0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните №64
« Отговор #320 -: Юли 29, 2010, 18:36:41 pm »
cambozzola и тя се загуби нещо :)
Дано само хубави новинки четем занапред!
Тук съм, тук съм, няма нищо ново на хоризонта  :?, затова не пиша. Само дето имам яки подготвителни контракции, доста на брой дневно. Чувствам се като кораб-майка, тежко ми е, жега ми е, не мога да спя и няма поза, в която да ми е удобно (най-накрая да помрънкам като истинска бременна  :wink:).

Иначе, свърших всичко важно:
- приключих с училището за бременни - вече съм подготвена за предизвикателствата на раждането и майчинството  :wink: :lol: (де да ставаше така);
- осведомена съм по въпросите за кърменето (и се чудя дали не е по-голямо приключение от раждането);
- приготвила съм багажа - само личната карта и гримовете  :wink: са извън сака - няма да излизам грозна на снимките, я;
- ходя всяка седмица на тонове - идеални са
- според ехографа днес бебун е 2944 г - не са ме преглеждали още за разкритие, сефтето ще ми е другата седмица;
- сдобих се с домашна помощница и изчистихме къщата - много съм доволна;
- бебешките дрешки са изпрани, изгладени и подредени по шкафчетата (след 2 преподреждания);
- количката пристигна, сглобена и разучена е (дори си я карам из вкъщи за ужас на котарака - голям кеф хихихи)

Ми, това е от мен. Уж нямало какво да кажа...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #321 -: Юли 29, 2010, 20:15:09 pm »
Отива ти вече да мрънкаш, че му се вижда края, ама ние не смеем да гъкнем даже  :lol:
Звучиш много ведро и щом всичко е готово, значи чакаме само бебчо  :balk_103:

« Отговор #322 -: Юли 29, 2010, 22:00:49 pm »
Момичета имам една чуденка!Една позната прави ин витро и след като роди започна да кърми малката си дъщеричка-обаче се установи че малката имала някакви малки кистички по ячниците и докторите казаха да спре да кърми,защото в кърмата имало много останали хормони от инвитрото.Та аз като съм инвитро как да разбера как ми е кърмата,там където ще раждам на дали има къде да ми я изследват.То аз много се разбързах термина ми е чак октомври ,но все го мисля това.
*
« Отговор #323 -: Юли 29, 2010, 22:53:46 pm »
didundri,за първи път го чувам това. Според мен трябва да се посъветваш с консултант по кърмене и лекарят, който ти е извършил ин витрото. Самата аз познавам много жени, заченали ин витро, които си кърмят момиченцата и никой нищо не им е казвал за връзката кърма-ин витро.
« Отговор #324 -: Юли 29, 2010, 23:07:50 pm »
Аз също се учудих,но всичко това се случи и мен ме хвана шубето,започнах да правя сметки,как да отида след родилното веднага да пусна изследване на кърмата или някой да я занесе-абе ужас.Затова си помислих,че може някой да знае нещо повече или поне  къде се правят тези изследвания.
« Отговор #325 -: Юли 30, 2010, 07:11:43 am »
Добро утро :).
 Това за кърмата и мене ме интересува и аз съм след инвитро,ще следя темата  :?
 Иначе с бебчо всичко е наред,вече сме почти 9 см. 112г. и сега пък ново 20 май ще сме не момиче а момчеее  :lol: :lol: :lol:
 Излезнаха ми резултатите от БХС,казаха че са ми перфектни и от тук нататък нямало смисъл да пускам,само ехограф  :wink:
 Лек ден ви желая :).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #326 -: Юли 30, 2010, 09:10:01 am »
Ехе, камбозолче то не останало - и с всичти тези приготовления ме изкефи- много вълнуваща среща с бебо ти пожелавам скоро  :bighug:
Мънки, и за тебе много се радвам да чуя че нещата се нареждат и следват своят нормален ход - само така! Аз тези дни си получих изследванията за ПКК и ме изкараха с кръвна захар в поликлиниката та се наложи на следващият ден да ме мъчат отново с иглите  - но пък резултатът е добър - в лабораторията установиха че нямам завишена глюкоза. Странни са тези изследвания. Сега ще се отдам на заслужена почивка и бягам другата седмица на моренце  :balk_183:
*
« Отговор #327 -: Юли 30, 2010, 09:34:46 am »
didundri,
може да ти я изследват предполагам. Попитай доктора. Те така или иначе изпращат по-специфичните проби за изследване в София. Но все пак са минали 8-9 месеца от стимулациите, а през този период е имало много по-голям бум на хормони в майчиния организъм, отколкото вкараните инжекционно или чрез таблетки и ме учудва подобно твърдение. 8O
« Последна редакция: Юли 30, 2010, 09:41:31 am от Lucky »
*
« Отговор #328 -: Юли 30, 2010, 09:42:50 am »
didundri,
може да ти я изследват предполагам. Попитай доктора. Те така или иначе изпращат по-специфичните проби за изследване в София. Но все пак са минали 8-9 месеца от стимулациите, а през този период е имало много по-голям бум на хормони в майчиния организъм, отколкото вкараните инжекционно и ме учудва подобно твърдение. 8O

didundri, честно казано, и на мен ми е чудно как така, след толкова време, е възможно да влияят хормоните от ин-витрото. Може би ако Мели се включи ще ни разясни ситуацията.

Камбозолка, ти си шампион бре - много си организирана, браво :)

Мънки, радвам се, че сте добре. Момче, момиче, няма значение - нека само да е здраво бебочето.

Йоанче, хубаво изкарване на морето!

Аз вчера смесих доста храни и май си докарах стомашни проблеми. Цяла нощ съм на тоалетната чиния. Дано днес ми поотмине. Засега няма да пия лекарства.

« Отговор #329 -: Юли 30, 2010, 10:05:37 am »
Здравейте момичета,
Да ви питам нещо което ме човърка... Според вас има ли нужда да се ходи на фетална ехокардиография без никой от лекарите да ми е казвал че е необходимо? Вие ще ходите ли или вече сте ходили и кой ви каза да го направите. По принцип ме следи Сигридов, но тъй като няма да се виждам с него повече от месец и половина се чудя дали да не отида при доц. Томова да види бебка в този дълъг промеждутък...
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #330 -: Юли 30, 2010, 10:08:20 am »
Момичета имам една чуденка!Една позната прави ин витро и след като роди започна да кърми малката си дъщеричка-обаче се установи че малката имала някакви малки кистички по ячниците и докторите казаха да спре да кърми,защото в кърмата имало много останали хормони от инвитрото.Та аз като съм инвитро как да разбера как ми е кърмата,там където ще раждам на дали има къде да ми я изследват.То аз много се разбързах термина ми е чак октомври ,но все го мисля това.

Това предлагам да го сложите в Да се повеселим малко - "бисери" на репродуктивна тема:)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #331 -: Юли 30, 2010, 10:13:04 am »
Хехе, Мели, благодаря за бързия отговор. "Бисерно" е наистина :)

Яна, и аз много се чудя за ехокардиографията, тъй като аз самата имам проблеми със сърцето. Но, когато правихме ФМ при Томова, и казах за този проблем и тя не ми спомена, че има нужда от допълнителни изследвания.

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #332 -: Юли 30, 2010, 10:35:04 am »
Здравейте момичета  :D

Камбозолка та ти си готова с всичко  :wink: леле чак аз се развълнувах докато те четях!

Маймунке все тая какво ще е! Важното е ти и бебето да сте добре!

Моята ФМ се отложи за днес. Исках да попитам тези от вас които са ходили на ранна ФМ при д-р Марков прегледа коремен ли е или вагинален и каква е цената?
*
« Отговор #333 -: Юли 30, 2010, 10:45:33 am »
cambozzola браво на теб, вече си готова желая ти прекрасна среща с малкото човече!
Мonkey :) радвам се че си добре, пък за пола каквото излезе не му мисли само да е здраво бебчето.
yoanna приятно моренце, аз тази година забравих че съществува, въпреки че съм във Варна, но нищо догодина ще наваксаме.
Днес мисля да отида на лекция на Ла лече лига от 17,30 за кърменето в Орбита, мацки от Варна някоя от вас ходила ли е досега?
« Отговор #334 -: Юли 30, 2010, 11:00:45 am »
Раши, доколкото си спомням тебе също те следи Сигридов (извинявай ако бъркам). Ти сама ли си реши да отиеш при Томова за ФМ и всъщност до сега само ранна ФМ ли си правила с БХС или повече?
*
« Отговор #335 -: Юли 30, 2010, 11:13:36 am »
Раши, доколкото си спомням тебе също те следи Сигридов (извинявай ако бъркам). Ти сама ли си реши да отиеш при Томова за ФМ и всъщност до сега само ранна ФМ ли си правила с БХС или повече?

Янче, бъркаш ме с някой. Аз ходех при Владимиров, но успяхме по естетвен път. Димитрова от неговата клиник ме насочи към доц. Томова. Сега се следя при Дяволов в МД. Да, правих само ранен БХС и ФМ в 19та седмица.

« Отговор #336 -: Юли 30, 2010, 11:31:45 am »
Раши, - ясно. Извинявай - по принцип съм много зле с помненето на имена... :oops:
А сега (може би от хормоните) положението е още по отчайващо...
« Отговор #337 -: Юли 30, 2010, 11:40:31 am »
Здравейте,

на мен в Токуда лекарката ми каза, че за близнаци е задължителна ехо-кардиографията, макар че на ФМ се вижда, че всичко е наред. За едно бебе, освен ако няма проблеми в семейството, това изследване не се изисква.
д-р Спасов е специалист в детска кардиология.

При мен треската отмина, остана само гадния херпес, но той излиза на нервна почва и нищо чудно покрай проблемите с мама да е избил сега.

При мен нещо тези дни бебетата са много спокойни, риткат, ама не са много активни. Та няма търпение да се гледам в Понеделник.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #338 -: Юли 30, 2010, 11:51:56 am »
Ей, Камбозолке, така ме развесели с твоите приготовления за срещата с бебо!  :lol: Дай Боже всичко да мине леко и бързо и скоро да се гуршакате с бебчето здрави и щастливи!
Добре, че Мели се вкючи, че и за се шашнах първоначално с тая теория 8)
« Отговор #339 -: Юли 30, 2010, 12:07:31 pm »
Мели, благодаря ти! За първи път чувам подобно нещо и аз.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!