0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните №64
« Отговор #360 -: Юли 30, 2010, 22:31:48 pm »
Криска, за съжаление съм чувала и други момичета да се връщат отчаяни от д-р Марков. Аз ти препоръчвам да направиш консултация с друг лекар. Не искам да изпадам в подробности, но еднамайка едва не си загуби близнаците заради него. Сега се радва на 2 прекрасни дъщери.

Аз пък вечер усещам бебка много ниско долу, около срамната кост. Искам да идва понеделник и да се гледаме, за да знам, че всичко е наред.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #361 -: Юли 30, 2010, 22:50:05 pm »
Криска, едва ли ще мога да ти кажа нещо повече от това, което вече сте обсъдили с д-р Марков. Той е висококвалифициран специалист с много качествена апаратура и с основание се тревожиш след неговия преглед. Бременността така или иначе е едно изпитание, майчинството - също и тревогите ти няма да свършат, но могат да се облекчат, ако се съсредоточиш върху това, което реално можеш да направиш.

По отношение на носната кост - дали я ими или не ще се види на следващия ултразвуков преглед. Процесите на нейната осификация /вкостяване/ започват в този срок на бременността и понякога при близнаци се вижда малко по-късно в ембрионалното развитие.

Проблемът с тризомия 21 ще остане нерешен до раждането, освен ако не предприемеш амниоцентеза. Рискът от усложнения при близнаци обаче е по-висок. Допълнително трябва да се направи фетална ехокардиография, защото увеличената нухална транслуценция при при хромозомно нормални плодове може да е свързана със сърдечни проблеми. Ако има такива, трябва да се реши къде ще раждаш и да има готов екип от специалисти, които да се грижат за детето след раждане.

Разбира се, изобщо не е задължително бебето да е увредено и както ти е казала Люба, ние също сме проследявали такива бременностти и някои от тях са завършвали с раждане на здрави деца. Остава ти да решиш кое за тебе е приемлив риск и как да постъпиш.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #362 -: Юли 30, 2010, 22:59:00 pm »
Благодаря ви че се включвате момичета!

Мели благодаря и на теб за изчерпателния отговор!

Доколкото разбрах от д-р Марков дори и да направим амниоцинтеза нищо не можем да променим или направим на този етап така че аз не виждам смисъл да се рискува излишно. Може би една втора фетална морфология при друг лекар за още едно мнение не би била излишна.
Незнам! Объркана съм, но дано успея да си събера мислите.
« Отговор #363 -: Юли 31, 2010, 09:04:11 am »
Мина и последният ми преглед при Д-р Сигридов, ще ми липсва, сега остава да чакаме. Иначе всичко е наред, растем си и вече сме големи. Камбоцолке и аз като тебе съм натъкмила всичко и чакам. Мъжа ми обаче има да довършва някой работи, но това е негов проблем. Целувки на всички
Оооох, финалната права е най-дълга май :) И на мен ще ми липсват прегледите в клиниката. Но съм доста въодушевена от мисълта за срещата, така че...

kriska, момичетата и Мели са ти отговорили, но и аз си мисля, че една допълнителна консултация с друг специалист, няма да ти навреди. Като теб съм на мнение, че амниоцентезата е твърде висок риск, още повече, че нищо не може да се направи на този етап. Стискаме палци всичко да е наред и чакаме новини!
« Последна редакция: Юли 31, 2010, 09:06:26 am от cambozzola »
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #364 -: Юли 31, 2010, 10:05:28 am »
Криска, :bighug: Моля се всичко да е наред с твоите бебенца. Дай боже Любето да е права и твоя случай да е такъв. Явно не е само черно и бяло както са ти казали и другите и има не малка вероятност всичко да е наред.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #365 -: Юли 31, 2010, 10:13:19 am »
Криска мила, притесненията не те оставят  :( Много  :bighug: ! Дано остане зад гърба ти като неприятен спомен...и всичко да е наред! И аз мисля, че второ мнение би било добре.

Добре дошла Зайке !
*
« Отговор #366 -: Юли 31, 2010, 10:52:15 am »
Криска, направи преглед при 2-ри, ако трябва и при 3-ти специалист. Не може ли да се направи амниоцентеза само на бебето, за което с предполага, че не е добре? Аз много се шашках от амниото, но се оказа, че не е страшно. Разбира се при 2 бебета е по-сложно. Консултирай се с други доктори, за да вземеш най-доброто решение за вас.
Стискам палци!

zayak3, добре дошла! Лека бременност и много щастлив финал!

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #367 -: Юли 31, 2010, 11:38:10 am »
Меме дори и да направим амниоцинтеза и да излезе лош резултат ще бъде късно за каквито и да било действия  :( Проблема е че съм близнаци.

Ще потърся второ мнение и вече имам час за понеделник сутрин.

Благодаря ви на всички за подкрепата!

п.п. знаете ли до коя седмица се прави редукция?
« Отговор #368 -: Юли 31, 2010, 12:09:33 pm »
Криси, доколкото знам, редукция се прави до 12 г.с.Нека да каже и някой по-запознат.
*
« Отговор #369 -: Юли 31, 2010, 15:20:06 pm »
Относно резултатите от амниоцентезата - през лятото излизат по-бързо. Аз я правих в четвъртък в 10.45, като взех листа в сряда видях, че е разпечатан във вторник в 11.20ч. Били са готови на 3-тия ден, а ми бяха казали след 5 дни.
« Отговор #370 -: Август 02, 2010, 10:49:12 am »
Криска аз съм с 2 редукции. Най-добре е да се направи в седмиците м/у 7-9 г.с. В 12 г.с. вече е твърде късно, има много по-голям риск от спонтанен аборт и инфекция.
Но все пак питай как се процедира. Най-добре е естествена редукция, когато единия плод има аномалии, може организма да го изхвърли от само себе си.

Ти какво реши за второ мнение?

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #371 -: Август 02, 2010, 10:54:11 am »
Криска,  :hug2: не бързай със заключенията и потърси още мнения на добри специалисти, дано всичко остане зад гърба ви като лош спомен.
Добре дошла на Заяк - леки месеци до края и хубава среща със малкия човек.
« Отговор #372 -: Август 02, 2010, 11:02:42 am »
Здравейте, аз не съм писала отдавна, но нямах настроение.
Криска, аз правих редукция в началото на 13 гс, защото на първата ФМ в 11 и 3 дена се видя, че едното бебе е с тежка черепна аномалия. Казаха ми, че най-късно в 6 месец ще му спре сърцето и тогава ще е много опасно за другото бебе. Така, че нямах друг избор и направих редукцията в 12 гс и 1 ден. Лекарката, която го видя на ФМ ми каза, че редукция може да се направи до 15 седмица, но колкото по-рано по-добре. Така, че явно може и по-късно, но се прави през корема и мойта също беше така. Сега много ме е страх от инфекция, през седмица пускам цереактивен протеин и се моля да изкарам до края и да имам живо и здраво бебе.
Надявам се да не се потвърди диагнозата и да не се налага да правиш редукция.
*
« Отговор #373 -: Август 02, 2010, 11:32:40 am »
Момичета, благодаря за  милото посрещане  :bighug:
Криска, приеми и моята виртуална подкрепа и наистина не бързай със заключенията, преди да си се посъветвала поне с още един специалист.
*
« Отговор #374 -: Август 02, 2010, 11:41:03 am »
Cherry, kriska,
много съжалявам за това, което преживявате. Бъдете силни! :bighug:
kriska, консултирай се за всички възможни варианти, обмисли ги и избери най-добрия за вас!  :crossfingers: и дано накрая всичко завърши добре и за двете ви!
*
« Отговор #375 -: Август 02, 2010, 12:38:23 pm »
Привет и от мен момичета :)Искам да ви попитам, всички ли сте си правили изследване за тромбофилия когато забременяхте и това стандартно изследване при бременност ли е, или се прави по някакви показания? Срам не срам, не бях и чувала за тромбофилия преди да видя двете чертички  :oops:, прочетох каквото намерих по въпроса естествено и още повече се обърках. Лекарят ми каза, че пуска това изследване, защото не съм забременяла веднага когато сме искали, ами сме опитвали няколко години и чак тогава е станало...не ми е ясно това каква връзка има с кръвосъсирването, ама нейсе. Ще го направя изследването така, или иначе, но липсата на всякакво обяснение какво и защо се прави и какви са рисковете от наличието на едно, или друго ужасно ме изнервя  :? Знам, че е най -добре да попитам лекаря си за тези неща, но за съжаление той ме третира като идиотка и на въпросите ми се отговаря със: "защото така трябва" и дотам. Разбирам, че е доста натоварен и пр. и не разполага с много време да се обяснява с пациентките си, ама това е друга тема. Ще ви бъда благодарна да споделите каквото знаете по въпроса с тромбофилията и при вас как стоят нещата, понеже нищо не е по-плащещо за мен от липсата на информация.
Лека бременност и щастлив завършек желая на всички ви!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #376 -: Август 02, 2010, 13:40:31 pm »
Криска, ще се моля всичко да е наред с двете бебенца. Представям си колко ти е тежко.  Не прави АЦ щом е опасно при близнаци. За редукция, знам ли. Според мен шансът бебето да си е добре е много голям. Моля те, не се отчайвай, а вярвай, че всичко ще е наред. Аз вярвам, че на следващия преглед и второто бебе ще си има носна кост!

Кога най-скоро можеш да отидеш пак на преглед?

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #377 -: Август 02, 2010, 14:09:42 pm »
 Криска каза, че има час за понеделник...чакаме и се молим всичко да е наред .
« Отговор #378 -: Август 02, 2010, 14:31:45 pm »
Дано всичко е наред с Криска при втория преглед и да е заредена с много надежда и усмивки!
С теб сме Крис  :bighug:
*

altea

• 214
  • щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване.
« Отговор #379 -: Август 02, 2010, 14:45:30 pm »
Криси, моля се нещата да се развивят в положителна посока  :crossfingers: