0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 4
« Отговор #460 -: Септември 07, 2010, 17:14:18 pm »
:( Толкова ми е гадно. Тази седмица трябваше да започна първия си инвитро опит, а TSH ми е 4. процедурата се отлага. Толкова Надежда имах, а нещо се сринах.

Може пък на късмет да е!
И моят първи и успешен опит тръгна наобратно и с отлагане :wink:
« Отговор #461 -: Септември 07, 2010, 17:15:18 pm »
Минавам само да пожелая на всички успешно откриване на новия АРТ сезон, влача крачета и ви желая късмет!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #462 -: Септември 07, 2010, 20:21:28 pm »
Момичета, някоя свърза ли се днес със секретарките? Цял ден се опитвам да си запазя час и ми се включва оператор, че са във ваканция до 7.09. Не трябваше ли от днес да записват часове?
« Отговор #463 -: Септември 07, 2010, 21:28:27 pm »
cambozzola, честито ! Всичко най-хубаво ви желая и благодаря за пожеланията.
*
« Отговор #464 -: Септември 07, 2010, 21:48:59 pm »
adde , секретарките са там и записват часове, само че си стои старото съобщение за ваканцията.
« Отговор #465 -: Септември 08, 2010, 09:14:41 am »
Здравейте,момичета!
Пожелавам на всички ни много успех през есенния сезон.Засега и аз съм в тази група.Октомври живот и здраве ще стартира моят първи опит ИКСИ,дано да е и последен.Вчера останах много очарована от д-р Персенска.Не бях я виждала ,само съм слушала за нея-изключително силно впечатление ми направи .Оказа се че цикъла ми не е ановулаторен ,както ми каза мойта АГ.Вчера при прегледа имах ф-л с размери 15-18,а лигавицата ми беше 10 S.Добре че си прибрах снимката от мойта АГ ,че иначе щях много да се изложа.Явно този месец ще съм с късна ову,вчера ми беше 14 ден.
Ще бъда по къс протокол .
И да попитам знаещите -Как се определя по какъв протокол ще е стимулацията?   
« Отговор #466 -: Септември 08, 2010, 09:38:22 am »
Надежда, ти пиеш ли нещо за ТСХ-то ?
да пия елтироксин и за 7 дни от 5.3 ми падна на 4 TSH-то. Сега се надявам да успея да го смъкна до следващия цикъл. Странното е, че като започнах да пия елтироксин ми беше 5.3(през април). Падна ми до 3 и изведнъж се покачи пак. Незнам просто какво се случва. :(
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -темk
« Отговор #467 -: Септември 08, 2010, 09:39:35 am »
...

Години, ячников резерв, предишен опит...
« Последна редакция: Септември 08, 2010, 09:41:25 am от evro »

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -темk
« Отговор #468 -: Септември 08, 2010, 09:50:47 am »
...

С риск да досадя , ще те питам пак: щом така се определя протокола аз лично се учудих,че съм пак по къс ,защото първият ми неуспешен опит в друга клиника беше къс. Реагирах доста зле и даже ми бяха казали да не пробвам втори път .
Разбира се имам доверие на лекарите сега ,но се чудя защо съм пак по къс !
« Отговор #469 -: Септември 08, 2010, 10:15:19 am »

[/quote]
На 33г. съм,яйчников резерв не сме изследвали-само изследване на хормони :
LH-4.03
FSH-5.91
E2-92.83
TSH-0.97
Нямам предишни опити.
Това са ми хормоните пуснати на 31.07.10г.Вчера д-р Персенска каза че са добри и че ще съм по къс протокол.Затова съм в чуденка -при първия ми преглед д-р Стаменов ми каза че ще съм по дълъг протокол,втория път вече не беше сигурен по какъв протокол да съм .
За точните стойности не съм мн.сигурна - цитирам по памет но са долу-горе такива.За Лх-то и ТСХ-то съм сигурна,за Е2 помня че беше 92 и нещо ,както и за ФСХ-то че е 5 и нещо.Ако има значение ще дам точните стойности по-късно.
« Последна редакция: Септември 08, 2010, 10:21:37 am от malkave6tiza »
« Отговор #470 -: Септември 08, 2010, 11:24:27 am »

На 33г. съм,яйчников резерв не сме изследвали-само изследване на хормони :
LH-4.03
FSH-5.91
E2-92.83
TSH-0.97
Нямам предишни опити.
Това са ми хормоните пуснати на 31.07.10г.Вчера д-р Персенска каза че са добри и че ще съм по къс протокол.Затова съм в чуденка -при първия ми преглед д-р Стаменов ми каза че ще съм по дълъг протокол,втория път вече не беше сигурен по какъв протокол да съм .
За точните стойности не съм мн.сигурна - цитирам по памет но са долу-горе такива.За Лх-то и ТСХ-то съм сигурна,за Е2 помня че беше 92 и нещо ,както и за ФСХ-то че е 5 и нещо.Ако има значение ще дам точните стойности по-късно.
[/quote]

Мисля, че късият протокол е по-щадящ и затова при първи опит назначават него, ако разбира се няма някакви други отклонения - изчерпан резерв примерно. Моят първи опит беше на къс протокол, сега ще бъда на дълъг, ако успея да докарам резултатите от биопсиите добри  :D
« Отговор #471 -: Септември 08, 2010, 13:08:30 pm »
Пак се включвам с наво въпросче. :oops:
Кои хормони се изследват на 2-ри ден от цикъла преди стартиране на процедура ИКСИ по къс протокол и какви трябва да са стойностите им за да се даде старт.
Ако има такава тема ,моля за линк за прочета.
*
« Отговор #472 -: Септември 08, 2010, 13:15:39 pm »
Според мен късия протокол е назначен, защото е висок естрадиола. Аз започнах с дълъг протокол и първи опит, но Е2 трябваше да е под 50, за да започне стимулацията.

« Отговор #473 -: Септември 08, 2010, 15:33:09 pm »
КЪДИ, малка вещица, не мисля, че късият протокол е повече или по-малко щадящ, просто при неуспех, протоколът се сменя (е, има вариант да се пробва пак същия, но с други лекарства). Задължително обаче се прави промяна. За да преценят лекарите, че ще опитат на един или друг протокол, се взимат предвид много неща, както евро е изброила. Никой тук (във форума) няма да се наеме да навлиза в детайли, всеки случай е индивидуален, а тази материя е доста сложна. Винаги можете да питате лекарите защо - сигурна съм, че няма да откажат обяснение! :) Успех!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #474 -: Септември 08, 2010, 15:42:17 pm »
Здравейте момичета,

Днес някой успя ли да се свърже със секретарките? От сутринта звъня и ми дава или заето или ми се включва секретар.
*
« Отговор #475 -: Септември 08, 2010, 15:53:01 pm »
Вчера ходих на място и работеше само една секретарка, а телефона звънеше постоянно, докато бях там (около 10-тина мин.)

« Отговор #476 -: Септември 08, 2010, 16:00:56 pm »
КЪДИ, малка вещица, не мисля, че късият протокол е повече или по-малко щадящ, просто при неуспех, протоколът се сменя (е, има вариант да се пробва пак същия, но с други лекарства). Задължително обаче се прави промяна. За да преценят лекарите, че ще опитат на един или друг протокол, се взимат предвид много неща, както евро е изброила. Никой тук (във форума) няма да се наеме да навлиза в детайли, всеки случай е индивидуален, а тази материя е доста сложна. Винаги можете да питате лекарите защо - сигурна съм, че няма да откажат обяснение! :) Успех!

Абсолютно права си, лично аз за себе си знам защо се сменя протокола. Колкото до това дали късият е по-щадящ може най-вероятно греша, лични наблюдения просто.
« Отговор #477 -: Септември 08, 2010, 16:09:36 pm »
Благодаря ви много.
Явно не съм се изразила правилно.Аз като пълен лаик не съм наясно кои хормони се изследват на 2 ден от МЦ за стартиране на процедура по къс протокол и съответно ако стойностите на хормоните ми са близки до тези които съм посочила ,дали може да се почне стимулация или трябва да са по-ниски.Т.е. ЛХ,ФСХ,Е2 с какви стойности трябва да са за да се стартира опит по къс протокол.?Дано този път ме разбрахте какво питам. :wink:
*
« Отговор #478 -: Септември 08, 2010, 17:38:15 pm »
Вчера ходих на място и работеше само една секретарка, а телефона звънеше постоянно, докато бях там (около 10-тина мин.)
имаха, а може и още да не е отстранен технически проблем с телефонните линии, затова не се свързвате  :)

« Отговор #479 -: Септември 08, 2010, 18:13:47 pm »
malkave6tiza, аз почнах стимулациите ,но не помня какви ми бяха стойностите .. освен че са в норма.

колкото до телефоните ,работят си . току що се връщам от клиниката да отменя часа си ,но секретарката е една и просто трябва нон-стоп да звъните.