0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 4
« Отговор #700 -: Септември 24, 2010, 10:42:27 am »
Благодаря ти!Учудвам се за естрофема, но по телефона не питах, знам че е за лигавицата, но аз по принцип съм с дебела лигавица, даже лекарите не я харесват повечето пъти.Няма ли този естрофем да ми удебели повече  :? .
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #701 -: Септември 24, 2010, 11:34:55 am »
Мецани - казали сме и двете едно и също - преди процедури, защо ми правиш забележка не разбирам. От къде е видно, че съм безотговорна към здравето си, какви са тези генерални изводи. За 10г активно лечение на стерилитет по минимум 100 пъти ми е бръкнато във всички дупки, сигурна съм, че и при вас е така. През януари 2009 Емин ми ги пусна, сега Стаменов, защо да се харча без да ми е казано, като тези неща е очеизвадно, че докторите си ги следят. Съгласи се, че не ми е във възможностите да знам всичко?! Ходя на доктор, за да правя каквото ми каже! В моята професия също държа да се правят нещата както аз изисквам. Като имаш проблем с водопровода викаш водопроводчик, нали, не се захващаш с нормативната уредба...

Друг е въпроса, че в "слънчевата къща" има проблем и той се казва "претоварване". Претупват се прегледи, процедури, забравя се за изследвания -  това го твърдя от личен опит. Персенска се засилила да ми прави хистеро и се оказва, че не ми е прочела документите и няма представа какво ще ми се прави - само хидросалпингси ли ще се махат или и миомата, или и двете. Да не ви казвам, че за миомата каза "ако остане време" и Шефкетова и тя... И търчат напред назад, съвсем се ошашавих и не успях да разбера въобще кой ще ми прави операцията. Акушерките и те са на границата на търпението и лицемерието - давай, бързо, пиши, премести се, еее...не те боли толкова - абе аз ли знам колко ме боли или те и колко ще си охкам си е мой проблем... Тия порядки от соц. болниците не ми харесват и щом плащам близо 700лв за процедура и няколко часа престой те са длъжни да си оправят проблемите, а не да ни карат да си ходим по главите. Много съм напушена след последното ходене, виждам нещата все по-отвътре, навсякъде са на ръба на нервна криза и колкото и да се опитват да са любезни натоварването им личи. Страхувам се, че ще е за сметка на качиството. Има и още по въпроса, но от уважине към авторитета на д-р Стаменов ще спра, макар че и той така ме дразни с тия цигари, дето търчи след почти всеки преглед да ги дърпа навън...
« Последна редакция: Септември 24, 2010, 11:37:18 am от New Love »
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!

Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
*
« Отговор #702 -: Септември 24, 2010, 12:00:10 pm »
New Love , никъде не съм казала, че си безотговорна.
Единственото, което съм написала е призив към всички ни да бъдем по-отговорни към нашето здраве. В крайна сметка, нали този форум, в който пишем е за взаимопомощ и когато има някакъв пропуск , ние всички се подсещаме. Дори само и едно момиче да обърне внимание на думите ми и си направи пропуснатите изследвания, аз ще бъда щастлива.

silvanchence, когато правих зет миналата година, не съм била по схема с естрофем. Аз започнах фоликулометрия от 10-12 ден от цикъла, като в дните когато имах прегледи, изследвах  Е2 и Прогестерон. Трансферът ми беше на 2-ри ден след овулацията.
*
« Отговор #703 -: Септември 24, 2010, 12:35:29 pm »
Момичета някой ще ми каже ли на кой точно телефон трябва да се обадя , за да ми смъкнат досието с резултатите от биопсията на Перси? Предварително ви благодаря!
*
« Отговор #704 -: Септември 24, 2010, 15:01:38 pm »
Момичета,знаете ли дали има значение кой ден от цикъла се слага блокажа? цикъла ми е 28 дни и съм си записала час за 20-я ден, но ми избърза с един ден и незнам дали да се обадя да ми сменят часа или да си отида  на 21-я ден? :ask:
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #705 -: Септември 24, 2010, 16:39:58 pm »
Момичета,знаете ли дали има значение кой ден от цикъла се слага блокажа? цикъла ми е 28 дни и съм си записала час за 20-я ден, но ми избърза с един ден и незнам дали да се обадя да ми сменят часа или да си отида  на 21-я ден? :ask:

Не се притеснявай, може и на 21 ден.

При първия ми опит ми поставиха блокажа на 22 ден.

Успех!
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #706 -: Септември 24, 2010, 16:43:26 pm »
Напълно съм съгласна с Anmar и Мецани. Трябва да се направят тези изследвания поне преди инвитро процедура.
Личния ви лекар има право да даде направления за СПИН, Васерман и Хепатитите. Също и специалист имащ договор със здравна каса (гинеколог например). Трудно е домогването до направления, но само напомням, че може и по тази линия да се направят безплатно!
Лекарите в клиниката не могат да повтарят непрекъснато на всички. Четем какво ли не, та за това ли не сме информирани? Въпрос на здравна култура е да знаем, че и това е нужно и дори задължително.
Чудесно е, че при повечето хора резултатите са отрицателни, но това може само да ни радва. Обаче никой не е застрахован!!!!
Днес в гинекологичния кабинет като попитах за изследвания за СПИН ,Васерман и хепатит В и С,сестрата ми каза че давали такива само на бременни 8O.И каква е логиката незнам.Ако една жена забременее ,надай Боже с някои от тези вируси,тогава ли ще тръгнем да дърсим изход.Егати и смахнанта история,егати и смахнатат държава!Нямам думи!
*
« Отговор #707 -: Септември 24, 2010, 16:47:41 pm »
Искам да добавя , че тези изследвания минават по касата само за бременни,ми съобщи сестрата. :(
« Отговор #708 -: Септември 24, 2010, 19:08:21 pm »
Момичета, до колко часа (на обяд, следобяд) работи лабораторията на клиниката?
*
« Отговор #709 -: Септември 24, 2010, 19:51:12 pm »
Момичета, до колко часа (на обяд, следобяд) работи лабораторията на клиниката?
до 18.00ч   :D
« Отговор #710 -: Септември 24, 2010, 19:56:43 pm »
Мерси, Мечи  :bighug:
*
« Отговор #711 -: Септември 24, 2010, 20:28:57 pm »
geko - само за бремеменни беше преди години. Само че или личните лекари не го знаят или просто така казват, защото са доста скъпи изследванията и им се харчи лимита.
Аз лично си ги направих тази година през здравна каса с направления от личния лекар.
Питай я личната си лекарка къде го пише това изрично. :D
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

« Отговор #712 -: Септември 24, 2010, 21:22:16 pm »
Аз съм пускала тези изследвания безплатно в ХЕИ и просто ги помолих да ми напишат имената
Куклена  молитва
Боже, Боже... Каква красива душа.
Като кукла! Като ангел! Като звезда!
Изпрати я, Боже в този светъл дом,
дай й път, любов, подслон!
ТЕ искат детенце да имат –
дари ги, Боже, направи ги трима.
Чудото светло скоро стори –
куклата тяхна по ангел прати:
близнаци, дъщеричка, син...
Да бъде, Господи! Амин!
« Отговор #713 -: Септември 24, 2010, 22:33:24 pm »
По кое време на деня трябва да отида да си пусна имунологичните,около обед може ли?И има ли значе ние на кой ден от цикъла?
« Отговор #714 -: Септември 25, 2010, 00:09:28 am »
ceci75 трябва да пуснеш имунология от 12 до 20 ден от датата на цикъла.А относно по кое време ще ги пуснеш е добре да е до обяд според мен.Аз също скоро правих имунология цената е 260лева.

*
« Отговор #715 -: Септември 26, 2010, 20:47:53 pm »
Здравейте момичета, най-вече на тези които са в стимулация или ще започват като мен.Аз утре пристигам в София за да започвам стимулация по къс протокол,приятно ще ми е да се запознаем.
Понеже часа ми е за 11.20, дали ще мога по-рано да пусна хормоните които са преди започването на стимулацията или да си чакам часа.
« Отговор #716 -: Септември 26, 2010, 21:29:41 pm »
Галка, непременно си пусни хормоните по-рано. Така на обяд ще имаш назначени медикаменти и ще имаш цял следобяд само за теб.

Успех!
*
« Отговор #717 -: Септември 26, 2010, 22:01:55 pm »
Да, и аз така мислех да направя.Направо в лабораторията ли да слезна или трябва да се обърна към някой доктор?
« Отговор #718 -: Септември 26, 2010, 23:26:00 pm »
ако знаеш кои хормони ще изследваш направо слизай долу.
« Отговор #719 -: Септември 27, 2010, 09:40:00 am »
Здравейте момичета, на 22.09. мина и моят преглед при д-р Персенска. Имам 3 задачи до следващия опит, една от които е хистеро. Всичко ще правя при д-р Бойчев в Тутракан. Добре, че съществува такава възможност, защото София ми е далеч и е много по-трудно да наглася нещата. Много съм доволна от д-р Персенска. Наистина вдъхва голямо спокойствие. Успех на всички и дано няма проблеми с фонда и да връчват заповеди.