на друго. а за феталната морфология ми каза към 19-22г.с. да ходя. на мен ми се струва много късно, но док си знае работата.
момичета вие кога се записвате на ЖК ? след като си ходя за сега в клиниката където правихме инсети трябва ли да се записвам и я някоя държавна поликлиника?
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #745 -: Август 13, 2010, 12:39:47 pm »
Аз се записах на ЖК към 12 г.с.
И аз си ходя при док, при който живот и здраве ще раждам, но защо да не си запиша и ЖК след като ми е безплатна ? Нали затова се осигурявам...
А и така ми се получава да ходя на преглед през около 2 седмици, и двамата лекари ме викат 1 път в месеца. На ЖКто всеки път ми взимат кръв и урина, мерят ми корема и матката и ме гледат на ехо.

:D :D :D :D Комбозола, чакаме те с новини и разкази !  :P
Браво на вас ! И страхотно име сте избрали  :D
« Отговор #746 -: Август 13, 2010, 12:46:47 pm »
echy аз се записах на ЖК в 12 г.с. То тогав анякъде се записва, всима се направление от личен лекар, той знае какво да ти издаде.

Мен на ЖК никога не ми мерят нищо, то само бебетата гледаме, доплер, плацента, води....ама аз нали си ходя при моята в Токуда, тя ми води и ЖК.....а ПКК, урина и всички други пускам ан 14 дни и си ги плащам сама. Освен 3 безплатни по ЖК.

Камбозола, честито бебче, да сте живи и здрави.

Успех и на Кремкарамел

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #747 -: Август 13, 2010, 13:13:02 pm »
Kremkaramel,
ти сигурно ще ни изненадаш началото на другата седмица :) Леко раждане!

Честито на cambozzola и тук! Чакаме да разкажеш как мина при вас :)

Мonkey, направо ти завиждам, че ще се топнеш в моренцето. Аз нямам тази смелост, пък и заради контракциите съвсем не смея да мърдам :) само на климатика в къщи си стоя :)

shanoar, как си? Теб ще те плануваме за по-следващата седмица, освен ако бебчо не реши нещо друго  :balk_602:
« Последна редакция: Август 13, 2010, 13:16:43 pm от Lucky »
*
« Отговор #748 -: Август 13, 2010, 13:52:42 pm »
Привет на всички! Ехеее човек да отиде малко на почивка и родиха мамите  :lol: Честито на cambozzola, да й е жив и здрав юнака!
Kremkaramel, утре пак ще си направя кратка екскурзия, като се върна вечерта вече ще си гушнала бебче и ти си мисля.  :wink:
Не знам за вас, но на мен въобще не ми се седи затворена у нас на климатика...само, че навън вече е 33 градуса на сянка и е немислимо да се излиза на разходки и където и да било. Ще се наложи да си поседя на швъкливото дупе явно, ама нали е за бебето - не е голяма жертва. Днес ме зарадваха, от лабораторията звъннаха и изследването ми за тромбофилия е отрицателно. :D За другото - MTHFR, жената каза, че имало вероятност по-трудно да усвоявам фолиева киселина, ама не били много завишени показателите...не схванах дали имам проблем, или нямам де. Според нея нямало грижи щом съм пила превантивно фолиева 3 години, а откакто съм бременна буквално се тъпча с нея, надявам се да е права. Ако някой знае повече по въпроса, моля да сподели.
Пожелавам ви готин ден засега и да успеете да се разхладите някак :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #749 -: Август 13, 2010, 13:56:51 pm »
Карамелче, утре е деня  :sunshine:!
То детенце знае, че мама има рожден ден!
Подарък ще прави, най-ценния!
С теб съм!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #750 -: Август 13, 2010, 13:59:12 pm »
Благодаря ви, момичета! :bighug:
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #751 -: Август 13, 2010, 14:26:51 pm »
Камбозолкееее как съм се смяла вчера като на администрацията ми казаха че прегледите са забавени заради 2 раждания  :lol: - бях сигурна че едната си ти!

Карамелче айде де! Стискаме ти палци и ти утре да ни изненадаш!
« Отговор #752 -: Август 13, 2010, 14:45:31 pm »
камбозола, честито! много мило че ни навестяваш толкова бързо.
днес мериха някаква гънка, 1.1мм и каза че е добре.не са ме пращали на друго. а за феталната морфология ми каза към 19-22г.с. да ходя. на мен ми се струва много късно, но док си знае работата.

:)Някаквата гънка се казва Нухална, мери ок 12- 13 седмица се с цел изключване на Даун. Това е първата ФМ, Втората се прави 19 - 22 седм. както ити е казал лекаря и тогава се оглеждата вътрешните органи на бебето за аномалии. Това са две различни неща.

Лъки, чалк пък да те е страх да мръднеш. Аз при първата си бременност бях от 14 г. с. до края нон стоп с контракции. Безболезнени, но много начесто. Не съм лягала изобщо, пиех ударни дози магнезий. Ако не са болезнени са съвсем нормални, така че не се притеснявай. И мърдай :)

Момичета, ето този сайт, ако го нямате. Готин е. Аз си го ползвам на немски. Дава ти инфо за всяка седмица от бременността.

http://www.eumom.ie/

*
« Отговор #753 -: Август 13, 2010, 15:44:31 pm »
Момичета,имам невероятният късмет за втори път да пиша в тази така щастлива тема-чудеса се случват!Това ме прави много,много щастлива :D
Бързам да честитя сините гащи на Маймунката-Исе,честито :kickboy:!

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #754 -: Август 13, 2010, 15:55:26 pm »
момичета вие кога се записвате на ЖК ? след като си ходя за сега в клиниката където правихме инсети трябва ли да се записвам и я някоя държавна поликлиника?

И аз мисля към 11-12г.с. да се запиша на ЖК, той и док така каза. Аз съм си взела направление от личната и към края на месеца ще отида да се запиша в МД на ЖК. Док каза там да съм му под око, аз иначе мислех в поликлиниката при нас, но не знаех, че има възможност и в МД. Иначе той каза, че иска да ме вижда един път в месеца, а с ЖК ще ги редувам по начесто.

Скъпа Тини, с нетърпение те очаквах да се включиш тук. Невероятно съм щастлива заради твоето второ Чудо.
Целувки.
« Последна редакция: Август 13, 2010, 15:57:34 pm от Nataly* »
*
« Отговор #755 -: Август 13, 2010, 16:07:36 pm »
Ей,супер новина. Браво Тини, само така :) Много се радвам, че чудото се е случило за втори път :)

*
« Отговор #756 -: Август 13, 2010, 16:37:22 pm »
Тини, това е супер новина!!Много се радвам, наистина е чудо!! Желая ти лека бременност и да зарадвате Антония с прекрасно братче/сестриче! Дано да има кой да ти помага!!!
Аз на ЖК се записах след 13г.с., преди това ми каза че е рано,и ако искам да ме гледа, трябва да си плащам. В 4 месец се пускали първите ПКК, урина и изседванията за спин, васерман и т.н. Освен това не съм сигурна дали преди 12г.с. ЗК поема ехографската диагностика  :?
« Отговор #757 -: Август 13, 2010, 16:44:01 pm »
TINI78, честита ти втора радост. Лека бременност и всичко да е наред :).

Аз ще се записвам на ЖК другата седмица във вторник, док така каза. Иначе още преди месец ме гледа на ехото и без да ми взема нищо, понеже съм била с направление. Май при всеки е различно.
*
« Отговор #758 -: Август 13, 2010, 16:49:32 pm »
Благодаря ви,момичета за топлото посрещане!За помагането-всички обещаха да се включат,защото знаем че никак няма да е лесно!Но Чудото се случи и се радваме  много-живот и здраве през март догодина,Антониа ще бъде кака :D

*
« Отговор #759 -: Август 13, 2010, 16:56:16 pm »
Тини, :bighug: :bighug: :bighug: