0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните №64
« Отговор #620 -: Август 09, 2010, 17:14:38 pm »
На мен доктора ми каза да си слагам утрогестана до края на 12седмица,дозата ми беше 2х3
*
« Отговор #621 -: Август 09, 2010, 17:50:44 pm »
при мен утрогестана беше до 12г.с. 3х2, после 1 седмица 2х1, още 1 1х1 и така го спрях.
За запека при мен помага пюре от сини сливи на Ганчев.
cambozzola след трансфера ми бяха казали, че е хубаво да се яде ананас /подпомагало за имплантирането/. Доста се рових за това в нета и накрая се отказах, тъй като на мн. места пишеше, че предизвиквал контракции. Мисля че не пречи да пробваш и това. :D
« Отговор #622 -: Август 09, 2010, 18:12:35 pm »
Камбозола, аз нещо май не съм разбрала - гледам имаш още 7 дни до термин, не мога да разбера защо те натискат да раждаш, при положение,че дори не си преносила?! явно доктора бърза да иде на почивка... знаеш, може и две седмици да преоносиш, щом всичко с плацента, бебе и т.н. е наред, не виждам за къде трябва да се бърза.
ако все пак ще ти е от помощ = вечерта, преди да родя, преядох в един ресторант и след това се возих в рейса към Младост, ама най-отзад, където най-друса  :lol: не че имах мерак да раждам, просто така се получи - 15 дни преди термин...
Успех и не се притеснявай!!
Ами да, проблемът е, че докторът ще ходи на почивка и аз съм в размисъл кое е по-малкото зло: да обмисля предизвикано раждане (възможно най-късно тая седмица, т.е. петък най-късно) или да раждам при друг лекар  :? Но ще видим какво ще стане до сряда, как ще е разкритието тогава, и на място ще решавам какво да правя. Проблемът е, че при предизвикано раждане, предпочитам да съм с епидурална, а Илиев съответно предпочита определени анестезиолози пред други. Не знам и кой от привържениците на нормалното раждане остава в Токуда - ще разбера в сряда и ще реша, защото може да не ми хареса алтернативата. Както е казала Sharky, има значение при кого се ражда, затова съм в такива размисли. Явно аз съм, както тя го описва - без болезнени контракции, с бавно растящо разкритие. Не, че не може изведнъж нещата да се ускорят.

Inke, да, тези помощни средства ги пробвам, ама нещо не действат - гледам поне 2 часа на ден да съм права, в движение. Сега приключих с почистването вкъщи... Дано съм подпомогнала нещата или поне г-жа Гравитация да го е направила ;). Четох обаче, че всички тези съвети са силно на теория и не е ясно доколко помагат - както и да е, аз съм послушна и правя възможното да го убедя с добро да излезе.

Кремче, верно ли си без разкритие? Ама хич? Толкова сме ги искали тия бебета, че сега яко сме стиснали кълки и не ги пускаме да излизат  :lol: Дано пък скоро ни огрее...

Lucky, аз до 9-ти месец не знаех какво е контракция. Пила съм но-шпа до 12-та седмица, с утрогестана, и после съм пила няколко пъти магнезий, по-скоро превантивно (ходихме до Чехия и заради пътуването със самолет и дългите разходки Сигридов ми беше казал да пия 2х1 диаспорал, но това в рамките на 3-4 дни, докато бяхме там). Така че и от предозиране с магнезий не е, просто не го пускам младежа.

Както и да е, сигурна съм, че нещата ще се наредят по един или друг начин. В крайна сметка, наистина има време до сряда, може да тръгне момчето.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #623 -: Август 09, 2010, 18:16:18 pm »
И аз бях на 2х2 Утрогестан и преди дни ми го намали на 2х1, но е ясно, че аз ще си го продължа на моя отговорност.
Аз също съм на Аспирин протект от една година сигурно вече, като го пия по схема. Сега съм включила и Фраксипарин 0,3 през ден. Миналият месец вливах и Имуновенин 40амп. заради АФА, сега си чакам резултатите и ще видим дали ще се наложи вливане отново.
« Отговор #624 -: Август 09, 2010, 18:27:41 pm »
Момичета, не е страхувайте от спирането на утрогестана. Като го спирах, прокървих и затова Сигридов ми го продължи още няколко седмици, като постепенно го намалявахме (от 3х2 на 2х2 и 2х1) - нямах повече проблеми и, честно казано, не съм чела някое момиче да е имало.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #625 -: Август 09, 2010, 18:55:32 pm »
При мен приема на Утрогестана продължава заради раждането/аборт в 25 г.с. А Фраксито заради доакзана Тромбофилия.

cambozzola няма страшно с предизвикване на раждането, доста бързо се получава разкритие и след това няма да усетиш кога си родила и гушкаш бебо вече. Знам че моята док е там, д-р Колева, но ако искаш виж и за други лекари.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #626 -: Август 09, 2010, 19:01:56 pm »
Ох, момичета, истината е, че думите ви ми подействаха доста успокояващо - сигурно се втилясвам, ама...

Гуш!  :grouphug:

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #627 -: Август 09, 2010, 20:06:05 pm »
Аз пък понеже бях на зор да раждам,по причини различни...да не губя време в обяснения :D. Та моя лек се оказа 3дни пеша до 13тия етаж :D На 3тия ден през ноща тръгнаха контракциите :D Преди туй обикалях парка с часове ама нъц :?

