0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #260 -: Юли 27, 2010, 12:36:14 pm »
Като става въпрос за пола на бебетата, при нас разбира се че няма значение какъв е пола това бебе го чакаме от моооооого време, да е живо и здраво да се роди успешно.
Но все пак аз от началото си мислех, че е момче после още преди да ми кажат, че е момиче вече го предчувствах, а нашият татко от години  е казвал че иска да има момиченце и да прилича на мен  :oops:, малко минути за реклама...но аз съм казала каквото дойде.
Каквито и да са ни дечицата да са здравички това е най-важното!!!
« Отговор #261 -: Юли 27, 2010, 13:27:15 pm »
Моя мъж пък са само мъжки в рода му и ние пак продължаваме традицията  :lol: Ами само мъжки ги прави бе  :wink:.
Аз в началото си мислех, че ще е момиче, но....... пак си имаме пишкаааа  :lol:
Не че има значение де  :wink: Само да сме живи и здрави и да откараме почти до термин този път  :wink:
*
« Отговор #262 -: Юли 27, 2010, 13:42:46 pm »
Ние мн искахме момиче! Мечтали сме си и двамата как ще му плетем плитки и връзваме опашчици... И мечтата ни е на път да се сбъдне.
Колкото до претенциите на таткото те са само да има сините му очи  :lol:
*
« Отговор #263 -: Юли 27, 2010, 14:19:34 pm »
Момичета кога е възможно да се види полът на бебенцето? Не че и за нас има значение, но вече така ми се иска да купувам от хубавите бебешки дрешки -  направо едва се въздържам...и даже вече купих няколко неутрални бодита :lol: Аз след 2 седмици съм на преглед - ще съм в 16 гс та се чудех дали ще е възможно да се види нещичко  :oops:
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #264 -: Юли 27, 2010, 14:30:01 pm »
Йоанка ако доктора е добър и апаратурата му не е много зле, би трябвало да види. Е, зависи и от бебчето - може да е срамежливо и да се крие  :D
На мен док ми каза в 12 г.с., че по-скоро сме девойка. На първата ФМ също заложиха за момиче, а на втората вече сигура. Макар че...докато не излезе не се знае знае ли се!  :lol:
На една моя колежка до последно са и казвали че е момиче, но "девойката" сега се казва Ясен  :lol:
*
« Отговор #265 -: Юли 27, 2010, 15:07:01 pm »
На една моя колежка до последно са и казвали че е момиче, но "девойката" сега се казва Ясен  :lol:
Хихи, и аз знам такива случаи. По принцип, момчетата ги виждат по-рано и по-лесно, заради атрибута, но...има и срамежливчовци  :lol: Момчил д-ра го видя в 13г.с. и даже ми показа пишка, а сега момата я видяха чак след 20г.с. - все си стискаше краката  :lol:
*
« Отговор #266 -: Юли 27, 2010, 15:17:19 pm »
Йоанка, при мен видяха пола в 16г.с. и потвърдиха в 17г.с. на 3D ехограф. През 12г.с. сигурно също щеше да се види, но човечето показа характер и не пожела да покаже повече от профил. На ЖК-то на 2D досега въобще не са коментирали пола, незнам дали защото техниката или позата не позволяват.
« Отговор #267 -: Юли 27, 2010, 15:20:02 pm »
Йоанка при нас момъка се видя в 12-13 г.с., а момата чак по-късно, защото много се криеше и въртеше. Но доки беше сигурна, че е мима...не знам по какво ги познават  :D

Една приятелка уж с момък до 18 г.с., сега се оказа, че е мома.....виж мъж може да стане мома, ама обратно е трудно  :D

Момичета вие забелязвате ли да имате по-силно течение II триместър от бременността?

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #268 -: Юли 27, 2010, 15:22:16 pm »
Ах, как ви завиждам само!!! :balk_71:
Момченца, момиченца или от двете ... Аз още нищо не знам, пък и ми е рано. Голямо любопитство ме гони ЕЙ!
Честито на всички мъжки мами  :bori_004: и на всички кокони майки  :bori_007:.
Момичета да ви попитам, кога започнахте да пълнеете? Аз като че ли нямам търпение да започна заслоняването. В края на третия месец съм, пък нито грам отгоре?! :ask:
*
« Отговор #269 -: Юли 27, 2010, 15:23:21 pm »
nikolina-pikolina,
за коремчето и аз се бях хвърлила в смут една сутрин, че го няма, но съм спала по гръб и бебчетата се бяха скрили в таза ми - бяха по малки тогава и сега също имам разлика сутрин и вечер, но си е нормално. За течението да - сутрин е воднисто и т.н. Моя доки ми каза, че е от хормоналния бум да не се притеснявам

ileini,
определящи са теглото на майката, нейната чувствителност и най-вече разположението на бебето. Скоро и теб ще започне да те буди момата, не се притеснявай!

yoanna,
много от рано пазаруваш :) е то няма лошо, тъкмо ще си напълно подготвена като настъпи мига :) би трябвало вече да могат да видят пола на бебчето

Днес си взех изследванията и ме притесни нещо СУЕ 32мм, високо по време на бременност, високо, ама чак пък толкова - много ми се вижда ..., а лекарят ми е отпуска 2 седмици и не мога да му звъня сега. Какво ви е мнението за това СУЕ?
*
« Отговор #270 -: Юли 27, 2010, 15:39:46 pm »
Кремче радвай се, че не си наддала, аз започнах в 6-тия месец да качвам, всеки ми се чудеше и си мислеха, че не ям и все ме караха да ям повече, което мисля че е излишно ям толкова колкото ми се яде и момата е винаги даже по-голяма за седмиците си, така че не се притеснявай и аз отначало се притеснявах защо така дали всичко е наред, но явно при всеки различно.
Лъки, а как са ти левкоцитите и те са показател за възпаление, макар че моите откакто съм бременна са увеличени, но четох някъде, че за бременни ако са над 20 тогава е притеснително, моля някой да ме поправи ако не е така.
« Отговор #271 -: Юли 27, 2010, 15:42:06 pm »
Lucky, аз знам че при бременност СУЕ дори трицифрени стойности може да стигне. Дано не те подведа само и се включат и други момичета.
*
« Отговор #272 -: Юли 27, 2010, 16:06:14 pm »
До сега четох отново за СУЕ в нета. Вярно, че има момичета и с трицифрени стойности. Явно не трябва да се притеснявам толкова, а ми излезе и афта може и тя да е дала отражение.

Tais, добре са ми левкоцитите. Чувствам се ок като цяло за сега.
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #273 -: Юли 27, 2010, 16:52:52 pm »
Здравейте момичета!
Мене пак ме нямаше защото пак бях в болница - обезводних се от повръщане и хемоглобина ми е 109  :?
Пратиха ме на гастроенетеролог който ми предписа Талцид и Квамател.
Искам да попитам има ли някоя от нас която пие Квамател и от коя седмица го пие?
*
« Отговор #274 -: Юли 27, 2010, 16:56:58 pm »
Милата Криска, дано си добре вече!

Ники, и аз имам доста засилено течение откак съм във втори триместър. МБ ми е чиста, но течение си има - гъсто и жълто. Казват ми, че е нормално.

Кремчо, аз в 3ти месец качих 6 кила и оттогава не съм мръднала. Явно всички пълнеят по различна схема.

« Отговор #275 -: Юли 27, 2010, 17:28:10 pm »
Мерси момичета. При мен е по-воднисто сутрин и вечер, а като че ли през деня е по-жълтеникаво. Странна работа. Аз в петък ще пускам ПКК, урина и CRP. Чудя се дали да искам и СУЕ. Мен ме следят за инфекции, защото предния път така изгубих бебетата. Единия мехур се спука следствие на инфекция и за това малко ме е шубе.

Кремче аз съм +10 почти, едрея си доста добре, но много се залежавам и по-малко ходя.

Криска аз не съм ги пила тези, само желязо за хемоглобинам ори мен беше даже 104, после падна на 96.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #276 -: Юли 27, 2010, 17:37:30 pm »
Аз водя листата с 14 кг + . А знам, че и от тук нататък доста ще наддам, приличам на майка ми - имаме склонност към задържане на вода. Майка ми, след раждането, за 4 дни в болницата е свалила 13 кг ...Голям хипоптам съм  :D

Криска, дано всичко е наред вече !
*
« Отговор #277 -: Юли 27, 2010, 17:43:49 pm »
Ники, и моето е воднисто и жълтеникаво. Не съм го обсъждала с д-ра от ЖК, там кръвни и урина са ми в норма. Преди амниото го коментирахме в МД, казаха, че е нормално щом не пари и не сърби. Там ми взеха микробиология, чакам резултата.
Кремче, аз бях понапълняла преди да забременея. Стартирах със 73кг., сега в 19г.с. съм 74кг. Ходя много пеша и карам основно на зеленчуци, плодове, овесени ядки, кисело мляко, сирене и пържени картофи. Чувствам се добре, пулсът е 120/80 и всички изследвания са в норма, а бебето си отговаря на седмиците.
Криска, стискам палци да отминат бързо тези гадости!
*
« Отговор #278 -: Юли 27, 2010, 17:55:29 pm »
И аз съм с течение от началото на 19г.с. Също пусках МБ всичко е наред. Явно си е нормално. Бременността я започнах 50кг, след коремната операция паднах на 46 сега съм 56. Ако може да се вярва на тоя калкулатор http://www.bebeimama.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%BE.html нещата вървят добре :D
« Отговор #279 -: Юли 27, 2010, 18:03:39 pm »
Е, аз по този калкулатор идвам 2-3 кг отгоре  :oops: Ама това да е проблема  :wink: После ще тренираме бягане с детска количка  :lol: и ще ги сваляме  :lol: