0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 4
« Отговор #600 -: Септември 19, 2010, 20:31:31 pm »
evita1717, да венозна е упойката, аз специално добре я понесох.
д-р Петрова ти мери кръвното, слуша гърдите и те пита разни неща за алергии и тем подобни.
На мен специално не ми остана много време, защото бях първа.
Въвеждат те в стая с легла, обличаш онези халати дето се стискат отзад :D
попълваш документи, на мен така и не ми остана време да го попълня, защото дойдоха с кардиограф и ми направиха набързо една.
После бързо в операционната и докато ми слагаха абоката, се оказа, че не съм се подписала, тъкмо ми бяха увили дясната ръка, айде наново развързвай че без подпис няма упойка. И докато се чудех дали да ме хваща шубето съм заспала.
Малко преди да ме изпишат дойде д-р Персенска и ми каза какво са правили.
Само че малко ми се спеше и бързах да си ходя, назначиха ми 2 промивки след 5 дена.
Тогава я разпитах подробно.
Успех на всички няма нищо страшно :D
И на мен днес като публикувам ми излиза съобщение, че има нов отговор а в същото време виждам, че отговора ми се е публикувал. Не знам какво става.
Благодаря ти за бързият отговор !Къде е операционната в Малинов , където се правят пункциите или на друго място ?Какво е кардиограф ?На мен преди пункцията не са ми правили нищо с такъв уред ...Правиха ли ти нещо или ти беше само диагностична хистероскопията ?Има ли вариант да ми запушат/изолират тръбите , че са цапушени по принцип , ама за да не ми правят проблеми евентуални или не може с хистеро , а трябва лапаро за това ?
« Отговор #601 -: Септември 19, 2010, 20:42:54 pm »
С този уред се измерва дейноста на сърцето.
На мен специално ми правиха операция. За другото лекарите ще ти кажат, това вече не е от моята скромна компетенция :D
Успех не се тревожи всичко ще е наред :D
« Отговор #602 -: Септември 19, 2010, 20:57:29 pm »
На мен специално ми правиха операция. За другото лекарите ще ти кажат, това вече не е от моята скромна компетенция :D
А вкарват ли ти тръба за дишане или както по време на пункция - без такава ?Не ми каза дали това се случва на етажа където правят пункциите или е на друго място в клиниката ?
Задавам твърде тъпи въпроси , но съм повече от шашната и затова ... Каква е тогава разликата между лапаро и хистеро ?
*
« Отговор #603 -: Септември 19, 2010, 21:00:44 pm »
evita1717, операционната е на втория етаж, пункциите са на третия.
« Отговор #604 -: Септември 19, 2010, 21:04:09 pm »
А вкарват ли ти тръба за дишане или както по време на пункция - без такава ?Не ми каза дали това се случва на етажа където правят пункциите или е на друго място в клиниката ?
Задавам твърде тъпи въпроси , но съм повече от шашната и затова ... Каква е тогава разликата между лапаро и хистеро ?
Хей, спри да се тревожиш .
Хистерото е много лека манипулация и след половин час нищо ти няма.Правих преди 2 месеа. Аз след това се прибрах сама даже. Лекарите ще ти обяснят всичко! И няма никакви тръби да ти вкарват. :wink:
« Отговор #605 -: Септември 19, 2010, 21:35:02 pm »
Хистерото е много лека манипулация и след половин час нищо ти няма.Правих преди 2 месеа. Аз след това се прибрах сама даже. Лекарите ще ти обяснят всичко! И няма никакви тръби да ти вкарват. :wink:
А твоята диагностична или оперативна беше ?Малеее аз като видя операционна и ще откача предварително ... ужассс !
А каква е разликата м-у лапаро и хистеро ?
Могат ли да се прекъсват тръби или не ?
А на всички ли се назначават тези промивки след манипулацията или зависи ?
може ли ако докторът разреши на следващият цикъл да се започне процедура или се чака повече време ?
« Отговор #606 -: Септември 19, 2010, 21:41:05 pm »
А твоята диагностична или оперативна беше ?Малеее аз като видя операционна и ще откача предварително ... ужассс !
А каква е разликата м-у лапаро и хистеро ?
Могат ли да се прекъсват тръби или не ?
А на всички ли се назначават тези промивки след манипулацията или зависи ?
може ли ако докторът разреши на следващият цикъл да се започне процедура или се чака повече време ?
Леле ,ти си по -голяма паника от мен ,хаха!
Незная каква е разликата точно ,или няма да бъда точна,но знам че хистерото е по лека от лапарото.Моята беше оперативна и повярвай не ме боля грам.Аз също имах промивки,но на втората д-р Стаменов каза че няма нужда и не направих повече. Можеш да почнеш на следващият цикъл инвитро . Успокой се , всички са много внимателни и ще ти отговорят на въпросите там.
Успех!
« Отговор #607 -: Септември 19, 2010, 22:32:39 pm »
Вярно е че съм голяма паника ... само при мисълта за операционна и изпадам в ужассс и се вкарвам в едни филми , абе по - добре да не ги споделям !
А защо се правят тези промивки после , болезнени ли са ?
В кои случаи се прави хистеро и в кои лапаро , има ли някой запознат и навътре в материята , който да ми отговори , че доколкото схващам и в двата случая се правят еднакви неща ... аз на елементарно ниво предполагам , че при хистерото влизат отдолу през влагалището , а при лапарото през корема , НО не разбирам до къде може да се използва едното и докъде другата операция ?
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #608 -: Септември 19, 2010, 23:58:47 pm »
Ако имаш корем  с множестов сраствания  примерно като мен си за хистеро.Лапаро не те оправя ,тъй като не може да минат инструментите през дебела коремна стена и сраствания.Това давам кото една при4ина  :wink:

Д-р Стаменов,обичаме ви!
« Отговор #609 -: Септември 20, 2010, 08:59:54 am »
Ако имаш корем  с множестов сраствания  примерно като мен си за хистеро.Лапаро не те оправя ,тъй като не може да минат инструментите през дебела коремна стена и сраствания.Това давам кото една при4ина  :wink:
Аз прочетох на страницата на клиниката , че хистеро се правело само при открит полип и се изрязвал някак си .Сега разбирам от вас , че всъщност успешно се използва и при останалите проблеми ... Аз имам двустранно запушени тръби доказано с ЦС , но никой не ми препоръча да ги изолираме .Сега , обаче си мисля , че защото имаше съмнение за двурогост - поставена диагноза от Персенска преди първият опит/само се чудя защо още тогава не направи това , тъй като при трансфер доколкото съм чела двурогостта ще изхвърли ембриона - терминологията ми е отвратителна , извинявам се !/ , д-р Стаменов реши да "оправи" евентуалната двурогост,предполагам - всъщност по скоро каза , че иска да огледа , за да изключи друг тип проблеми преди инвитрото.В същност виждаме ли докторът , който прави манипулацията , за да кажем нещо , или като дойде си вече приспан ?Какво ще ме посъветвате да накарам ли преди манипулацията да ми запушат/изолират и търбите , за да не ми правят проблем за напред евентуално ?
« Отговор #610 -: Септември 20, 2010, 09:17:05 am »
Еве, какво чета мила...хистеро ли предстои?
Нищо страшно няма....просто няма да шофираш след това :).След 2 часа минава и упойка и неразположение и помен няма от манипулацията.
Добре е да прекъсне докторът тръбите ,но затова трябва да има твоето съгласие в писмен вид и предполагам ще го видиш преди това.
Знаеш,че си в добри ръце ...главата горе!
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*
« Отговор #611 -: Септември 20, 2010, 09:26:01 am »
Момичета, до калкото разбирам хистероскопията е по-лека процедура от лапарото, но моят док каза че, когато се прави хистероскопия специално за прекъсване на тръбите, не може да се започне инвитро веднага, а се чакат 2-3 цикъла, докато при лапарото не било така и можело да се започне веднага на следващия цикъл! На някоя от вас казвали ли са и същото???Може ли да коментирате  :? !!!
« Отговор #612 -: Септември 20, 2010, 09:38:11 am »
Момичета, до калкото разбирам хистероскопията е по-лека процедура от лапарото, но моят док каза че, когато се прави хистероскопия специално за прекъсване на тръбите, не може да се започне инвитро веднага, а се чакат 2-3 цикъла, докато при лапарото не било така и можело да се започне веднага на следващия цикъл! На някоя от вас казвали ли са и същото???Може ли да коментирате  :? !!!
С интерес ще следя отговорите ... кой е твоят лекар и защо според него в единият случай може на следващ цикъл , а в другият се чакат 2-3 ?
Благодаря ти Янче за включването , надявам се всичко да мине добре !Шашнала съм се здраво , но щом така е преценил лекарят - така да бъде !Ти как си , започна ли процедурата в Събота ?Така и не се засякохме , а 2 часа чакахме докато дойде нашият ред и бяхме строени пред клиниката!
*
« Отговор #613 -: Септември 20, 2010, 09:41:16 am »
Със сигурност след лапароскопия може да се прави инвитро, без да се чака. Моята лапароскопия беше на 1 Юни, на 5 Юни ми сложиха блокажа и в края на същия месец започнах стимулацията.
Не знам колко точно се чака след хистероскопия - може би зависи и от това, каквото точно е направено.
Ако обаче е диагностична хистероскопията (аз имам такава, дори беше без упойка - за 2-3 мин огледаха как е матката отвътре), мисля че няма нужда да се изчаква.
*
« Отговор #614 -: Септември 20, 2010, 10:00:40 am »
Да може би при диагностична е така. Аз питам конкретно за прекъсване на тръбите!Дали на някой са ги прекъсвали с хистеро и колко време се чакаше след това?
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #615 -: Септември 20, 2010, 10:06:15 am »
Хистеро на  07.05.08 /за запушване на тръби и оглед мисля/,успешен трансфер октомври и резултат един разбойник днес :wink:

