0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 4
« Отговор #920 -: Октомври 11, 2010, 10:32:02 am »
Момичета,трябва да пусна пълна кръвна картина ,на гладно ли ,че забравих да попитам.
« Отговор #921 -: Октомври 11, 2010, 10:36:12 am »
Момичета,трябва да пусна пълна кръвна картина ,на гладно ли ,че забравих да попитам.
Да
« Отговор #922 -: Октомври 11, 2010, 10:57:05 am »
 osi_9
« Отговор #923 -: Октомври 11, 2010, 11:40:57 am »
Аз отново ще пиша , защото вече се дразня ... Може ли при опит да запиша час за следващият месец , тъй като явно за този хистерото ми отпада , отсреща да ми кажат , че и за тогава всички часове са заети и няма начин ... ?!? 8O Заповедта ми свършва Ноември месец , като се прибера вкъщи ще проверя точно датата , но е някъде в края/около 20-ти ми се върти / на Ноември.Удължаването на Заповедта е до 3 месеца , нали така ?Естествено предвид ситуацията Декември месец също е загубен , защото са в отпуски ... Дори и живот и здраве да се случи Януари , може да се наложи да не започнем Феврурари , а по натам и тогава какво става ???Не мога да разбера нормално ли е това да се случва ???Говорих с д-р Шевкетова, говорих с момичетата , които записват часове и все удрям на камък ...  osi_12 osi_12 osi_12 Съгласна съм , че сме много пациентките , но би трябвало тези неща да се плануват според мен и да се оглеждат предвид конкретността на всяка една от нас.Не мога да разбера след като сме толкова много за хистеро ,защо не се променят графиците и да се поемат повече момичета на ден, а не все да няма часове с месеци напред,още повече,когато е назначено от лекаря.Той би трябвало да е запознат с бройката на чакащите за тази или друга манипулация,нали ?Сега като започне Ноември трябва ли да звънна и да кажа , че в края на месеца Заповедта ми изтича или това се следи и те ще изготвят необходимото и без обаждане от моя страна ?Аз ли пак трябва да занеса въпросният документ до ФАР , или се изпраща канално от клиниката ?
Моля да ми отговорите поне на последните два въпроса , защото знам , че на първите няма как , те по-скоро бяха риторични ...
« Отговор #924 -: Октомври 11, 2010, 11:54:18 am »
Аз отново ще пиша , защото вече се дразня ... Може ли при опит да запиша час за следващият месец , тъй като явно за този хистерото ми отпада , отсреща да ми кажат , че и за тогава всички часове са заети и няма начин ... ?!? 8O Заповедта ми свършва Ноември месец , като се прибера вкъщи ще проверя точно датата , но е някъде в края/около 20-ти ми се върти / на Ноември.Удължаването на Заповедта е до 3 месеца , нали така ?Естествено предвид ситуацията Декември месец също е загубен , защото са в отпуски ... Дори и живот и здраве да се случи Януари , може да се наложи да не започнем Феврурари , а по натам и тогава какво става ???Не мога да разбера нормално ли е това да се случва ???Говорих с д-р Шевкетова, говорих с момичетата , които записват часове и все удрям на камък ...  osi_12 osi_12 osi_12 Съгласна съм , че сме много пациентките , но би трябвало тези неща да се плануват според мен и да се оглеждат предвид конкретността на всяка една от нас.Не мога да разбера след като сме толкова много за хистеро ,защо не се променят графиците и да се поемат повече момичета на ден, а не все да няма часове с месеци напред,още повече,когато е назначено от лекаря.Той би трябвало да е запознат с бройката на чакащите за тази или друга манипулация,нали ?Сега като започне Ноември трябва ли да звънна и да кажа , че в края на месеца Заповедта ми изтича или това се следи и те ще изготвят необходимото и без обаждане от моя страна ?Аз ли пак трябва да занеса въпросният документ до ФАР , или се изпраща канално от клиниката ?
Моля да ми отговорите поне на последните два въпроса , защото знам , че на първите няма как , те по-скоро бяха риторични ...

О не, не! Обади се сама и кажи, че заповедта ти изтича, тогава ще подготвят становище за удължаване на срока и трябва лично да го занесеш във Фонда.
« Отговор #925 -: Октомври 11, 2010, 11:58:25 am »
Момичета привет,
можете ли да ми кажете колко време след установена овулация се прави биопсия?!!

Evita1717 и аз много съм се претеснила, че и на мен ми изтича заповедта ноември месец а , аз съм до никъде  :( Тепърва ще имам биопсия и после ще видим. До колкото знам ще съм по дълъг протокол, който все пак отнема време. Доктор Персенска ми каза, че евентуално ще трябва да ходя до фонда да поискам удължаване.
Но все пак си е голям стрес, клиниката е пълна и часове все няма :?
« Отговор #926 -: Октомври 11, 2010, 11:58:30 am »
О не, не! Обади се сама и кажи, че заповедта ти изтича, тогава ще подготвят становище за удължаване на срока и трябва лично да го занесеш във Фонда.

