0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 4
« Отговор #880 -: Октомври 07, 2010, 15:50:58 pm »
Пепси, писах ти на лични.
Irys-NewHope, няма практика лекарите да отговарят с мейли, преди да започнете стимулация ще ти дадат да попълниш информирано съгласие, там подробно е описано всичко. Ако все още имаш въпроси като влезеш на преглед питаш. Ситрин се минава на преглед и са дава кръв. Към 13 часа и мисля към 16 ч. се слагат инжекциите.
« Отговор #881 -: Октомври 07, 2010, 15:57:32 pm »
Благодаря ,Къди ! Успешен старт ти пожелавам и още по-успешен финал на процедурата. :crossfingers: :crossfingers:
Дано няма върнати момичета поне в нашата клиника.
Irys-NewHope , ти записа ли си вече час ?Аз също се надявам следващата седмица да стартирам по къс протокол,но пак зависи от нивата на хормоните и още не съм си записала час ,тъй като не знам точно кога ще ми дойде.Обикновенно 4-5 дни ми зацапва и после ми тръгва.Но всеки месец е различен и затова изчаквам със записването на час .Пък и д-р Персенска ми каза дори да не мога да си запиша час да отида без час но да бъда там до 10ч.Не съм от София и ще пътуваме с кола със съпруга ми и сме решили още 7-8 часа да сме там ,т.е. ще пътуваме по малките часове а и движението е по-слабо и ще избегнем сутрешното задръстване в София.
Та ако не си записала час не се притеснявай да отидеш и така без час ,щом са ти казали че ще стартираш процедурата значи няма от какво да се притесняваш.
Много дълго стана но да попитам момичетата които вече са стартирали по- къс протокол с какви стойности ви бяха Е2,ЛХ и ФСХ на 2-ри ден от МЦ за да стартирате процедурата .Моля ви пишете -свило ми се е сърчицето да не се обърка нещо пак.
   писали сме заедно с мира-мими  :wink:
« Отговор #882 -: Октомври 07, 2010, 17:05:37 pm »
Ще започна на къс протокол на 15-ти +- един ден. Също не съм от София и затова попитах в колко трябва да съм в клиниката. За пръв път правя опит в клиника Надежда!
« Отговор #883 -: Октомври 07, 2010, 18:37:09 pm »
Ще започна на къс протокол на 15-ти +- един ден. Също не съм от София и затова попитах в колко трябва да съм в клиниката. За пръв път правя опит в клиника Надежда!

Писах ти ЛС.
*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #884 -: Октомври 08, 2010, 09:35:36 am »
Здравейте момичета на 2-ри ми сложиха блокажа и сега на 17-ти стартираме по дълъг портокол има ли момичета около моята да дата да се запознаем.Успешен финал на всички пожелавам
« Отговор #885 -: Октомври 08, 2010, 10:51:30 am »
Момичета тази биопсия за която говорите,задължителна ли е за всички които ще правят ин витро.
*
« Отговор #886 -: Октомври 08, 2010, 11:13:23 am »
Момичета тази биопсия за която говорите,задължителна ли е за всички които ще правят ин витро.
Не.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #887 -: Октомври 08, 2010, 11:32:46 am »
Момичета, имам няколко въпроса, ако можете да ми отговорите.

Трябваше вчера да ми е трансфера на замразени ембриони, но не се размразиха.Очаквам да си взема заповедта, и да решим какъв протокол е по-хубаво да използваме този път, имам един опит по дълъг, и един по къс протокол след това.

Та въпросите са ми, ако съм по дълъг протокол, може ли блокажа да не е на 20 ден, а на 22-24 ден.
И възможно ли е вместо две седмици след блокажа, както обикновено се прави, да се започне след три седмици евентуално.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #888 -: Октомври 08, 2010, 11:38:50 am »
Моят блокаж го сложиха на 24 ден. Мисля, че и 3 седмици да минат не е фатално.
*
« Отговор #889 -: Октомври 08, 2010, 11:43:15 am »
silvanchence, мога да ти отговоря само на 2рия въпрос. Мисля, че не е проблем да започнеш стимулацията по-късно. При мен се получи точно така - започнах я на 24тия ден след блокажа. Чела съм и за случаи, когато момичета за започвали и по-късно. Важното е да си блокирана все още - т.е. Е2 да е под 50.
« Отговор #890 -: Октомври 08, 2010, 11:50:21 am »
Блокажът може да се сложи м/у 20-23 ден, така че споко! :D
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #891 -: Октомври 08, 2010, 11:56:04 am »
Благодаря ви, милички!

