0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 4
« Отговор #300 -: Август 17, 2010, 17:03:59 pm »
За мен това не е много редно,момичета.Има толкова много от нас ,които искат да се срещнат с доктора за 2 минути.И ако това се случи , нали си преставяте какво ще настане.Освен това ,mgstra , ти според мен трябва да обсъдиш причините за неуспеха с док и тогава да решите кога ще е следващият ЕТ.Моят съвет е да си запишеш час.

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
*

Sharky43

• **
  • 71
  • Не се предавам.
« Отговор #301 -: Август 17, 2010, 17:15:12 pm »
бясна луноходка, тогава излиза, че не е редно и жени със заповед от Ф.А.Р., които досега не са били пациенти на Кл. Малинов, да си сменят клиниката и да използват веднага заповедта си при Стаменов...Ама за това ( а то предизвиква огромното претоварване на клиниката, поради което не можем да си записваме час нормално, когато ни дойде цикъла примерно) никой не протестира, че не е редно, нали?

Освен това, това вече съм го виждала на практика как се прави - да дойдат без час и да влезнат да питат. Така че редно или не, е проблем на административната организация в Малинов. че им куца, куца им, и че не се прави нищо за подобрение на организацията - не се прави. И ако не си помогнем сами, няма кой да ни помогне.

« Отговор #302 -: Август 17, 2010, 17:21:35 pm »
бясна луноходка, тогава излиза, че не е редно и жени със заповед от Ф.А.Р., които досега не са били пациенти на Кл. Малинов, да си сменят клиниката и да използват веднага заповедта си при Стаменов...Ама за това ( а то предизвиква огромното претоварване на клиниката, поради което не можем да си записваме час нормално, когато ни дойде цикъла примерно) никой не протестира, че не е редно, нали?

Напротив, много момичета протестирахме по този повод и много неща са се променили в клиниката по отношение на организацията,повярвай ми !Жалко , че не се оценя!
« Последна редакция: Август 17, 2010, 17:23:41 pm от бясна луноходка »

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
*
« Отговор #303 -: Август 17, 2010, 17:26:20 pm »
Записването на час не е само за разговор, а и за преглед след неуспешен опит, още повече, че самите доктори точно това ни казват.

mgstra, и за да не записването на час "за 1-2 месеца напред за един разговор с доктора..." просто си запиши часа за 8 ден от цикъла, така хем ще мине прегледа, хем ще поговорите, хем може да се започне фоликолуметрията преди еветуален ЗЕТ. Два са вариантите за ЗЕТ :
1.Без прием на лекарства, само фоликулометрия;
2.С прием на естрофем по схема от определен ден на цикъла
Но кой от двата ще е подходящ за теб, само лекарят може да прецени.

Шарки, именно заради проблема със заповедите от Фонда и смяната на клиники, сега е променено - ако искаш смяна на клиниката, първо искаш потвърждение от клиниката дали ще имат възможността да те приемат. А и не знам някоя жена, да е започнала веднага след като си е взела заповедта. Всички чакат. Аз съм в клиниката още преди да започне да работи Фонда и мога да ти кажа, че винаги е имало много пациенти и винаги е било трудно със записването на часове, но това е положението - пациентите са много, свесните лекари и клиники са малко (не визирам само нашата клиника). Трябва просто да сме по-толерантни едни към други, на нас не ни е лесно, но и на докторите също.
« Последна редакция: Август 17, 2010, 17:37:15 pm от me4kata »
*
« Отговор #304 -: Август 17, 2010, 17:54:50 pm »
me4kata 
Аз в момента съм в цикъл след отрицателния тест и спиране на лекарствата, а следващия цикъл не мога да предположа кога ще бъде. Доколкото прочетох в друга тема, по някога закъснява и до 60 дни, така че записване на час за 8 ден след цикъл отпада.

*
« Отговор #305 -: Август 17, 2010, 18:03:12 pm »
Както и да е, ще направя всичко възможно да си запиша час. Но искам да споделя, че това ми беше първи опит, с мъжки фактор сме. Аз много добре реагирах на стимулациивсички изследвания в норма, имах 5 ембриона, които също бяха много добри, върнахме 3, д-р Стаменов беше убеден, че всичко ще е ОК, защото няма индикации за неуспех, но уви... Сега има много пъти защо? ... и никакъв отговор, докато не дойде следващата ми среща с докторите. Но определено от вас научавам много полезна информация. Благодаря ви!

*

Sharky43

• **
  • 71
  • Не се предавам.
« Отговор #306 -: Август 17, 2010, 18:35:22 pm »
Именно това исках да кажа, че цикълът на повечето от нас не е по часовник, оттам и абсолютната невъзможност да си запишеш час за 8 ден, при положение че няма начин да знаеш кога ще ти дойде.

За последните 7 месеца подобрение в организацията няма, върнати сменили си клиниката също (няма лошо). Аз виждам само все така абсурдна лоша организация. Никъде другаде няма лекарят да ти каже "Ела другия месец еди-кога си", и секретарката да ти каже - не може и да не ти даде час...На мен това ми се случва вече 3 пъти!!! Не веднъж, не дваж по случайност. И изобщо не мисля че това е лично отношение, това си е чисто и просто лоша организация. Обикновено хората при такава ситуация предполагат скрит умисъл (че някой печели от лошата организация, или че секретарката очаква подкуп - понеже в държавните служби подобен хаос е в полза на корупцията и затова си го поддържат), аз обаче съм на мнение, че това си е нашата типична българска хаотичност (има и една по-хубава дума, почва с М...). И докато някой не ни седне на врата да ни строи в две редици, си я караме по-старому.

За един въпрос може да се влезе. Правят го, и пред мен са го правили няколко пъти.

Така че ако някой иска да пита, добре е дошъл преди мен в моя час.

*
« Отговор #307 -: Август 17, 2010, 18:40:36 pm »
Ако се поиска час за определен ден от цикъла обикновенно отказват, все е пълен графика.
Обаче ако се уточно за какво точно е този час, например за инвитро на ец, или биопсия или започване на стимулация, почти винаги записват час. Сутрешните часове са за това.
*
« Отговор #308 -: Август 17, 2010, 19:51:35 pm »
Нямам особено голям стаж като пациентка в клиниката, но мисля, че ако нямаше добра организация, нямаше да има толко голям човекопоток на ден. Но съм съгласна, че две от секретарките са просто ужасни, всички знаете кои са те, за разлика от екипа на докторите, акушерките, сестрите и лаборантите. Но с повече упоритост ще се справим и със секретарките.

« Отговор #309 -: Август 17, 2010, 21:07:25 pm »
Нямам особено голям стаж като пациентка в клиниката, но мисля, че ако нямаше добра организация, нямаше да има толко голям човекопоток на ден. Но съм съгласна, че две от секретарките са просто ужасни, всички знаете кои са те, за разлика от екипа на докторите, акушерките, сестрите и лаборантите. Но с повече упоритост ще се справим и със секретарките.
Точно така е, но едно от задълженията на секретарките е да бъдат непробиваеми  :D.....може би се превръща в професионално изкривяване това хахаха
*

Sharky43

• **
  • 71
  • Не се предавам.
« Отговор #310 -: Август 17, 2010, 21:14:46 pm »
Ами, човекопотокът се дължи на лекарите и предполагаемата успеваемост, а не на организацията - т.е. човекопотокът е въпреки лошата организация.

В интерес на истината им трябва един сериозен Административен директор или директор организация на труда и ще се оправи работата, ама ...
*
« Отговор #311 -: Август 18, 2010, 09:12:48 am »
Благодаря Ви момичета за бързия отговор.
Миличка,аз тоьи телефон го имам той е за записване на  часове.
На мен ми трябва телефона на регистратурата на първия етаж.
И все оак благодаря че се отзовахте толкова бързо
Здравей,Мими!
Телефонът на регистратурата е 9655711.Момичето ми каза,че ще има целодневно човек там през целия месец Август,дори и да няма никой от докторите!
УСПЕХ!!!

*
« Отговор #312 -: Август 18, 2010, 10:42:44 am »
Изскочи още един сериозен въпрос пред мен и съпруга ми. Той от 1 година пие Депакин хроно 500 и днес беше на контролен преглед. Попитахме лекуващата му докторка и тя не знае дали приема на това лекарство може да е причина за неуспех при ЗЕТ. Моля ви, ако някой знае нещо по този въпрос да ми пише, за да се успокоя малко или може би да има и такава тема, но аз да не я намирам.

« Отговор #313 -: Август 18, 2010, 10:43:43 am »
Ами, човекопотокът се дължи на лекарите и предполагаемата успеваемост, а не на организацията - т.е. човекопотокът е въпреки лошата организация.

В интерес на истината им трябва един сериозен Административен директор или директор организация на труда и ще се оправи работата, ама ...
мда,сигурно им трябва още по един клонинг на всички доктори от тази клиника, а не "сериозен Административен директор", който при този наплив няма начин да се справи освен , ако не почва и то да прегледа :lol:
организацията им е перфектна спрямо наплива , а секретарките са бетон :D
успех на всички! :crossfingers:
*

Sharky43

• **
  • 71
  • Не се предавам.
« Отговор #314 -: Август 18, 2010, 11:17:50 am »
Изскочи още един сериозен въпрос пред мен и съпруга ми. Той от 1 година пие Депакин хроно 500 и днес беше на контролен преглед. Попитахме лекуващата му докторка и тя не знае дали приема на това лекарство може да е причина за неуспех при ЗЕТ. Моля ви, ако някой знае нещо по този въпрос да ми пише, за да се успокоя малко или може би да има и такава тема, но аз да не я намирам.

