0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 4
« Отговор #680 -: Септември 23, 2010, 16:45:08 pm »
Дидомира не се притеснявай.Спи ти се от утрогестана.Нормално е.
toni_21_I тези изследвания са около 70-72лв. не помня точно.
« Отговор #681 -: Септември 23, 2010, 17:46:40 pm »
toni_21_I[/b] тези изследвания са около 70-72лв. не помня точно.[/left]
tanj аз да допълня въпроса за тези изследвания :
на гладно и жадно ли се взима кръв ,съответно венозна или от пръста?
има ли значение на кой ден от МЦ?
Благодаря предварително!
*
« Отговор #682 -: Септември 23, 2010, 17:53:04 pm »
Дианка, за тези изследвания не е необходимо да си гладна и жадна и няма значение кой ден си от месечния цикъл. Кръв се взима венозно.
*
« Отговор #683 -: Септември 23, 2010, 17:53:54 pm »
toni_21_I[/b] тези изследвания са около 70-72лв. не помня точно.[/left]
tanj аз да допълня въпроса за тези изследвания :
на гладно и жадно ли се взима кръв ,съответно венозна или от пръста?
има ли значение на кой ден от МЦ?
Благодаря предварително!
От вената вземат кръв. За всички други въпроси няма значение, нито деня на МЦ, нито гладно и жадно.
Това са едни вируси и за съжаление са си там по всяко време на МЦ и дори когато човек е гладен и жаден.
Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -темk
« Отговор #684 -: Септември 23, 2010, 18:18:52 pm »
Благодаря за бързите отговори момичета.
Досега не са ми искали тези изсл. но ще си ги направя за всеки случай при първия удобен момент.

« Последна редакция: Септември 23, 2010, 18:22:19 pm от Дианка »
*
« Отговор #685 -: Септември 23, 2010, 18:22:36 pm »
Здравейте!Някой правил ли е Спин,Васерман и Хепатит в клиниката и какви са цените?Благодаря предварително!
И на мен ми се иска да знам какви са цените?Задължително ли трябва да ги правим тези изследвания,защото бях на преглед преди два дни и д-р Стаменов нищо не спомена за това.Каза като ти дойде МЦ идваш на 2 ден.
???
*

milokami

• 198
  • Това ще е нашата година!
« Отговор #686 -: Септември 23, 2010, 19:02:49 pm »
Може ли някой да ми каже телефон на който да се свържа с д-р В. Петрова?
" Когато си на дъното на пъкъла,
когато си най-тъжен, най-злочест,
от парещите въглени на мъката
си направи сам стълба и излез..."
« Отговор #687 -: Септември 23, 2010, 20:27:21 pm »
geko - тези изсл. се правят непосредствено преди хистеро или др. интервенция ,не се харчи, ако не са ти казали, че имат срок и той бързо изфирясва.
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!

Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
*
« Отговор #688 -: Септември 23, 2010, 20:42:47 pm »
Изследванията за спин, васерман, хепатит В и С са задължителни преди процедура!

New Love , няма такова нещо като: "не се харчи, ако не са ти казали"  особено за тези изследвания. Човек никога не е застрахован и трябва да подходи малко по-сериозно към тях.

Момичета, бъдете по-отговорни към вашето здраве и си направете задължителните изследвания!
« Последна редакция: Септември 23, 2010, 20:55:56 pm от Мецани »
« Отговор #689 -: Септември 23, 2010, 21:11:31 pm »
Мецани, нищо лично, но изследването ми за спин не беше още излязло, а ме поведоха към операционната. Даже се пошегувах на регистратурата, че може да съм спинозна поне да изчакаме да видим резултата.
Вярно че никой не е застрахован, но на мен от както съм стъпила в тази клиника, не са ми казвали да си направя точно тези изследвания, всякакви други да но тези не.
Не искам да бъда разбрана погрешно, всеки прави каквото си иска.
*
« Отговор #690 -: Септември 23, 2010, 21:44:05 pm »
Аз не съм много компетентна по тези въпроси, но според мен никой не може да те задължи да се изследваш за СПИН! Това е въпрос на лично виждане на нещата и желание! Аз лично бих се изследвала със сигурност!Но Не мисля, че те са задължителни за някаква интервенция!
*
« Отговор #691 -: Септември 23, 2010, 21:46:17 pm »
Felindra, разбира се, че всеки ще направи каквото си иска.

Това, че не са ти поискали тези изследвания, не значи че не трябва да се направят. Възможно е при теб да са пропуснали да ти кажат да ги направиш.

