0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 4
« Отговор #860 -: Октомври 06, 2010, 22:12:50 pm »
Имали заповед да не записват часове, казаха ми да се обадя в понеделник, тогава щели да имат повече яснота за графиците.

Това не го разбрах!
« Отговор #861 -: Октомври 06, 2010, 22:31:35 pm »
Чудно че Доктор Шефкетова не ти е казала резултата.На мен също тя ми прави цветната снимка и на секундата дето се казава ми каза резултата.Толкова е добра и любезна :ask:

*
« Отговор #862 -: Октомври 06, 2010, 22:47:30 pm »
И на мен тя ми я прави, на момента ми каза какъв е резултата, но това че си запазвах час за коментар по снимката и други изследвания е отделен въпрос.
« Отговор #863 -: Октомври 06, 2010, 23:02:10 pm »
Здравейте момичета, предстои ми другата седмица хистероскопия за евентуално изолиране на едната тръба. Аз много съм ви питала за тази процедура, така че общо взето съм наясно. Искам да споделя едно мое притеснение. През лятото правих ЦС и там се видя една запушена тръба. Скоро погледнах от любопитство ЦС. Те са 2 снимки, направени последователно. И при вас сигурно е така. На една снимка наистина едната тръба не се вижда, но на другата се виждат и двете. Те са съвсем тънички. Скоро разбрах, че били дебели, колкото косъм. И сега ме загриза едно съмнение. Да не би докторите да не са видяли снимките добре и тази манипулация да е ненужна. Дали при хистерото може на място да се види дали е запушена тръбата и тогава да се обгаря? Страх ме е да не правя нещо, което не нужно. Не, че по естествен път е станало. Исках и да ви питам след като приключи хистерото, къде се събудихте? Нали не се стои в интензивното?Необходим ли ми е придружител? След колко време ви пуснаха?
« Отговор #864 -: Октомври 06, 2010, 23:07:18 pm »
Хистероскопията е лека операция, събуждаш с в леглото, полежаваш 2-3 часа и си тръгваш. Може да бъде диагностична и оперативна, а понякога диагностичната преминава в оперативна. Не мисля, че лекарите не са видяли или разчели снимките и не мисля, че хистерото е назначено напразно.

П.С. Мисля, че си наясно с хистероскопията срещала съм доста твои постове по темата.
*
« Отговор #865 -: Октомври 06, 2010, 23:10:59 pm »
Чудно че Доктор Шефкетова не ти е казала резултата.На мен също тя ми прави цветната снимка и на секундата дето се казава ми каза резултата.Толкова е добра и любезна :ask:

Еми явно аз днес съм била изключение, щом на никой друг не се е случвало.Може би е била изморена незнам.Нямам никакво обяснение.Просто ще ми е обеца на ухото вече да бъда по настоятелна.
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/text/4b0030aa4d119.gif[/img][/link]
« Отговор #866 -: Октомври 06, 2010, 23:33:15 pm »
КЪДИ, така е доста бях питала преди за процедурата. Гони ме параноя вече от какво ли не. Съжалявам и благодаря за мнението.
*
Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -темk
« Отговор #867 -: Октомври 06, 2010, 23:57:29 pm »
Те са 2 снимки, направени последователно. И при вас сигурно е така. На една снимка наистина едната тръба не се вижда, но на другата се виждат и двете. Те са съвсем тънички. Скоро разбрах, че били дебели, колкото косъм. И сега ме загриза едно съмнение.
От ляво и от дясно в края на двете тънички като косъм тръби,ако те пропускат, би трябвало да се вижда контрастът,който се излива от тях в коремната кухина.Прилича на две бели облачета в края на тръбите.Има ли ги?

При мен също едната тръба задържаше,но в крайна сметка пропусна и това се вижда на втората снимка.Като резултат пише:"Двете тръби пропускат к.м. в ограничени пространства."

Да подчертая, снимката ми не е правена в "Надежда".Не поставям под съмнение мнението на твоя лекар.Споделям само личните си наблюдения.Мен пък ме притеснява какво е това "к.м."(ако някой има идея,моля да сподели) и дали е само въпрос на време окончателното запушване на тръбата?

*
Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -темk
« Отговор #868 -: Октомври 07, 2010, 00:25:21 am »
Като резултат пише:"Двете тръби пропускат к.м. в ограничени пространства."
... Мен пък ме притеснява какво е това "к.м."(ако някой има идея,моля да сподели) и дали е само въпрос на време окончателното запушване на тръбата?

Марси, на "контрастна материя" ми мяза.
« Отговор #869 -: Октомври 07, 2010, 01:54:02 am »
maya_the_bee - ще дойдеш на моята за пакета , ама айде...няма да споря :)
Ще те събудят още на масата в операционната, ще те молят да се претъркаляш на количката, а секунди след това и на леглото в стаята. Когато се уверят , че напълно си дошла на себе си тогава ще се оставят да се наспищ.
Всеки минава през някаква хистероскопия, след цветната снимка, имунологичните, спермограмите и т.н.(пакета)
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!

Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
*
« Отговор #870 -: Октомври 07, 2010, 10:09:02 am »
Момичета, започнах! Днес ми е трети ден от стимулацията по къс протокол и ще ходя до Тутракан за кръвните и за преглед. Все още не знам кога ще пътуваме за София.
« Отговор #871 -: Октомври 07, 2010, 10:11:01 am »
Момичета, започнах! Днес ми е трети ден от стимулацията по къс протокол и ще ходя до Тутракан за кръвните и за преглед. Все още не знам кога ще пътуваме за София.

Успех на всички момичета , които са процедура !!! :bighug: :bighug: :bighug:
« Отговор #872 -: Октомври 07, 2010, 13:26:19 pm »
Здравейте ,момичета!
Искренно се надявам другата седмица и аз да стартирам първия си опит ИКСИ по къс протокол.Ноооооооо съм силно притеснена от факта че няма финансиране и от другите клиники дори не подготвят документи към фонда на жени които са с неуспешен опит и  искат да кандидатстват за 2-ри или 3-ти опит по фонда.Знаете ли как стои този въпрос в нашата клиника? Как стои въпросът с тези на които им предстои процедура и заповеддта им изтича?Моята заповед изтича този месец и много се надявам да не ни отложат поради това че не са преведени пари.
Давам линк за темата в която обсъждат този въпрос : http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=43556.0
Четете на втора и трета страница.Нищо не се споменава за това какво става с жените на които им предстои процедура.
Ако някоя от вас знае нещо по въпроса моля да сподели или ако някоя от вас ще ходи тези дни до клиниката ако може да проучи как стои въпросът с процедурите .? :oops:
« Отговор #873 -: Октомври 07, 2010, 14:31:59 pm »
Здравейте ,момичета!
Искренно се надявам другата седмица и аз да стартирам първия си опит ИКСИ по къс протокол.Ноооооооо съм силно притеснена от факта че няма финансиране и от другите клиники дори не подготвят документи към фонда на жени които са с неуспешен опит и  искат да кандидатстват за 2-ри или 3-ти опит по фонда.Знаете ли как стои този въпрос в нашата клиника? Как стои въпросът с тези на които им предстои процедура и заповеддта им изтича?Моята заповед изтича този месец и много се надявам да не ни отложат поради това че не са преведени пари.
Давам линк за темата в която обсъждат този въпрос : http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=43556.0
Четете на втора и трета страница.Нищо не се споменава за това какво става с жените на които им предстои процедура.
Ако някоя от вас знае нещо по въпроса моля да сподели или ако някоя от вас ще ходи тези дни до клиниката ако може да проучи как стои въпросът с процедурите .? :oops:

В неделя слагам блокажа, мисля, че ако имаше проблем със старта до сега щяха да са се обадили.
« Отговор #874 -: Октомври 07, 2010, 14:35:11 pm »
Здравей те,моми4ета!Да попитам на някои от вас дали му е назна4авано проследяване на овулацията преди биопсия ,4е нищо не разбрах как то4но ще проти4е и биопсията кога се прави веднага след проследяването ли или по късно. А биопсията  със упойка ли се прави- боли ли? Благодаря ви и успех на вси4ки :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bighug:
*

TaIChi

• **
  • 125
  • Няма отстъпление. Има маневра. :)
« Отговор #875 -: Октомври 07, 2010, 14:52:59 pm »
Здравей те,моми4ета!Да попитам на някои от вас дали му е назна4авано проследяване на овулацията преди биопсия ,4е нищо не разбрах как то4но ще проти4е и биопсията кога се прави веднага след проследяването ли или по късно. А биопсията  със упойка ли се прави- боли ли? Благодаря ви и успех на вси4ки :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bighug:

emilli5, проследяването е задължително преди биопсията, тъй като тя се прави на петия ден след доказана овулация. Мен на 10 ден от цикъла ме викнаха и след това през ден ме преглеждаха, докато се установи, че овулацията е настъпила, след което на петия ден след нея направиха биопсията. Има болка като при цветна снимка, не е нетърпима, но все пак зависи и от прага на поносимост.
« Отговор #876 -: Октомври 07, 2010, 15:15:13 pm »
Момичета, няма проблем със започване на стимулации по Фонда. Аз днес звъннах да си запиша час за утре за започване на процедура и изрично казах, че съм по фонда. Записаха ме без проблем.
« Отговор #877 -: Октомври 07, 2010, 15:22:54 pm »
Здравейте,
и аз се надявам да започна другата седмица стимулация, но всичко зависи от нивото на хормоните ми на 2-рия ден от МЦ. Бихте ли ми казали на кой мейл мога да задавам въпроси на лекарите от клиниката във връзка с предстоящата ми процедура? Мейла на клиниката [invitro@invitro-bg.com], обявен на сайта не приема писма.
*
« Отговор #878 -: Октомври 07, 2010, 15:28:52 pm »
Бихте ли ми пратили на лични съобщения телефона на д-р Персенска за да уговорим ден за биопсия. Благодаря!
« Отговор #879 -: Октомври 07, 2010, 15:40:07 pm »
Може ли някой да ми каже какво следва след като си запишеш час за начало на стимулация. В определен час ли трябва да си в клиниката за изследване?