Извинявай, но аз не можах да разбера - ако съпругът ти пие определено лекарство, а вие ще връщате вече оплодени замразени ембриони, той и неговите лекарства какво общо имат с рецептивността на твоята матка? Би следвало при замразени ембриони да има значение състоянието на ембрионите след размразяването и прихващането им от матката след транфера?
*
« Отговор #315 -: Август 18, 2010, 11:27:10 am »
Проблема не е в успеха на трансфера, а дали може да има увреждане на плода, защото докторката каза, че ако жената го пие това лекарство има вероятност плода да бъде увреден, но не знае как стои въпроса, ако мъжа го пие. Та ако има вероятност от увреждане на плода, дали изобщо да правим ЗЕТ? Това ми е дилемата сега.

*

Sharky43

• **
  • 71
  • Не се предавам.
« Отговор #316 -: Август 18, 2010, 11:49:03 am »
Разбрах...Вие не казахте ли за това преди изобщо да започне Ин-витро опита?

БТВ, пише, че лекарството може да мине през майчината кърма, но не да навреди на сучещото бебе, затова мисля, че малко се преувеличава опасността от увреждане на сперматозоидите.

Може би е добре да питате психиатър или преподавател от катедра Фармация в МА.

От друга страна, мъжът ти да е 3-4 месеца без това лекарство, за да се уж изчисти спермата и тогава пак да правите стимулация за нови ембриони, също не е решение, дори е по-опасно...
*
« Отговор #317 -: Август 18, 2010, 13:00:59 pm »
Уфффф, казахме, ама гинеколозите не знаят, докторката назначила депакина също не знае, но итя каза,че ще провери, ама аз нямам търпение до началото на септември да чакам. Все пак благодаря, даде ми идеи за проверка и размисъл.

« Отговор #318 -: Август 18, 2010, 17:41:23 pm »
mgstra - от скромния си опит с епилептици знам, че депакин-а е много, много сериозно лекарство, с още по-сериозни странични ефекти. Потресена съм, че лекари не могат да ви отговорят на такъв важен въпрос - влияе или не депакина на съпруга ти и неговите репродуктивни възможности?!?! Изумена съм ...
Единственото, коеот се сещам да те посъветвам е да отидете на консултация при д-р Кацаров. Дано той като уролог-андролог, занимаващ се тясно с репродуктивните болести при мъжете да може да ви отговори или поне да ви напъти къде да търсите отговори. Желая ви успех! Дръж се!

Момичета - колебая се за нещо и ми е нужно и друго мнение. Става въпрос за нагаждане на цикъла ми към записаната дата за хистероскопия. Втори месец ще пия дуфастон от 16-тия до 26-тия ден от цикъла, така ми предписа Док. Трябва да направим хистероскопия на миомата ми на 22.09. Това беше най-първата възможност за час. Док ме предупреди, че е добре да съм в края на цикъла, още по-добре лекинко да кървя. Тук идва голямата ми дилема. Пиейки си точно по дати дуфастона, броейки по календара...мензиса ми ще изпревари с 10-тина дни датата за хистерото. Чуда се, ако не започна на 16-тия ден да пия дуфастона ,а от 23-тия, за да вляза в график за хистерото ще е ли голяма грешка от моя страна?
Не ми се иска да оставям за октомври, защото заповедта ми изтича, а и не е сигурно, че някога мога да си нагодя цикъла към графика...
Вие как бихте направили на мое място? Сигурна съм, че има някаква адски важна причина да се пие дуфастон точно от 16-тия до 26-тия ден от цикъла, но това  ми спъва плановете, а не мога да отлагам. Някой да е говорил с лекар по този въпрос?
« Последна редакция: Август 18, 2010, 17:45:14 pm от New Love »
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!

Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
*
« Отговор #319 -: Август 18, 2010, 18:00:48 pm »
mgstra
Единственото, коеот се сещам да те посъветвам е да отидете на консултация при д-р Кацаров. Дано той като уролог-андролог, занимаващ се тясно с репродуктивните болести при мъжете да може да ви отговори или поне да ви напъти къде да търсите отговори. Желая ви успех! Дръж се!

Точно д-р Кацаров вдигна рамене, когато го попитахме за този проблем, явно ще се наложи да чакам отговора на психиатърката, предписала лекарството. Тя обеща да направи консултация, но по-рано от септември няма да стане:(

А ти защо не се опиташ да се свържеш с докторите по твоя проблем и те да ти кажат какво да правиш? Според мен това е най-првилния избор. Успех!