0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #560 -: Август 07, 2010, 19:30:42 pm »
Инке, мерси за пожеланията. Днес ходихме на тонове да видим какво става. Няма такова въртене просто, докторката се изпоти да го гони.Детенце хич и не мисли да се поукроти малко, та да го прегледат като хората. И на ехографа въртя същите номера. Засега темперамента му е огнен, ще видим какъв ще е понататък. :D
*
« Отговор #561 -: Август 07, 2010, 20:27:33 pm »
Здравейте, предстои ми почивка на море. Лекарката ме посъветва да не се къп в морето защото е мн. замърсено. Вие как процедирате по този въпрос?
И още един въпрос, къде във Варна може да се направи биохимичен скрининг другата седмица? Ако може и някакви телефони за връзка.

« Отговор #562 -: Август 07, 2010, 20:49:26 pm »
Фиа аз въобще се отказах от морето. Предния път се върнах с бронхит и куп вируси, което ми се отрази пагубно. Също не бих се къпала в морето, защото има доста зарази.

ЗА БХС се прави само в София в МД болница на 14 ет. Иначе могат да ти вземат кръв и се изшраща с куриер тук в София.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #563 -: Август 07, 2010, 23:11:54 pm »
Благодаря за отговора. Първия път се пазех много-логично, от всичко, не съм помирисвала морета и басейни. Не бяхме ходили никъде от 4 години и сега резервирах почивката доста от рано, когато изобщо си нямах идея, че живота ми готви такава изненада :) Отивам само заради Еличка.
Момичета, има ли други мнения относно морските бани. Аз ще удържа на изкушението в името на бебето. Но темата ми стана интересна ...., какво мислите?

« Отговор #564 -: Август 07, 2010, 23:35:15 pm »
Днес ходихме на тонове да видим какво става. Няма такова въртене просто, докторката се изпоти да го гони.Детенце хич и не мисли да се поукроти малко, та да го прегледат като хората. И на ехографа въртя същите номера. Засега темперамента му е огнен, ще видим какъв ще е понататък. :D

Шаниииии, стягай се тогава! :lol: Няма да е леко. :wink: Ама ще е забавно. И моята Мина е така. Лудост е, постоянно се върти, маха ръце и се оглежда. Аз й викам /освен Фъстъчка, Муни Мамуни/ ЦРУ-то! :D
Характерът може да бъде променен, но темпераментът - не!  :D
Здраве за всички и спокойна бременност!
Очакваме скоро честитките за Карамелчето, Камбозолка и твоята! Успех и целувки.
« Отговор #565 -: Август 08, 2010, 00:07:31 am »
Благодаря за отговора. Първия път се пазех много-логично, от всичко, не съм помирисвала морета и басейни. Не бяхме ходили никъде от 4 години и сега резервирах почивката доста от рано, когато изобщо си нямах идея, че живота ми готви такава изненада :) Отивам само заради Еличка.
Момичета, има ли други мнения относно морските бани. Аз ще удържа на изкушението в името на бебето. Но темата ми стана интересна ...., какво мислите?

Фиа, за бих се къпала.  Не мисля, че ще си единствената бременна на море.
Аз се къпах се в минерален басейн, нямаше проблеми.
Не навсякъде е замърсено морето

« Отговор #566 -: Август 08, 2010, 00:09:49 am »
Моя приятелка се обажда на д-р Стаменов да го пита може ли да се къпе в морето. Отговора беше - разбира се, че може, само няма да се печеш на слънцето.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
« Отговор #567 -: Август 08, 2010, 00:15:04 am »

Cherry* супер за ритниците. Но това че си с предна плацента е по-добре за усещане на бебо, а със задна се усеща по-късно и по-трудно.

Грешиш, тпчно обратното е.

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #568 -: Август 08, 2010, 08:01:32 am »
Аз бях на море бременна 17-18 седмица миналото лято, не съм безкраен фен,
но това бе първото море на Митака и ходихме.
Пазех се много от слънцето и съм се къпала поне по веднъж на ден!

Фиа, страхотна новина, браво, Еличка ще бъде чудна кака!
Спокойни дни до финала на вашето второ приключение!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #569 -: Август 08, 2010, 10:12:27 am »
Аз ходих на море в 26-та г.с. ( ако не се лъжа...).
бяхме там 1 седмица, криех се от слънето, най-много да съм стояла половин един час и то до 11-12 часа...къпах се всеки ден в морето, по няколко пъти. Всеки път като ми стане много топло и се цопвах, не съм плувала - само се киснах и скачах  :lol: ( като подскачах леко във водата и корема ми си скачаше отделно ).
Проблеми :
- адски много ми се подуваха краката, направо като на слон. Не ми ставаха сандалите нито джапанките. => купих си нови джапанки тип "прашка"  :lol: там си се издувах на воля..също така купих един крем с див кестен и червени лозови листа на "Krauterhof" - доста сполучлив се оказа.
- получих слънчева алергия => купих си някакво мазило ...

