0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 4
« Отговор #320 -: Август 18, 2010, 19:52:21 pm »
mgstra - лелеле...не думай..значи и той не знае...ужас... хммм..не смея да мисля, щото това , което ми идва на ум не е мн. красиво..
Защо не предприемете нещо друго. Виж на опаковката на лекарството коя е фирмата производител. Провери в нета за адреса и пратете писмо запитване. Вярвам, че ще се намери кой да го преведе на съответния език, поне аз като ми се наложи превод моля момичетата от тема в бг мама - родители в чужбина - по старни. Така ми се струва, че може да получите най-правилен отговор, ако въобще има проучвания в тази област.
Дано не ти се сторя фантазьорка, но аз бих писала, бих питала, защото е мн. важно да сте наясно. Един опит ин-витро  е толкова скъп, че трябва да се изяснят всички причини за евентуален неуспех, а това, че при изрядно проведен първи опит имате отрицателен резултат е достатъчно основание за поставянете на този въпрос към производетеля.  

Срамота, че Кацаров не се заеме сам на подобна проверка, това ще означава загриженост за пациента и разширяване на собствените му хоризонти... тц, тц, тц
как не си се сетила да му го изпляскаш тоз въпрос...

По моя въпрос - лято е, къде да го търся д-р Стаменов...16-тия ден се пада в понеделник 23.08. ...колкото мисля, толкова повече се навивам да забавя и да се нагодя според датата...но не съм решила катогорично...
« Последна редакция: Август 18, 2010, 19:56:18 pm от New Love »
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!

Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
*

Sharky43

• **
  • 71
  • Не се предавам.
« Отговор #321 -: Август 18, 2010, 20:25:36 pm »
New Love, ще ме извиниш ако звуча много категорично, но (първо, аз имам отстраняване голяма миома от Персенска при оперативна хистероскопия през април):

1. 10-ти ден от началото на цикъла си е ОК за оперативна хистеро, те обикновено насрочват 10ти-11ти ден. Моята беше на 10ти ден, после кървих около седмица - ама поносимо - после ми дойде мензиса. За сметка на това диагностичната хистеро (контролна да видят дали са изрязали всичко) ми предизвика мензиса да ми дойде на 17ия ден, та тотално ми размести всички дати...

2. Ако настина искаш да си промениш (удължиш цикъла), дуфастонът (който е прогестерон), ще ти регулира, но не задължително удължи много МЦ. При мен, а моя МЦ е непредвидимо избързващ, на 21-24 дена, употребата на утрогестан  фиксира МЦ на 28 дена, и си ми идва на 28ия ден, независимо дали съм спряла или не утрогестана (пробвала съм  :D). Противозачатъчните са по-сполучливи за манипулация на продължителността, но пък не можеш да пиеш такива хапчета по "рецепта от Интернет", лекар трябва да ти каже какво можеш да пиеш... 

Аз бих отишла на оперативна на 10ти ден...

*
« Отговор #322 -: Август 18, 2010, 21:30:53 pm »
New Love, Със сигурност д-р Стаменов е в София, защото той ми вдигна спешния телефон, нищо че са отпуска. Също така преглежда и момичетата с положителни тестове, така че имаш вариант да се добереш до него и да предприемете най-правилната стъпка. Консултирай се с момичетата, които са с положителни тестове на коя дата им е определил преглед и се зареждай и ти в клиниката. Няма да те върне със сигурност.

« Отговор #323 -: Август 19, 2010, 00:48:50 am »
Sharky43- благодаря за мнението, но по т.2 не си ме разбрала, аз не искам да си удължавам времетраенето на цикъла, това е абсурдо, разбира се. Аз се питам, ако не започна да пия на 16-ти ден дуфастона, а започна да го пия седем дни по-късно, т.е. на 23-ти ден  и по този начин си оправя математиката, толкова ли ще е фатално?

mgstra
- няма да тревожа човека в единствената му за годината отпуска, пък то на вас не мога да ви обясня какво точно искам да направя,камо ли на него по тел.
Ще изчакам още някой да се включи, ще преброя датите още 100 пъти и май, май...ще рискувам да си нагодя нещата, че ако знаете пък в работата септември и октомври какви са ми натоварени...и баш след отпуската шефката как ще ме погледнеее...офффф..все си обещавам да съм твърда и все плача ли плача...
« Последна редакция: Август 19, 2010, 00:54:04 am от New Love »
Моята любов!

Дневникът на New Love
*

Sharky43

• **
  • 71
  • Не се предавам.
« Отговор #324 -: Август 19, 2010, 07:46:11 am »
New Love, аз те разбрах, но явно не съм била достъчно ясна в моя пост - идеята ми беше, че нямаш гаранция, че ако почнеш дуфастона не на 14, а на 23 ден, че ще ти се удължи цикъла с една седмица, т.е. може да ти дойде само една седмица след началото на прием на дуфастона, не след 2...

..........

Аз поради подобни причини (и сълзи) се изхитрих да си записвам две дати за хистероскопия (примерно през седмица), секретарките винаги се обаждат за потвърждение 2-3 дена преди процедурата, така че в зависимост от това как ти се движи менструалния цикъл, им казваш дали първия или втория записан час/дата ще ползваш. Не се притеснявай, че резервната ти дата ще "изгори", винаги има поне две резерви, които ще го запълнят (т. нар. допълнително записани пациентки, ако случайно се освободи час). Не че целия ми съвет ще ти влезе сега в употреба, предполагам че няма кой да ти запише допълнителната дата, ако се обадиш в момента.

« Отговор #325 -: Август 19, 2010, 09:25:49 am »
Здравейте момичета. Последния път като питах Стаменов за дувастона и той ми каза, че може да се пие някъде от към 16-ти ден и вместо да го спираш след 10 дни може да го продължиш, но не до безкрай, а до 31-ви ден на цикъла. Така ми каза той.Ако ти върши работа започни си го на 16-ти ден и просто го продължи малко повече. Той даже ми каза, че ако продължиш след 31-вия ден все пак ще ти дойде въпреки приема на Дуфастон. Дано съм била полезна.
« Отговор #326 -: Август 19, 2010, 10:22:33 am »
mgstra - от скромния си опит с епилептици знам, че депакин-а е много, много сериозно лекарство, с още по-сериозни странични ефекти. Потресена съм, че лекари не могат да ви отговорят на такъв важен въпрос - влияе или не депакина на съпруга ти и неговите репродуктивни възможности?!?! Изумена съм ...
Единственото, коеот се сещам да те посъветвам е да отидете на консултация при д-р Кацаров. Дано той като уролог-андролог, занимаващ се тясно с репродуктивните болести при мъжете да може да ви отговори или поне да ви напъти къде да търсите отговори. Желая ви успех! Дръж се!

Момичета - колебая се за нещо и ми е нужно и друго мнение. Става въпрос за нагаждане на цикъла ми към записаната дата за хистероскопия. Втори месец ще пия дуфастон от 16-тия до 26-тия ден от цикъла, така ми предписа Док. Трябва да направим хистероскопия на миомата ми на 22.09. Това беше най-първата възможност за час. Док ме предупреди, че е добре да съм в края на цикъла, още по-добре лекинко да кървя. Тук идва голямата ми дилема. Пиейки си точно по дати дуфастона, броейки по календара...мензиса ми ще изпревари с 10-тина дни датата за хистерото. Чуда се, ако не започна на 16-тия ден да пия дуфастона ,а от 23-тия, за да вляза в график за хистерото ще е ли голяма грешка от моя страна?
Не ми се иска да оставям за октомври, защото заповедта ми изтича, а и не е сигурно, че някога мога да си нагодя цикъла към графика...
Вие как бихте направили на мое място? Сигурна съм, че има някаква адски важна причина да се пие дуфастон точно от 16-тия до 26-тия ден от цикъла, но това  ми спъва плановете, а не мога да отлагам. Някой да е говорил с лекар по този въпрос?

Аз също имах подобна дилема, трябва да отложа цикъла лекинко заради промивки след биопсия и за да не пропусна датата на мен също ми изписаха дуфастон. Както и при теб трябва да започна да го пия от 16-ти ден, замислих се не мога ли по-късно да започна, за да не изпреваря датата, но се поразрових в нета и прочетох точно как се пие лекарството, така че следвай рецептата. Аз го пия 2*1 на ден от 16-я ден на цикъла, след като го спра м/у 2-6 дена ще трябва да ми дойде.
« Отговор #327 -: Август 19, 2010, 12:01:59 pm »
Момичета,знаете ли дали терапията за имунологични проблеми в "Надежда" включва вливане на интралипид на 5-6 ден (както е при терапията на доц.Конова)?

*
« Отговор #328 -: Август 19, 2010, 12:04:25 pm »
Момичета,знаете ли дали терапията за имунологични проблеми в "Надежда" включва вливане на интралипид на 5-6 ден (както е при терапията на доц.Конова)?
Мисля че това там изобщо не го ползват.
« Отговор #329 -: Август 19, 2010, 17:31:14 pm »
Sharky43 - ох, ши та изпапкам...добре ми обясняваш, ама аз пак ти казвам - не ща да си удължавам цикъла :) Хайде пак да си кажа , че да стигнем до консунсус, може и моята глава да е дървена , знам ли :)

Точна съм като часовник с тоя дуфастон - пия 10 дни по 2хапчета на ден, след последния прием на таблетките минават 6-7 дни и ми идва кръвотечението за около 3 дни. Ако си започна приема на дуф. както трябва на 23.08. цикъла ще ми дойде някъде на 7-8.09. ще тече до 10-11.09 , а хистерото е чак на 22.09. д-р Стаменов каза да съм в края на кървенето, дори да има малко кръв...
Та въпроса ми е ако забавя приема на дуф. и почна да пия таблетките на 30.08. или 31.08, като тези дати се явяват 24-ти-25-ти ден от цикъла , не 16-ти както е редно дали ще е толкова фатално?

Emi_K - математика или здраве, то въпроса отдавна е сложен, знам

Друго да питам, все в тази връзка - знаете ли, защо е важно хистерото да е в края на кървенето, дори да има леко кръв...рових , но нищо не открих..чудя се , кое от двете ми е с преритет спазването на схемата на дуф. или с леко кървене на операция...
« Последна редакция: Август 19, 2010, 17:43:48 pm от New Love »
Моята любов!

Дневникът на New Love
*

Sharky43

• **
  • 71
  • Не се предавам.
« Отговор #330 -: Август 19, 2010, 20:01:00 pm »
 :oops:, ами аз и на двете хистероскопии не съм кървяла. Първата, оперативната беше на 10 ден, а втората - диагностичната - на 14тия...Не са ми искали кървене ...а махаха огромна миома...
« Отговор #331 -: Август 20, 2010, 10:11:37 am »
Аз, правих лапароскопия миналия август при проф. Горчев, в гр. Плевен /няма такъв друг професионалист, повярвайте ми/, и ми бяха махнати 5 миомни възела. Условието беше да не съм в цикъл за операцията.
След това правих, диагностична хистероскопия, но тръбва да си в първите чисти дни, след цикъла.
Мечите, се сбъдват, така че вярвайте силно в тях.
Д-р Стаменов, ще бъде на 30.08.2010г.в клиниката, така каза на едно момиче за преглед /бях там на 16.08.10г./
« Отговор #332 -: Август 20, 2010, 10:55:06 am »
New Love и аз съм правила хистероскопия, но на 10-ти ден от цикъла както и други момичета споменават. Освен това дуфастона трябва да се приема след доказана овулация и затова се предполага, че най-късно след 16-я ден. Мисля, че си правила фоликументрия и добре знаеш кога овулираш, нали?! Та в този ред на мисли съм малко скептична относно приема на лекарството към 25-ти ден....не знам, консултирай се с лекар, ако имаш дерзания.
*

Sharky43

• **
  • 71
  • Не се предавам.
« Отговор #333 -: Август 20, 2010, 11:12:51 am »
Еми, аз и досега не знам кога точно ми е овулацията...от 2 г. се боря да я хвана с домашните тестове, и само веднъж са ми отчели положително, докато при фоликулометрия - правена само веднъж, при отрицателен "хартиен" тест, ми отчете и фоликул, и минала овулация...

А ми е зор, примерно този месец, защото трябва да си фиксирам МЦ да ми дойде на 31.08, защото на 08.09 съм на първа фоликулометрия заради биопсия, която пък трябва да е на 5 ден след доказана овулация, а аз имам и пътуване в чужбина за ден-два горе-долу по време на овулацията...Единствения начин да си "фиксирам" цикъла е Утрогестана, ама пък като не знам кога ми е била овулацията, цялата ми работа със следене и целене става "едно към гьотуре".  А този месец нали клиниката не работи, та няма кой да ми погледне яичниците ...
« Отговор #334 -: Август 20, 2010, 13:07:57 pm »
Еми, аз и досега не знам кога точно ми е овулацията...от 2 г. се боря да я хвана с домашните тестове, и само веднъж са ми отчели положително, докато при фоликулометрия - правена само веднъж, при отрицателен "хартиен" тест, ми отчете и фоликул, и минала овулация...

А ми е зор, примерно този месец, защото трябва да си фиксирам МЦ да ми дойде на 31.08, защото на 08.09 съм на първа фоликулометрия заради биопсия, която пък трябва да е на 5 ден след доказана овулация, а аз имам и пътуване в чужбина за ден-два горе-долу по време на овулацията...Единствения начин да си "фиксирам" цикъла е Утрогестана, ама пък като не знам кога ми е била овулацията, цялата ми работа със следене и целене става "едно към гьотуре".  А този месец нали клиниката не работи, та няма кой да ми погледне яичниците ...
и аз целя датите 7-8-9 септември та затова ми изписаха дуфастона. Имам три биопсии сега ще правя четвърта, и при трите ми направиха фоликуметрия, но и преди това имах проследяване така, че добре знам точно кога овулирам, дори и усещам;)....колкото до тестовете нямам им вяра.
*

milokami

• 198
  • Това ще е нашата година!
« Отговор #335 -: Август 20, 2010, 15:51:15 pm »
Момичета, моите резултати за хепатита излязаха и резултатите не са никак хубави. Положението не е трагично, но не е и добре. Д-ра каза, че за в момента и дума не може да става за ин витро. Трябва първо да ме излекува и така.
Притеснява ме факта, че подадохме новите документи към фонда и какво ще стане, след като ни се обадят.
" Когато си на дъното на пъкъла,
когато си най-тъжен, най-злочест,
от парещите въглени на мъката
си направи сам стълба и излез..."
« Отговор #336 -: Август 20, 2010, 16:34:56 pm »
Titi-71 - в края на септември 2009г правих лапаро при Томов за премахване на киста и тръби. Знам как работят с Горчев, не спирам да ги хваля. Там също е супер натоварено къкто и при Стаменов. Дори малко преди да ме смъкнат на робота в стаята ми настаниха пациентка на Стаменов, изпратена от него, поради натовареност те да и направят лапарото. Съжалявам, че нямах никакво време да се запозная с нея, само разбрах, че е от Перущица/Копривщица или някой от др. възрожденски градове, имала към 5 ин-витра неуспешни и другото , което си казахме за минутки не го помня....

Сега следвам каквото ми е казал Стаменов...много добре помня какво каза за кървенето, защото същите думи ги повтори и по-възрастната секретарка(която винаги ме кара да се чувствам като олигофрен :D  обещавам да и науча името и да спра да я изписвам така), когато ми записа часа минути след прегледа....

Честно да ви кажа изумявам колко единодушно споделяте съвсем друго нещо...обаче сигурно си зависи от вида на миомата, разположието и кой знае още какво...уффф...

КЪДИ -
Никога не съм правила фоликолуметрия...не са ме карали...незнам кога овулирам... винаги , когато съм на преглед докторите са диктували на сестрите някакви данни за размера на фоликулите, но не съм се сещала да питам нищо по в-са , нито те са го повдигали...

То да ти кажа и Стаменов колко неща трябва да се сещам сама да го питам и карам...

Например каза да пия дуф., но не ми каза кога и по каква схема и аз 2 месеца съм го пила по схема, която ми е давал Бързашки в Плевен, за да ми идва цикъла до първичния преглед при Стаменов, а в нея има и + противозачатъчни.

Стаменов гледа, гледа документите от Плевен и рече предизвиквай мензиса както до сега...А като бях на последния преглед при него през юли и му поисках рецепта, че тази от Бързашки се опърпа бая и той изпраска нова схема , тази от 16-ти ден и каза без никакви противозачатъчни , че намалявали лигавицата.

Виждам го , че е преуморен, ама аз знам ли какво ми е важно и все да питам, да не съм доктор?
Все забравям да го питам и за тези фолиеви кис. и др. подобни, с които Емин ме беше заринал още на 1-вичн. преглед.

Не ме е пращал и на ендокринолог за проверка на Хашилотото, аз сама си пускам изсл. и си следя , доколкото разбирам с простата си глава...А имам и диабет 2 тип, Стаменов ми погледна изсл. на първичн. прегл. през- май, но и за това нищо не каза....

Ох, незнам... Отчайвам се много...Дебела съм над 120кг, не мога да седя гладна цялата се разтрепервам, пробвах диети, все нещо не ми е добре...имам Хашимото, хипофункция на щит. жлеза, диабет 2 тип - инсулинонезависим, който все по ярко се манифестира, усещам си...На 41г станах...2г от как ходя по клиники и не мога да долазя до 1-ви опит... Киста, запуш. тръби, сега пък и миома...На мъжо Кацаров сега през юли му установи генетична увреда на тестисите - по-малки са 2пъти от нормата, има и разширена вена....Сператозоидите му са... тука има, тука - нема...Чудя се въобще струва ли си да правим нещо...Много съм се отчаяла...много...И парите едвам събираме, и покрива на къщичката ни едвам се държи, за другото е ясно - беднотия до шия...

та тъй...
« Последна редакция: Август 20, 2010, 16:38:49 pm от New Love »
Моята любов!

Дневникът на New Love
« Отговор #337 -: Август 20, 2010, 17:04:08 pm »
New Love, доста неща са ти се събрали. Не мога да дам медицински съвет, но като чета историите на момичетата си мисля, че и най- трудните случаи понякога се решават. Докато и Док казва, че може, не се отказвай. А за тези болежки виж това, което алтернативната медицина препоръчва. Аз съм практикувала йога и много вярвам на лечебния й ефект, но трябва да има кой да те напътства в началото и да си много упорита всеки ден. А за парите, които хвърчат въпреки платеното от фонда е ясно. И ние сме така. Успех.
« Отговор #338 -: Август 20, 2010, 17:34:06 pm »
New Love стегни се, има време стига желание да има. Наистина йогата е вариант, ако не за друго то поне за обтегнатите нерви и за промяна на мирогледа. Лично аз, обаче ходя на по-екстремните бокс и тае бо, избиват ми чивиите там така да се каже.
Има далеч по-сложни диагнози и далеч по-възрастни жени, които са успявали.
*
« Отговор #339 -: Август 20, 2010, 18:26:22 pm »
Момичета имам един въпрос, който може и да ви се стори глупав, но мен ме вълнува. На последния преглед преди трансфера цервикалната ми слуз беше "към единичка", така се изказа д-р Персенска. На предишния беше 0. На моя въпрос какво означава това, тя лаконично ми отговори, че напредваме бавно, но сигурно. Та въпроса ми е има ли някаква възможност тази стойност на цервикалната слуз да е причина за  неуспешния опит?