Постоянното ми повтаряне и подчертаване за тези изследвания има за цел да ви обърне внимание и по някакъв начин да ви предпази. Една стимулация, при жена носеща вируса на хепатит( независимо от буквичката)би утежнило сериозно нейното здравословно състояние.

А ако не искате да давате пари за въпосните изследвания, в ХЕИ мисля, че ги правят безплатно.
« Отговор #692 -: Септември 23, 2010, 21:48:36 pm »
Аз не съм много компетентна по тези въпроси, но според мен никой не може да те задължи да се изследваш за СПИН! Това е въпрос на лично виждане на нещата и желание! Аз лично бих се изследвала със сигурност!Но Не мисля, че те са задължителни за някаква интервенция!
Аз съм правила тези изследвания , когато подавах документи за Фонда.Сега ми предстои хистеро ,трябва ли да ги правя пак ?Знам , че е добре да се направят , но бива ли постоянно да се хвърлят пари за тях ?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #693 -: Септември 23, 2010, 21:53:41 pm »
момичета, има Наредба за асистираната репродукция, която описва кои изследвания са задължителни при АРТ процедури и каква валидност имат.

http://normabg.com/normativi/naredbi/32890.php

четете и проверявайте дали клиниките спазват закона. той е направен в интерес на вашето здраве!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #694 -: Септември 23, 2010, 22:05:55 pm »
Момичета, мисля че дискусията е напълно излишна  :wink:
Става въпрос, не за някакви 72 лева, а за вашето здраве и за здравето на бъдещите ви деца. Всеки си мисли, че на него няма да се случи, да не дава Господ да се случва въобще на който и да било, но си нямате представа как живота и приоритетите ви се преобръщат за един единствен миг. А някои неща вече няма да зависят дори и от вас.

Желая ви здраве, късмет в процедурите и се грижете за здравето си!

Поздрави
« Последна редакция: Септември 23, 2010, 22:53:50 pm от anmar »
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
« Отговор #695 -: Септември 23, 2010, 22:38:40 pm »
Напълно съм съгласна с Anmar и Мецани. Трябва да се направят тези изследвания поне преди инвитро процедура.
Личния ви лекар има право да даде направления за СПИН, Васерман и Хепатитите. Също и специалист имащ договор със здравна каса (гинеколог например). Трудно е домогването до направления, но само напомням, че може и по тази линия да се направят безплатно!
Лекарите в клиниката не могат да повтарят непрекъснато на всички. Четем какво ли не, та за това ли не сме информирани? Въпрос на здравна култура е да знаем, че и това е нужно и дори задължително.
Чудесно е, че при повечето хора резултатите са отрицателни, но това може само да ни радва. Обаче никой не е застрахован!!!!
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*

milokami

• 198
  • Това ще е нашата година!
« Отговор #696 -: Септември 24, 2010, 08:40:35 am »
Правете си задължително тези изследвания, особено за хепатитите.
При нашия първи опит бях забравила да спомена че съм боледувала като малка, никой не ме подсети от роднините и накрая след неуспеха, новата ми лична ми пуска изследвания и шока беше голям. osi_12
Не се знае от кога ми се е задействал отново вируса, но си мисля че може и за това да е бил неуспешен опита.
И сега вместо да събираме парички за следващия опит, ние събираме пари за лечение. И вместо да мечтаем, че скоро може да си имаме рожба, ние се молим да съм жива и здрава.
Мислете преди всичко за вашето здраве!
" Когато си на дъното на пъкъла,
когато си най-тъжен, най-злочест,
от парещите въглени на мъката
си направи сам стълба и излез..."
*
« Отговор #697 -: Септември 24, 2010, 09:12:42 am »
момичета, има Наредба за асистираната репродукция, която описва кои изследвания са задължителни при АРТ процедури и каква валидност имат.

http://normabg.com/normativi/naredbi/32890.php

четете и проверявайте дали клиниките спазват закона. той е направен в интерес на вашето здраве!
Явно не съм била наясно! Благодаря jam, вече съм по-ограмотена! :wink:
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #698 -: Септември 24, 2010, 10:04:40 am »
Момичета, да ви питам за ЗЕТ, д-р Персенска ми каза от първия ден да почна да пия естрофем 2*1, но не попитах от 1 мл. ли, от 2 мл. ли.

При тези от вас, които сте правили замразен трансфер как е било.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #699 -: Септември 24, 2010, 10:10:07 am »
Силванче,  естрофем от 2 милиграма.Само че тези дни е много трудно по аптеките да намериш тази разфасовка, т.к. няма внос от 1 месец. Вчера съм обиколила 9 аптеки в търсене, но накрая си взех от 1 милиграм. Ще пия 2х2 табл. Като доза е същото, но излиза три пъти по-скъпо.