Всъщност Силвия ли изготвя това становище или не ... Питам , защото имам неприятни спомени от контакти по телефона с нея и не ми се иска отново да я чувам ! :?
Момичета привет,
можете ли да ми кажете колко време след установена овулация се прави биопсия?!!

Evita1717 и аз много съм се претеснила, че и на мен ми изтича заповедта ноември месец а , аз съм до никъде  :( Тепърва ще имам биопсия и после ще видим. До колкото знам ще съм по дълъг протокол, който все пак отнема време. Доктор Персенска ми каза, че евентуално ще трябва да ходя до фонда да поискам удължаване.
Но все пак си е голям стрес, клиниката е пълна и часове все няма :?
До колкото знам май е до 5 дни след доказано ОВУ, но не съм сигурна ...

Удължаването е до 3 месеца , ако се не лъжа , нали ?Ами ако после се наложи още време , може ли отново или не ?Кога ще ти подготвят документите за удължаване на срока или не сте уточнили това ?/питам те защото не знам колко време им е необходимо , за да ги изготвят/
Успех!
« Последна редакция: Октомври 11, 2010, 12:02:21 pm от evita1717 »
« Отговор #927 -: Октомври 11, 2010, 11:59:34 am »
Това и мен ме интересува!!!
*
« Отговор #928 -: Октомври 11, 2010, 12:02:50 pm »
Силвия се занимава с всички неща за фонда.
Неприятно или не с нея трябва да говорите.
*
« Отговор #929 -: Октомври 11, 2010, 12:09:26 pm »
Евита, по принцип на ден се отделят часове за 3 лапароскопии и 3 хистероскопии. В неделя не се назначават операции, за съботите не съм сигурна. Няма как да се правят повече хистероскопии на ден, защото има и пункции ( не знам по колко на ден), прегледи и трансфери.

Моят съвет към теб е, да се обадиш на спешния телефон и да разговаряш с някой от лекарите. Обясни ситуацията и прецени. Ако ще правиш хистероскопия през ноември, то в такъв случай ще ти удължат заповедта. Но има и такъв вариант, че след хистерото, което се прави до 10-ти ден от цикъла и ако ще си по дълъг протокол , то може на 20-23 ден от същия цикъл да ти поставят блокажа и в такъв случай ще си оползотвориш заповедта на време  :wink: Но най-добре обсъди всичко с лекаря си.

Omorfula, биопсия се прави 5 дни след овулация.
« Последна редакция: Октомври 11, 2010, 12:14:07 pm от Мецани »
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #930 -: Октомври 11, 2010, 12:21:22 pm »
Трябваше вчера да ми е трансфера на замразени ембриони, но не се размразиха.

А днес май ми дойде цикъла, на 17 ден  8O , обикновено е редовен на 30 дни.
От първия ден пих естрофем, от 11 ден и утрогестан.Спрях всичко на 14 ден след като се разбра, че няма да има трансфер.

Възможно ли е това сега да не ми е цикъл, но пък е доста обилно, а вчера и корем ме боля.

Питам да знам как да броя, че пак биопсия трябва да правим.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
« Отговор #931 -: Октомври 11, 2010, 13:03:54 pm »
Момичета , тази вечер разбрах , че в Четвъртък и Петък д-р Стаменов ще отсъства и няма да е в клиниката ...
А в събота и неделя  /16-ти и 17-ти/  също ли ще отсъства д-р Стаменов?  :ask:
« Отговор #932 -: Октомври 11, 2010, 13:09:00 pm »
Евита, по принцип на ден се отделят часове за 3 лапароскопии и 3 хистероскопии. В неделя не се назначават операции, за съботите не съм сигурна. Няма как да се правят повече хистероскопии на ден, защото има и пункции ( не знам по колко на ден), прегледи и трансфери.

Моят съвет към теб е, да се обадиш на спешния телефон и да разговаряш с някой от лекарите. Обясни ситуацията и прецени. Ако ще правиш хистероскопия през ноември, то в такъв случай ще ти удължат заповедта. Но има и такъв вариант, че след хистерото, което се прави до 10-ти ден от цикъла и ако ще си по дълъг протокол , то може на 20-23 ден от същия цикъл да ти поставят блокажа и в такъв случай ще си оползотвориш заповедта на време  :wink: Но най-добре обсъди всичко с лекаря си.

Omorfula, биопсия се прави 5 дни след овулация.
Благодаря ти за отговора , но не мога да се съглася с теб.При положение , че се правят х 3 лапаро и хистероскопии , защо д-р Стаменов на прегледа ми на 18.09.,поисках да си запиша час , но той изрично ми каза да не ходя тогава , а да направя това на 1 ден от МЦ ...Дори и да бях записала през главата му тогава час едва ли щях да се вредя пак за Октомври , но все пак , при положение , че е наясно с натовареността не мисля , че е коректно макар и не нарочно предполагам , да подвеждаш по този начин пациентите си!Второ не мога да направя опита Ноември , защото по дългият протокол не реагирах добре и очаквам този път да съм по къс.Опитах да говоря с лекарите на спешният , но едва снощи в 19,30 ми вдигна и то д-р Шевкетова , която така или иначе не успя да ми помогне ...Днес ще нахалствам отново дано не попадна отново на нея, а опитам при друг ...Проблемът е че и за Ноември са заети часовете и въпреки , че почти съм се примирила , че сега Октомври няма да стане , виждам , че и в Ноември е невъзможно!И там е проблемът ...Когато доктора каза хистеро , видя , че има 2 месеца и малко до края на Заповедта и каза-"Имаме време", а сега в действителност излезе съвсем различно.
И аз бих искала да обсъдя всичко с лекаря си , но за съжаление не мога да се свържа с него/звънях не веднъж,писах смс,но се чухме по телефона,колкото и с теб  :wink:/
Събота и Неделя лапаро и хистероскопии не се правят , освен в тази 16.09.,изключение , защото докторът ще отсъства Четвъртък и Петък.
Момичета , тази вечер разбрах , че в Четвъртък и Петък д-р Стаменов ще отсъства и няма да е в клиниката ...
А в събота и неделя  /16-ти и 17-ти/  също ли ще отсъства д-р Стаменов?  :ask:
Не!Събота вече е отново на работа!
« Последна редакция: Октомври 11, 2010, 13:11:39 pm от evita1717 »
« Отговор #933 -: Октомври 11, 2010, 14:49:42 pm »
Трябваше вчера да ми е трансфера на замразени ембриони, но не се размразиха.

А днес май ми дойде цикъла, на 17 ден  8O , обикновено е редовен на 30 дни.
От първия ден пих естрофем, от 11 ден и утрогестан.Спрях всичко на 14 ден след като се разбра, че няма да има трансфер.

Възможно ли е това сега да не ми е цикъл, но пък е доста обилно, а вчера и корем ме боля.

Питам да знам как да броя, че пак биопсия трябва да правим.

Силванче, според мен е цикъл, аз преди пиех естрофем и дуфастон за лигавицата и винаги цикъла ми идваше 3 дни след като спра лекарствата. Може да звъннеш все пак да ги попиташ.
*

ivaleta

• 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
« Отговор #934 -: Октомври 11, 2010, 14:59:09 pm »
Момичета,

д-р Стаменов ми изписа някаква киселина Nacety cystein, но в никоя българска аптека не са чували за такова нещо.  На едно място ми дават ACC на прахчета, но като чета упътването е за проблеми с гърлото...Най-близката дума в Google е
N-acetlyl cysteine.  Някой знае ли къде може да се поръча или да се купи?

*
« Отговор #935 -: Октомври 11, 2010, 16:02:32 pm »
Най вероятно се е объркал при писането.Сигурно е това което ти излиза в гугъла,иначе най добре да питаш долу в аптеката на клиниката или да му се обадиш ако можеш да се свържеш с него само да ти потвърди.
*
« Отговор #936 -: Октомври 11, 2010, 16:38:37 pm »
Днес се случих на преглед при д-р Стаменов. Каза, че съм много сложен случай, преди да ми предпише дозата за днес. Много различни по размери са ми фоликулчетата - имам две по 18, едно 17, няколко 13, две по 10. Утре иска само хормони. Само не знам как ще си запиша час после, но то може и направо овитрелето да ми дадат в сряда. Е2 ми е 950 днес. Освен това каза, че е трябвало да махнем миомата първо. Явно е пораснала още от тази стимулация. И така.... Оплаках се... Няма ли други в стимулация, само аз ли съм на пистата?
« Отговор #937 -: Октомври 11, 2010, 16:41:20 pm »
Днес се случих на преглед при д-р Стаменов. Каза, че съм много сложен случай, преди да ми предпише дозата за днес. Много различни по размери са ми фоликулчетата - имам две по 18, едно 17, няколко 13, две по 10. Утре иска само хормони. Само не знам как ще си запиша час после, но то може и направо овитрелето да ми дадат в сряда. Е2 ми е 950 днес. Освен това каза, че е трябвало да махнем миомата първо. Явно е пораснала още от тази стимулация. И така.... Оплаках се... Няма ли други в стимулация, само аз ли съм на пистата?

Е как да няма, аз имам чувството че в клиниката са само жени в стимулация! :)
Спокойно и моите фоликули бяха все различни, но стигнах до финалната права въпреки, че не скъсах успешно лентата......... нооо сега съм пак на старта ;)
*
« Отговор #938 -: Октомври 11, 2010, 20:43:46 pm »
Здравейте момичета, тези които са пили медрол след трасфер по колко таблетки на ден сте приемали, че нещо не мога да разчета рецептата.
« Отговор #939 -: Октомври 11, 2010, 21:44:01 pm »
Леле, имам чувството ,че в клиниката нещата стават все по-зле. Щом и на спешния се е случвало гласова поща да се включва, че нали затова е спешен?
Преди докторите бяха само двама и нещата бяха много повече под контрол. Сега са трима и д-р Стаменов стана вече само недостижима мечта.А д-р Шевкедова колкото и да е мила, не може да ми вдъхне доверие. Д-р Персенска също не я чувствам моя лекар, а тя и не е, сигурно затова. Нещо взех да се отчайвам, а и не ми се ходи тепърва на друго място. След третото ми неуспешно инвитро вече съм страшно обезкуражена.