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #892 -: Октомври 08, 2010, 15:35:54 pm »
Силве и на двата въпроса - Да!
С теб съм! :kiss:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #893 -: Октомври 08, 2010, 17:51:02 pm »
Момичета, имам няколко въпроса, ако можете да ми отговорите.

Трябваше вчера да ми е трансфера на замразени ембриони, но не се размразиха.Очаквам да си взема заповедта, и да решим какъв протокол е по-хубаво да използваме този път, имам един опит по дълъг, и един по къс протокол след това.

Та въпросите са ми, ако съм по дълъг протокол, може ли блокажа да не е на 20 ден, а на 22-24 ден.
И възможно ли е вместо две седмици след блокажа, както обикновено се прави, да се започне след три седмици евентуално.

Блокажът се слага след овулация. На мен ми го направиха на 17 ти ден. Така, че няма против да се сложи и след 20 тия ден, преди да дойде менструацията. Началото на стимулацията може да се измести. Диферилинът /на мен с това ми беше блокажа по дълъг протокол/, действа над 28 дни. Понякога слагат и половинка допълнително, ако нещата се проточат. На мен стимулацията ми я отложиха с опаковка и половина фемоден /противозачатъчни/.
В моята серия юли-август 2007 масово се изместиха стимулациите, защото докторите ходиха на конференция и се наложи. А беше една много бебеносна серия. :D
Силве, а и на другите момичета, пожелавам ви много леки стимулации и най-вече успешни процедури!
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #894 -: Октомври 08, 2010, 17:55:00 pm »
 osi_9 !

09.04.2009 г.
« Отговор #895 -: Октомври 09, 2010, 17:56:40 pm »
Здравейте момичета! Чета ви от известно време, но за първи път пиша във форума. И аз като вас се боря за бебче и съпреживявам нещата, които пишете тук - и хубавите и тъжните. Пациентка съм на д-р Персенска в клиника Малинов от март миналата година. Миналия ноември имах едно неуспешно ин-витро. Сега от 2 месеца работим по ЕЦ. Предния месец имах 2 яйцеклетки, но ги изпуснахме - 1 фоликул се беше спукал, когато отидох за пункция. Гледа ме д-р Шевкетова. Този месец ми каза да отида по-рано - на 6 ден. Така и направих. Пак имаше 2 фоликула, но не много големи - 10-11 мм. Док. ми каза, че може и да не са зрели Я, но да направя изследване на хормони днес. Оказа се, че естрадиолът е много нисък. Може би този месец е без овулация или твърде рано направихме изследването? Има ли някой опит с подобна ситуация. Благодаря ви предварително.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #896 -: Октомври 09, 2010, 18:20:03 pm »
galusha, много е рано - 6 ден, няма как да е висок Е2. Нормално овулацията е на 13-14 от цикъла. Предполагам, че имаш час за нов преглед след 2-3 дни.

Успех!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #897 -: Октомври 09, 2010, 18:37:18 pm »
Deep благодаря ти за реакцията. И аз си мисля, че е рано, но док.Шевкетова ми каза да дойда на 6 ден на преглед, а на 7ми направихме хормоните. Не за съжаление не ми записаха час за следващ преглед, а ми казаха да дойда на следващия МЦ. Това ми го каза една от акушерките (в стаята, където поставят инжекциите). Може би док. така е казала. Аз си мисля да отида в понеделник в Кандиларов (това ще ми е 9ти ден) и да пусна същите хормони. Поне да видя какво се случва. Някой знае ли дали в Малинов ще признаят изследване на хормони от Кандиларов?
*
« Отговор #898 -: Октомври 09, 2010, 18:59:56 pm »
Днес си направих контрола на НК-клетките /15%/ и се оказа, че утре ще ми вливат KIOVIG :?.
Инъче стимулацията си върви и в понеделник пак съм на преглед и изследвания, включително СПИН, Васерман и т.н.
« Отговор #899 -: Октомври 09, 2010, 19:13:47 pm »
Здравейте, момичета предварително се извинявам ако въпроса ми не е съвсем по темата, но ще съм благодарна на всяка от вас която ми отговори. Интересува ме колко дни след пункция може да се прави секс /да уточня няма да има трансфер, замразиха извадените яйцеклетки/. Предварително Ви благодаря и Ви желая успех.