0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

stertje

• 538
  • звездобройка
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #280 -: Юли 27, 2010, 18:05:29 pm »
А,аз съм в нормата. :D Имам дори 2 отгоре ако искам да качвам. ;) Ама ако ям като днеска... досега не бях се чуствала толкова гладна. :oops: :D
<br />[/url][img]http://ticker
« Отговор #281 -: Юли 27, 2010, 18:57:35 pm »
Ами, явно е ОК!
Според този калкулатор от Илейни имам толеранс от 2кг. за сега.
Относно теченията, имам леко такова с жълтеникав оттенък.
Момичета това СУЕ какво показва? Оставих си изследванията в офиса и не мога да ви цитирам стойностите, но май беше нещо като 50-52 ...  :ask:  Може и да лъжа.
*
« Отговор #282 -: Юли 27, 2010, 20:53:22 pm »
Май не трябва да се изследва СУЕ при бременни. Всеки организъм реагира индивидуално и не мисля, че който и да е лекар може да си направи някакво заключение, наблюдавайки този показател при бременни.

Аз започнах да качвам най-накрая. За има няма 2 седмици съм към 4 кг отгоре и съм почти на долната скала на този калкулатор :)
Хемоглобина ми е 101 и като се върне доки, ще му звънна да питам какво да пия.

Бебчетата вече трети ден ме риткат доста активно и често. До сега бяха по-кротки и се чудя дали има някаква причина!?!

kriska, радвам се че си по-добре!
« Последна редакция: Юли 27, 2010, 20:57:31 pm от Lucky »
*
« Отговор #283 -: Юли 27, 2010, 23:52:47 pm »
Криска, дано повече нямаш преипетии!! Това повръщане от вирус или от бебета е било  8O
Аз пия Квамател, самопреписах си  го, защото и с предишната ми бременност само той ми помогна - но го пия срещу киселини, а не срещу повръщане. За повръщането пих преди 3-4 дни едно хомеопатично - Вомитусхил се казва, става за бременни и кърмачки. но аз драйфах от някакъв вирус  :x много ми помогна,ако искаш питай за него.
Раиска, гоня те, аз съм вече +13кг, 63 кила съм  :x . Предишния път стигнах 71 и беше ужасно, ама то от лакомия, не от дебело бебе  :lol:
Ето какво ми излезе на калкулатора, хахаха:
"Резултати
Вашият BMI (преди бременността) е: 18.37 (под нормата)
Препоръчваното за Вас тегло в края на бременността е: 64.9 - 68.2 кг
Теглото, подходящо за Вас в 30г.с. e: 59.3 - 61.3 кг "
хм, ето, знаех си, че съм наддала повече от необходимото  :lol:
*
« Отговор #284 -: Юли 28, 2010, 00:00:16 am »
Благодаря , май се заформяме доста мами на мъжлета  :D Живи и здрави да са само...
аз имах усещане ,че ще е момче нашият бебок още отначалото , макар че нямаше да се разочаровам ако ни бяха казали мома . такива красоти има за дами  :D

Викс
с тебе душа вървим ръка за ръка  :bighug:

Ники и моят корем варира . сутрин е  по-малък отколкото вечерта , а и някои дни е по-малък ...незнам на какво се дължи. Аз също имам засилено течение от 10тина дена - воднисто и жълтеникаво . вчера пуснах МБ и в края на седмицата ще видя какво става. Док каза ,че на повечето бременни им се засилва секрета.

Лъки на мен ми изписаха Малтофер  за хемоглобина , моят беше 107.

Ейй аз по този калкулатор съм почти точно  :lol: сега съм +4/4.500 от началото . Прави ми впечатление , че не качвам постепенно , ами примерно качвам около 700гр и после ги задържам известно време. Аз се тегля всеки ден  :oops: като се съблека сутринта и се мятам на кантара. :lol:
засега не се ограничавам от нищо , дано само зимата да не тръгна рязко нагоре , че май трупам в краката и дупето... коремът ми е малък , някои даже не могат да предположат че съм бременна , по-скоро приличам на напълняла с малко заоблен корем  :D

Криска оправяй се и се пази мила!