пп Пиех и чай от малинови листа,не от малини! - от листата - предизвиквал уж разкритие и отпускал мускулите на шийката.Пък дали имаше и файда...не знам,според мен си беше от катеренето по стълбите :D
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #628 -: Август 09, 2010, 21:34:35 pm »
cambozzola, д-р Илиев няма да те остави на кого да е.
Моя приятелка роди спешно миналата година при д-р Лазарова по-време на неговя отпуск,
и само нейната веща намеса спаси и нея и бебето, то бе в 31седмица!
Това е просто пример, там всички са добри, а понякога всичко е и късмет!
Говоря от опит раждала съм и спешно и планово там!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #629 -: Август 09, 2010, 23:12:22 pm »
Натали, и аз слагах утрогестана до края на 12 г.с. Дозата ми беше 3х2. Мисля, че 8-9 г.с. е рано да се спира. Все пак още не се е оформила плацентата.

« Отговор #630 -: Август 09, 2010, 23:46:48 pm »
Аз слагах утрогестан до 13-14 г.с и след това го спрях по схема. Знам, че не се спира рязко, както и преднизолона.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #631 -: Август 10, 2010, 07:53:39 am »
Влизам да сложа едно виртуално рамо на Камбозола,че то май наистина не остава време .То си е напълно нормално според мен да се "Втилясваш"както казваш ти :bighug:
Кремкарамел,1 ден до старта -успех и на теб и приятни срещи с бебо и на двете ви :bighug:  :crossfingers:

*
« Отговор #632 -: Август 10, 2010, 09:43:19 am »
Momicheta, moreto naistina tuk e mnogo mrysno. Nie sme na all inclusiv na Sv.Konstantin i Elena - hotel Rubin.Taka iskah zaradi Elitza, koqto nishto ne slaga v ustata za qdene. Internet-a e platen  8O, i nqma kirilitza na tozi PC. Hranata e ujasna, personala ne e mnogo lubezen, napitkite sa - ujas, gadno kafe, ganda razredena koop kola i sokove. Abe udarila gi e krizata.
Inache plaja ni e pod nosa, tochno pod terasata i slizash dolu.
Za zapeka, az pyrviq pyt do kraq kakvo li ne probvah i nishto ne pomagashe , beshe ad, a togava qdeh mnogo plodove i technosti. Togava daje pieh dufalak za bebeta, i sutrin po edna malka lyjichka olio i pak nishto. Sega poveche me izbiva na testeni izdeliq i nqmam problem s toaletnata.
Utrogestan-a dokato go pieh vse imah zatzapvcane, a sega kato go spiram i nqma nishto, daje sprq da mi se spi neprekysnato, koeto beshe mnogo gadno.
Mishatnta, blagodarq, no tozi pyt stana neplanirano i mnogo neochakvano. Imah i dosta problemi v nachaloto, no sega da chukna na dyrvo se postabilizirah.

*
« Отговор #633 -: Август 10, 2010, 12:10:43 pm »
Добро утро,

Шани, Карамел, Камбозола, продължаваме да чакаме и да стискаме ;)

Днес бях при доктора на доплер на плацентата. Засега всичко е нормално. По днешните сметки на по-новичкия ехограф, излизаме в норма като седмици. Бяха ме наплашили, че вървим много назад, тя от психясване започнах да се тъпча с храна (макар да знам, че това не помага). Всичко си е до човекът, който прави измерванията значи, а аз се притеснявам и се втелясвам. :)

Fia, дано всичко е наред при вас и да нямаш проблеми. Пиши на кирилица. Ако нямаш такава на компютъра, сайтът си има КРЕДОР.

*
« Отговор #634 -: Август 10, 2010, 12:17:51 pm »
Спрях да пия Утрогестана в 15 седмица, но не съм знаела, че се спира постепенно. Пиех го защото имах болки, не съм имала кървене. От известно време нямам и болки вече. Кажете толкова ли е лошо дето съм го спряла изведнъж?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #635 -: Август 10, 2010, 12:20:25 pm »
Смарайди, не е лошо, че си го спряла изведнъж - обикновено така се спира и няма проблем. Постепенно го спират тези, като мен, които прокървяват при спиране изведнъж.

*
« Отговор #636 -: Август 10, 2010, 12:34:24 pm »
А какво ще кажете за фолиевата киселина? Докога се пие? Питам, че ми свърши опаковката.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #637 -: Август 10, 2010, 12:38:24 pm »
Да ви кажа след като прокървих, док ми изписа утрогестан вагинално, но каза само докато спре зацапването. Честно да си призная, то спря още на другия ден, но тя препоръча да го продължа още няколко дни 2*2 и после още седмица 2*1. Тъй като снощи за последно сложих, се надявам да няма проблеми.
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #638 -: Август 10, 2010, 13:01:16 pm »
Камбозолке аз в четвъртак съм при д-р Илиев на преглед, та най-много да ми закъснее прегледа заради тебе  :wink: Пожелавам ти такова развитие каквото е най-добро и за двама ви с мъника!

що се отнася до утрогестана аз го слагах 3х3. Спрях го от раз в 12 седмица и не съм имала проблеми.
Фолиевата киселина се пие до четвърти месец, но за такива като мене с мутация е до край.
« Отговор #639 -: Август 10, 2010, 13:04:39 pm »
Криска, мерси, мерси, ама той ме вика утре - докато е дежурен ;) Може и да не те бавя хихихи.