0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #20 -: Юли 16, 2010, 00:51:27 am »
записче в новата темичка  :D
« Отговор #21 -: Юли 16, 2010, 02:13:45 am »
Честита нова тема, момичета!
Вие да я напуснете около термин, а на мястото на всяка- по три нови!
Николина, много съжалявам за това, което ти се налага да преживееш! Знам какво ти е- преминах през същото, когато бях в 5м.Но знай,че има равновесие в тези неща и твоята майчица ще бди над теб и ще помогне да имаш прекрасни здрави дечица! Прегръщам те и се възхищавам на силата ти!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
« Отговор #22 -: Юли 16, 2010, 08:30:52 am »
Всички ме питат дали ме е страх, а аз нямам търпение вече.
Кремче, и аз така  :D - единственото ми условие е да се роди лъвче, така че - да стои вътре още 1 седмица. Но след това, колкото по-скоро изскочи, толкова по-добре ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #23 -: Юли 16, 2010, 08:39:45 am »
Хоп, да се запиша и аз в новата тема. Николина-пиколина, моите съболезнования. Възхищавам ти се, но само ти си знаеш какво ти е на сърчицето. Дръж се.
Крем карамел - пожелавам ти най-хубавата и очаквана среща с бебоците.

Деси
Живей за мига!

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #24 -: Юли 16, 2010, 08:49:39 am »
Добро утро и аз да се запиша.
Криска, много се радвам, че с бебчовците сте добре и всичко е наред.
Кремкарамел, почти не остана  :) сигурна съм че срещата с малкото лъвче - ще е незабравима и страхотна!  :wink:
Николина, моите съболезнования  :( бъди силна заради бебчетата и бъди сигурна,че майка ти винаги ще е с теб, ще ви закриля и ще ти помага.  :bighug:
*
« Отговор #25 -: Юли 16, 2010, 09:32:29 am »
Вчера бях на първа консултация при лакаря при когото мисля да раждам, видяхме бебка добре е даже е по-големичка като за 28 седмица, тя миличката все голимичка върви, да е жива и здрава на мама дебеланката  :D!
Миомата ми леко е намаляла, но се е вдигнала нагоре заедно с матката, за сега док. каза че бива местоположението и дано не пречи на разреза, аз ще съм със секцио.Веднага питах за водите и плацентата всичко е наред.Така като си я видя малката и се успокоявам за известно време, другата седмица съм на ЖК.
Карамелче стискам палци!
Николина  :bighug:
*
« Отговор #26 -: Юли 16, 2010, 10:20:09 am »
Мила момичета,
Да ни е честита новата темичка и аз да се включа.

Мен вчера много ме боля корема-изведнъж,без причина ме заболя и се стегна-май имах контракции.Веднага пих Но-шпа и си сложих свещичка Профенид-след около час ми премина, но много се уплаших.На какво ли се дължи?

На мен ми откриха анемия,Ешерихия коли в урината,а като гледам май и гъбички съм си завъдила-дали всички тези неща не са причината за болките?Опасни ли са?Могат и да доведат до аборт според вас?Някой имал ли е такива проблеми?Аз съм в 18 гест.седмица бременна с близнаци.

« Отговор #27 -: Юли 16, 2010, 10:25:28 am »
Анджи, Сигридов нали ти видя изследванията? Изписа ли ти някакво лечение? Не мисля, че е възможно тези гадорийки да са причината за контракциите, но със сигурност трябва да се лекуват. Почивай, лекувай се и слушай док, всичко ще е наред!

Ники, много съжалявам, мила!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #28 -: Юли 16, 2010, 11:15:14 am »
Раши, когато научиш повече подробности за лекцията по кърмене на Ла Лече Лига в София моля те кажи посробности. Влизах в страницата имо, но там няма такава лекция. Благодаря предварително.
Живей за мига!

*
« Отговор #29 -: Юли 16, 2010, 13:20:10 pm »
Хоп и аз в новата тема.  :lol:
*
« Отговор #30 -: Юли 16, 2010, 13:27:29 pm »
Добре Деси, когато имам инфо ще пиша :)

Нинка, много съжалявам за майка ти! Моите съболезнования! Чак сега разбрах. Извинявам се! Добре, че поне ще си имаш малките слънца да ти топлят сърцето!