« Отговор #285 -: Юли 28, 2010, 09:25:34 am »
Леле,аз по тоя калкулатор ударих не тавана ами не знам кое,в деветия трябва да съм 70 кила,аз съм в седмия и сега съм 70 кила.До края май ще се търкалям.
Лъки,не се притеснявай за СУЕ- то,аз така миналия месец от страх си  пуснах 3 пъти ПКК и все по високо излизаше до 35.После Бойчев каза,че не било проблем да не го мисля,но все пак ако е над 60 ще вляза в болницата.
*
« Отговор #286 -: Юли 28, 2010, 09:38:22 am »
Вчера си получих изследванията за ПКК - изследвани са ми 16 показателя, но нямам СУЕ изследване  :ask:? То важно ли е и какво определя? Правих ми и ЕКГ? Днес ми взимат кръв за кръвна захар...въобще надупчиха ме напоследък....ама кво да се прави ще се търпи в името на добрата кауза :lol:
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #287 -: Юли 28, 2010, 10:03:12 am »
Рашинка, къде си с отчета ???  :)
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #288 -: Юли 28, 2010, 10:46:22 am »
Привет са всички мами  :lol:
Относно килиграмите, аз още не съм качила нищо, храня се нормално, доктора каза да не го мисля, няма нищо притеснително, бебо си расте според седмиците. А според този калкулатор имам 2,5 кила да качвам  :D екстра.
За течението, тъкмо и аз щях да питам нещо. Аз имам течение което се появи някъде 9г.с. казах на д-ра отдавна, той поиска да изчакаме към 16 г.с. да пуснем МБ. Пуснахме я миналата седмица и Днес сутринта ходих да си я взема и той ми каза, че бактерии и гъбички няма, но в резултата от лабораторията е посочено: "възпалителна реакция, в следствие цервицит" Било възпалителен процес на шийката. Веднага ме прегледа и каза че шийката е абсолютно добре и няма притеснения за нея. Видя обаче някаква жлеза, каза че е запушена и секретира. За сега няма да пия антибиотик и ще изчакаме да видим дали ще се промени. Каза ми да очаквам болки като менструални вследствие на тази жлеза. Ако се появят да му се обадя и тогава ще минем към антибиотика. Аз имам и раничка, която не е  третирана, просто констатираха преди време на преглед, че е там. Казах му и за нея, но той нищо не каза за това.
Малко се притеснявам, някоя от вас да е имала подобен проблем?
« Последна редакция: Юли 28, 2010, 10:48:38 am от Vickson »
« Отговор #289 -: Юли 28, 2010, 11:58:08 am »
Добро утро мацки,

сутронта в 6ч беше страхотно време, а сега какъв вятър излезе и пак стана студено.
По този калкулатор, аз съм си на килограмите за 9 месец:

Вашият BMI (преди бременността) е: 23.66 (нормата)
Препоръчваното за Вас тегло в края на бременността е: 82.9 - 85.8 кг
Теглото, подходящо за Вас в 23 e: 75.1 - 76.3 кг

Но все пак аз съм с близнаци, а това не се взима предвид.

Аз също ще настоявам за СУЕ в петук, като ми взимат кръв и урина.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #290 -: Юли 28, 2010, 12:23:56 pm »
Dianka повръщането ми е от бременноста съчетано с язва на стомаха  :? Гастроентеролога ми предписа кваматела, но не е сигурен че може да се взима от бременни.
Аз от началото на стимулациите до сега съм 6кг на долу  :? Вече се чуда с това повръщане и неядене дали ще почна да качвам поне малко.
Момичета днес съм на първа ФМ. С моя късмет се оказа че бабичката в кабинета не ми е записала часа или нещо ме е объркала та сега ще моли доктора да ме приеме след работно време.
Колко продължава ФМ на близнаци?
*
« Отговор #291 -: Юли 28, 2010, 12:39:36 pm »
Да кажа и аз за моята МБ. На мен ми излеза намалено количество на лактобацилите. Предписаха ми овули с лактобацили да се види дали може да се спаси положението. Другия път докторът иска пак да пускаме МБ. Кажете ми, като се взима само МБ пак ли спекулумът ли влиза в употреба?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #292 -: Юли 28, 2010, 12:40:19 pm »
Криска аз ходя във Фемина (ти при Марков ли си?Там има една баба)и прегледа ми е минимум 1ч и 50 мин. Обстоен преглед. При марков ми е бил винаги доста по-малко.
Също така във Фемина се прави ехокардиография, което е желателно за близнаци, прави се м/у 21-22 г.с. Аз съм много доволна от д-р Спасов.

Smaraidi, да за съжаление с него се взима МБ. Нали трябва да се стугне до влагалището и шийката. Това при теб е бактериална вагиноза, повечето жени го имат, но не знаят. Аз също съм с това и имам нарупена флора или нещо подобно и взимах глобули.
« Последна редакция: Юли 28, 2010, 12:41:57 pm от nikolina-pikolina »

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #293 -: Юли 28, 2010, 12:50:51 pm »
Ники точно при д-р Марков съм и става въпрос за същата баба  :x Във Фемина колко се чака за час?
*
« Отговор #294 -: Юли 28, 2010, 12:54:59 pm »
Добро утро момичета :)

Виксън, дано нямаш проблеми с тая жлеза!

Раиска, вчера чаках 3,5 часа пред кабинета. Докторът се беше върнал от отпуска и имаше около 30 човека. Иначе ми каза да не пия желязо. Ако ми падне още хемогобина чак тогава. За течението каза, че е нормално, особено след серклаж (понеже конецът дразни) и след като МБ ми е чиста, да не слагам никакви глобули т.е. оставам си само на Магнезий както досега.

Притесняват ме размерите на бебо. Докторът не каза нищо. Било нормално.  Аз съм  26та седмица, но съм с по-късна овулация т.е. нормално е да върви една седмица назад. Главата е 26та, бедрото 25та, а по гръден кош излиза 23 седм и 4 дни. Това не ми харесва :( НЕ знам как ще дочакам ЖК да го видим пак.

« Отговор #295 -: Юли 28, 2010, 13:37:02 pm »
Раши не се притеснявай много,
и аз бях така на предната консултация,преди 3 седмици.При мен пък главичката беше по-малка(23 и 3 дни) ,бедрото по-голямо.(25 сед)..притесних се като видях на монитора,но,според  лекарката това често се случва и няма проблем ,бебето расте на база всички показатели.
А вчера на ЖК  всички показатели бяха голе-долу към 27-28 седмица.т.е нямаше големи разлики.
Изчакай си ЖК-то и ще видиш ,че всичко ще е наред :wink:

« Отговор #296 -: Юли 28, 2010, 13:39:32 pm »
Криска за д-р Врагела, която препоръчвам с две ръце не се чака, тя има часове всеки ден. Но мисля, че от началото на Ангуст е в отпуска.
Само да ти кажа, че моя приятелка е платила при Марков толкова колкото аз плащам за две във Фемина. Всички те идват от МД и е тъпо, че някои взимат толкова много. Но както се казва, за децата няма да пестим пари.

Раши сега се сещам че и на мен д-р Сигридиов ми каза, че след серклаж е задължително даже да има по-засилено течение. На мен МБ, уреоплазма, мукоплазма, ЦН и всякакви други ми взеха веднага след серклажа и всичко беше идеално. Сега не съм правила.

И ние вървим седмица назад, но доки каза, че всичко е наред. Защо не направиш 2 консултация?

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #297 -: Юли 28, 2010, 13:40:31 pm »
Здравейте и от мен!

Раши, аз си мисля, че щом док ти е казал,че е нормално бебчето трябва да е така. Ако имаше нещо обезпокоително едвали щеше да си премълчи.

Аз вчера бях на ЖК и всичко е наред- бебето си отговаря на седмиците и така...Петък ще си пускам изследванията и дано всичко е наред, че тая кр. захар много ме притеснява. В неделя пък съм при д-р Тодорова да видим какво ще каже тя- дали ще ми спре някои от лекарствата,че съм като някоя аптека вкъщи, а и Метфогамата май скора трябва да ми я спира, ама ще видим...тя ще каже най-добре.

А за кг-те- аз предния път бях качила цели 25кг, ама после бързо ги свалих.Сега по този калкулатор съм в нормата- качила съм 1,5кг, а предния път за това време бяха вече 5кг.Дано този път не кача толкова много.

Кажете ми какво пиете за главоболието- аз пия ефералган, ама нещо вече сякаш не ми помага.
07.10.2009
*
« Отговор #298 -: Юли 28, 2010, 15:07:33 pm »
Мерси милички :) Много сте мили всичките!

Абе по този калкулатор и аз излизам 2-3 кила отгоре, а си мисля, че 6 кг до края на шестия месец не е много.

Пауърче, стискам палци за захарта - да ти е в норма ;) За главоболието не смеех да пия нищо. То може само аналгетици с парацетамол. Но, да ти кажа не посмях. Като се нахраня, изкъпя и си почина час - два, тогава ми минаваше. Дано ти отшуми скоро!

*
« Отговор #299 -: Юли 28, 2010, 15:13:24 pm »
Криска, Кваматела може да се пие от бременни  :bighug: дано повлияе добре язвата. Аз повръщах много до към 16г.с., имало е дни, в които толкова много драйфах, че накрая ми се разраняваше хранопровода и повръщах и кръв - много се бях уплашила, но док каза, че стомаха ми е наред. Стискам ти палци!!
Раши,не се притеснявай - не е голямо отклонението, а и всичко много зависи от д-ра, техниката и т.н. може да му е трепнала ръката, да не е премерил правилно и т.н. важното е бебето да расте и да ритка, и твоите изследвания да са наред  :)
Пауър, за главоболие можеш да пробваш парацетамол, на мен ми е помагал,а и  става за бременни.
И аз съм на ФМ утре, взех си първия час от 8:30 сутринта при д-р Цолова, като тогава си мислех, че ще ходим с колата, но уви, мъжът мие на работа и ще има да си пътувам от Младост до Сточна гара цял ден с градския  транспорт  :lol:
Оказа се, че на мен за гъбички не ми помага нищо - пробвах Гинопеварил 7 дни; Клотримазол вагинално, Полижинакс (тя моята гинка това си знае, това си предписва) - не и не, пак се появяват гадините и няма изтребване. Сетих се, че Сигридов ми беше предписал Гиназол, днес питах в поне 10 аптеки и ми казаха, че го няма от 2-3 месеца и няма внос, а и няма адекватен заместител - и сега какво? Надявам се извън София да е останал по аптеките, днес помолих да ми го потърсят в Сандански и ако го има ще е чудесно.
днес получих и едни бебешки дрешки от Ларедут, много са сладки, цяла сутрин им се радвам  :D