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #616 -: Септември 20, 2010, 10:16:24 am »
Момичета, кито ще започвате стимулация края на месеца къде ще нощувате?

На регистратурата има телефон за информация за нощувки, съвсем близо до клиниката имало нова кооперация, в която много момичета отсядат, чух онзи ден две момичета да коментират, че цената е 30 лева и условията са добри.Обади се 9655711 и поискай телефона.Успех!
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #617 -: Септември 20, 2010, 10:35:54 am »
Хистеро на  07.05.08 /за запушване на тръби и оглед мисля/,успешен трансфер октомври и резултат един разбойник днес :wink:
Благодаря за отговора, значи е имало все пак период на изчакване след хистерото!!! Но чакането ти е имало резултат един прекрасен син...да ти е жив и здрав! Аз вероятно ще премина към второ лапаро за прекъсван на тръби, хич не ми се чака вече! :D
*
« Отговор #618 -: Септември 20, 2010, 11:30:18 am »
След хистероскопия за прекъсване на тръбите, може още на следващият цикъл да се премине към ин витро.

Евита, при мен хистероскопията протече така:
Предварително се обаждат от регистратурата, за да кажат в колко часа да си в клиниката. От предната вечер се спира храната в 22.00ч. Сутринта се отива гладна, жадна и епилирана    в клиниката, дава се кръв за ПКК и се чака да те качат в отделението. Не е необходимо да се носи нищо. Настаняват те, попълваш информирано съгласие, правят ти кардиограма и ти поставят абокат. Упойката е лека(както при пункция)и е без интубиране. Самата хистероскопия е не повече от 30 минути. Два - три часа след като си излязла от упойката те пускат да си ходиш, като преди това са те почерпили с вафличка, кола и кроасан  .Дават и болничен ако желаеш разбира се. Аз лично се чувствах много добре и отидох на работа. Първият ден ще кървиш, а в следващите дни ще ти зацапва леко. Сексуалните контакти са забранени за 7 дни,както и спортуването.
Няма нищо страшно както виждаш.

« Отговор #619 -: Септември 20, 2010, 11:53:58 am »
Не е необходимо да се носи нищо.

Всъщност, само джапанки (чехли), но ако нямаш - ще ти дадат.