*
« Отговор #31 -: Юли 16, 2010, 13:45:22 pm »
Е хайде и аз да се включа в новата тема !
Криска много се радвам мила все така с хубави новини !
Кремче дръж здраво фронта малко остава!

Ники имаш моите съболезнования  :bighug:
Лек ден на всички и бягайте от жегата!
[/url]
« Отговор #32 -: Юли 16, 2010, 15:32:16 pm »
Angy_baby по прицип трябва много да внимаваш, да пускаш често ПКК и уринза, за да следиш за инфекции.
Контракици може да получиш от всичко, дори от наместване не бебетата. Но най-важно е да се пазиш от инфекции, защото при мен поради инфекция се спука единия мехур и родих в 25 седм. Внимавай моля те.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #33 -: Юли 16, 2010, 16:04:37 pm »
Николинка-права си -ще внимавам много-пия си сега антибиотика за Ешерихия колито,ама ме тормози че май имам гъбички,а съм на преглед  и за вагинален секрет-чак във вторник-дали ще е късно тогава или да ходя по-рано според теб?
*
« Отговор #34 -: Юли 16, 2010, 16:19:36 pm »
nikolina-pikolina моите съболезнования!  :bighug:

kriska, много се радвам че всичко е наред с бебчетата ти :)
Аз другата седмица съм на ФМ и буквално вече броя дните. Дано всичко е наред и с моите бебчета!

Angy_baby след антибиотик също могат да се образуват гъбички, най-добре е да се  консултираш с лекаря си кога да започнеш лечението им.
На мен също МБ ми беше с някакъв вид гъбички - оскъдно, но нямам дразнение и лекаря не ми препоръча лечение до сега, а акушерката изкоментира че повечето бременни имали гъбички.
*
« Отговор #35 -: Юли 16, 2010, 17:19:57 pm »
Николинка,
моите искрени съболезнования!

Лъки,мерси много за инфото.Упсех с ФМ другата седмица.Всичко ще е наред с бебоците-ще видиш.В коя седмица си?
« Отговор #36 -: Юли 16, 2010, 17:34:18 pm »
Някой да ме поправи, ако бъркам, но това, което аз разбрах за гъбичките, е следното (не съм много запозната, защото - слава Богу - не ме полазиха): правят опити да ги лекуват с антибиотици в началото, но някои бременни си ги влачат до края. Ако не стане, проблем е за тези, които искат да раждат нормално (и пак не е фатален проблем), защото всякакви такива инфекции на влагалището влияят на неговата еластичност и може да доведат до разкъсвания или епизиотомия. Макар че липсата на инфекция не гарантира, че до разкъсвания / емизиотомия няма да се стигне.
Другият проблем е, че с антибиотиците обикновено се унищожава естествената флора в черва, стомах, влагалище (случи ми се, след като пих Зинат заради е-коли). После пък пиеш лактофлор (бяха ми много вкусни тези, за дъвченето  :D) и си слагаш вагинално лактажин. При мен проработи и флората се възстанови.

*
« Отговор #37 -: Юли 16, 2010, 18:45:36 pm »
А може ли гъбичките да предизвикат аборт?Или слусяване на шийката на матката?
« Отговор #38 -: Юли 16, 2010, 19:11:13 pm »
Angy_baby не би трябвало гъбите да предизвикат аборт. Спокойно. По принцип моята лякарка като ми изписва антибиотик, отделно ми дава и лекарстов против гъби. А аз определено до сега съм пила няколко пъти антибиотик.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #39 -: Юли 16, 2010, 20:59:31 pm »
На мен ми обясниха също, че имунната система при бременност отслабва и гъбичките по принцип си ги има в организма, но рецидивират при благоприятни фактори в случая отслабнала имунна система, която не може да се справи с тях. За появата им благоприятства и храненето с тестени и захаени изделия, а ограничаването им е чрез кисело мляко, повече млечни продукти, витамин С и сок от грейфрут.
Доколкото знам лекуват ги последния месец преди раждане с вагинални глобули, ако няма дразнещи симптоми преди това, но зависи и от това в какво количество и какъв тип са.

Angy_baby виж ми лентичката :)

« Последна редакция: Юли 16, 2010, 21:40:13 pm от Lucky »