Камбозола, аз нещо май не съм разбрала - гледам имаш още 7 дни до термин, не мога да разбера защо те натискат да раждаш, при положение,че дори не си преносила?! явно доктора бърза да иде на почивка... знаеш, може и две седмици да преоносиш, щом всичко с плацента, бебе и т.н. е наред, не виждам за къде трябва да се бърза.
ако все пак ще ти е от помощ = вечерта, преди да родя, преядох в един ресторант и след това се возих в рейса към Младост, ама най-отзад, където най-друса не че имах мерак да раждам, просто така се получи - 15 дни преди термин...
Успех и не се притеснявай!!
Ами да, проблемът е, че докторът ще ходи на почивка и аз съм в размисъл кое е по-малкото зло: да обмисля предизвикано раждане (възможно най-късно тая седмица, т.е. петък най-късно) или да раждам при друг лекар
Но ще видим какво ще стане до сряда, как ще е разкритието тогава, и на място ще решавам какво да правя. Проблемът е, че при предизвикано раждане, предпочитам да съм с епидурална, а Илиев съответно предпочита определени анестезиолози пред други. Не знам и кой от привържениците на нормалното раждане остава в Токуда - ще разбера в сряда и ще реша, защото може да не ми хареса алтернативата. Както е казала
Sharky, има значение при кого се ражда, затова съм в такива размисли. Явно аз съм, както тя го описва - без болезнени контракции, с бавно растящо разкритие. Не, че не може изведнъж нещата да се ускорят.
Inke, да, тези помощни средства ги пробвам, ама нещо не действат - гледам поне 2 часа на ден да съм права, в движение. Сега приключих с почистването вкъщи... Дано съм подпомогнала нещата или поне г-жа Гравитация да го е направила
. Четох обаче, че всички тези съвети са силно на теория и не е ясно доколко помагат - както и да е, аз съм послушна и правя възможното да го убедя с добро да излезе.
Кремче, верно ли си без разкритие? Ама хич? Толкова сме ги искали тия бебета, че сега яко сме стиснали кълки и не ги пускаме да излизат
Дано пък скоро ни огрее...
Lucky, аз до 9-ти месец не знаех какво е контракция. Пила съм но-шпа до 12-та седмица, с утрогестана, и после съм пила няколко пъти магнезий, по-скоро превантивно (ходихме до Чехия и заради пътуването със самолет и дългите разходки Сигридов ми беше казал да пия 2х1 диаспорал, но това в рамките на 3-4 дни, докато бяхме там). Така че и от предозиране с магнезий не е, просто не го пускам младежа.
Както и да е, сигурна съм, че нещата ще се наредят по един или друг начин. В крайна сметка, наистина има време до сряда, може да тръгне момчето.