Иначе беше невероятна почивка и се радвам че се престраших да отида  :D
*
« Отговор #570 -: Август 08, 2010, 10:42:25 am »
Здравейте момичета! Нашето момче се оказа момиче :D инъче сме в норми развива ме се добре, само дето аз не съм натдала и грам за месец :balk_113:!
Леко раждане на камбозола и кремкарамел :bighug:

Фиа ФХС се прави и във Варна - ако искаш ми пиши на лични ще ти обясня подробно, а за плажа и на мен ми казаха,че може,но да влизам с тениска във водата за да се мокри тялото постепенно и да не се пресече и след това я махаш и стоиш само под чадъра :balk_111:
 Хубав ден ви пожелавам :balk_177:
« Последна редакция: Август 08, 2010, 11:03:00 am от geri28 »
« Отговор #571 -: Август 08, 2010, 10:58:47 am »
Аз също се консултирах с лекаря си за плажа и споделям мнението му.
Може да се ходи на плаж, но в ранните часове до 10-11ч. или след 17ч.
Важното е да не си на силно слънце, дори и под чадъра, също така къпането в морето да става при равна вода, защото вълните могат да предизвикат контракции.
Аз лично препоръчвам и още нещо: Да се ходи само на чист плаж. На тези градски свърталища на хора, както и гадните плажове по курортите (дето краката на този до теб са ти завряни в лицето) съм им казала OUT от години. Морето е чисто когато не газят хиляда човека в него, не си оставят мръсотийте по пясъка и не ходят до 00 във водата.
Съжалявам за дългия пост, но винаги съм се възмущавала крайно много от тези факти.
« Отговор #572 -: Август 08, 2010, 11:14:04 am »
Още съм тук с мнение по въпроса за морето :). Ходихме в началото на юни на Слънчев бряг - не посмях да вляза във водата, защото изглеждаше ужасно гнусно: с плуващи боклуци и дебел слой мазнотия отгоре. А не съм от най-гнусливите. В басейн пък въобще не се престраших да вляза. Цяла бременност изкарах, без да боря гъбички, така че не ми се започваше с това занимание точно накрая. Като ми стане топло, влизах до коленете и се понамокрях.

Може би, ако бяхме ходили на по-чист плаж, щях да се престраша и да поплувам, но много внимателно, без да влизам рязко във водата, за да не предизвикам контракции.

Поздрави и лек ден от мен!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #573 -: Август 08, 2010, 11:26:43 am »
И още нещо! Не бива да се гмуркате. Заради налягането. Плуване, но не силово даже е за препоръчително.
*
« Отговор #574 -: Август 08, 2010, 12:55:16 pm »
Ние отидохме в петък на моренце с идеята да останем до неделя. Е да ама след няколко часа под чадъра и 2 къпания в морето /независимо колко топла беше водата/ така ме заболя стомаха и започнаха да ме обливат вълни, че се изстреляхме веднага към вкъщи. Да не говорим, че по пътя на обратно спирахме на всяка бензиностанция  :oops: Познайте за какво хи хи. Сега си стоя вкъщи и си ям препечени филийки със сирене и пия нош па. Мисля, че няма да посмея 2 път да отида на плаж тая година.
Милото много се изплаши само обикаляше в кръг около мен. Най-добре се чувствам вкъщи под климатика. Живот и здраве догодина ще отидем с бебка. На мен по-скоро ще ми липсват ските зимата отколкото морето
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #575 -: Август 08, 2010, 12:59:17 pm »
Включвам се да пожелая приятен незабравим миг на Камбозолка и на Кремкарамелче!

Добре дошли на новите бременелки и леки дни до термин!
*
« Отговор #576 -: Август 08, 2010, 13:20:31 pm »
Фия за биохимичен скриниг във Вана мога да ти препоръчам първо преглед при д-р Цонев в клиника Темелков, добър е и се урежда лесно час за него понеже д-р Балев най-добрия, но при него е доста трудно да се вредиш, а и според мен не е и необхидимо.След това се ходи с резултатите от прегледа в Терапията там ти вземат кръв и я изпращат в Националната генетична лаборатори и след няколко дни получаваш резултата.
Ако те интересуват подробности ще ти обясня всичко точно това е в общи линии, аз също много се чудих при кого да отида, но мисля, че избарх добър вариант, понеже за Варна не са много.
Камбозолка, Карамелче чакаме хубавки новини от вас! :D
*
« Отговор #577 -: Август 08, 2010, 15:06:34 pm »
Момичета включвам се с въпрос :oops:
Когато ви правят стандартните изследвания - кръв и урина изследват ли за албумин?
Онзи ден ходих и изрично казах,ако не е записано в направлението да си платя и да го изследват,но сега не виждам нищо такова :(!
« Отговор #578 -: Август 08, 2010, 15:44:38 pm »
albenanedelcheva защо да е точно обратно, можеш ли да обясниш? Аз винаги съм си мислила, че усещам първо бебето с предна плацента, тъй като е по-близо до коремната стена!!!!

geri28 гледа се белтъка. Ако той не е добре, тогава се събира урина в няколко последователни дни и се изследва албумина. Така ми казаха в Кандиларов последния път.
« Последна редакция: Август 08, 2010, 15:48:59 pm от nikolina-pikolina »

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #579 -: Август 08, 2010, 15:54:03 pm »
Благодаря ти Ники :D
Явно за това са казали,че е наред пък аз... :oops: