0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните №64
« Отговор #300 -: Юли 28, 2010, 15:22:21 pm »
Гастроентеролога ми предписа кваматела, но не е сигурен че може да се взима от бременни.
Аз от началото на стимулациите до сега съм 6кг на долу  :? Вече се чуда с това повръщане и неядене дали ще почна да качвам поне малко.
Не се притеснявай, аз съм пила Квамател по време на бременността, предписа ми го д-р Сигридов И при мен повръщането беше зверска работа и аз бях в болница и системата върви на едната ръка, аз от другия край повръщам :( Това беше до края на 5 месец и чак тогава почнах да качвам килограми, защото и аз бях отслаблана страшно много при ръст 163 бях 45кг  :oops:
Гиназол съм слагала два пъти по време на бременността и имаше ефект А болежките в гърба, кръста, крака и глава само с Парацетамол!

Късмет момичета и прекрасни бебоци на финала!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
« Отговор #301 -: Юли 28, 2010, 15:27:36 pm »
Дианка, като гледам сме си съседки. И аз съм в Младост, 1А, до Билата. Ти не можеш ли с метрото до Университета и от там с тролей за 2 спирки?

Момичета мислих си, че като се поправи времето, можем да си спретнем една софийска среща  :D Да премерим сили и шкембаци   :eating:

Дианка аз не помня какво слагах превантивно за гъбички, но бяха 3 глобули в кутия -Канестин или нещо такова.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #302 -: Юли 28, 2010, 18:35:14 pm »
Ники,аз тебе отдавна съм те набелязала за среща  :wink: обаче трябва да си намеря помощник, да дойде с мен,ако взимам малкия, че това чудо няма удържане. Ние сме в къща с двор и ми е лесно, пускам го, заключвам двора и така. Но извън двора трябват бързи крака и здрав гръб, а при мене липсват нещо  :lol:
Гиназол намерих в Сандански, даже си поръчах 2 кутии. Канестен е всъщност клотримазол с друго име и на мен не ми действа :(
Иначе за ФМ утре май ще ползвам рейс 413, иначе трябва да сменям 3 вида транспорт  :x
« Отговор #303 -: Юли 28, 2010, 18:42:23 pm »
Дианка супер, къде шък къща с двор? Ако трябва аз ще дойда, това е най-малкия проблем.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

altea

• 214
  • щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване.
« Отговор #304 -: Юли 29, 2010, 10:50:28 am »
Здравейте, моите резултати от БХС показаха висок риск и отивам на АЦ. Преди това обаче трябва да мина на ФМ при доц.Томова,но има свободен час за 15,09, а тогава ми е късно тъй като АЦ ще е първата седмица на септември. Доцентката пък от 20,08 излиза в отпуск... Обадих се на асистентката и, дано ме сместят извън графика някак си. От друга страна ФМ било добре да е в 19 г.с.,а аз ще съм 16+4 дни на 20,08 и не знам прави ли се тогава. Абе голяма обърквация,все има за какво да се тревожа, не знам кога ще зе зарадвам,че ще имам бебе. Дано поне резултатите от АЦ да са добри за бебчо.
« Отговор #305 -: Юли 29, 2010, 11:03:24 am »
Алтеа ФМ можеш да направиш и сега. Аз правих една в 13 г.с. и една в 16 г.с. Не е вярно, че трябва да е в 19 г.с. Плюс това ти препоръчвам да се обадиш във Фемина, за да видиш дали имат по-рано часове. Все пак доц. Димитровва, която се води една от най-добрите на АЦ работи там.

Мен пък от вчера ме обливат едни топли и студени вълни, заспах в 22ч и съм спала 11ч, събудих се даже схваната. И от горе на всичко май ми избива херпес, та сега съм му сложила лепенка. Хем у нас седя, с никой не се виждам...и пак.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #306 -: Юли 29, 2010, 11:20:30 am »
Аз пък днес се събудих с малко кръв в носа! За пръв път ми се случва, иначе футболистите се синхронизираха и от време на време имам почивка в полувремената  :lol:
Започнах да ползвам Сензодин заради афтата, че още ме мъчи.
*
« Отговор #307 -: Юли 29, 2010, 11:21:21 am »
Добро утро момичета.

Алтеа, пожелавам ти късмет. Всичко ще бъде наред, ще видиш!

Раиска, къде се дяна ти бре? :)

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #308 -: Юли 29, 2010, 12:12:21 pm »
 :D Ей ме на !
Нищо не ми каза по изследванията, няма да пия желязо за хемоглобина, пита ми дали имам някакви оплаквания по другите неща - казах не, изобщо...и това беше  :)
Погледна ме и каза, че всичко е наред, изобщо не се притеснява за мен и мога хич и да не ходя..смях се доста, там винаги влизат и две жени - едната е акушерка, а другата рецепционистка...яко глупости говорят, аз само се смея и корема ми подскача...та не знам какво вижда док на монитора...питах как са ми водите - "идеални, блестят"... :lol: някак като ми каже - всичко ти е наред, аз какво да питам повече. Питах как се е разположила - каза че главата и е долу и туй то.  :D

В общи линии нямам кой знае какво за разказване.
Питах за гъбите, казах че чат пат ме дразни някакво течение ( сърби ме ) но сега изобщо нямам оплаквания. Т.е. някак на периоди...1 седмица ме дразни 2-3 седмици нищо. Той каза, че изобщо може да не са гъби, да си ходя така, а по-късно ще пуснем МБ и ако има нещо ще се лекувам.
И те така...
*
« Отговор #309 -: Юли 29, 2010, 13:42:20 pm »
Алтеа, спокойно! Моята първа ФМ е в 16г.с. и 3 дни, направихме и 2-ра контролна в 17г.с. Бях проверявала при Фемина и Марковс имаха часове, ако не придиряш за конкретен доктор, може да те вместят до 1 седмица.
Хубавото е, че шефовете и на 2-та центъра (доц.Димитрова и д-р Марков) правят амниоцентези в Майчин дом и се водят за най-добрите, заедно с доц.Карагьозова. Доц.Димитрова излиза в отпуск от 9 август.
От 17 до 23 г.с. при доц.Томова се прави фетална ехокардиография и ФМ (пише го в сайта й), де факто, ако казваш, че ще си в 16г.с. и 4 дни, значи си влязла в 17г.с. и ще можеш да направиш и двете изследвания.
Амниоцентезата е хубаво да се направи между 16 и 20г.с, но когато се налага я правят и по-късно. Така че датите на ФМ и амниото се връзват идеално, тях поне не ги мисли. Важното е накрая резултатите да са хубави. Успех!

Момичета, да се похваля, излязоха резултатите от бързия ДНК тест за Даун - отрицателни са. Отдъхнах си, сега чакам подробния анализ за по-рядко срещаните болести.
« Последна редакция: Юли 29, 2010, 13:44:20 pm от Meme »
*
« Отговор #310 -: Юли 29, 2010, 13:55:12 pm »
Здравейте на всички, аз съм още на ринга, но ми се скапа компа и пиша от друго място. Засега съм добре и устисквам още.
« Отговор #311 -: Юли 29, 2010, 14:15:54 pm »
Миме, ехокардиография се прави при близнаци, при берменна с едно дете не се препоръчва. Така че според мен няма смисъл да се дават допълнително пари. Плюс това трябва да се направи от детски кардиолог, доц Томова не е такава.
Във Фемина идва един лекар, д-р Спасов, който е спец. детки кардиолог. Т.е. не се залъгвайте за това изследване, само защото го пише на сайта.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #312 -: Юли 29, 2010, 14:16:53 pm »
Шани, точно се чудех къде си тия дни!!Стискай имаш още много време!!
Алтеа, успех на АЦ!!Аз ходих на ФМ във Фемина, и наистина могат да те вместят до1 седмица напред, ако нямаш претенции при кой лекар да си!!
Раиска,
Цитат
"идеални, блестят"...  :lol:
 :lol:  :lol:  :lol: по-хубаво от това не бях чувала, много готин доктор!!
Аз днес бях на късна ФМ във Фемина - всичко й е наред на момата, само дето продължава да върви по-дребничка и има разминаване с около 1 седмица от термина...Но за мен е важно,че всичко с органите е наред, докторката я гледа повече от  40 мин. Плацентата ми е 1 степен, водите са наред,шийката не е скъсена, абе каза ми, че повече няма нужда да се гледаме толкоз обстойно. След 36г.с. трябва да ходя всяка седмица на запис на тонове (при тях струва 10лв), а при евентуално преносване - всеки ден  :?
Ники, на мен херпес ми е излизал вече 2-3 пъти с тази бременност - док ми каза, че вероятно е от понижения имунитет. Обикновено след херпеса се сдобивах и с гъбки  :x :x :x
*
« Отговор #313 -: Юли 29, 2010, 14:21:58 pm »
Шани, къде се изгуби бре наистина ;) Стискаме ти палци :)

Раис, ами той ти е казал същото като на мен доктора, браво! ;)

Ники, не знам дали Томова е кардиолог, но със сигурност е специализирала детска ехокардиография. Освен това ако майката или бащата имат някакви кардиологични проблеми, се прави ехокардиография и на едно бебе. Аз затова отидох специално при нея. Ако някой иска да търси добър детски кардиолог, най-добрите са в Национална кардиологична болница. Един от добрите кардиолози там е Шалганов.

*

altea

• 214
  • щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване.
« Отговор #314 -: Юли 29, 2010, 14:54:17 pm »
Момичета,благодаря за куража. Мен от една страна ми дава надежда това,че са посочили моята възраст ,а не тази на донорката,която както писах е на 24г и има едно здраво детенце на 8месеца и това повишава риска,а от друга страна ме притеснява тази нухална гънка 3,1мм. Имаме назална кост. Аз нямам претенции относно това,кой ще ме гледа на ФМ,но лекарката ми ме праща точно при доц.Томова и каза,че АЦ ще ми я правят в клиниката, не ми казва да ходя в МД. Сега ще се обадя към 4 часа да видя какво е казала доц.Томова-дали ще ме смести за някой ден и ако не ще търся друг специалист. Сестра ми роди второто си дете на 37 в Гърция и на нея са и правили АЦ,но за БХС не знам,май там АЦ е задължителна при напреднала възраст.Дано няма проблеми и да се зарадвам най-после и аз.Меме радвам се за хубавите новини при вас.
« Отговор #315 -: Юли 29, 2010, 16:23:47 pm »
Altea, стискам палци всичко да е наред!
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #316 -: Юли 29, 2010, 16:32:37 pm »
kremkaramel, вече не остава :)
cambozzola и тя се загуби нещо :)
Дано само хубави новинки четем занапред!
*

stertje

• 538
  • звездобройка
« Отговор #317 -: Юли 29, 2010, 17:50:28 pm »
Връщам се с отчет - малката мауймунка не се е обърнала дори и със сантиметър, ако се задържи така, в 36 седмица лекарката ще се опита тя да я обърне, ако ли не ще ме срежат.
Взе ми кръв и точно преди да извади иглата я натисна и много ме заболя, и сега ще чакам да не ми се обадят, значи всичко е наред, ако ми звъннат значи трябва да правя допълнително изследвания. Хубавата новина, че иначе всичко и е наред, дори върви седмица напред. Това от нас засега. Почвам да търся из нета упражненията за обръщане.

kremkaramel наистина, то при тебе и Шаноарчето малко остана. :bighug: :crossfingers:

Алтеа - аз минах през амниото, спокойно всичко ще е наред. Знам, че ще ти е трудно, но на някой от нас просто ни е писано и през това да минем. :bighug: :bighug: :bighug: Мисли положително.
меме - браво за положителния резултат, сега дишаш вече по спокойно нали? И другите ще са добре, не ги мисли много.
<br />[/url][img]http://ticker
« Отговор #318 -: Юли 29, 2010, 18:09:31 pm »
дианка къде ще ходиш на тонове?в Окръжна нищо не плащах, но пък бях с избор на екип, може би затова :?иначе и микробиология ми пускаха при тях - и това е в цената.
В 36 се прави микробиология мисля.
[/url][/url]
*
« Отговор #319 -: Юли 29, 2010, 18:20:44 pm »
дианка къде ще ходиш на тонове?в Окръжна нищо не плащах, но пък бях с избор на екип, може би затова :?иначе и микробиология ми пускаха при тях - и това е в цената.
В 36 се прави микробиология мисля.
Ами не съм решила още. ЖК не ми предлага такава услуга, поне преди не ми е правила записи. С Момчил ходех в Мд, но там струваше 15лв и отидох само 1 път, 5 дни преди да родя  :oops: За сега съм без избор на екип, насочила съм се към МД.Но във Фемина е много приятно, доволна съм и от докторката. Имам още време да помисля  :wink: